|
|
| Ma: Átlag:
  • Mai forgalom
  • Elmúlt 30 kereskedési nap átlagforgalma
OTP ajánlati könyv
Vétel
ajánlat
db
kum
HUF
HUF kum
db
db árf.
Eladás
árf. db kum
db
HUF kum
HUF
ajánlat
db
OTP kötéslista
Idő Ár Darab Érték
OTP statisztikák, mutatók
nyitó: 8965
előző záró:
napi átlag:
napi min.:
napi max.:
52 heti min.:
52 heti max.:
történelmi min.:
történelmi max.:
záró 52 heti min.:
záró 52 heti max.:
záró történelmi min.:
záró történelmi max.:
Egyhónapos záró árfolyam:
forgalom (db):
forgalom (HUF):
kapitalizáció (HUF):
BÉT teljes kap. (HUF):
változás 1 hó:
változás 3 hó:
változás 12 hó:
volatilitás 1 hó:
volatilitás 3 hó:
volatilitás 12 hó:
Féléves átlag:
Éves átlag:
Negyedéves záró árfolyam:
Előző éves záró árfolyam:
OTP adatlap
Teljes név:OTP Bank Nyrt.
Rövid név:OTP Bank Nyrt.
Szektor:Banki szolgáltatások
Elérhetőség:1051 Budapest, Nádor u. 16.
Telefonszám:+36-1-473-5400
Fax:+36-1-473-5955
Web:www.otpbank.hu
Befektetői kapcsolattartó:Pataki Sándor
Befektetői kapcsolattartó mail:PatakiS@otpbank.hu
Befektetői kapcsolattartó tel:+36-1-473-5000
Befektetői kapcsolattartó fax:+36-1-473-5951
Könyvvizsgáló:Deloitte Könyvvizsgáló és Tanácsadó Kft.
Tevékenység:A bankot 1949-ben alapították és 1987-ig az egyetlen lakossági bank. Magyarország legnagyobb univerzális bankja, Közép-Kelet-Európa egyik meghatározó pénzügyi szolgáltatója, kilenc országban van jelen. A Bank stratégiailag fontos hazai leányvállalatai: OTP Jelzálogbank (legnagyobb magyar jelzáloghitel intézet), Merkantil csoport (gépjármű-finanszírozás), OTP Ingatlan Zrt., OTP Lakástakarék Zrt., OTP Faktoring Zrt. és OTP Alapkezelő Zrt. Főbb regionális érdekeltségek DSK Bank, OTP Banka Slovensko, OTP Bank Romania , OTP banka Hrvatska, OAO OTP Bank, CJSC OTP Bank, OTP banka Srbija, Crnogorska komercijalna banka.
Részvénytulajdonosok:

MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt. (8,57%, 24 000 000 részvény)

Kafijat Zrt. (7,08%, 19 835 748 részvény)

OPUS Securities S.A. (5,18%, 14 496 476 részvény)

Groupama Csoport (5,12%, 14 334 995 részvény)

Megjegyzés: A közkézhányad meghatározásánál nem vettük figyelembe az olyan tulajdonosokat, akiknek a teljes értékpapír-állomány legalább 5%-a a tulajdonában van, valamint a letétkelezők birtokában lévő értékpapír-állomány azon részét, amelyről a letétkezelő rendelkezésre álló igazolása alapján megállapítható, hogy a teljes értékpapír állomány legalább 5%-át kitevő értékpapír mennyiség van az adott személy tulajdonában. A közkézhányad megjelenítése a kibocsátó által megadott adatokon alapul.

Igazgatóság:dr. CSÁNYI Sándor elnök-vezérigazgató
ERDEI Tamás György alelnök
BAUMSTARK Mihály
dr. BÍRÓ Tibor
dr. GRESA István
KOVÁCS Antal vezérigazgató-helyettes
dr. PONGRÁCZ Antal
dr. UTASSY László
dr. VÖRÖS József
dr. WOLF László vezérigazgató-helyettes
Vállalatvezetés:dr. CSÁNYI Sándor elnök-vezérigazgató
BENCSIK László vezérigazgató-helyettes (Stratégiai és Pénzügyi Divízió)
JOHANCSIK Tibor vezérigazgató-helyettes (IT és Banküzemi Divízió)
KOVÁCS Antal vezérigazgató-helyettes (Retail Divízió)
WOLF László vezérigazgató-helyettes (Kereskedelmi Banki Divízió)
KISS-HAYPÁL György vezérigazgató-helyettes (Hitelngedélyezési és Kockázatkezelési Divízió)
Felügyelőbizottság:TOLNAY Tibor elnök
dr. HORVÁTH Gábor
MICHNAI András
BELLA Klára
Olivier PÉQUEUX
dr. VÁGI Márton Gellért
Részvényfajta:Törzsrészvény
Értékpapír típus:Névre szóló
Értékpapír előállítási módja:Dematerializált
Kereskedés pénzneme:100 HUF
Bevezetett értékpapír mennyisége (db):280 000 010
Tőzsdei kategória:Prémium
Kereskedés pénzneme:HUF
Bevezetési nap:1995-08-10
Első kereskedési nap:1995-08-10
Az oldalon az OTP árfolyam alakulását lehet nyomonkövetni
OTP hírek

Belendült a hét végére Amerika

Az európai tőzsdék megtartották a negatív szentimentet, mínuszban zárhat a DAX és a CAC is, míg a magyar tőzsde felülteljesített a nap során. Az amerikai tőzsdék a várakozásokhoz képest végül pozitív hangulatban nyitottak, és mindhárom nagy index, az S&P 500, a Dow Jones és a Nasdaq is pluszban van.

Viszlát, Aegon Magyarország?

Magyarország harmadik legnagyobb biztosítója, legnagyobb lakásbiztosítási állománya, nyolcadik legnagyobb alapkezelője és harmadik legnagyobb önkéntes nyugdíjpénztára kerülne új kezekbe, ha a ma napvilágot látott Bloomberg-értesülésnek megfelelően tulajdonost váltanának a holland Aegon NV megmaradt közép- és kelet-európai érdekeltségei. Nemcsak 28 év biztosítási sikersztorija érne ezzel új fejezetéhez, de az elmúlt 12 év legnagyobb tulajdonosváltása is megvalósulna a magyar biztosítási szektorban. Megnéztük azt is, nagyjából mennyi pénzért kellene a vevőnek a zsebébe nyúlnia a biztosítók jelenlegi értékeltsége alapján.

Készül az új szabály, amely gyökeres változást hoz a magyarok egyik kedvelt befektetésénél

Hamarosan MNB-rendelet formájában is megjelenik az európai értékpapír-piaci felügyelet (Esma) új ajánlása, amely teljesen átszabja a befektetési alapok által eddig alkalmazott sikerdíj-számítási szabályokat. Értesüléseink szerint október végén, november elején jelenik meg a magyar nyelvű ajánlás az Esma honlapján, ezt fogja az MNB a magyar alapkezelők felé ajánlásként megfogalmazni, figyelembe véve a hazai sajátosságokat is.

Bankvezérek a koronavírus-válságról: ez most teljesen más, mint 2008 volt

Nagyságrendekkel alacsonyabb kockázattal működik most a bankrendszer, mint a 2008-as válság idején, de a koronavírus váratlan meglepetéseket okozhat még a hitelpiacon és a banki jövedelmezőségben is. A lakáshitelek és a babaváró hitelek gyorsan magukhoz tértek, a vállalati hitelezésben viszont szükség volna a garanciaprogramok átszabására, megerősítésére – értettek egyet a résztvevők a Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) ma kezdődő Közgazdász-vándorgyűlésének bankvezéri panelbeszélgetésében.

Új mobilbankon dolgozik az OTP, már tesztelik az appot

Egyre többen intézik pénzügyeiket az OTP Bank digitális csatornáin. A járvány növelte az online lehetőségek népszerűségét, mert az ügyfelek még nyitottabbá váltak a digitális pénzügyi szolgáltatások megismerésére és használatára. A hitelintézet jelenlegi mobilalkalmazásának, az OTP SmartBanknak már több mint 1 millió regisztrált felhasználója van, sőt, megkezdődött az új mobilbanki applikáció tesztelése is - derül ki az OTP közleményéből. 

Mi állítja meg a forintgyengülést? Egyre nagyobb erők támadnak a magyar devizára

Az utóbbi egy hónapban megint számottevően emelkedett a külföldi szereplők forint elleni pozíciója, amit jól tükröz az árfolyam is. Lassan a tavasszal látott történelmi mélypont felé sodródik a magyar deviza, melyet a hazai tényezők mellett egyre inkább sújt a romló nemzetközi hangulat is, így egyelőre nem látni, mitől tudnánk talpra állni egyhamar.

3,16%-os mínuszban zárt a Nasdaq

Vegyes volt a kép az ázsiai tőzsdéken, a befektetők Jerome Powell szavait emésztették, a jegybankelnök arról számolt be, hogy a Fed minden eszközét kész használni a maradandó gazdasági kár elkerülésére. Európában kifejezetten jó volt a hangulat annak ellenére, hogy vegyes markogazdasági adatok érkeztek az eurozónából. A magyar tőzsde is menni tudott az európai hangulattal, a hazai nagypapírok közül a Richtert kell kiemelni, melynek árfolyama 4,6 százalékos pluszban zárt. A tengerentúli tőzsdék a kezdeti emelkedés után lefordultak, ebben részben szerepet játszhat a csalódást keltő friss makrogazdasági adat is.

Equilor: jöhetnek az új csúcsok a tőzsdéken

Megosztottak a szakértők azzal kapcsolatban, hogy milyen szinteken zárhatják az évet a részvénypiacok, az Equilor szerint a fontosabb részvényindexek új csúcsokat érhetnek el, azonban a brókercég vezető elemzője szerint óvatosságra inthet, hogy a részvények árazása a piac által várt idei eredmények függvényében magas szinteken tartózkodik. Az általános tőzsdei körkép mellett többek között a magyar piacról, és izgalmas befektetési lehetőségekről is beszámolt a brókercég.

Meddig eshetnek a hazai részvények? - online előadás MA

Gyengélkedő hazai részvények, eltérő sebességi fokozatban üzemelő európai részvények, a mindent elvakító amerikai tőzsde, ami most józanodik az augusztusi buli után. Minden mindennel összefügg, de a hazai kisbefektető ezek alapján is próbálják meglovagolni a rövid vagy hosszab távú árfolyammozgásokat. Bár legtöbben már nem csak a hazai terep, hanem akár a nyugat-európai piacok irányába is elcsábulnak a szélesebb termékpaletta miatt, de a cél közös: értelmezhető hozamot szeretne mindenki elérni, és ehhez szükség van elemzésre, ötletelésre. Ebben segít a Portfolio Trader élő online elemző webináriuma.

Equilor: két tűz között az MNB, nem néz ki jól a magyar vírushelyzet

A magyar GDP idén 5%-kal eshet vissza az Equilor friss előrejelzése szerint. A Magyar Nemzeti Bank nehéz helyzetbe kormányozta magát, ennek hatására két tűz közé került. A forint ugyanis a leggyengébben teljesítő régiós deviza, az infláció megemelkedett, miközben a magyar gazdaság gyengén teljesített. A koronavírus tekintetében most nem áll jól az ország: habár a kormány kommunikálja, hogy nem lesz olyan leállás, mint tavasszal volt, de ha az esetszámok tovább emelkednek, akkor ez önmagát gerjesztve hozhat nehézségeket.

Csúnya, ami a tőzsdéken történik, lefordultak az amerikai részvénypiacok is

Alaposan elromlott a hangulat a tőzsdéken, a koronavírus-járvány terjedésével és a gazdaság lezárásával kapcsolatos aggodalmak miatt szélesebb eladási hullám alakult ki, estek az autóipari, pénzügyi, vegyipari, távközlési vállalatok. A magyar tőzsdén is rossz volt a hangulat, az OTP papírjai az átlagot jóval meghaladó forgalom mellett 6 százalékos mínuszban is álltak. A tengerentúlon a vezető indexek 2 százalékot meghaladó mértékben estek a nyitás után, a Dow Jones Index végül 1,9, az S&P 500 1,2, a Nasdaq 0,1 százalékos eséssel fejezte be a napot.

9000 forintig ütötték le az OTP-t

A magyar tőzsdén a nap sztorija az OTP, a magyar bankpapír már 10 százalék mínuszban is állt napközben, az alaposan elromlott nemzetközi befektetői hangulat és a hitelmoratórium meghosszabítása együttesen nyomták lefelé az árfolyamot.

Brutális forgalom mellett esik az OTP

Az átlagosat jóval meghaladó forgalom mellett esik az OTP árfolyama, amely már 6 százalék mínuszban is állt, de nagy a csapkodás, 3-6 százalék mínusz között ingadozik az elmozdulás. Az esésben részben technikai hatás játszik szerepet, mivel elesett a technikai és lélektani szempontból is fontos 10 ezer forintos szint, de fundamentális érvek is állnak az esés mögött, a hiteltörlesztési moratórium meghosszabbítása és az ősszel-télen várható további részleges korlátozások is lefelé húzzák az OTP árfolyamát.

A legfőbb célunk, hogy Magyarországon legyen befektetői bérház-piac

A rozsdaövezeti kormányzati lakásprogram volt a Lakás Konferencia fő témája, a szakértők a különböző finanszírozási, szociális, kormányzati, önkormányzati, fejlesztői, építőipari, jogi aspektusokat foglalták össze és mondták el, hogy mire van szükség ahhoz, hogy a lakásprogramban valóban megfizethető árú és bérleti díjú lakások épülhessenek.

Így készültek a magyar bankok a járvány második hullámára

Kötelező maszkviselés, kézfertőtlenítés, műanyag plexi és az online ügyintézés fejlesztése - így készült fel a bankok többsége a koronavírus-járvány második hullámára. A bankok aktuális szabályozásokhoz igazodva hozzák meg a szükséges óvintézkedéseket - derült ki a Bank360.hu körképéből.

Csúnyán elszaporodtak a bitcoinos csalások - hogy védhetem meg magam?

A koronavírus-krízis kapcsán jelentősen megnőtt ismét a kriptodevizák iránti érdeklődés, hiszen a bitcoin az egyik legjobban teljesítő eszköz volt a világon a válság alatt. A lakossági befektetők és a profi hedge fundosok mellett a csalók is visszatértek a piacra: újabb és újabb átverésekkel szórják tele az internetet, melyek virtuális pénzekhez köthetők. Néhány régi klasszikus, mint a "titkos kriptobánya" vagy a "verhetetlen kereskedőrobot" mellett most újfajta csalások is megjelentek a piacon; megnéztük, melyek most a legveszélyesebb kriptopénzes átverések.

Megvan, mi rázhatná fel a magyar nyugdíjrendszert

A koronavírus okozta bizonytalan helyzet nagyobb megtakarítási hajlandóságot eredményezett az önkéntes pénztári tagok körében, sőt, van, ahol ez a taglétszám növekedésében is megnyilvánult – derült ki a nagy nyugdíjpénztárak vezetőinek válaszából. Ettől még a fiatalabb korosztály öngondoskodásra való hajlandóságának növelése még mindig az egyik, ha nem a legnagyobb kihívás a pénztárak körében, ebben a munkáltatóknak és az államnak óriási szerepe lenne. A Portfolio által megkérdezett pénztári vezetők egyetértenek abban, hogy a jóléti alapok elindítása jelentős löketet adna a pénztárszektornak és a nyugdíjrendszernek. Helli Józsefet, az Aegon Önkéntes Nyugdíjpénztár ügyvezetőjét, Marusinecz Tamást, az Allianz Önkéntes Nyugdíjpénztár ügyvezető igazgatóját és Nagy Csabát, az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár ügyvezetőjét kérdeztük.

Egyre több magyar tér vissza régi kedvencéhez – Ez a befektetés hozta idén eddig a legtöbb pénzt

Lassan, de egyre határozottabban tér vissza a tőke az ingatlanalapokba a tavaszi visszaváltások után. Az irány nem meglepő, idén eddig ugyanis az ingatlanalapok kategóriája hozott a kezelt vagyonra vetítve a legtöbbet a befektetőknek. Népszerűek a részvényalapok is, de ezek még nem tudták ledolgozni a márciusi visszaesést. Ugyanettől szenvednek az abszolút hozamú alapok is, amire az OTP Supra mélyrepülése csak rátett egy elég nagy lapáttal.

A végére húzta be a féket a Wall Street

A Dow kivételével emelkedtek a tengerentúli tőzsdék kedden, a legerősebb a Nasdaq volt, jól szerepeltek a technológiai részvények. Ázsiában mérsékelt elmozdulásokat láttunk, a befeketetők kivárhattak a Fed mai kamatdöntő ülése előtt. Európában felfelé kapaszkodtak a piacok, a BUX viszont lejjebb került, ami az OTP esésének tudható be. A délutánra fordulva a befektetői hangulat mérsékelten pozitív Európában, azonban az OTP továbbra is esik, már közel 3 százalék mínuszban van a magyar bankpapír. A tengerentúli piacok nyitása után mérsékelt, de pozitív hangulat uralkodik.

Elszakadtunk a világtól, alaposan megütötték a magyar tőzsdét

A BUX alaposan lemaradt idén a világ vezető részvényindexeitől a március közepe óta tartó raliban, a gyenge teljesítmény mögött elsősorban a magyar blue chipek rossz teljesítménye húzódik meg. Megnéztük az OTP, a Mol, a Richter és a Magyar Telekom grafikonjait, hogy mi történt és mire számíthatunk tőlük a közeljövőben.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR