Önnek nincs realtime adat előfizetése
Előfizetek

Magyar Telekom árfolyam

Ma: | Átlag:
  • Mai forgalom
  • Elmúlt 30 kereskedési nap átlagforgalma
MTELEKOM ajánlati könyv
Vétel
ajánlat
db
kum
HUF
HUF kum
db
db árf.
1 511 426
Eladás
árf. db kum
db
HUF kum
HUF
ajánlat
db
0 3 000 1
MTELEKOM kötéslista
Idő Ár Darab Érték
MTELEKOM statisztikák, mutatók
Kapitalizáció (millió HUF): 425438.957544
Nyitó ár: 408
Előző záró ár: 408
Napi átlagár: 406.914255
180 napos átlagár: 379.39466885323
360 napos átlagár: 377.62202312559
Napi minimum: 408
Napi maximum: 408
Éves minimum: 335 2020-03-12
Éves maximum: 418 2020-03-05
Történelmi minimum: 272 2013-11-20
Történelmi maximum: 1124 2005-09-28
Forgalom (db): 10263
Forgalom: 4176161
Árfolyamváltozás 1 hó: 3.6848792884371%
Árfolyamváltozás 3 hó: 14.929577464789%
Árfolyamváltozás 12 hó: 14.929577464789%
Adatlap
Magyar Telekom
Rating
Értékpapír megnevezése Magyar Telekom share
Értékpapír kibocsátója Magyar Telekom Telecommunications Public Limited Company
Részvényfajta Ordinary share
Értékpapír előállítási módja Dematerializált
ISIN HU0000073507
Kijelzés módja (Ticker) MTELEKOM
Értékpapír névértéke 100 HUF
Bevezetett értékpapír mennyisége (db) 1 042 742 543
Osztalékjogosultság Full year
Bevezetési nap 1997-11-14
Első Kereskedési Nap 1997-11-14
Tőzsdei kategória Prime
Kereskedés pénzneme HUF
Bevezetési Ár 730
Az adatok forrása: Budapest Stock Exchange
Az adatok jellege: késleltetett.

A szolgáltatást legjobb tudásunk szerint nyújtjuk. A szolgáltatás elérhetőségének részbeni vagy teljes hiányáért, késedelméért, pontatlanságáért illetve egyéb zavaráért a Net Média Zrt. csak akkor felel, hogy ha az kifejezetten és kizárólag neki felróható okból következik be. Egyéb okból bekövetkezett szolgáltatás-zavarért a felelősségét kifejezetten kizárja. Kizárja a Net Média zrt. a felelősségét az információhoz való jogosulatlan hozzáférésből vagy az információval való bármilyen egyéb visszaélésből eredő károkért. Az előbbiekben megjelölt, illetve jogszerűen egyébként ki nem zárható egyéb felelősség kivételével ...

Tovább
Az oldalon a MTELEKOM árfolyamalakulását lehet nyomon követni.

Hibabejelentő

A megújult adatterminált alaposan teszteltük, de előfordulhatnak hibák. Ha rendellenes működést tapasztalsz, kérjük, jelezd nekünk!
Tovább az űrlapra
PORTFOLIO RATING Az átláthatóbb befektetésekért Bővebben
Videóajánló

Videóajánló

További videók
A legjobb befektetés, de hogyan tudsz választani közülük? - ETF kiválasztás
Indexkövető ETF, okos befektetés
Tőzsdei stratégiaépítés kezdőknek
Kezdő befektető kalauz

Videóajánló

A legjobb befektetés, de hogyan tudsz választani közülük? - ETF kiválasztás
Indexkövető ETF, okos befektetés
Tőzsdei stratégiaépítés kezdőknek
Kezdő befektető kalauz

MTELEKOM hírek

Növekedési pályán a Magyar Telekom, csak egyelőre az osztaléka nem

Jó éve volt 2020 a Magyar Telekomnak, emelkedett a bevétel és a profit, és még a menedzsment előrejelzéséhez képest is jobban teljesített a cég, joggal várhatnák a befektetők, hogy az osztalék is hízik, de nem. Sok pénzt költöttek 5G frekvenciákra, emiatt a részvényesi javadalmazás szinten marad, de az összetétele változik: kevesebb osztalék, több részvényvisszavásárlás. Sebaj, majd jövőre, a cég vezetése ugyanis növekvő pályára állítaná a részvényesi javadalmazást már csak az a kérdés, mennyire bátran közelítik az osztalékot a szabad cash flow alapján kifizethetőhöz. Bőven van tér felfelé.

Itt a Magyar Telekom osztalékjavaslata - Örülünk is meg nem is

Ma tette közzé tavalyi negyedik negyedéves és egész éves számait a Magyar Telekom, de ami a befektetők számára fontosabb, megérkezett az igazgatóság javaslata is arról, mekkora osztalékot fizetne a vállalat a részvényeseinek.

Az OTP a legtranszparensebb hazai tőzsdei cég, de egy midcap is felfért a dobogóra

Tovább javult a hazai tőzsdei vállalatok transzparenciája, mindegyik magyar cég jobb eredményt ért el az idei felmérésünkben, mint egy évvel korábban. A blue chipek továbbra is az élmezőnyben vannak, de a midcapek is kezdik beérni őket, sőt, idén egyikük felállhatott a dobogó harmadik helyére - derül ki a Portfolio idén már 20. alkalommal elkészített transzparencia-felméréséből, amelynek szakmai partnere a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) és a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége (BAMOSZ) volt, és amely 19 bank, befektetési szolgáltató és alapkezelő bevonásával készült.

Az idei felmérés alapján a legtranszparensebb hazai tőzsdei vállalat az OTP lett, a bankot a Mol követi a listán és idén a dobogóra felfért egy midcap is, a Graphisoft Park a harmadik helyet szerezte meg.

A hazai tőkepiac egyik legfontosabb eseményén, a BÉT Legek díjátadón a Tőzsde az előző év kiemelkedő teljesítményeit díjazza, a ma megtartott eseményen a Portfolio felmérése alapján a BÉT a kibocsátói transzparencia díjat az OTP-nek, a kibocsátói transzparencia mid-cap különdíjat a Graphisoft Parknak, a legjobb befektetői kapcsolattartónak járó díjat pedig Réthy Róbertnek, a Mol befektetői kapcsolatok vezetőjének adta át.

Belép a távközlési piacra a 4iG, hazai és régiós terjeszkedés a cél

Fontos bejelentést tett ma a 4iG, a vállalat belép a távközlési piacra, az Antenna Hungáriával közösen hazai és régiós terjeszkedés a cél. A 4iG Magyarország vezető, és a térség egyik meghatározó műholdas távközlési szolgáltatójában szerez többségi tulajdonrészt, ezzel gyakorlatilag új iparágba lép be, ezzel pedig újabb pályán versenyez majd a hazai távközlési szolgáltatókkal, például a Magyar Telekommal is.

Gonda Gábor: nem számítunk arra, hogy felvásárolják a T-Systemset a következő időszakban

A globális pandémia miatt a T-Systems ügyfelei is elhalasztották a tervezett beruházások egy részét, emiatt estek a vállalat bevételei, ezzel párhuzamosan viszont a költségek is csökkentek, így a T-Systems eredménye kedvezően alakult az elmúlt időszakban. A következő időszak arról szól majd, hogy az elhalasztott digitalizációs projektek visszakerülnek a porondra, ráadásul talán egy újraértelmezett, kibővített támogatással, mondta el a Portfolio-nak Gonda Gábor, a T-Systems Magyarország vezérigazgatója, akivel a 4iG-vel folytatott versenyről, a T-Systems közbeszerzési piaci aktivitásáról, az 5G- és felhő alapú fejlesztésekről és a home office tapasztalatairól is beszélgettünk, de az is szóba került, hogy várható-e a következő időszakban, hogy felvásárolják a T-Systemset. Arra a kérdésre, hogy kapott-e olyan konkrét elvárást, mint Dárdai Pál a Herthánál, hogy hány meccsen, hány pontot, milyen pontátlagot kell hoznia, Gonda Gábor elmondta, hogy a tulajdonosnak nyilván megvannak az elvárásai, de azon túl a sajátjait is megfogalmazta, azt szeretné, hogy fenntartható és profitábilis vállalat legyen a T-Systems.

Elfogytak az érvek az alacsony Magyar Telekom osztalék mellett

Az elmúlt években a Magyar Telekom a valós készpénztermelő képességéhez képest jóval szerényebb osztalék-kifizetést valósított meg. Akár 1, 3, 5 vagy 10 éves távon nézzük, a nagy papírok közül a BUX leggyengébben teljesítő papírja a Telekom. Az alulteljesítésnek azonban nincs köze a vállalat gazdasági teljesítményéhez, a Magyar Telekom menedzsmentje egészen kiváló munkát végzett az elmúlt években, így a cég fundamentumai évről évre javultak. Egyetlen dolog nem javul, és ez a részvény árfolyama. Ennek oka pedig a fájóan hiányzó transzparens osztalékpolitika, egy olyan osztalékpolitika, amely biztosítja az optimális tőkeszerkezet fenntartását.

Most kiderül, hogyan viselték a magyar cégek a koronavírus második hullámát

A héten hivatalosan is elstartol a gyorsjelentési szezon a magyar tőzsdén, ami azért is különösen érdekes, mert arról az időszakról, a tavalyi negyedik negyedévről publikálják a hazai vállalatok a legfrissebb számaikat, amikor a koronavírus újabb hullámának megfékezése érdekében hozott korlátozások már érvényben voltak. Betekintést nyerhetünk tehát abba, hogy a magyar cégek hogyan élték meg a lezárásokat, voltak köztük olyanok, mint a 4iG, amelyek kevésbé szenvedték meg az időszakot, mint a ciklikus iparágak vállalatai, például a héten jelentő Rába, amelynek az eredményén valószínűleg alaposan meglátszottak a korlátozások. Mindemellett azt sem szabad elfelejteni, hogy nem csak a negyedik negyedéves, de a tavalyi egész éves számokat is publikálják a cégek, tehát világossá fog válni, hogy mekkora ütést mért a koronavírus a hazai vállatokra a válság előtti időszakhoz képest.

Százezer család igényelt ingyenes internetet

Mintegy százezer család igényelte eddig az ingyenes internetet, így a magyar emberek közel egymilliárd forintot takarítottak meg a koronavírus-járvány idején - jelentette be Schanda Tamás.

A Richter brutális forgalma és teljesítménye magával húzta a teljes magyar tőzsdét

A BUX januárban is jól teljesített, közel 3,5 százalékkal került feljebb a hónap során, miközben a vezető európai és amerikai részvényindexek teljesítménye többnyire negatív volt. A korábbi hónapok emelkedése után némi megingás volt látható, hiszen a befektetők egyre elégedettlenebbé váltak az oltóanyagok leszállítási ütemével kapcsolatban, és aggódnak, hogy emiatt lassulhat a gazdasági kilábalás. Szintén borzolta a kedélyeket a reddites csorda az elmúlt napokban, amely nagyobb bizonytalanságot hozott a piacokra. A BÉT forgalma ebben a közegben némileg csökkent decemberhez képest, de a teljesítménye kifejezetten jó volt, ami nagyban köszönhető a Richter erős szereplésének. A brókercégek rangsorában is volt némi mozgás, a Wood bonyolította a legnagyobb forgalmat a hónapban, míg az Erste volt a második, és a Concorde a harmadik.

Turbulens időszak a tőzsdéken - Melyik magyar részvényben van most fantázia?

Az első hatékony vakcinával kapcsolatos bejelentést követően óriási rali indult a világ tőzsdéin, főleg az olyan lemaradó piacokon, mint a magyar is. A magyar tőzsde részvényindexe, a BUX november eleje óta, azaz alig 3 hónap alatt közel 40 százalékot ralizott, miközben az amerikai S&P 500 kevesebb, mint 15 százalékkal került feljebb ugyanezen az időtávon. A magyar tőzsde jó teljesítménye első sorban annak volt köszönhető, hogy a hazai nagypapírjaink jellemzően ciklikus részvények, amelyeket alaposan megütöttek a koronavírus-járvány alatt, viszont a vakcinával kapcsolatos remények óriási lendületet adtak például az OTP-nek és a Molnak. Az elmúlt hónapokban látott komoly ralit azonban a mostani hetekben követte egy korrekció a magyar részvények esetében, ezért megnéztük, hogy melyek azok a fontos technikai szintek, amelyekre érdemes figyelniük a befektetőknek.

44 milliárd forintért vett frekvenciákat a Magyar Telekom

A Magyar Telekom közleményben tudatta, hogy 2 sávban szerzett blokkokat az NMHH árverésén, amely a 2022 áprilisában lejáró 900MHz-es és 1 800MHz-es frekvenciasávokra vonatkozik, a használati jogosultság 2042-ig tart, beleértve az ötéves meghosszabbíthatóságot.

A Magyar Telekomot és a Vodafone-t vizsgálja a GVH

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a Vodafone és a Magyar Telekom ellen is versenyfelügyeleti eljárást indított, amiért valószínűleg mindketten megtévesztően hirdették mobilnet-csomagjaikat egyes közösségi alkalmazások korlátlan igénybevételével.

150,2 milliárd forintért keltek el a 2022-ben lejáró mobilfrekvenciák

A 900 MHz-es és az 1800 MHz-es frekvenciasávok frekvenciahasználati jogosultságainak licitálását szigorú óvintézkedések mellett január 28-án tartotta meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH). A résztvevő Magyar Telekom Nyrt., a Telenor Magyarország Zrt. és a Vodafone Magyarország Zrt. összesen 150,2 milliárd forint értékben licitált másfél évtizedre szóló használati jogosultságokért.

Eladhatják a Magyar Telekom testvércégét

A Deutsche Telekom tárgyalásokat folytat a holland leányvállalata, a T-Mobile Netherlands eladásáról, tudta meg egy holland lap, a Financieele Dagblad.

Melyik magyar részvényt vegyük idén?

A magyar tőzsde kifejezetten jól teljesített az év utolsó két hónapjában és több mint 30 százalékkal került feljebb, így az évet végül 8,6 százalékos mínuszban zárta a BUX. A magyar blue chipek közül az OTP, a Mol és a Richter árfolyama is masszívan emelkedett, de novemberben a Magyar Telekom is ralizott egyet. Az elemzők optimisták a nagyvállalatok tekintetében, de a felértékelődési potenciált és a technikai képet illetően azért vannak eltérések. Azonban nem csak a blue chipekre érdemes odafigyelni, hiszen egyre több a jó fundamentális sztori a mid-capek között is, mint amilyen az Alteo, az AutoWallis, a Masterplast, a Rába vagy a Waberer's. Megnéztük, hogy mi a sztori, mit gondolnak az elemzők, és azt, hogy mit mutat a technikai kép.

Nő a feszültség a magyar tőzsdén - Ezekben a részvényekben van most fantázia

Az elmúlt időszakban, részben a vakcinhírek által fűtött kedvező nemzetközi hangulattal a magyar tőzsde is menni tudott, a hazai nagypapírok kivétel nélkül jól teljesítettek az elmúlt 1-1,5 hónapban, ahogyan a nemzetközi prondon is kialakult egy rotációt a ciklikusabb szektorok részvényei felé. A technikai képet megvizsgálva alapvetően az látszik, hogy a magyar blue chipek a masszív emelkedést követően jelenleg vagy túlvettek, vagy közel járnak a túlvettséghez, amelyre a befektetőknek is érdemes lehet figyelniük, emellett az is látszik, hogy több hazai nagypapír is kulcsszintek közelében jár.

Önnek nincs realtime adat előfizetése
Előfizetek

Hibabejelentő

A megújult adatterminált alaposan teszteltük, de előfordulhatnak hibák. Ha rendellenes működést tapasztalsz, kérjük, jelezd nekünk!
Tovább az űrlapra
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR