MTELEKOM árfolyam

Mentés a kedvencekhez
|
|
| Ma: Átlag:
  • Mai forgalom
  • Elmúlt 30 kereskedési nap átlagforgalma
MTELEKOM ajánlati könyv
Vétel
ajánlat
db
kum
HUF
HUF kum
db
db árf.
Eladás
árf. db kum
db
HUF kum
HUF
ajánlat
db
MTELEKOM kötéslista
Idő Ár Darab Érték
MTELEKOM statisztikák, mutatók
nyitó: 381.0
előző záró:
napi átlag:
napi min.:
napi max.:
52 heti min.:
52 heti max.:
történelmi min.:
történelmi max.:
záró 52 heti min.:
záró 52 heti max.:
záró történelmi min.:
záró történelmi max.:
Egyhónapos záró árfolyam:
forgalom (db):
forgalom (HUF):
kapitalizáció (HUF):
BÉT teljes kap. (HUF):
változás 1 hó:
változás 3 hó:
változás 12 hó:
volatilitás 1 hó:
volatilitás 3 hó:
volatilitás 12 hó:
Féléves átlag:
Éves átlag:
Negyedéves záró árfolyam:
Előző éves záró árfolyam:
MTELEKOM adatlap
Teljes név:Magyar Telekom Távközlési Nyilvánosan Működő Részvénytársaság
Rövid név:Magyar Telekom Nyrt.
Szektor:Telekommunikáció
Elérhetőség:1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 36.
Telefonszám:+36-1-458-0000
Fax:+36-1-458-0405
Web:www.telekom.hu
Befektetői kapcsolattartó:Modok Melinda
Befektetői kapcsolattartó mail:modok.melinda@telekom.hu
Befektetői kapcsolattartó tel:+36 (1) 481-7676
Befektetői kapcsolattartó fax:-
Könyvvizsgáló:PriceWaterhouseCoopers Kft. (képviseli: Balázs Árpád)
Tevékenység:A Magyar Telekom Magyarország legnagyobb távközlési szolgáltatója, 1991-ben alakult. A telekommunikációs és infokommunikációs (ICT) szolgáltatások teljes skáláját nyújtja, beleértve a vezetékes és mobil telefonos, az adatátviteli és nem hangalapú, valamint az információtechnológiai és rendszerintegrációs szolgáltatásokat. A lakossági, valamint kis- és középvállalati ügyfelek kiszolgálása a Telekom márka alatt történik, míg a kiemelt üzleti ügyfeleknek (nagyvállalati és állami szektor) a T-Systems nyújt szolgáltatásokat. A Magyar Telekom többségi tulajdonosa a Makedonski Telekomnak, Macedónia legnagyobb vezetékes és mobilszolgáltatójának. A Magyar Telekom többségi tulajdonosa (59,21%) a Deutsche Telekom Europe B.V., amely a Deutsche Telekom AG kizárólagos tulajdona.
Részvénytulajdonosok:

Deutsche Telekom Europe B.V. (59,21%, 617 436 759 részvény)

Megjegyzés: A közkézhányad meghatározásánál nem vettük figyelembe az olyan tulajdonosokat, akiknek a teljes értékpapír-állomány legalább 5%-a a tulajdonában van, valamint a letétkelezők birtokában lévő értékpapír-állomány azon részét, amelyről a letétkezelő rendelkezésre álló igazolása alapján megállapítható, hogy a teljes értékpapír állomány legalább 5%-át kitevő értékpapír mennyiség van az adott személy tulajdonában. A közkézhányad megjelenítése a kibocsátó által megadott adatokon alapul.

Igazgatóság:Dr. Robert HAUBER (elnök)
Frank ODZUCK
SOMORJAI-TAMÁSSY Éva
Ralf NEJEDL
RATATICS Péter
RÉKASITibor
Daria DODONOVA
FEKETE Gábor
Vállalatvezetés:RÉKASI Tibor (vezérigazgató); SZABÓ Melinda (kereskedelmi vezérigazgató-helyettes); Daria DODONOVA (gazdasági vezérigazgató-helyettes); KASZÁS Zoltán (Vállalati szolgáltatások vezérigazgató-helyettes)
FRIEDL Zsuzsanna (Chief People Officer); ZATKO Lubor (Műszaki vezérigazgató-helyettes)
Felügyelőbizottság:Dr. BORBÉLY Attila (elnök)
LICHNOVSZKY Tamás
VARGA Zsoltné
Dr. BORBÉLY Attila
DOROGHÁZI Krisztina
SZAKONYI András
Részvényfajta:Törzsrészvény
Értékpapír típus:Névre szóló
Értékpapír előállítási módja:Dematerializált
Kereskedés pénzneme:100 HUF
Bevezetett értékpapír mennyisége (db):1 042 742 543
Tőzsdei kategória:Prémium
Kereskedés pénzneme:HUF
Bevezetési nap:1997-11-14
Első kereskedési nap:1997-11-14
Az oldalon a MTELEKOM árfolyam alakulását lehet nyomonkövetni
MTELEKOM hírek

Eddig tartott a magyar tőzsde emelkedése? Mi vár még a forintra? – Elmondták a profi befektetők

Az év eleji nagy eséseket felpattanás követte a részvénypiacokon, a hazai részvényindex erősödése májusban is folytatódott, majd az emelkedés június második felére kifulladni látszott. A legfrissebb alapkezelői felmérésünkből kiderül, hogy a profi befektetők egy része hosszabb távon továbbra is lát fantáziát a magyar részvénypiacban. Az általunk megkérdezett alapkezelők kedvenc papírja ebben a hónapban egy magyar blue chip lett, a Portfolio legfrissebb alapkezelői felméréséből továbbá az is kiderül, hogy mire számítanak a profi befektetők a forint kilátásaival kapcsolatban az elkövetkező hónapok folyamán.

Itt a brókercégek friss rangsora, megőrizte vezető helyét a Wood

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatos aggodalmak fokozódása a magyar tőzsde forgalmán is meglátszott az elmúlt hónapok során, a márciusi és áprilisi forgalomnövekedést májusban megnyugvás és csökkenő piaci forgalom követte, majd a magyar tőzsde forgalma júniusban ismét növekedni tudott a korábbi hónaphoz képest. A brókercégek közül a Wood júniusban megőrizte vezető helyét, míg a forgalmi rangsorban a második helyen az Erste állt, a harmadik helyet pedig a Concorde szerezte meg.

Itt a végeredmény, a teljes keretet kimerítette a Magyar Telekom

Aukció keretében az előzetesen meghirdetett keretösszeg felső plafonjának megfelelő, 5,2 milliárd forintnyi részvényt vásárolt ma a részvényesektől a Magyar Telekom. Nagy volt az érdeklődés, a beérkezett ajánlatok összértéke a bejelentett maximális érték közel négyszeresét tette ki. Az eredmény alapján nem lenne meglepő, ha nagyobb, akár intézményi befektető is eladott volna részvényt a Telekomnak.

Júliusban a Balatonon indul a Telekom 5G hálózata

Júliusban a Balaton környékén először 15 állomással hat vízparti városban - Siófokon, Tihanyban, Balatonalmádiban, Fonyódon, Balatonföldváron és Balatonszabadi-Sóstón - teszi elérhetővé a Magyar Telekom a még nagyobb sávszélességet, és sokkal több eszköz egyidejű csatlakozását lehetővé tevő 5G szolgáltatást. A tervek szerint a nyár végére összesen 40-re bővül a Telekom Balaton körüli 5G lefedettséget biztosító állomásainak száma - jelentette be szerdán a távközlési társaság.

Milliárdos üzlet jön a magyar tőzsdén, hogy lehet meghekkelni a rendszert?

Érdekes formáját választotta a Magyar Telekom a részvényesek javadalmazásának, a vállalat aukció keretében akár 5,2 milliárd forintnyi Telekom-papírt is megvásárolhat a részvényesektől. A tranzakcióra június 25-én kerül sor, sokan várják már a nagy napot, a befektetők egy része arra számít, hogy a piaci árfolyamnál akár jóval drágábban is eladhatja a részvényeit a Telekomnak, egyesek már azon gondolkodnak, hogyan lehetne meghekkelni az aukciót, és valahogy magasabb eladási árat elérni. Spoiler: ha nem akar, nem hogy magas áron, de egyáltalán nem vesz részvényt a Telekom. A tranzakcióval kapcsolatban sok a kérdés, ezekre kerestük meg a válaszokat.

Részvény-visszavásárlási aukciót indít a Magyar Telekom

A Magyar Telekom részvény-visszavásárlási aukciót indít, amelynek során legfeljebb 5,2 milliárd forint összértékben tervez részvényeket visszavásárolni a társaság részvényeseitől a részvényesek javadalmazása céljából.

A tőzsdék összeomlása és csodálatos feltámadása néhány ábrán

Az év eleje kifejezetten jól indult a világ részvénypiacain, azonban a koronavírus-járvány miatt évtizedek óta nem látott esés zajlott le február és március közepe között, amibe után sokan egy új, akár évekig tartó medve piac kezdetét is belelátták. Egyre inkább úgy tűnik, a pesszimistáknak ezúttal nem lett igazuk, a vezető részvényindexek közül egyre több már csak mérsékleten esik, sőt olyanok is vannak, amelyek nem csak hogy idén fordultak plusszba, de új történelmi csúcsra emelkedtek.

Nagyot emelkedett az OTP, felpattant a Richter

Az OTP a héten fontos szinteket áttörve nagyot emelkedett, az árfolyam túlvett tartományban jár, kérdés, hogy a lendületet megtörheti-e egy korrekció a közeljövőben. A Richter a hét második felében felpattant, a gyógyszergyártó papírjaira és érdemes lesz majd figyelni. A hazai blue chipek grafikonjai alapján megnéztük, hogy mire érdemes fókuszálni az előttünk álló hét folyamán.

Mi vár most a hazai részvénypiacra és a forintra? – Elmondták a profi befektetők

A nagy márciusi esést követően a hazai részvényindex felpattant, majd az erősödés májusban is folytatódott, a legfrissebb alapkezelői felmérésünkből kiderül, hogy a profi befektetők hosszabb távon továbbra is látnak lehetőséget a magyar részvénypiacban. Az általunk megkérdezett alapkezelők kedvenc részvénye ebben a hónapban egy hazai blue chip lett, a Portfolio legfrissebb alapkezelői felméréséből emellett az is kiderül, hogy mire számítanak a profi befektetők a forint kilátásaival kapcsolatban rövid-, és hosszabb távon.

Lefordult az OTP, a Richter is lefelé veheti az irányt

A héten megtorpant az OTP emelkedése, és a bankpapír technikai képe alapján a folytatás legalább ennyire izgalmasnak ígérkezik majd. A Richter grafikonja alapján rövid távon érdemes óvatosnak lenni, míg a Molra szintén érdemes lesz odafigyelni. A hazai blue chipek technikai képe alapján megnéztük, mire érdemes figyelni az előttünk álló néhány nap során.

A Magyar Telekom 20 forintos osztalékot fizet

A Magyar Telekom korábban bejelentette, hogy a tavalyi évi eredménye után részvényenként 20 forintos osztalékot fizet. A társaság a saját részvényeire eső osztalékot felosztja az osztalékra jogosult részvényesek között, a Magyar Telekom esetében ezért az egy részvényre ténylegesen jutó bruttó osztalék mértéke 20,17 forint. A részvényenként 20,17 forintos osztalékkal számolva 5,1 százalékos osztalékhozam adódik. Az osztalék kifizetésének kezdő napja 2020. június 17.

Visszatérhetnek a dolgozók az irodákba - Mit lép az OTP, a Mol, a Richter és a Telekom?

Május 18-tól Budapesten is megszűntek a kijárási korlátozások, és vidéken is újabb enyhítések léptek életbe, így megnyílt a lehetősége annak, hogy az elmúlt hónapokban jellemzően home office-ban dolgozó irodai alkalmazottak is visszatérjenek a korábbi munkahelyükre. A vállalatok folyamatosan mérik fel az igényeket, és fokozatosan engedik vissza dolgozóikat az irodákba. A négy nagy hazai, tőzsdén jegyzett vállalatot, az OTP-t, a Molt, a Richtert és a Magyar Telekomot kérdeztük a home office jövőjéről és az irodáik használatának esetleges változásáról.

Fontos szint közelében az OTP, lefordult a Richter

A héten a Mol a nem volt képes felfelé kitörni a korábbi időszak kereskedési sávjából, a Richter lefordult, míg az OTP fontos szint közelébe érkezett meg. A folytatás is izgalmasnak ígérkezik a hazai nagypapírok technikai képe alapján. Megnéztük, hogy mire érdemes majd fókuszálni az előttünk álló hét folyamán.

Multik kérik a kormányokat: ne csak a gazdaságot, a klímát is mentsék meg

Miközben a kormányok világszerte a koronavírus-járvány következtében kialakult válságból kivezető gazdaságösztönző intézkedéseket tervezik, több mint 150 nagyvállalat, köztük a Bayer, a Colgate Palmolive, az EDF, a Nestlé, az Unilever, a Vodafone, a Vattenfall és egyetlen magyarként a Magyar Telekom közös nyilatkozatban szólították fel a világ kormányait arra, hogy a mentőcsomagokat igazítsák a klímaváltozással kapcsolatos legfrissebb tudományos eredményekhez.

55 milliárd forintot gyűjtött a Wing az MNB kötvényprogramjával

Befektetési portfoliójának bővítése és növekedési terveinek megvalósítása érdekében 54,7 milliárd forintnyi forrást von be a WING Zrt. a Magyar Nemzeti Bank Növekedési Kötvényprogramja keretében. A jegybank és egyéb intézményi befektetők által lejegyzett vállalati kötvények futamideje 10 év, hozama 3,56 százalék – derül ki a társaság közleményéből.

Lefordult a Magyar Telekom, fontos szintek közelében jár a Richter

A héten a korábbi oldalazás után az OTP lefelé vette az irányt, a Magyar Telekom a hét második felében lefordult, míg a Richter fontos szintek közelében jár. A hazai blue chipek technikai képe alapján a folytatás ezúttal is mozgalmasnak ígérkezik majd, megnéztük, hogy mire érdemes figyelni az előttünk álló néhány nap során.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR