Önnek nincs realtime adat előfizetése
Előfizetek

OTP árfolyam

Ma: | Átlag:
  • Mai forgalom
  • Elmúlt 30 kereskedési nap átlagforgalma
OTP ajánlati könyv
Vétel
ajánlat
db
kum
HUF
HUF kum
db
db árf.
Eladás
árf. db kum
db
HUF kum
HUF
ajánlat
db
OTP kötéslista
Idő Ár Darab Érték
OTP statisztikák, mutatók
Kapitalizáció (millió HUF): 3673600.1312
Nyitó ár: 13185
Előző záró ár: 13165
Napi átlagár: 13115.519882
180 napos átlagár: 12629.8757716
360 napos átlagár: 11540.569045074
Napi minimum: 13030
Napi maximum: 13240
Éves minimum: 7865 2020-04-21
Éves maximum: 14490 2021-01-11
Történelmi minimum: 1232 2009-03-06
Történelmi maximum: 15850 2019-12-13
Forgalom (db): 365333
Forgalom: 4791532225
Árfolyamváltozás 1 hó: -2.4091919940697%
Árfolyamváltozás 3 hó: 27.321083172147%
Árfolyamváltozás 12 hó: 27.321083172147%
Adatlap
OTP
Rating
Értékpapír megnevezése OTP Bank share
Értékpapír kibocsátója OTP Bank Plc.
Részvényfajta Ordinary share
Értékpapír előállítási módja Dematerializált
ISIN HU0000061726
Kijelzés módja (Ticker) OTP
Értékpapír névértéke 100 HUF
Bevezetett értékpapír mennyisége (db) 280 000 010
Osztalékjogosultság Full year
Bevezetési nap 1995-08-10
Első Kereskedési Nap 1995-08-10
Tőzsdei kategória Prime
Kereskedés pénzneme HUF
Bevezetési Ár 1200
Az adatok forrása: Budapest Stock Exchange
Az adatok jellege: késleltetett.

A szolgáltatást legjobb tudásunk szerint nyújtjuk. A szolgáltatás elérhetőségének részbeni vagy teljes hiányáért, késedelméért, pontatlanságáért illetve egyéb zavaráért a Net Média Zrt. csak akkor felel, hogy ha az kifejezetten és kizárólag neki felróható okból következik be. Egyéb okból bekövetkezett szolgáltatás-zavarért a felelősségét kifejezetten kizárja. Kizárja a Net Média zrt. a felelősségét az információhoz való jogosulatlan hozzáférésből vagy az információval való bármilyen egyéb visszaélésből eredő károkért. Az előbbiekben megjelölt, illetve jogszerűen egyébként ki nem zárható egyéb felelősség kivételével ...

Tovább
Az oldalon az OTP árfolyamalakulását lehet nyomon követni.

Hibabejelentő

A megújult adatterminált alaposan teszteltük, de előfordulhatnak hibák. Ha rendellenes működést tapasztalsz, kérjük, jelezd nekünk!
Tovább az űrlapra
PORTFOLIO RATING Az átláthatóbb befektetésekért Bővebben
Videóajánló

Videóajánló

További videók
A legjobb befektetés, de hogyan tudsz választani közülük? - ETF kiválasztás
Indexkövető ETF, okos befektetés
Tőzsdei stratégiaépítés kezdőknek
Kezdő befektető kalauz

Videóajánló

A legjobb befektetés, de hogyan tudsz választani közülük? - ETF kiválasztás
Indexkövető ETF, okos befektetés
Tőzsdei stratégiaépítés kezdőknek
Kezdő befektető kalauz

OTP hírek

Elárulták a magyar bankok felsővezetői, milyen lépésekkel szállnak szembe a klímaváltozással

Szinte egyszerre kezdték el zöldíteni tevékenységüket a hazai nagybankok, egyre több helyen áll fell külön ezzel foglalkozó szervezeti egység, készülnek zöld stratégiák és indulnak új fenntarhatósági programok. Az MNB online konferenciáján banki felsővezetők beszélgettek a zöld célok megvalósításáról és a jegybank ma közzétett zöld ajánlásáról, amely felgyorsítja a várható hazai és nemzetközi zöld szabályokra való felkészülést.

Nem tudtak visszajönni az amerikai indexek

Az óvatos optimizmus ma is kitartott az ázsiai tőzsdéken, ezzel szemben viszont Európában vegyesen teljesítettek a vezető indexek, a nap végére elromlott a hangulat, a magyar tőzsde is jelentősebb eséssel zárt, a Masterplastot viszont új csúcsra húzták napon belül. A tengerentúli tőzsdéken kedvezőtlen hangulat uralkodik hétfőn, a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, hiszen ezen a héten 79 S&P 500 cég teszi közzé az első negyedéves beszámolóját. Az amerikai indexek mínuszban zártak.

Elnököt és vezérigazgatót választott az OTP

Megtartotta éves rendes közgyűlését az OTP, ahol a pandémia miatt a napirendi pontokban – más társaságokhoz hasonlóan – az igazgatóság döntött. A bankcsoport igazgatósága 2026-ig Csányi Sándort választotta meg elnök-vezérigazgatónak, de alelnököt, új igazgatósági tagokat és felügyelő bizottsági és audit bizottsági tagot is választottak.

Mutatjuk, milyen magyar alapokkal kereshettél a legtöbb pénzt márciusig

7110 milliárd forint fölé emelkedett a magyar befektetési alapokban kezelt vagyon március végén, ami új csúcs az iparág történetében. A legtöbb tőke az első negyedévben a vegyes alapokba áramlott, de nem ez a kategória hozta eddig a legtöbb pénzt a befektetőknek.

Rekordmagasan zártak az amerikai tőzsdék

Az ázsiai tőzsdéken vegyesen alakult a kereskedés képe csütörtökön, Európában azonban mérsékelten emelkedtek a vezető indexek, a magyar tőzsdén pedig heves mozgásokat lehetett látni ma, de végül a BUX is emelkedéssel zárt. A tengerentúli tőzsdéken jó volt a hangulat, a vezető indexek új történelmi csúcson zártak azt követően, hogy kedvező gazdasági adatok érkeztek és a fontosabb vállalati gyorsjelentések is felülmúlták az elemzői várakozásokat.

Így változtak egy év alatt a budapesti lakásárak - Íme a kerületi lista

Míg 2018-ról 2019-re a budapesti kerületek mindgyikében 10 százalék felett emelkedtek a lakásárak, sőt a kerületek több mint felében az éves drágulás a 20 százalékot is meghaladta, addig 2019-ről 2020-ra három kerület kivételével mindenhol egyszámjegyűre lassult a drágulás. Az ingatlanpiac megtorpanása tehát a fővárosban kimondottan erős volt, még akkor is, ha a sokak által várt árcsökkenés végül nem következett be. Az idei év elején tapasztalható országos szintű fellendülés azonban már Budapesten is éreztette hatását - derül ki az OTP Ingatlanpont elemzéséből.

Hiteldömpinggel segítik a vállalkozásokat - De melyik a legjobb választás?

A koronavírus-járvány kedvezőtlen és az előrejelzések szerint a reméltnél jobban elhúzódó gazdasági hatásainak ellensúlyozására március elején 2021 végéig meghosszabbították a Széchenyi Kártya Program krízishiteleinek elérhetőségét a vállalkozások számára. Néhány nappal később pedig elstartolt a bajba jutott cégeket segítő Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön. Az OTP Business Café néven indított online rendezvény-sorozat első eseményén többek között ezeket a konstrukciókat mutatták be.

Kritikus szinten a magyar tőzsde, hamarosan eldől a sorsa

Az elmúlt napokban folyamatosan csökkent a BUX értéke, amely most egy kritikus szintre érkezett. Tette ezt ráadásul úgy, hogy a nemzetközi indexek inkább emelkedtek ugyanezen időszak alatt, így a relatív erő is gyengének mondható. Az index esetén számos negatív jel van, ami azt sejteti, hogy az eladók ereje most a nagyobb, de még nincs minden veszve a középtávú trendet illetően. A BUX-ot a blue chip-ek többsége húzza lefelé, de van olyan részvény, amelyik fittyet hány a negatív hangulatra, és erős képet sugároz magáról. Gyors technikai elemzés.

Tovább fog nőni a hitelállomány az agráriumban

Az agrárium hitelállománya tovább fog gyarapodni a következő években, a vidékfejlesztési program részeként érkező hatalmas forrás pedig a magyar agrárium versenyképességét is növelheti - mondta a Portfolio-nak Harnóczi György, az OTP Agrár főosztályvezetője. A szakember kiemelte: ha az elmúlt öt évet vizsgáljuk, az agrár hitelpiac 2016 és 2020 között összességében 592 milliárd forinttal növekedett, ennek  62%-a a mezőgazdasági szektorban, 38%-a az élelmiszeriparban történt.

Történelmi felvásárlást hajthat végre az OTP

Az OTP néhány éve komoly versenyben volt azért, hogy megszerezze az egyik legnagyobb szlovén pénzintézetet, a Nova KBM-et, végül azonban egy private equity cég, az Apollo lett a befutó 250 millió eurós vételárral. A Reuters úgy tudja, hogy az OTP újra megpróbálkozna a szlovén bank megvásárlásával, ami azonban most már jóval nagyobb falat lenne, mivel időközben az Apollo 444 millió euróért megvásárolta a harmadik legnagyobb szlovén bankot, az Abankát, amely összeolvadt a Nova KBM-mel, az egyesült pénzintézet közel könyv szerinti értéken, vagyis egymilliárd eurón kelhet el. Ha létrejön a tranzakció, az az OTP történetének legnagyobb összegű bankvásárlása lehet.

Hódít az új befektetési őrület itthon, de nem csak a hozam számít

Elképesztő pénzek áramlottak az utóbbi időben a fenntartható és ESG-beefektetésekbe, itthon is egyre több ilyen termék jelenik meg a piacon. A Portfolio Investment, Wealth and Savings (IWS) konferenciáján neves portfóliómenedzserek és befektetési szakemberek járták körbe, miért lehet hosszabb távon is kifizetődő fenntartható alapot választani, miért mutatnak ezek iránt egyre nagyobb keresletet az emberek, és valóban a hozam a döntő tényező a fenntartható befektetések mellett.

Amerikai tőzsdék: nincs fordulat

Az ázsiai tőzsdéken kedvezőtlen volt a hangulat hétfőn, miután ismét előtérbe kerültek a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos aggodalmak azt követően, hogy az egyik kínai járványügyi szakember arról beszélt, hogy a kínai oltóanyagok hatékonysága alacsony. Európában ezzel szemben vegyes volt a hangulat, a magyar tőzsde délutánra lefordult és végül mínuszban zárt. A nemzetközi hangulatnak megfelelően az amerikai tőzsdék is gyengén indítják a hetet, lefordultak a vezető indexek. Sűrű lesz egyébként ez a hét a tőzsdéken, hiszen számos kiemelt fontosságú makroadat mellett elindul az első negyedéves gyorsjelentési szezon is az Egyesült Államokban.

Új történelmi csúcsra rántották a magyar tőzsde sztárpapírját

Nagyot emelkedett a mai kereskedésben a Masterplast árfolyama az átlagosnál erősebb forgalom mellett, és történelmi csúcsot döntött a részvény. Friss hír nem érkezett a cégtől, viszont az elmúlt napok ralijával az árfolyam elérte az MKB elemzőjének múlt héten megadott célárát.

Nem tud fékezni Amerika, ma is meneteltek az indexek

Az ázsiai tőzsdéken rossz volt a hangulat pénteken, miután a kínai infláció a vártnál nagyobb mértékben nőtt márciusban. Az európai tőzsdéket leginkább az iránykeresés jellemezte ma, a magyar tőzsde azonban alulteljesítő volt, ami részben az OTP gyenge teljesítményének volt betudható. A tengerentúli tőzsdéken fokozatosan javult a hangulat napközben.

Történelmi csúcsra szárnyalt a Masterplast

Nagyot emelkedett a mai kereskedésben a Masterplast árfolyama az átlagosnál erősebb forgalom mellett, és történelmi csúcsot döntött a részvény. Friss hír nem látott napvilágot a céggel kapcsolatban, a jó növekedési kilátásokkal rendelkező vállalatra a napokban érkezett egy elemzői céláremelés.

Félsz az inflációtól? Sokat kereshettél idén, ha részvény- és nyersanyagalapokba fektettél

Egyértelműen rányomja a bélyegét a befektetési piacokra az emelkedő hozamkörnyezet, a befektetők a fogyasztás felfutására számítanak, így az inflációs várakozások is megugrottak. Ilyen környezetben is vannak olyan magyar alapok, amelyek kifejezetten jól teljesítenek, nem meglepő módon elsősorban a részvény- és nyersanyagpiacon befektetők. A legnagyobb alapok között továbbra is OTP Supra lóg ki negatív értelemben a sorból, az alapnak még nem sikerült kimásznia a tavaly induló rossz szériából.

Önnek nincs realtime adat előfizetése
Előfizetek

Hibabejelentő

A megújult adatterminált alaposan teszteltük, de előfordulhatnak hibák. Ha rendellenes működést tapasztalsz, kérjük, jelezd nekünk!
Tovább az űrlapra
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR