Önnek nincs realtime adat előfizetése
Előfizetek

Magyar Telekom árfolyam

Ma: | Átlag:
  • Mai forgalom
  • Elmúlt 30 kereskedési nap átlagforgalma
MTELEKOM ajánlati könyv
Vétel
ajánlat
db
kum
HUF
HUF kum
db
db árf.
Eladás
árf. db kum
db
HUF kum
HUF
ajánlat
db
MTELEKOM kötéslista
Idő Ár Darab Érték
MTELEKOM statisztikák, mutatók
Kapitalizáció (millió HUF): 426481.700087
Nyitó ár: 408
Előző záró ár: 410
Napi átlagár: 408.711005
180 napos átlagár: 407.56409180342
360 napos átlagár: 413.76562693065
Napi minimum: 406.5
Napi maximum: 410
Éves minimum: 381 2022-03-07
Éves maximum: 439 2021-09-07
Történelmi minimum: 272 2013-11-20
Történelmi maximum: 1124 2005-09-28
Forgalom (db): 204749
Forgalom: 83683169.5
Árfolyamváltozás 1 hó: 5.1282051282051%
Árfolyamváltozás 3 hó: -5.3117782909931%
Árfolyamváltozás 12 hó: 0.49019607843137%
Adatlap
Magyar Telekom
Rating
Értékpapír megnevezése Magyar Telekom share
Értékpapír kibocsátója Magyar Telekom Telecommunications Public Limited Company
Részvényfajta Ordinary share
Értékpapír előállítási módja Dematerializált
ISIN HU0000073507
Kijelzés módja (Ticker) MTELEKOM
Értékpapír névértéke 100 HUF
Bevezetett értékpapír mennyisége (db) 1 042 742 543
Osztalékjogosultság Full year
Bevezetési nap 1997-11-14
Első Kereskedési Nap 1997-11-14
Tőzsdei kategória Prime
Kereskedés pénzneme HUF
Bevezetési Ár 730
Az adatok forrása: Budapest Stock Exchange
Az adatok jellege: késleltetett.

A szolgáltatást legjobb tudásunk szerint nyújtjuk. A szolgáltatás elérhetőségének részbeni vagy teljes hiányáért, késedelméért, pontatlanságáért illetve egyéb zavaráért a Net Média Zrt. csak akkor felel, hogy ha az kifejezetten és kizárólag neki felróható okból következik be. Egyéb okból bekövetkezett szolgáltatás-zavarért a felelősségét kifejezetten kizárja. Kizárja a Net Média zrt. a felelősségét az információhoz való jogosulatlan hozzáférésből vagy az információval való bármilyen egyéb visszaélésből eredő károkért. Az előbbiekben megjelölt, illetve jogszerűen egyébként ki nem zárható egyéb felelősség kivételével ...

Tovább
Az oldalon a Magyar Telekom árfolyamalakulását lehet nyomon követni.

Hibabejelentő

A megújult adatterminált alaposan teszteltük, de előfordulhatnak hibák. Ha rendellenes működést tapasztalsz, kérjük, jelezd nekünk!
Tovább az űrlapra
PORTFOLIO RATING Az átláthatóbb befektetésekért Bővebben
Videóajánló

Videóajánló

További videók
A legjobb befektetés, de hogyan tudsz választani közülük? - ETF kiválasztás
Indexkövető ETF, okos befektetés
Tőzsdei stratégiaépítés kezdőknek
Kezdő befektető kalauz

Videóajánló

A legjobb befektetés, de hogyan tudsz választani közülük? - ETF kiválasztás
Indexkövető ETF, okos befektetés
Tőzsdei stratégiaépítés kezdőknek
Kezdő befektető kalauz

Magyar Telekom hírek

Épphogy csak, de sikerült elkerülni a medvepiacot – Így zártak a héten az amerikai tőzsdék

Miközben az európai részvénypiacokon még jó volt a hangulat, addig Amerikában viszonylag gyorsan elromlott. Jelentős esésbe fordultak a nyitás után a vezető tőzsdeindexek, az S&P 500 index a medvepiac határán billegett. A nap végén azonban fordult a kocka, végül az S&P 500 és a Dow Jones is minimális emelkedéssel zárt, előbbi ezzel elkerülte a medvepiaci zárást. Az egész hetet tekintve viszont az S&P 500 3%-ot, a Dow Jones 2,9%-ot, a Nasdaq 3,8%-ot esett.

Erős napot zárt a magyar tőzsde, de az OTP nagyot esett

Ma napon belül végig kifejezetten jó volt a hangulat az európai tőzsdéken, csak a kereskedési idő végére kezdték el visszaadni valamelyest az emelkedés a vezető indexek, a magyar piac pedig nagyjából a középmezőnyben szerepelt európai szinten.

Mínuszban zárt Amerika

Masszív esés volt szerdán az amerikai tőzsdéken, a befektetők újra elővették a már ismert témákat, a globális gazdasági lassulást, az ukrajnai háborút, a magas inflációt, és újra egy nagyon rossz forgatókönyvet kezdtek el árazni, ráadásul ijesztő vállalati gyorsjelentések is érkeztek, a Target és egy nappal korábban a Walmart is a profitmarzsok szűkülésére figyelmeztetett. A tegnapi amerikai esés hatására Európában is lejtőre kerültek a részvényárfolyamok, az amerikai tőzsdéken pedig a nyitás után folytatódott az esés, és egészen a piaczárásig ide-oda rángatták az indexeket.

Hatalmas esés a tengerentúlon, több mint 1100 pontot zuhant a Dow

Ma délelőtt megérkezett az európai inflációs rangsor, ami alapján kilenc ország is van az Európai Unióban, ahol magasabb volt az éves infláció, mint Magyarországon - mindez nagyrészt a hatósági árstopoknak, főleg a rezsicsökkentésnek és a benzinár-stopnak köszönhető. Emellett nemrég egy gigantikus, 297 milliárd eurós csomagot jelentett be az európai bizottsági elnök, aminek célja az Oroszországtól való energiafüggőség csökkentése és az energiahatékonyság és a megújuló energia terjesztésének finanszírozása. Kifejezetten jó volt a hangulat a magyar tőzsdén, a Richter vezetésével mindegyik hazai blue chip pluszban zárt. Az európai tőzsdéken eközben leginkább az esés volt a jellemző, a tengerentúli indexek pedig már jelentős mínuszokkal zártak.

A vevőké a főszerep a hazai tőzsdén, szárnyal a Richter részvénye

Remek teljesítményeket láthatunk ma a magyar tőzsdén, a BUX index a maga 2 százalék feletti pluszával kilóg az európai mezőnyből. A hazai blue chipek közül messze a legjobb teljesítményt a Richternél láthatjuk, piacbefolyásoló vállalatspecifikus híre hiányában vélhetően technikai okai lehetnek az emelkedésnek.

Komoly rali alakult ki a tőzsdéken, jó volt a hangulat Amerikában

Az elmúlt napokhoz képest ma globális hangulatjavulás látszott a piacokon, az ázsiai indexek is emelkedtek és az európai tőzsdéken is erős volt a mai nap, a magyar tőzsde pedig kifejezetten jól teljesített, részben amiatt, mert a ma reggel közölt adatok szerint az első negyedéves GDP-növekedés jóval a várakozások felett alakult. A mai nap folyamán több fontos gazdasági adat érkezett, emellett az EKB és a FED vezére mondott este beszédet. Az amerikai tőzsdék ezeket követően 1,3-2,8 százalék körüli pluszban zárták a kereskedést.

Kifejezetten jó napja volt a magyar tőzsdének

Ma napon belül végig kifejezetten jó volt a hangulat a tőzsdéken, ami részben annak volt köszönhető, hogy úgy látszik Ázsiában enyhül a koronavírus járvány, és a helyi hatóságok a korlátozások enyhítésére készülnek, ami a globális gazdaság szempontjából is pozitív fejlemény. Emellett a magyar tőzsdén az is támogatta ma az emelkedést, hogy a reggel a KSH közzétette az első negyedéves GDP-adatot, ami a várakozásokat meghaladó növekedést mutatott, ezt pedig a befektetők is kedvezően fogadták, így komoly rali alakult ki a magyar tőzsdén.

Jó a hangulat a magyar tőzsdén a friss GDP-adat után

A nemzetközi piacokon is jó ma a hangulat, emellett az is segíti a magyar piacot, hogy bivalyerős volt a magyar gazdaság az idei első negyedévben a KSH friss adatai alapján. A tavalyi negyedik negyedévhez képest 2,1 százalékkal nőtt a GDP, ami kedvező teljesítménynek számít. A növekedést nagyban támogatta a szolgáltatószektor, de segített az ipari termelés is. A GDP 8,2 százalékkal nőtt (nyers adatok alapján) az előző év azonos időszakához képest, ami pozitív meglepetést jelent, a Portfolio által megkérdezett közgazdászok 7,4 százalékos bővülésre számítottak.

Megemeli az árait a DIGI - Felforgatja a távközlési piacot?

Idén januárban a 4iG megszerezte a DIGI-t, most pedig úgy tűnik, hogy elkezdődött a DIGI újrapozícionálása, júliustól ugyanis számtalan szolgáltatásánál árat emel a cég. Ezzel folytatódik a hazai távközlési szektor átalakulása, amiben az ár helyett/mellett egyre inkább a szolgáltatási minőség irányába tolódhat el a verseny. A lépésnek első ránézésre örülhetnek a 4iG részvényesei, de akár a Magyar Telekoméi is.

Vegyes zárás az amerikai tőzsdéken

Az elmúlt hetekben széleskörű tőkepiaci esést láthattunk, gyakorlatilag mindenhonnan menekültek a befektetők, legyen itt szó akár részvénypiacokról vagy kriptovalutákról - igaz, a múlt hét végén kisebb felpattanást láthattunk a tőzsdéken. A befektetőket továbbra is a jegybankok likviditásszűkítései, a kínai koronavírus-helyzet és az orosz-ukrán háború alakulása aggaszthatja, az elmúlt hetek alapján most is volatilis napokra számíthatunk a tőzsdéken. Gazdasági adatok szempontjából itthon az MNB közölte a fizetési mérleg adatokat márciusból, míg délelőtt érkezett az Európai Bizottság szokásos gazdasági előrejelzése is - a brüsszeli testület számításai szerint további intézkedések nélkül nem fog teljesülni a kormány 4,9%-os hiánycélja, részben azért, mert a rezsicsökkentés hatalmas terhet ró a költségvetésre. Emellett kiszivárgott, hogy lazítana a versenyjogi szabályokon az Európai Bizottság arra az esetre, ha teljesen leállnának az orosz gázszállítások az Európai Unió felé azért, hogy a lakosságot és a vállalati szférát minél inkább kíméljék az elszabaduló gázárak hatásaitól. Az ázsiai, európai, és az amerikai tőzsdéken is felemás hangulat látszott a hétfői kereskedés során, a vezető indexek a pozitív és a negatív tartomány között ingadoztak.

Nem találta ma az irányt a magyar tőzsde

Bizonytalan mozgásokat láttunk ma az európai tőzsdéken, összességben vegyesen teljesítettek a vezető indexek. Ez a bizonytalanság látszott ma a magyar tőzsdén is, hiszen a BUX lényegében stagnált ma a blue chipek pedig felemás teljesítményt nyújtottak.

Ideiglenesen felfüggesztik a Magyar Telekom részvényének kereskedését holnap 10 órától

Részvényvisszavásárlási aukciót tart a vállalat, mellyel összefüggésben olyan információk keletkezhetnek, amelyek a kibocsátó törzsrészvényének tőzsdei árfolyamát befolyásolhatják a folyamatos kereskedés során, így nem biztosítható a rendezett, áttekinthető és tisztességes tőzsdei kereskedés fenntartása a vonatkozó közlemény szerint.

Erős lett a péntek, megérkeztek a vevők a tőzsdékre, Amerika is szárnyalt

Napok óta azt találgatják a piaci szereplők, hogy vajon mikor fordulnak a tőzsdék, mikor lesz vége, ha csak átmenetileg is az esésnek. Ma fordultak az európai tőzsdék, a magyar piacon is jó volt a hangulat, az OTP árfolyama több mint 5 százalékot emelkedett, a tengerentúli tőzsdeindexek pedig szintén emelkedést jeleztek a kereskedés végén.

Nagyon jól megy a Magyar Telekom anyacégének

A Magyar Telekom anyacége, a Deutsche Telekom az elemzői várakozásokat meghaladó negyedéves bevételről és EBITDA-ról számolt be, az erős eredmény az amerikai egység, a T-Mobile US, valamint az európai üzletág növekedésének köszönhető. A menedzsment az izmos első negyedév után megemelte az egész évre vonatkozó előrejelzését.

Önnek nincs realtime adat előfizetése
Előfizetek

Hibabejelentő

A megújult adatterminált alaposan teszteltük, de előfordulhatnak hibák. Ha rendellenes működést tapasztalsz, kérjük, jelezd nekünk!
Tovább az űrlapra