MTELEKOM árfolyam

Mentés a kedvencekhez
|
|
| Ma: Átlag:
  • Mai forgalom
  • Elmúlt 30 kereskedési nap átlagforgalma
MTELEKOM ajánlati könyv
Vétel
ajánlat
db
kum
HUF
HUF kum
db
db árf.
Eladás
árf. db kum
db
HUF kum
HUF
ajánlat
db
MTELEKOM kötéslista
Idő Ár Darab Érték
MTELEKOM statisztikák, mutatók
nyitó: 397.5
előző záró:
napi átlag:
napi min.:
napi max.:
52 heti min.:
52 heti max.:
történelmi min.:
történelmi max.:
záró 52 heti min.:
záró 52 heti max.:
záró történelmi min.:
záró történelmi max.:
Egyhónapos záró árfolyam:
forgalom (db):
forgalom (HUF):
kapitalizáció (HUF):
BÉT teljes kap. (HUF):
változás 1 hó:
változás 3 hó:
változás 12 hó:
volatilitás 1 hó:
volatilitás 3 hó:
volatilitás 12 hó:
Féléves átlag:
Éves átlag:
Negyedéves záró árfolyam:
Előző éves záró árfolyam:
MTELEKOM adatlap
Teljes név:Magyar Telekom Távközlési Nyilvánosan Működő Részvénytársaság
Rövid név:Magyar Telekom Nyrt.
Szektor:Telekommunikáció
Elérhetőség:1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 36.
Telefonszám:+36-1-458-0000
Fax:+36-1-458-0405
Web:www.telekom.hu
Befektetői kapcsolattartó:Modok Melinda
Befektetői kapcsolattartó mail:modok.melinda@telekom.hu
Befektetői kapcsolattartó tel:+36 (1) 481-7676
Befektetői kapcsolattartó fax:-
Könyvvizsgáló:PriceWaterhouseCoopers Kft. (képviseli: Balázs Árpád)
Tevékenység:A Magyar Telekom Magyarország legnagyobb távközlési szolgáltatója, 1991-ben alakult. A telekommunikációs és infokommunikációs (ICT) szolgáltatások teljes skáláját nyújtja, beleértve a vezetékes és mobil telefonos, az adatátviteli és nem hangalapú, valamint az információtechnológiai és rendszerintegrációs szolgáltatásokat. A lakossági, valamint kis- és középvállalati ügyfelek kiszolgálása a Telekom márka alatt történik, míg a kiemelt üzleti ügyfeleknek (nagyvállalati és állami szektor) a T-Systems nyújt szolgáltatásokat. A Magyar Telekom többségi tulajdonosa a Makedonski Telekomnak, Macedónia legnagyobb vezetékes és mobilszolgáltatójának. A Magyar Telekom többségi tulajdonosa (59,21%) a Deutsche Telekom Europe B.V., amely a Deutsche Telekom AG kizárólagos tulajdona.
Részvénytulajdonosok:

Deutsche Telekom Europe B.V. (59,21%, 617 436 759 részvény)

Megjegyzés: A közkézhányad meghatározásánál nem vettük figyelembe az olyan tulajdonosokat, akiknek a teljes értékpapír-állomány legalább 5%-a a tulajdonában van, valamint a letétkelezők birtokában lévő értékpapír-állomány azon részét, amelyről a letétkezelő rendelkezésre álló igazolása alapján megállapítható, hogy a teljes értékpapír állomány legalább 5%-át kitevő értékpapír mennyiség van az adott személy tulajdonában. A közkézhányad megjelenítése a kibocsátó által megadott adatokon alapul.

Igazgatóság:Dr. Robert HAUBER (elnök)
Frank ODZUCK
SOMORJAI-TAMÁSSY Éva
Ralf NEJEDL
RATATICS Péter
RÉKASITibor
Daria DODONOVA
FEKETE Gábor
Vállalatvezetés:RÉKASI Tibor (vezérigazgató); SZABÓ Melinda (kereskedelmi vezérigazgató-helyettes); Daria DODONOVA (gazdasági vezérigazgató-helyettes); KASZÁS Zoltán (Vállalati szolgáltatások vezérigazgató-helyettes)
FRIEDL Zsuzsanna (Chief People Officer); ZATKO Lubor (Műszaki vezérigazgató-helyettes)
Felügyelőbizottság:Dr. PAP László (elnök)
BUJDOSÓ Attila
Dr. ILLÉSSY János
Dr. KEREKES Sándor
LICHNOVSZKY Tamás
Dr. SALAMON Károly
VARGA Zsoltné
Dr. Konrad WETZKER
Részvényfajta:Törzsrészvény
Értékpapír típus:Névre szóló
Értékpapír előállítási módja:Dematerializált
Kereskedés pénzneme:100 HUF
Bevezetett értékpapír mennyisége (db):1 042 742 543
Tőzsdei kategória:Prémium
Kereskedés pénzneme:HUF
Bevezetési nap:1997-11-14
Első kereskedési nap:1997-11-14
Az oldalon a MTELEKOM árfolyam alakulását lehet nyomonkövetni
MTELEKOM hírek

Visszatérhetnek a dolgozók az irodákba - Mit lép az OTP, a Mol, a Richter és a Telekom?

Május 18-tól Budapesten is megszűntek a kijárási korlátozások, és vidéken is újabb enyhítések léptek életbe, így megnyílt a lehetősége annak, hogy az elmúlt hónapokban jellemzően home office-ban dolgozó irodai alkalmazottak is visszatérjenek a korábbi munkahelyükre. A vállalatok folyamatosan mérik fel az igényeket, és fokozatosan engedik vissza dolgozóikat az irodákba. A négy nagy hazai, tőzsdén jegyzett vállalatot, az OTP-t, a Molt, a Richtert és a Magyar Telekomot kérdeztük a home office jövőjéről és az irodáik használatának esetleges változásáról.

Fontos szint közelében az OTP, lefordult a Richter

A héten a Mol a nem volt képes felfelé kitörni a korábbi időszak kereskedési sávjából, a Richter lefordult, míg az OTP fontos szint közelébe érkezett meg. A folytatás is izgalmasnak ígérkezik a hazai nagypapírok technikai képe alapján. Megnéztük, hogy mire érdemes majd fókuszálni az előttünk álló hét folyamán.

Multik kérik a kormányokat: ne csak a gazdaságot, a klímát is mentsék meg

Miközben a kormányok világszerte a koronavírus-járvány következtében kialakult válságból kivezető gazdaságösztönző intézkedéseket tervezik, több mint 150 nagyvállalat, köztük a Bayer, a Colgate Palmolive, az EDF, a Nestlé, az Unilever, a Vodafone, a Vattenfall és egyetlen magyarként a Magyar Telekom közös nyilatkozatban szólították fel a világ kormányait arra, hogy a mentőcsomagokat igazítsák a klímaváltozással kapcsolatos legfrissebb tudományos eredményekhez.

55 milliárd forintot gyűjtött a Wing az MNB kötvényprogramjával

Befektetési portfoliójának bővítése és növekedési terveinek megvalósítása érdekében 54,7 milliárd forintnyi forrást von be a WING Zrt. a Magyar Nemzeti Bank Növekedési Kötvényprogramja keretében. A jegybank és egyéb intézményi befektetők által lejegyzett vállalati kötvények futamideje 10 év, hozama 3,56 százalék – derül ki a társaság közleményéből.

Lefordult a Magyar Telekom, fontos szintek közelében jár a Richter

A héten a korábbi oldalazás után az OTP lefelé vette az irányt, a Magyar Telekom a hét második felében lefordult, míg a Richter fontos szintek közelében jár. A hazai blue chipek technikai képe alapján a folytatás ezúttal is mozgalmasnak ígérkezik majd, megnéztük, hogy mire érdemes figyelni az előttünk álló néhány nap során.

A válság kellős közepén vagyunk, de mindenki felismerte a digitalizáció fontosságát

A koronavírus-járvány és a korlátozások miatt alaposan megemelkedett a Magyar Telekomnál a vezetékes és mobil hang- és adatforgalom, a megnövekedett online jelenlét következménye, hogy az eseti internethasználati csúcs hosszabb lett, a korábban az esti időszakban tapasztalt kiugráshoz képest a hálózati terhelés már a délelőtti órákban is magas. A távmunka és a digitális oktatás fennállásáig várható, hogy ez a trend stabil és tartós marad, a veszélyhelyzet végével pedig várhatóan visszaesik, de magasabb szinten stabilizálódik majd a forgalom. De más csatornákon keresztül is hat a járványhelyzet, csökkentek a roamingbevételek, visszaesik az okostelefon-eladás, de az ügyfelek igénye emelkedik a digitális képességek (pl. home office vagy webshop képességek) fejlesztésére, és óriási szükség van a digitalizációra az egészségügyben és az oktatásban is, ami lehetőségeket jelent a vállalatnak. Daria Dodonovával, a Magyar Telekom gazdasági vezérigazgató-helyettesével beszélgettünk.

A gyenge forint vitte el a Magyar Telekom profitját

A Magyar Telekom szolgáltatásai iránti kereslet az idei első negyedévben jelentős maradt, a járvány kezdete óta a hang- és adatforgalom emelkedett a vezetékes és a mobilhálózaton is, viszont a nemzetközi roaming szintje csökkent. A járvány miatti negatív hatások csak a negyedév vége felé jelentkeztek, ezért a Magyar Telekom bevétele és EBITDA-ja is nagyjából szinten maradt az egy évvel korábbihoz képest, a gyenge forint miatt viszont romlott a nettó pénzügyi eredmény, emiatt veszteséges lett a vállalat. A menedzsment nem változtatott az idei és a jövő évi várakozásain.

Veszteséges lett a Magyar Telekom

Közzétette első negyedéves számait a Magyar Telekom, a vállalat bevétele és EBITDA-ja nagyjából szinten maradt, és megfelelt az elemzői várakozásoknak.

Lenullázódhatott a Magyar Telekom profitja

A Magyar Telekom szerdán teszi közzé első negyedéves számait. Az elemzői várakozások alapján a vállalat bevétele, EBITDA-ja és működési eredménye a koronavírus-járvány és a korlátozó intézkedések ellenére még mérsékelten emelkedhetett, az adózott eredmény azonban gyakorlatilag lenullázódott, itt elsősorban a gyenge forint hathatott negatívan.

Alábbhagyott az OTP lendülete, de a Richter felpattant

Az OTP korábbi felpattanása után a héten lefelé csorgott az árfolyam, a Richter azonban a pénteki gyorsjelentése után felpattant, míg a jövő héten a Magyar Telekomra is érdemes lesz figyelni, miután a négy blue chip közül utolsóként a telekomcég teszi majd közzé legfrissebb számait. A hazai blue chipek technikai képe alapján a folytatás is izgalmasnak ígérkezik, megnéztük, hogy mire érdemes majd figyelni az előttünk álló néhány nap folyamán.

Újra átadták az elismerést a legmenőbb hazai irodáknak

A 10 éves "Az Év Irodája" versenyen a zsűri 175 pályázat közül választotta ki a legjobbakat. 12 győztest hirdettek ki, beleértve azokat a különdíjasokat is, akik egyik meghirdetett kategóriába sem illeszkedtek teljesen, mégis elismerésre méltó pályázatot nyújtottak be. A szervezők kiemelten fontosnak tartják az édesanyák munkaerő-piaci újraintegrálását, ezért a verseny 10 éves történetében először díjazták a családbarát irodákat.

Az arany még mindig az egyik sztárbefektetés idén

Azok, akik év elején aranyba fektettek, még mindig nagyon jól állnak, a részvénypiacokon azonban az év eleji vételek nagyon ritka esetben fordultak termőre, igaz ez a magyar részvénypiacon is, ahol kevés részvény van csak víz felett. Megnéztük, hogyan teljesítettek az egyes eszközosztályok az év első négy hónapjában.

Mi vár a tőzsdére és a forintra a viharok után? - Megkérdeztük a profi befektetőket

A márciusi esést követően április végén a magyar tőzsde felpattant, a felmérésünkben résztvevő hazai alapkezelők hosszabb távon pedig továbbra is látnak fantáziát a magyar részvénypiacban. A profi befektetők új kedvenc részvénye egy hazai blue chip volt ebben a hónapban, emellett a Portfolio legfrissebb alapkezelői felméréséből kiderült, hogy az általunk megkérdezett profik hogyan vélekednek a forint kilátásairól.

A pánik csillapodott, de a tőzsde még nagyon pörgött áprilisban

Erős volt a forgalom áprilisban a budapesti tőzsdén, bár a márciusi szintet nem érte el – derül ki a BÉT friss havi statisztikáiból. A brókercégek rangsorában a Wood vette át az első helyet áprilisban, de nem sokkal maradt le tőle a Concorde és az Erste sem.

Nagyot emelkedett a héten az OTP és a Magyar Telekom is

Hatalmasat emelkedett a héten az OTP, míg a Magyar Telekom is magabiztos erősödéssel fejezte be a hetet. A hazai blue chipek technikai képe alapján a folytatás is mozgalmasnak ígérkezik, megnéztük, hogy mire érdemes majd figyelni az előttünk álló hét folyamán.

Mi ez a nagy rali a magyar tőzsdén?

Egyre markánsabb rali bontakozik ki a magyar tőzsdén, gyönyörű képzavarral élve a kedvező nemzetközi hangulat hátán egyre magasabbra kapaszkodik a hazai részvénypiac is. Megnéztük az okokat.

Felpattant a BUX, nagyot megy ma a Richter

Erősödnek a kontinens vezetői részvényindexei a keddi kereskedés második felében, a magyar tőzsde felpattant, a BUX több mint 2 százalékot erősödött, míg a hazai blue chipek közül igen jól teljesít ma a Richter és az OTP is.

Tovább emelkedhet a Richter, de az OTP-re is érdemes lesz figyelni

Az OTP technikai képe alapján rövid távon lefelé mutat a trend a bankpapír számára, a Richter továbbra is egy fontos szint közelében jár, emellett a Magyar Telekomra is érdemes lesz majd figyelni. A hazai blue chipek grafikonjait megvizsgálva megnéztük, hogy az előttünk álló néhány nap során mire érdemes majd figyelni.

20,8 milliárd forint osztalékot fizet a Telekom

A Magyar Telekom igazgatósága közgyűlési hatáskörben eljárva törzsrészvényenként 20 forint osztalék, összesen több mint 20,8 milliárd forint kifizetéséről határozott pénteken a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közzétett tájékoztatás szerint.

Fontos szintek közelében jár az OTP

Mozgalmas napokat tudhat maga mögött az OTP, és a részvény technikai képe alapján az OTP jelenleg fontos szintek közelében jár, emellett a Richterre és a Molra és érdemes lesz majd figyelni. A hazai blue chipek grafikonjait megvizsgálva megnéztük, hogy mire érdemes figyelni az előttünk álló hét folyamán.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR