MTELEKOM árfolyam

Mentés a kedvencekhez
|
|
| Ma: Átlag:
  • Mai forgalom
  • Elmúlt 30 kereskedési nap átlagforgalma
MTELEKOM ajánlati könyv
Vétel
ajánlat
db
kum
HUF
HUF kum
db
db árf.
Eladás
árf. db kum
db
HUF kum
HUF
ajánlat
db
MTELEKOM kötéslista
Idő Ár Darab Érték
MTELEKOM statisztikák, mutatók
nyitó: 365.0
előző záró:
napi átlag:
napi min.:
napi max.:
52 heti min.:
52 heti max.:
történelmi min.:
történelmi max.:
záró 52 heti min.:
záró 52 heti max.:
záró történelmi min.:
záró történelmi max.:
Egyhónapos záró árfolyam:
forgalom (db):
forgalom (HUF):
kapitalizáció (HUF):
BÉT teljes kap. (HUF):
változás 1 hó:
változás 3 hó:
változás 12 hó:
volatilitás 1 hó:
volatilitás 3 hó:
volatilitás 12 hó:
Féléves átlag:
Éves átlag:
Negyedéves záró árfolyam:
Előző éves záró árfolyam:
MTELEKOM adatlap
Teljes név:Magyar Telekom Távközlési Nyilvánosan Működő Részvénytársaság
Rövid név:Magyar Telekom Nyrt.
Szektor:Telekommunikáció
Elérhetőség:1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 36.
Telefonszám:+36-1-458-0000
Fax:+36-1-458-0405
Web:www.telekom.hu
Befektetői kapcsolattartó:Modok Melinda
Befektetői kapcsolattartó mail:modok.melinda@telekom.hu
Befektetői kapcsolattartó tel:+36 (1) 481-7676
Befektetői kapcsolattartó fax:-
Könyvvizsgáló:PriceWaterhouseCoopers Kft. (képviseli: Balázs Árpád)
Tevékenység:A Magyar Telekom Magyarország legnagyobb távközlési szolgáltatója, 1991-ben alakult. A telekommunikációs és infokommunikációs (ICT) szolgáltatások teljes skáláját nyújtja, beleértve a vezetékes és mobil telefonos, az adatátviteli és nem hangalapú, valamint az információtechnológiai és rendszerintegrációs szolgáltatásokat. A lakossági, valamint kis- és középvállalati ügyfelek kiszolgálása a Telekom márka alatt történik, míg a kiemelt üzleti ügyfeleknek (nagyvállalati és állami szektor) a T-Systems nyújt szolgáltatásokat. A Magyar Telekom többségi tulajdonosa a Makedonski Telekomnak, Macedónia legnagyobb vezetékes és mobilszolgáltatójának. A Magyar Telekom többségi tulajdonosa (59,21%) a Deutsche Telekom Europe B.V., amely a Deutsche Telekom AG kizárólagos tulajdona.
Részvénytulajdonosok:

Deutsche Telekom Europe B.V. (59,21%, 617 436 759 részvény)

Megjegyzés: A közkézhányad meghatározásánál nem vettük figyelembe az olyan tulajdonosokat, akiknek a teljes értékpapír-állomány legalább 5%-a a tulajdonában van, valamint a letétkelezők birtokában lévő értékpapír-állomány azon részét, amelyről a letétkezelő rendelkezésre álló igazolása alapján megállapítható, hogy a teljes értékpapír állomány legalább 5%-át kitevő értékpapír mennyiség van az adott személy tulajdonában. A közkézhányad megjelenítése a kibocsátó által megadott adatokon alapul.

Igazgatóság:Dr. Robert HAUBER (elnök)
Frank ODZUCK
SOMORJAI-TAMÁSSY Éva
Ralf NEJEDL
RATATICS Péter
RÉKASITibor
Vállalatvezetés:RÉKASI Tibor (vezérigazgató); SZABÓ Melinda (kereskedelmi vezérigazgató-helyettes); Darja DODONOVA (gazdasági vezérigazgató-helyettes); KASZÁS Zoltán (Vállalati szolgáltatások vezérigazgató-helyettes)
FRIEDL Zsuzsanna (Chief People Officer); ZATKO Lubor (Műszaki vezérigazgató-helyettes)
Felügyelőbizottság:Dr. PAP László (elnök)
BUJDOSÓ Attila
Dr. ILLÉSSY János
Dr. KEREKES Sándor
LICHNOVSZKY Tamás
Dr. SALAMON Károly
VARGA Zsoltné
Dr. Konrad WETZKER
Részvényfajta:Törzsrészvény
Értékpapír típus:Névre szóló
Értékpapír előállítási módja:Dematerializált
Kereskedés pénzneme:100 HUF
Bevezetett értékpapír mennyisége (db):1 042 742 543
Tőzsdei kategória:Prémium
Kereskedés pénzneme:HUF
Bevezetési nap:1997-11-14
Első kereskedési nap:1997-11-14
Az oldalon a MTELEKOM árfolyam alakulását lehet nyomonkövetni
MTELEKOM hírek

Kizárták a DIGI-t az 5G-frekvenciaárverésből, a cég az eredmény visszavonását kéri

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatos hírzajban valamelyest háttérbe szorult egy fontos téma, a távközlési hatóság a múlt héten 5G-s frekvenciaárverést tartott a Magyar Telekom, a Telenor Magyarország és a Vodafone Magyarország részvételével, ahol a három szolgáltató 2035-ig szerzett frekvenciahasználati jogosultságot. Az eljárásból korábban kizárták a DIGI-t, amely most a hatóságot az árverési eljárás eredményének visszavonására kéri.

Lefordult az OTP, fontos szint alá került a Richter

Az elmúlt hetek nagy esése után a hazai részvényindex felpattant, a hét végére azonban alábbhagyott a lendület, és a BUX nagy eséssel zárta a pénteki kereskedést. Az OTP lefordulása mellett a héten a Richter nem tudott megkapaszkodni egy fontosabb szint felett. Az előttünk álló hét folyamán a koronavírus járvánnyal kapcsolatos hírfolyam mozgathatja majd a piacokat és a magyar tőzsdét is.

Lezajlott a licit: 128 milliárd forintért keltek el itthon az 5G-frekvenciák

Március 26-án rendezte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) az 5G-s frekvenciák árverését, a Magyar Telekom, a Telenor Magyarország és a Vodafone Magyarország részvételével. Intenzív verseny bontakozott ki: a licitáló vállalatok összesen 128,5 milliárd forint értékben vásároltak három frekvenciasávban tizenöt évre szóló használati jogosultságot - írja közleményében az NMHH.

A hét végén szárnyalt a Mol és az OTP is felpattant

Az elmúlt hetek nagy esése után a magyar tőzsde a hét végén felpattant, pénteken az OTP és a Mol is nagyot emelkedett. Bár a rövid távú technikai kép alapján az OTP és a Mol esetében is lehet még tér a további erősödés előtt, azonban ha ismét elromlik a részvénypiaci hangulat, érdemes felkészülni az újabb esés lehetőségére is.

Őrült pusztítást végzett a koronavírus a tőzsdéken

Eltelt egy hónap azóta, hogy a koronavírus globális terjedése miatt elindultak a lejtőn a világ tőzsdéi, megnéztük, hogy mekkorát zuhantak azóta az árfolyamok, és milyen eszközökkel lehetett pénzt keresni február közepe óta, mármint azon kívül, ha szinte mindent beshortoltunk volna.

A legnagyobb válság a második világháború óta, mi lesz a magyar vállalatokkal?

Egymás után teszik közzé drasztikus lépésekről, a termelés leállításáról, gyárak, üzletek bezárásáról, létszámleépítésekről, profit warningokról szóló közleményeiket a világ nagyvállalatai a koronavírus terjedése és a globális bezárkózás pusztító hatásai miatt. A hazai nagyvállalatok az elmúlt hetekben néhány kivételtől eltekintve szűkszavúak voltak, pedig a befektetők igénylik a híreket, hiszen a bizonytalanságnál minden jobb. Ezért kérdeztük meg a magyar tőzsdén jegyzett vállalatok közül a BUX-tagokat arról, hogy milyen lépéseket tettek a koronavírus egészségügyi hatásainak kivédésére, hogyan változott meg a cég működése, működési környezete, milyen csatornákon keresztül hat a vállalatra a járvány, terveznek-e költségracionalizálást, hogyan erősítik meg a tátsaság likviditási helyzetét, és mire számítanak a válság után. Hosszú olvasmány, de érdemes végigolvasni, ilyen vészterhes időkben minden információmorzsára szüksége van a befektetőknek. A beérkező válaszokat változtatás nélkül közöljük.

Koronavírus: még egy bizonytalanság a Telekom osztalékával kapcsolatban

Nem elég, hogy a Magyar Telekom a korábban megcélzottnál jóval kevesebb osztalékot fizetne a tavalyi eredménye után a befektetőinek, a részvényesek egyelőre nem is tudnak szavazni az osztalékról, a közgyűlést ugyanis a koronavírus-járvány miatt nem tartja meg a társaság.

Kiürül az ország legnagyobb irodaháza

A koronavírus terjedésének megelőzése érdekében a Magyar Telekom március 16-ától általános távmunkát hirdetett munkavállalói számára. Ez azt jelenti, hogy azokban a munkakörökben, ahol lehetséges, a kollégák otthonról dolgoznak a veszélyhelyzet végéig. A Magyar Telekom budapesti székháza az ország legnagyobb irodaháza, melyben 5000 munkatárs dolgozik. Mától csak a hálózat felügyeletét végző, és az ügyfélszolgálatos feladatokat ellátó kollégák maradnak a székházban, mintegy 400-an.

A hét, amikor a koronavírus több mint 1400 milliárd forintot vitt el a magyar tőzsdéről

Több mint 1400 milliárd forint. Ennyivel csökkent a hazai tőzsdei cégek értéke egy hét alatt. Az OTP és a Mol az értékének ötödét veszítette el, a midcapek közül soknak az értéke harmadával csökkent. Ráadásul elképesztő csapkodás mellett, a magyar tőzsdén kereskedni olyan volt a múlt héten, mint ha a fekete pályán kettő helyett egy, ráadásul törött síléccel kellett volna lemenni. Vaksötétben.

A Telekom 10 giga extra mobiladatot ad ingyen a koronavírus miatt

A Telekom gáláns akcióval reagált a koronavírus miatt kialakult helyzetre, a vállalat ugyanis bejelentette: hétfőtől minden mobil ügyfele számára külön díjazás nélkül 10 gigabájt extra adatmennyiséget biztosít. Ráadásul a lakossági és kisvállalati ügyfelek a Telekom alkalmazásban még további 5 gigabájt adatot pótlólag aktiválhatnak.

Új kedvenc részvényük van az alapkezelőknek

A koronavírus járvány hatásaival kapcsolatos aggodalmak miatt a világ vezető részvényindexei február végén hatalmasat estek és a magyar tőzsde is lefordult. A Portfolio legfrissebb alapkezelői felméréséből kiderül, hogy az általunk megkérdezett alapkezelők egy része nagyobb esést is elképzelhetőnek tartott a magyar tőzsdén három hónapos időtávon. A profi befektetők ebben a hónapban a Magyar Telekomot kedvelték leginkább a blue chipek közül, a midcapek közül pedig a Graphisoft Park és az ANY Biztonsági Nyomda papírjai kapták a legtöbb említést a felmérésünkben résztvevő alapkezelőktől.

Elképesztő száguldás a magyar tőzsdén, mi történik?

Az elmúlt hét jelentős esése után a magyar tőzsde hétfőn felpattant, az emelkedés ma délelőtt is folytatódott, míg a BUX kora délután már valósággal szárnyalt, az OTP-t megtépték, de a Richter és a Mol is nagyot emelkedett. A BUX az elmúlt hét zuhanása után túladott tartományból pattant vissza, az erősödést emellett a nemzetközi hangulatjavulás is támogatja, miután a befektetők egy része abban bízik, hogy a nagy jegybankok élénkítő intézkedésekkel lépnek majd fel a koronavírus gazdasági hatásai ellen.

A 4iG célja a T-Systems megelőzése, jöhetnek az akvizíciók

Továbbra is cél, hogy a T-Systemset megelőzve a vezető hazai IT-szolgáltató legyen a 4iG, de már nem a nagy rivális megvásárlásával, hanem organikusan és más akvizíciókkal, amikkel kapcsolatban már a következő hónapokban jöhetnek bejelentések, hangzott el a 4iG ma reggeli intézményi befektetői és elemzői beszélgetésén. Az eseményen Fekete Péter, a 4iG elnöki tanácsadója, Linczényi Aladin általános vezérigazgató-helyettes, Farkas Péter műszaki vezérigazgató-helyettes és Thurzó Csaba gazdasági és operatív vezérigazgató-helyettes beszélt a vállalatnál látható legfontosabb trendekről és a kilátásokról.

Itt a friss brókersorrend: még mindig az élen a Wood

Jelentős esés bontakozott ki a világ részvénypiacain február végén a koronavírussal kapcsolatban érkező aggasztó hírek közepette. A magyar tőzsde sem tudta megúszni a lejtmenetet, de kisebb mértékben esett a BUX index az elmúlt hónapban, mint az S&P 500, vagy a DAX. A turbulenciák közepette a forgalom is felpörögött a magyar tőzsdén, az átlagos napi forgalom elérte a 15 milliárd forintot. A brókercégek forgalmi rangsorát továbbra is a Wood vezeti, a második helyen az Erste állt, a harmadik legnagyobb pedig a Concorde volt februárban.

Elképesztő zuhanás után kulcsszint közelében az OTP

A koronavírussal kapcsolatos aggodalmak miatt a hazai blue chipek is nagy eséssel zárták a hetet, az OTP kulcsszint közelébe érkezett meg, míg a Richter is fontos támaszzóna közelében jár. A blue chipek grafikonjait megvizsgálva összeszedtük, hogy mire érdemes figyelni az előttünk álló hét folyamán.

Odacsaptak a magyar tőzsdének is

Nagy eséssel indult a pénteki kereskedés a magyar tőzsdén, a BUX 3 százalékkal került lejjebb, a blue chipek kivétel nélkül esnek.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR