Önnek nincs realtime adat előfizetése
Előfizetek

OTP árfolyam

Portfolio rating
Mentés a kedvencekhez
Ma: | Átlag:
  • Mai forgalom
  • Elmúlt 30 kereskedési nap átlagforgalma
OTP ajánlati könyv
Vétel
ajánlat
db
kum
HUF
HUF kum
db
db árf.
5 806 11 730
Eladás
árf. db kum
db
HUF kum
HUF
ajánlat
db
11 740 1 999 7
OTP kötéslista
Idő Ár Darab Érték
OTP statisztikák, mutatók
Kapitalizáció (millió HUF): 3284400.1173
Nyitó ár: 11900
Előző záró ár: 11790
Napi átlagár: 11768.500422
180 napos átlagár: 10782.488319357
360 napos átlagár: 11140.439681545
Napi minimum: 11650
Napi maximum: 11910
Éves minimum: 7865 2020-04-21
Éves maximum: 15850 2019-12-13
Történelmi minimum: 1232 2009-03-06
Történelmi maximum: 15850 2019-12-13
Forgalom (db): 180184
Forgalom: 2120495480
Árfolyamváltozás 1 hó: 14.023210831721%
Árfolyamváltozás 3 hó: 14.023210831721%
Árfolyamváltozás 12 hó: 14.023210831721%
Adatlap
OTP
Rating
Értékpapír megnevezése OTP Bank share
Értékpapír kibocsátója OTP Bank Plc.
Részvényfajta Ordinary share
Értékpapír előállítási módja Dematerializált
ISIN HU0000061726
Kijelzés módja (Ticker) OTP
Értékpapír névértéke 100 HUF
Bevezetett értékpapír mennyisége (db) 280 000 010
Osztalékjogosultság Full year
Bevezetési nap 1995-08-10
Első Kereskedési Nap 1995-08-10
Tőzsdei kategória Prime
Kereskedés pénzneme HUF
Bevezetési Ár 1200
Az adatok forrása: Budapest Stock Exchange
Az adatok jellege: késleltetett.

A szolgáltatást legjobb tudásunk szerint nyújtjuk. A szolgáltatás elérhetőségének részbeni vagy teljes hiányáért, késedelméért, pontatlanságáért illetve egyéb zavaráért a Net Média Zrt. csak akkor felel, hogy ha az kifejezetten és kizárólag neki felróható okból következik be. Egyéb okból bekövetkezett szolgáltatás-zavarért a felelősségét kifejezetten kizárja. Kizárja a Net Média zrt. a felelősségét az információhoz való jogosulatlan hozzáférésből vagy az információval való bármilyen egyéb visszaélésből eredő károkért. Az előbbiekben megjelölt, illetve jogszerűen egyébként ki nem zárható egyéb felelősség kivételével ...

Tovább
Az oldalon az OTP árfolyamalakulását lehet nyomon követni.

Hibabejelentő

A megújult adatterminált alaposan teszteltük, de előfordulhatnak hibák. Ha rendellenes működést tapasztalsz, kérjük, jelezd nekünk!
Tovább az űrlapra
PORTFOLIO RATING Az átláthatóbb befektetésekért Bővebben
Videóajánló

Videóajánló

További videók
A legjobb befektetés, de hogyan tudsz választani közülük? - ETF kiválasztás
Indexkövető ETF, okos befektetés
Tőzsdei stratégiaépítés kezdőknek
Kezdő befektető kalauz

Videóajánló

A legjobb befektetés, de hogyan tudsz választani közülük? - ETF kiválasztás
Indexkövető ETF, okos befektetés
Tőzsdei stratégiaépítés kezdőknek
Kezdő befektető kalauz

OTP hírek

Átalakítja a bankfiókokat az, hogy az ügyfelek fel sem néznek a telefonjukból

A koronavírus okozta világjárvány a pénzintézetek szegmensében nagy erőpróbáknak vetette alá azokat, akik a működés informatikai alapjaiért felelnek, ugyanakkor a digitális banki szolgáltatások iránti ügyféligény is meredeken nőtt, sőt, bizonyos értelemben éveket lendített a digitalizáción a koronavírus ebben a szektorban is – mondta el a Portfolio-nak Németh Attila, a Delta Csoport kereskedelmi vezérigazgató-helyettese.

Ez most más, mint a 2008-as válság: az ingatlanfejlesztők és a finanszírozók is felkészültebbek

A Covid-válság keményen érintette az ingatlanfinanszírozást is, a szakértők szerint azonban jobb a helyzet most, mint a 2008-as válság idején volt. Hogy mit érdemes most fejleszteni, milyen a környezet a lakás és irodafinanszírozás, a szállodaipar és a retail területén, arról banki szakértők beszélgettek Nagy Gergely, az OTP Csoport Budapesti Régió ügyvezető igazgató-helyettesének moderálásval a Property Investment Forum 2020 konferencián.

Fűtötték a részvénypiaci hangulatot Biden fontos jelölései, új mélypontra bukott az arany

Jó hangulatban telt a hétfői kereskedés az európai tőzsdéken azt követően, hogy újabb kedvező vakcinahír érkezett, ezúttal az AstraZeneca számolt be a készítménye teszteredményeiről. Ez az elmúlt három hétben már a harmadik hasonló vakcina-bejelentés volt, korábban a Pfizer és a Moderna is kedvező híreket közölt. A bejelentés hatására a járvány alatt alaposan megütött szektorok részvényei emelkedtek, köztük a légitársaságok és az olajcégek papírjai. Aztán ez a jó hangulat átragadt az amerikai piacokra is, amelyeken tovább javította a hangulatot néhány kulcsfontosságú jelölés híre az új Biden-kormányzatban. Közben a kedvező vakcinahírek hatására az arany unciánkénti árfolyama dollár alapon négyhavi mélypontra bukott.

Itt a lakásfelújítási támogatás: a bankokat rohanhatjuk meg először a milliós összegekért

Novák Katalin családügyi miniszter szerdán bejelentette az új, január 1-jétől élő otthonfelújítási támogatás részleteit, a további konkrétumokat tartalmazó jogszabályra azonban még várni kell. Mivel a miniszter elmondása alapján a támogatást, vagyis a felújítási számlák összegének 50%-át csak utólag fogja megtéríteni a Magyar Államkincstár, ezért a gyermeket nevelő szülőknek meg kell majd előlegezniük a maguk számára a felújítás teljes, akár 6 millió forintos összegét, hogy kifizethessék a munkadíjakat és az anyagköltségeket. Utánajártunk, milyen felújítási célú lakáshitelek és személyi kölcsönök állnak ehhez rendelkezésre jelen állás szerint a bankoknál, és hogy működnek a gyakorlatban ezek a hitelek. A személyre szabott hitellehetőség megtalálásához a Pénzcentrum kalkulátorát ajánljuk.

Jöhet a 400 forintos euró, közben lehullt a lepel a magyar nyugdíjakról

Szinte egyöntetű a magyar megtakarítási piaci szakemberek véleménye arról, minek volt a legnagyobb hatása az utóbbi 10 évben a szektorra: a MÁP+ bevezetése olyan eseményeket utasított maga mögé, mint a brókerbotrányok, a koronavírus vagy a svájci frank elszállása. A Portfolio Öngondoskodás konferenciáján a résztvevők azt is elárulták, mit gondolnak a jóléti alapok ötletéről, mennyit tudnak nyugdíjra félretenni, és mit gondolnak a forint jövőjéről.

Mínuszban zárt Amerika

A vezető amerikai részvényindexek estek ma, a hangulatot rontja a koronavírus-járvány kedvezőtlen alakulása, de az sem segített, hogy Steve Mnuchin pénzügyminiszter jelezte, hogy nem hosszabbítanák meg az év végén lejáró pénzügyi programokat, bár ma pontosított ezen, hogy ha szükséges, akkor tudnak még pénzt nyújtani. Európában mérsékelt emelkedést látunk az irányadó indexeken, a BUX 0,1 százalékos pluszban zárta a napot. Érdemes még kiemelni a bitcoint is, amely ma tovább száguld az új csúcsok felé.

Átmeneti vagy tartós lesz a válság Magyarországon?

A korábbi évek szárnyalása után a tavalyi évnek már egy mérsékelt optimizmussal mentünk neki, de a pandémiára senki nem számított. Hogy a járvány hatására átmeneti vagy hosszú távú válságra kell készülnünk, kell-e számítanunk egy újabb eszközár-inflációra, valamint, hogy mi lesz az EU-s pénzek körüli vitákkal és az építőiparral, arról Bán Zoltán, a Net Média Zrt. (Portfolio) vezérigazgatója kérdezte a szakértőket,a Property Investment Forum 2020 konferencián.

Fontos változás jön a netes vásárlásoknál: van olyan bank, amelyik már most bevezette


Legkésőbb 2021. január elsejétől valamennyi hazai hitelintézetnek be kell vezetnie az erős ügyfél-hitelesítést az internetes bankkártyás vásárlások biztonságának további erősítése érdekében. Az átállást az Európai Unió pénzforgalmi irányelve (PSD2) írja elő. A gyakorlatban mindez úgy működik, hogy internetes vásárláskor bankkártya alap adatainak megadása már nem mindig lesz elég. Olyan extra azonosításra is szükség lehet, amely egyértelművé teszi, hogy az adott tranzakciót valóban a kártyabirtokos indította. Erre az ügyfél aktív közreműködését kívánó újabb azonosítási lépés adhat garanciát.

Pluszban zártak az amerikai indexek

Az amerikai vezető részvényindexek folytatták hétfő óta tartó esésüket és mínuszban voltak estig, magyar idő szerint 8 körül azonban az S&P is visszajött, és a Dow is ledolgozott valamennyít a mínuzsból, végül mindhárom vezető index pluszban zárt. Európában továbbra is többnyire mínuszban zártak a tőzsdék, de az esés jellemzően 1 százalékon belüli. A hangulatot a koronavírus-járvány kedvezőtlen alakulása és a növekvő esetszámok befolyásolják, amit a hatékony oltóanyagokkal kapcsolatban érkező újabb hírek sem tudnak javítani. Főleg a ciklikus vállalatok, a légitársaságok, az olajtársaságok részvényei esnek. A BUX index 0,52 százalékos mínuszban fejezte be a napot, de néhány kisebb részvény, mint a Masterplast vagy a 4iG kifejezetten jól teljesített.

Sokan elfelejtik, pedig nem kéne: az ország legjobb lakáshitele fix 3%-on pörög

Átlagosan 4% körüli kamatozással vesznek fel manapság lakáshitelt a magyarok, a legtöbben 5 és 10 éves kamatperiódus mellett. Pedig van egy lakáshitel, amely sok banknál elérhető állami kamattámogatással is, ennél jóval kedvezőbb, 3%-os, ráadásul végig fix kamat mellett. A költözésen kívül lényegében csak két gyermek kell hozzá, ennek ellenére sokan nem tudnak róla: a lakáshitelek mindössze egyhatodát veszik fel „CSOK-hitel” formájában a magyarok.

Eséssel zártak szerdán az amerikai tőzsdék

Az európai tőzsdéken a kezdeti esést követően iránykeresést láttunk a szerdai kereskedés első felében, a magyar tőzsde azonban felülteljesítő volt, részben az OTP jó teljesítményének köszönhetően. A korábbi vakcinahírek miatti optimizmus mostanra halványulni látszott, a befektetők fókuszában ismét a koronavírusos esetszámok alakulása és a korlátozó intézkedések kerültek, illetve ezek gazdaságokra gyakorolt hatása a következő hónapokban. A kora délutáni órákban azonban elkezdett javulni a hangulat, miután újabb bejelentés érkezett a Pfizer vakcinájával kapcsolatban, amely a végső eredmények szerint még hatékonyabb, mint amit korábban közöltek. A friss vakcinhír ellenére a tengerentúli tőzsdék eséssel fejezték be a kereskedést.

Új iparág, új perspektívák a Masterplast előtt

Offenzív stratégiával vágott neki a Covid-időszaknak a Masterplast, a versenytársaknál jóval rugalmasabban alkalmazkodtak a kialakult helyzethez, ráadásul jó ütemérzékkel egy németországi akvizícióval új iparágba, az egészségiparba is beléptek, ez mind hozzájárult ahhoz, hogy rekord bevételt és eredményt ért el a vállalat. A Masterplast profitál a pandémia alatti otthoni lakásfelújításokból, az épületenergetikai előírások szigorításából, de segítenek az állami építőipari ösztönzők is, mondta el a Portfolio-nak Tibor Dávid, a Masterplast elnöke, akivel a kilátásokról, a Covid-járvány második hullámának várható hatásairól, tervezett beruházásokról, akvizíciókról, de természetesen az osztalékról és a részvényárfolyamról is beszélgettünk.

Elkészült az első fogyasztóbarát személyi hitel

Az MNB kedden pozitív elbírálásban részesítette a OTP Bank Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel (MSZH) forgalmazására benyújtott pályázatát. A bank a termék forgalmazását már akár 2021 januárjától megkezdheti. Az MNB várakozásai szerint a közeljövőben több további intézmény nyújthatja be a pályázatát, így 2021 első felében széleskörben elérhetővé válhatnak az MSZH termékek - közölte a jegybank.

Magyar startupot venne a Cisco

A Cisco megvenné a PortfoLion egyik magyar startup befektetését, a Banzai Cloud Zrt.-t - közölték a cégek az MTI-vel hétfőn.

Saját részvényeket vett a Mol

240 ezer darab saját részvényt vásárolt a MOL Vagyonkezelő Kft, a MOL 100%-os leányvállalata - jelentette be a szolgáltató a BÉT honlapján.

Gigabukó a magyar bankok tulajdonosainál: egy nagybanknyi pénz ment a süllyesztőbe

Az egy évvel korábbihoz képest összesen 5 milliárd euróval, vagyis mintegy 1800 milliárd forinttal több céltartalékot képzett az idei év első három negyedévében az a hat bankcsoport, amely a magyar nagybankok mögött áll tulajdonosként. Ezt az összeget úgy képezték meg, hogy még azt sem látni, mekkora nagyságrendű bedőlési hullám vár rájuk a törlesztési moratóriumok lejárta után. Nyolc ábrán mutatjuk most be, hogy teljesít idén az OTP, az Erste, a Raiffeisen, az UniCredit, az Intesa Sanpaolo és a KBC.

Önnek nincs realtime adat előfizetése
Előfizetek

Hibabejelentő

A megújult adatterminált alaposan teszteltük, de előfordulhatnak hibák. Ha rendellenes működést tapasztalsz, kérjük, jelezd nekünk!
Tovább az űrlapra
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR