Önnek nincs realtime adat előfizetése
Előfizetek

OTP árfolyam

Ma: | Átlag:
  • Mai forgalom
  • Elmúlt 30 kereskedési nap átlagforgalma
OTP ajánlati könyv
Vétel
ajánlat
db
kum
HUF
HUF kum
db
db árf.
Eladás
árf. db kum
db
HUF kum
HUF
ajánlat
db
OTP kötéslista
Idő Ár Darab Érték
OTP statisztikák, mutatók
Kapitalizáció (millió HUF): 3948000.141
Nyitó ár: 14150
Előző záró ár: 14120
Napi átlagár: 14108.840419
180 napos átlagár: 11333.300313211
360 napos átlagár: 11074.565391161
Napi minimum: 13970
Napi maximum: 14260
Éves minimum: 7865 2020-04-21
Éves maximum: 15720 2020-02-19
Történelmi minimum: 1232 2009-03-06
Történelmi maximum: 15850 2019-12-13
Forgalom (db): 395048
Forgalom: 5573669190
Árfolyamváltozás 1 hó: 8.7827426810478%
Árfolyamváltozás 3 hó: 36.557059961315%
Árfolyamváltozás 12 hó: 36.557059961315%
Adatlap
OTP
Rating
Értékpapír megnevezése OTP Bank share
Értékpapír kibocsátója OTP Bank Plc.
Részvényfajta Ordinary share
Értékpapír előállítási módja Dematerializált
ISIN HU0000061726
Kijelzés módja (Ticker) OTP
Értékpapír névértéke 100 HUF
Bevezetett értékpapír mennyisége (db) 280 000 010
Osztalékjogosultság Full year
Bevezetési nap 1995-08-10
Első Kereskedési Nap 1995-08-10
Tőzsdei kategória Prime
Kereskedés pénzneme HUF
Bevezetési Ár 1200
Az adatok forrása: Budapest Stock Exchange
Az adatok jellege: késleltetett.

A szolgáltatást legjobb tudásunk szerint nyújtjuk. A szolgáltatás elérhetőségének részbeni vagy teljes hiányáért, késedelméért, pontatlanságáért illetve egyéb zavaráért a Net Média Zrt. csak akkor felel, hogy ha az kifejezetten és kizárólag neki felróható okból következik be. Egyéb okból bekövetkezett szolgáltatás-zavarért a felelősségét kifejezetten kizárja. Kizárja a Net Média zrt. a felelősségét az információhoz való jogosulatlan hozzáférésből vagy az információval való bármilyen egyéb visszaélésből eredő károkért. Az előbbiekben megjelölt, illetve jogszerűen egyébként ki nem zárható egyéb felelősség kivételével ...

Tovább
Az oldalon az OTP árfolyamalakulását lehet nyomon követni.

Hibabejelentő

A megújult adatterminált alaposan teszteltük, de előfordulhatnak hibák. Ha rendellenes működést tapasztalsz, kérjük, jelezd nekünk!
Tovább az űrlapra
PORTFOLIO RATING Az átláthatóbb befektetésekért Bővebben
Videóajánló

Videóajánló

További videók
A legjobb befektetés, de hogyan tudsz választani közülük? - ETF kiválasztás
Indexkövető ETF, okos befektetés
Tőzsdei stratégiaépítés kezdőknek
Kezdő befektető kalauz

Videóajánló

A legjobb befektetés, de hogyan tudsz választani közülük? - ETF kiválasztás
Indexkövető ETF, okos befektetés
Tőzsdei stratégiaépítés kezdőknek
Kezdő befektető kalauz

OTP hírek

Hol, mennyi lakás épül Budapesten?

Bár 2020 egészében 30%-kal csökkent a forgalom és az újonnan piacra kerülő kínálat is a megelőző évihez képest, a második félév adataiból már úgy tűnik, mintha ki is jutott volna a fővárosi újlakás-piac a gödörből – mondják a szakértők az OTP legfrissebb Budapesti Újlakás Értéktérképe alapján.

Soha nem látott kölcsönök érkeztek az elmúlt hetekben Magyarországra

Nemcsak a tavaly márciusban bevezetett THM-plafon ért véget január 1-jével, de megjelentek a Magyar Nemzeti Bank által minősített első fogyasztóbarát személyi hitelek is. Hat pénzügyi intézmény nyerte el eddig a felügyelet minősítését, közülük hárman kínálják már a terméket. Korábbi elemzésünk alapján a kis jövedelmű, de 500 ezer forintnál nagyobb összeget felvevők nyerhetnek a legnagyobbat a kamatokon a minősítés bevezetésével.

Szintet ugrott a leggazdagabb magyarok vagyona, elképesztő ütemben halmozzák a pénzt

Egyértelműen kijelenthetjük, hogy jól jött a tavaszi koronavírus-válságot követő piaci fellendülés a magyar gazdagoknak, javarészt ennek köszönhető ugyanis, hogy 6500 milliárd forint fölé emelkedett a hazai privátbanki szolgáltatóknál kezelt vagyon. Ezek után nem meglepő, hogy az egy ügyfélszámlára jutó átlagvagyon is új rekordon van 144 millió forinttal, új privátbanki ügyfeleket viszont alig tudott akvirálni a szektor. A legnagyobb privátbanki szolgáltató továbbra is az OTP Private Banking, mindeközben egyre nehezebb privátbanki ügyfélnek lenni a folyamatosan emelkedő belépési limitek miatt.

Pluszban zárt a magyar tőzsde, felülteljesítő volt ma a BUX

Ázsiában vegyes volt ma a kereskedés képe hétfőn, a kedvező kínai makroadatot követően emelkedni tudott a sanghaji és a hongkongi index, azonban Ázsia más részein rossz volt a hangulat. Az európai nyitás is gyengére sikerült, a kontinens vezető indexei mind mínuszban vágtak neki a hétnek, majd a nyitástól távolodva mérsékelt elmozdulásokat látunk az európai piacokon, és határozott irány a nap végére sem alakult ki. Az Egyesült Államokban a Martin Luther King Day miatt nincs ma kereskedés.

Csak ámulunk: erős év végi hajrával feledtették a tavaszt a befektetési alapok

Új csúcsra, 6900 milliárd forint közelébe emelkedett a magyar befektetési alapokban kezelt vagyon december végére, a márciusi koronavírus-válság már csak egy távoli emléknek tűnik. Az alapkategóriák többsége profitálni tudott a tőkepiacok felíveléséből tavaly, a friss tőkebeáramlások és a szép hozamok is megdobták a vagyonukat. Az abszolút hozamú alapok iránti kereslet azonban nem állt helyre, de ha kivesszük az egyenletből az OTP Suprát, akkor a kategória nagyjából le tudta dolgozni az év közbeni veszteségeit.

Kivárnak a befektetők, alig mozdult Amerika

A vezető amerikai részvényindexek közül az S&P 500 és a Nasdaq is elindult felfelé a piacnyitás utáni iránykeresést követően, míg a Dow Jones stagnál. A befektetők újabb pénzügyi stimulusra számítanak a demokrata törvényhozástól, másfelől azonban aggódnak az emelkedő kötvényhozamok miatt, bár a friss inflációs adatok nem okoztak meglepetést. Az ázsiai tőzsdék vegyesen teljesítettek, míg Európában hosszabb iránykeresés után javul a hangulat, a DAX és a CAC is mérsékelten emelkedik. A BUX felülteljesítő volt ma, amely nagyban köszönhető a Richter kiváló és kiemelkedően magas forgalom melletti teljesítményének.

Küzdenek a tőzsdék, de nem találják az irányt

Ázsiában javarészt emelkedtek a fontosabb indexek kedden, az európai színtéren azonban nem alakult ki határozott irány a keddi kereskedésben, a magyar tőzsde ma alulteljesítő volt. Mindemellett az amerikai nyitás is kifejezetten gyengére sikerült, minimális mozgásokat látunk a vezető tengerentúli indexek esetében.

Lemaradtál a nagy befektetési sztorikról? Összeszedtük neked a legjobb hozamokat

Elképesztő évet zárt tavaly a hazai befektetési alapok többsége ahhoz képest, milyennek tűnt márciusban a koronavírus-helyzet. A legjobb hozamot kétség kívül részvényalapokkal lehetett elérni 2020-ban, de az sem panaszkodhat, aki biztonságosabb befektetésben tartotta pénzét. Alábbi cikkünkben összeszedtük az alapkategóriákat érintő fontosabb változásokat tavaly és a legjobb hozamokat felmutató sorozatokat.

Őrült kötvényralit hozott a koronavírus, a kanyarban sem volt a szuperállampapír

Márciusban még talán senki nem gondolta volna, hogy egy őrült kötvénypiaci ralit hoz magával a koronavírus-pánikot követő mennyiségi lazítási hullám. Pedig ez történt, és aki azt hitte, hogy ennél lejjebb már nem mehetnek a kötvényhozamok, az tévedett. Mindez persze nagyon jól jött a hazai kötvényalapoknak, az árfolyamemelkedésből főként azok a befektetők profitáltak, akik mertek a hazai piacon túlra tekinteni. A legjobban teljesítő stratégiák bőven meghaladták a szuperállampapír 4,95%-os hozamát.

A gyenge munkanélküliségi adat ellenére is emelkednek az amerikai tőzsdék

Az ázsiai piacok pénteken követték az USA-t, a kínai tőzsdét leszámítva kifejezetten jó volt a hangulat, emellett Európa börzéi is jól teljesítettet, a német tőzsde új csúcsra került. A magyar tőzsdén ma valósággal elszabadultak az indulatok, több kispapír két számjegyű emelkedést mutatott a pénteki kereskedésben, és a BUX is jelentősebb pluszban tudott zárni. A tengerentúli tőzsdéken szintén emelkednek a meglepően gyenge munkanélküliségi adat után.

Új csúcson a magyarok ingatlanmániája – Ez a befektetés hozta a legtöbbet a konyhára

Visszatért a magyarok bizalma az ingatlanalapok iránt, miután 2019-ben a MÁP+ megjelenése, majd a szigorúbb visszaváltási szabályok és a koronavírus-pánik okozott nagyobb tőkekivonásokat. Megérte ingatlanalapban tartania a pénzét annak, aki kiszámíthatóbb befektetést keresett tavaly, sok forintos sorozattal még a szuperállampapírénál is magasabb hozamot lehetett elérni. A szektor egésze is kiemelkedőt ment, egy olyan alapkategória sem volt, amely több hozamot ért volna el tavaly, mint az ingatlanok.

Melyik magyar részvényt vegyük idén?

A magyar tőzsde kifejezetten jól teljesített az év utolsó két hónapjában és több mint 30 százalékkal került feljebb, így az évet végül 8,6 százalékos mínuszban zárta a BUX. A magyar blue chipek közül az OTP, a Mol és a Richter árfolyama is masszívan emelkedett, de novemberben a Magyar Telekom is ralizott egyet. Az elemzők optimisták a nagyvállalatok tekintetében, de a felértékelődési potenciált és a technikai képet illetően azért vannak eltérések. Azonban nem csak a blue chipekre érdemes odafigyelni, hiszen egyre több a jó fundamentális sztori a mid-capek között is, mint amilyen az Alteo, az AutoWallis, a Masterplast, a Rába vagy a Waberer's. Megnéztük, hogy mi a sztori, mit gondolnak az elemzők, és azt, hogy mit mutat a technikai kép.

Jól járt, aki mert kockáztatni – Új csúcsra törtek a vegyes alapok

A tavaszi koronavírus-válságnál látott megtorpanás sem tudta kiütni a nyeregből a magyar vegyes alapokat, amelyeknek vagyona év végére új csúcsra tört. Az járt a legjobban, aki nem félt kockázatot vállalni, ugyanis a részvénytúlsúlyosabb alapokkal 10% felett is lehetett keresni. A legjobban teljesítő forintos sorozat tavaly az Amundi Diszruptív Vegyes Alapok Alapja A sorozata lett 24,4%-os hozammal.

Milliós kiadások lakásvásárlásnál - A kedvezmények mellett ezekre a költségekre is figyelj

A január elsején életbe lépett otthonteremtési akcióterv intézkedései pozitív hatással lehetnek a lakásvásárlói kedvre, sokan hajlamosak azonban csak a vételárral számolni, esetleg még a kedvezményekkel, amikkel milliókat spórolhatnak. Legalább ekkora hangsúlyt kell azonban fektetni a többtízezer forinttól akár milliókig terjedő egyéb, a lakásvásárlással járó költségekre, melynek fontosabb tételeit az OTP Ingatlanpont szakértői gyűjtötték össze.

Kitört a részvényvásárlási láz a koronavírustól Magyarországon, ilyen jó évet ritkán látni

A magyar befektetési alap kategóriák közül egyiknek sem jött olyan jól a koronavírus, mint a részvényalapoknak: bár márciusban megijedt a világ, azt követően rég nem látott részvényvásárlási láz robbant ki a magyar befektetők körében.  Aki jól választott, nagyon vonzó hozamokat tehetett zsebre tavaly, a legjobban teljesítő alap az OTP Klímaváltozás lett több mint 70%-kal. És van még ott, ahonnan ez jött.

Önnek nincs realtime adat előfizetése
Előfizetek

Hibabejelentő

A megújult adatterminált alaposan teszteltük, de előfordulhatnak hibák. Ha rendellenes működést tapasztalsz, kérjük, jelezd nekünk!
Tovább az űrlapra
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR