|
|
| Ma: Átlag:
  • Mai forgalom
  • Elmúlt 30 kereskedési nap átlagforgalma
OTP ajánlati könyv
Vétel
ajánlat
db
kum
HUF
HUF kum
db
db árf.
Eladás
árf. db kum
db
HUF kum
HUF
ajánlat
db
OTP kötéslista
Idő Ár Darab Érték
OTP statisztikák, mutatók
nyitó: 8870
előző záró:
napi átlag:
napi min.:
napi max.:
52 heti min.:
52 heti max.:
történelmi min.:
történelmi max.:
záró 52 heti min.:
záró 52 heti max.:
záró történelmi min.:
záró történelmi max.:
Egyhónapos záró árfolyam:
forgalom (db):
forgalom (HUF):
kapitalizáció (HUF):
BÉT teljes kap. (HUF):
változás 1 hó:
változás 3 hó:
változás 12 hó:
volatilitás 1 hó:
volatilitás 3 hó:
volatilitás 12 hó:
Féléves átlag:
Éves átlag:
Negyedéves záró árfolyam:
Előző éves záró árfolyam:
OTP adatlap
Teljes név:OTP Bank Nyrt.
Rövid név:OTP Bank Nyrt.
Szektor:Banki szolgáltatások
Elérhetőség:1051 Budapest, Nádor u. 16.
Telefonszám:+36-1-473-5400
Fax:+36-1-473-5955
Web:www.otpbank.hu
Befektetői kapcsolattartó:Pataki Sándor
Befektetői kapcsolattartó mail:PatakiS@otpbank.hu
Befektetői kapcsolattartó tel:+36-1-473-5000
Befektetői kapcsolattartó fax:+36-1-473-5951
Könyvvizsgáló:Deloitte Könyvvizsgáló és Tanácsadó Kft.
Tevékenység:A bankot 1949-ben alapították és 1987-ig az egyetlen lakossági bank. Magyarország legnagyobb univerzális bankja, Közép-Kelet-Európa egyik meghatározó pénzügyi szolgáltatója, kilenc országban van jelen. A Bank stratégiailag fontos hazai leányvállalatai: OTP Jelzálogbank (legnagyobb magyar jelzáloghitel intézet), Merkantil csoport (gépjármű-finanszírozás), OTP Ingatlan Zrt., OTP Lakástakarék Zrt., OTP Faktoring Zrt. és OTP Alapkezelő Zrt. Főbb regionális érdekeltségek DSK Bank, OTP Banka Slovensko, OTP Bank Romania , OTP banka Hrvatska, OAO OTP Bank, CJSC OTP Bank, OTP banka Srbija, Crnogorska komercijalna banka.
Részvénytulajdonosok:

MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt. (8,57%, 24 000 000 részvény)

Kafijat Zrt. (6,89%, 19 278 248 részvény)

OPUS Securities S.A. (5,18%, 14 496 476 részvény)

Groupama Csoport (5,12%, 14 335 745 részvény)

Megjegyzés: A közkézhányad meghatározásánál nem vettük figyelembe az olyan tulajdonosokat, akiknek a teljes értékpapír-állomány legalább 5%-a a tulajdonában van, valamint a letétkelezők birtokában lévő értékpapír-állomány azon részét, amelyről a letétkezelő rendelkezésre álló igazolása alapján megállapítható, hogy a teljes értékpapír állomány legalább 5%-át kitevő értékpapír mennyiség van az adott személy tulajdonában. A közkézhányad megjelenítése a kibocsátó által megadott adatokon alapul.

Igazgatóság:dr. CSÁNYI Sándor elnök-vezérigazgató
ERDEI Tamás György alelnök
BAUMSTARK Mihály
dr. BÍRÓ Tibor
dr. GRESA István
KOVÁCS Antal vezérigazgató-helyettes
dr. PONGRÁCZ Antal
dr. UTASSY László
dr. VÖRÖS József
dr. WOLF László vezérigazgató-helyettes
Vállalatvezetés:dr. CSÁNYI Sándor elnök-vezérigazgató
BENCSIK László vezérigazgató-helyettes (Stratégiai és Pénzügyi Divízió)
JOHANCSIK Tibor vezérigazgató-helyettes (IT és Banküzemi Divízió)
KOVÁCS Antal vezérigazgató-helyettes (Retail Divízió)
WOLF László vezérigazgató-helyettes (Kereskedelmi Banki Divízió)
KISS-HAYPÁL György vezérigazgató-helyettes (Hitelngedélyezési és Kockázatkezelési Divízió)
Dr. BARNA Zsolt általános vezérigazgató-helyettes (Bankcsoport-irányítási és Operációs Divízió)
Felügyelőbizottság:TOLNAY Tibor elnök
dr. HORVÁTH Gábor
MICHNAI András
BELLA Klára
Olivier PÉQUEUX
dr. VÁGI Márton Gellért
Részvényfajta:Törzsrészvény
Értékpapír típus:Névre szóló
Értékpapír előállítási módja:Dematerializált
Kereskedés pénzneme:100 HUF
Bevezetett értékpapír mennyisége (db):280 000 010
Tőzsdei kategória:Prémium
Kereskedés pénzneme:HUF
Bevezetési nap:1995-08-10
Első kereskedési nap:1995-08-10
Az oldalon az OTP árfolyam alakulását lehet nyomonkövetni
OTP hírek

Lépett a kormány, hogy hat az OTP-re a legújabb terv?

A koronavírus-járvány gazdasági és járványügyi hatásainak kezelésére két alapot állít fel a kormány, egy 663 milliárdos járvány elleni védekezést szolgáló és egy 1345 milliárdos gazdaság-újraindítási alapot. Előbbibe a bankoknak 55 milliárd forintot kell befizetniük. Megnéztük, mennyit fizethet be az alapba az OTP.

Mínuszban zártak az amerikai indexek

A vezet amerikai indexek közül a Dow Jones Index 1,7, az S&P 500 1,5 százalékos eséssel fejezte be a pénteki kereskedést, ebben szerepet játszahtott, hogy a várt 100 ezer helyett 700 ezerrel csökkent az Egyesült Államokban a nem mezőgazdaságban foglalkoztatottak száma márciusban. A magyar tőzsde 1 százalékos eséssel zárta a napot, a leggyengébben a Mol teljesített hazai papírok közül. Az irányadó európai részvényindexek is lejjebb kerültek a ma. A tegnapot követően ismét hatalmasat emelkedett az olaj ára, a piac egyre optimistább afelől, hogy lesz valamilyen globálisan koordinált kitermeléscsökkentés.

A koronavírus miatti pánik hozta el a magyar tőzsdén, amit sokan régóta vártak

Évek óta azt találgattuk, mi az, ami újra a 2008-as válság előtti vagy alattihoz hasonló szintre emeli majd a magyar tőzsde forgalmát. Új kibocsátók megjelenése? Például nagy állami vállalatok tőzsdei bevezetése hozza meg az érdeklődés és a forgalom emelkedését? Idén márciusban bekövetkezett, amire sokan vártak, sajnos nagyon nem úgy, ahogy szerettük volna: a forgalom a koronavírus-járvány miatti pánik miatt emelkedett masszívan.

A járvány gazdasági kockázata jelentős, de fel lehet rá készülni

A korábban moszkvai székhelyű Nemzetközi Beruházási Bank (NBB) tavaly helyezte át tevékenységei túlnyomó részét Budapestre: az új székhely a bank részéről nyitás az európai országok és piacok felé, ugyanakkor fontos kihívást is jelent a pénzügyi intézet számára. Mindezeken túl a költözés után néhány hónappal a pénzügyi intézetnek még nagyobb kihívással kell szembenéznie. Jozef Kollár, az NBB európai működéséért felelős vezetője a Portfolio-nak arról is beszélt, hogy milyen lépéseket kellett tenniük a vírusveszély miatt és hogyan alakulhat át a globális gazdaság. Az elmúlt hónapok fejleményeiről és a bank átalakulásáról is kérdeztük a szakértőt.

Nagy fordulat a végére az amerikai tőzsdéken

Több minden is mozgatta ma a piacokat, egyik részről az amerikából érkező makroadat, amely szerint a múlt heti 3,3 millió után további 6,6 millió amerikai jelentkezett munkanélküli segélyért a várt 3,5 millióval szemben. A makroadat után gyorsan lefordultak a világ tőzsdéi, azonban ugyanolyan gyors volt a felpattanás is, miután a olaj ára kilőtt a hírre, mely szerint Donald Trump az oroszokkal és a szaúdiakkal is beszélt és várakozása szerint 10 millió hordóval is csökkenhet a világ kőolaj termelése. A magyar tőzsde emelkedéssel zárta a csütöröki kereskedést, a legjobban a blue chipek közül a Mol teljesített. Az amerikai tőzsdéken nagy volt csütörtökön a csapkodás, végül napi csúcsuk közelében zártak a vezető amerikai részvényindexek.

És akkor elindult az április: 4,4%-os mínuszban a nagy amerikai indexek

Eséssel indult az új negyedév az európai tőzsdéken, a DAX és a CAC is 4 százalék feletti mínuszban járt, a magyar tőzsde eséssel zárta a szerdai kereskedést, míg a hazai blue chipek közül az OTP teljesített ma a leggyengébben. Az amerikai tőzsdék nagyot estek a nyitás után, a Dow 1000 pontos mínuszban is járt.

Lefeleződött az OTP árfolyama, érdemes már beszállni?

Az elmúlt évek egyik legjobb banki és részvénypiaci sztorija az OTP volt, a bankcsoport minden szempontból szárnyalt, miközben sok pénzintézet számtalan külső és belső problémával küzdött, az OTP sorra vette meg a régió eladó bankjait, organikusan és akvizíciókkal nőtt meghatározó régiós bankcsoporttá. Az árfolyam is tükrözte a bank teljesítményét 5 év alatt közel 5-szörösére emelkedett. Aztán jött a koronavírus, ami keresztülhúzta a számításokat, az OTP árfolyama egy hónap alatt közel lefeleződött. Mivel minden mozgásban van, ezért nagyon nehéz megmondani bármelyik részvényről, hogy mennyit ér, de igyekszünk néhány kapaszkodót adni ennek a kérdésnek az eldöntéséhez.

Majdnem egy évtizede nem bukott akkorát a forint, mint a „fekete márciusban” – Merre tovább?

Nyolc és fél éve nem volt akkora havi gyengülés a forint árfolyamában, mint idén márciusban, ennek köszönhetően emelkedett kedden 360 fölé az euró jegyzése. A mostani esés nem elsősorban a forintról szólt, a régióban és a feltörekvő piacokon is hasonló mozgásokat láttunk, a magyar deviza balszerencséje talán csak annyi, hogy a 2019-es esés után eleve gyenge szinten érte a jelenlegi válság. Azt is megnéztük, hogy a mostanihoz hasonló gyengülés után mire lehet számítani a történelmi tapasztalatok alapján.

Rég nem látott pusztítást végzett a koronavírus a tőzsdéken

A globális koronavírus-járvány alaposan megviselte a világ tőkepiacait, az első negyedévben kevés olyan eszköz volt, aminek emelkedett az árfolyama, a részvények és általában a nyersanyagok árfolyama nagyot esett, miközben a hozamcsökkenés miatt több ország állampapírjainak árfolyama tovább emelkedett, és a volatilitás is alaposan megugrott, így azoknak a származtatott termékeknek az árfolyama is nagyot emelkedett, amelyeknél az alaptermék valamelyik volatilitásindex, például a VIX volt. A Dow Jones elmúlt 124 évében egyszer sem volt példa olyan gyenge első negyedévre, mint az idei. A magyar tőzsde az alulteljesítők között volt, elsősorban az OTP és a Mol árfolyamának zuhanása miatt.

33 éve nem zárt ilyen pocsék negyedévet az amerikai tőzsde

Az európai tőzsdéken a nap első felében látott lendület kora délutánra kifulladt, a kontinens irányadó részvényindexek lefordultak, majd a délután második felében az európai indexek felemásan teljesítettek. A magyar tőzsde emelkedéssel zárta a keddi kereskedés. A tengerentúli tőzsdék azonban a kereskedés első felében nem találták az irányt, majd az óvatos emelkedést az olajpiaci rendezésről szóló tárgyalások kudarca törte derékba. A Dow Jones ipari tőzsdeindex első negyedéves esésénél utoljára 1987-ben láthattunk nagyobbat.

Nagy emelkedéssel zártak a tengerentúli tőzsdék

A tengerentúli tőzsdék a hétfői piacnyitás után bár lefordultak, a kezdeti bizonytalanság azonban gyorsan elillant, az amerikai részvényindexek felpattantak, a lendület egészen a hétfői piaczárásig kitartott, a Dow közel 700 pontos emelkedés után 3,2 százalékkal került feljebb, az S&P500 3,4 százalékot emelkedett, míg a Nasdaq 3,6 százalékos erősödéssel zárta a napot.

Lefordult az OTP, fontos szint alá került a Richter

Az elmúlt hetek nagy esése után a hazai részvényindex felpattant, a hét végére azonban alábbhagyott a lendület, és a BUX nagy eséssel zárta a pénteki kereskedést. Az OTP lefordulása mellett a héten a Richter nem tudott megkapaszkodni egy fontosabb szint felett. Az előttünk álló hét folyamán a koronavírus járvánnyal kapcsolatos hírfolyam mozgathatja majd a piacokat és a magyar tőzsdét is.

A végén jött a feketeleves: majdnem 1000 pontot zuhant a Dow

Esnek az irányadó európai részvényindexek pénteken, a hazai részvényindex is lejjebb került, a magyar tőzsde a kereskedés második felében tovább esett. Az amerikai tőzsdéken kifulladt az elmúlt napok erősödése, a tengerentúli részvényindexek nagyot estek ma, a Dow több mint 1 000 pontos mínuszban is járt. A magyar tőzsde eséssel zárt pénteken, a blue chipek közül az OTP teljesített a leggyengébben.

Kimaradnál a törlesztési moratóriumból? Ezt kérik tőled a bankok

A digitálisan fejlettebb bankok a mobilbankot vagy az internetbankot, a kevésbé fejlettek a telefonos vagy e-mailes csatornát ajánlják nyilatkozattételre azon ügyfeleiknek, akik nem szeretnének élni a törlesztési moratórium nyújtotta lehetőségekkel. Most összefoglaljuk, melyik nagybank mely csatornát ajánlja. A nyilatkozatok bármikor visszavonhatók, a tévesen levont törlesztőrészleteket pedig a bankok mielőbb visszautalják.

Törlesztési moratórium: mi lesz a hitelkártyákkal és a folyószámlahitelekkel?

Téves tájékoztatás jelent meg egyes médiumokban arról, miként érvényes a törlesztési moratórium a hitelkártyákra és a folyószámlahitelekre. A bankszektor egységesnek tűnik abban, hogy a moratórium csak a hitelkereteknek a március 18-a 24 órakor már lehívott részösszegére érvényes, egyes kérdések azonban még mindig tisztázatlanok.

Jönnek a rossz hírek, a tőzsdék meg csak emelkednek – Tényleg vége a zuhanásnak?

Európában és az Egyesült Államokban nem, hogy a végét, de még a járvány csúcsát sem látni, napról-napra ijesztőbb számok érkeznek a fertőzöttek és az elhunytak számáról, és most már a negatív makrogazdasági hatások is körvonalazódnak, a tőzsdék mégis meredeken emelkednek. Nagy kérdés, hogy láttuk-e már a piacok alját. Korábbi nagy esések tapasztalatai alapján lokális mélypontot üthettek a hét elején a vezető tőzsdék, de egy elhúzódó válságban, akár több hullámban, jöhetnek még újabb mélypontok.

Több tízmilliárd forint veszteséget okozhat az OTP-nek a moratórium

Magyarországon fizetési moratórium lépett érvénybe, amelynek célja, hogy átmeneti segítséget nyújtson az adósoknak, ugyanakkor a moratórium nem jelent adósság elengedést. Az OTP Core-nál adózás előtt akár 26 milliárd, az OTP Jelzálogbanknál pedig további 13 milliárd forint egyszeri veszteséget okozhat a lépés.

Erősebb lehet a magyar jegybank koronavírus elleni csodafegyvere, mint bárki másé a világon

Megint külön utakon jár az MNB a kedden bejelentett intézkedéseivel a világ többi jegybankjához képest, de a Monetáris Tanács által elképzelt élénkítő csomag akár működhet is, sőt hatékonyabb is lehet, mint a hagyományos mennyiségi lazító (QE) programok. A lépés sikerét persze majd a részletek döntik el, de most úgy látszik, hogy csak a jegybankon múlik, mennyi pénzzel akarja elárasztani a piacot.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR