Önnek nincs realtime adat előfizetése
Előfizetek

OTP árfolyam

Ma: | Átlag:
  • Mai forgalom
  • Elmúlt 30 kereskedési nap átlagforgalma
OTP ajánlati könyv
Vétel
ajánlat
db
kum
HUF
HUF kum
db
db árf.
Eladás
árf. db kum
db
HUF kum
HUF
ajánlat
db
OTP kötéslista
Idő Ár Darab Érték
OTP statisztikák, mutatók
Kapitalizáció (millió HUF): 2331840.08328
Nyitó ár: 8628
Előző záró ár: 8572
Napi átlagár: 8394.471152
180 napos átlagár: 9652.1757939914
360 napos átlagár: 11997.750360068
Napi minimum: 8282
Napi maximum: 8628
Éves minimum: 7738 2022-07-27
Éves maximum: 19590 2021-11-05
Történelmi minimum: 1232 2009-03-06
Történelmi maximum: 19590 2021-11-05
Forgalom (db): 400342
Forgalom: 3360659370
Árfolyamváltozás 1 hó: -4.4370122630992%
Árfolyamváltozás 6 hó: -32.424122979898%
Árfolyamváltozás 12 hó: -52.364545707141%
Adatlap
OTP
Rating
Értékpapír megnevezése OTP Bank share
Értékpapír kibocsátója OTP Bank Plc.
Részvényfajta Ordinary share
Értékpapír előállítási módja Dematerializált
ISIN HU0000061726
Kijelzés módja (Ticker) OTP
Értékpapír névértéke 100 HUF
Bevezetett értékpapír mennyisége (db) 280 000 010
Osztalékjogosultság Full year
Bevezetési nap 1995-08-10
Első Kereskedési Nap 1995-08-10
Tőzsdei kategória Prime
Kereskedés pénzneme HUF
Bevezetési Ár 1200
Az adatok forrása: Budapest Stock Exchange
Az adatok jellege: késleltetett.

A szolgáltatást legjobb tudásunk szerint nyújtjuk. A szolgáltatás elérhetőségének részbeni vagy teljes hiányáért, késedelméért, pontatlanságáért illetve egyéb zavaráért a Net Média Zrt. csak akkor felel, hogy ha az kifejezetten és kizárólag neki felróható okból következik be. Egyéb okból bekövetkezett szolgáltatás-zavarért a felelősségét kifejezetten kizárja. Kizárja a Net Média zrt. a felelősségét az információhoz való jogosulatlan hozzáférésből vagy az információval való bármilyen egyéb visszaélésből eredő károkért. Az előbbiekben megjelölt, illetve jogszerűen egyébként ki nem zárható egyéb felelősség kivételével ...

Tovább
Az oldalon az OTP árfolyamalakulását lehet nyomon követni.

Hibabejelentő

A megújult adatterminált alaposan teszteltük, de előfordulhatnak hibák. Ha rendellenes működést tapasztalsz, kérjük, jelezd nekünk!
Tovább az űrlapra
PORTFOLIO RATING Az átláthatóbb befektetésekért Bővebben
Videóajánló

Videóajánló

További videók
A legjobb befektetés, de hogyan tudsz választani közülük? - ETF kiválasztás
Indexkövető ETF, okos befektetés
Tőzsdei stratégiaépítés kezdőknek
Kezdő befektető kalauz

Videóajánló

A legjobb befektetés, de hogyan tudsz választani közülük? - ETF kiválasztás
Indexkövető ETF, okos befektetés
Tőzsdei stratégiaépítés kezdőknek
Kezdő befektető kalauz

OTP hírek

Hajrázott Amerika, de csak a szépítésre volt elég

Kifejezetten rossz hangulatú kereskedést láthattunk ma az európai tőzsdéken, ennek több oka is volt: délelőtt érkezett meg az eurozóna befektetésimenedzser-indexe, ami alapján tovább gyengült az euróövezet gazdasági teljesítménye, emellett szintén feszültséget okozott az újabb orosz szankciók lehetősége, az olajár-plafon bevezetését lengették be tegnap egy ENSZ-találkozón. Amerikában is az eladók diktáltak pénteken, a kerekedés utolsó szakaszában hiába láthattunk nagyobb hajrát, ez csak a szépítésre volt elég, a meghatározó részvényindexek 1,6-1,8 százalékot veszítettek az értékükből.

Nem kímélik a nyersanyagokat sem: egyszerűen nincs hová menekülni

Az elmúlt napok után jelentősen begyorsult az esés a tőzsdéken, miután a Fed legutóbbi 75 bázispontos kamatemelése után igencsak szigorú hangnemet ütött meg a jegybank monetáris politikájával kapcsolatban, emellett pedig az ukrán frontról érkező hírek is aggasztják a befektetőket.

Tisztul a fintech szektor, vajon kapunk-e NFT-fedezettel jelzáloghitelt?

A régiós középmezőnyben helyezkedik el Magyarország a digitális fejlettség szempontjából, a fintech szektor szereplői egyre érettebbek, és tisztuláson megy át a piac. A szegedi 60. Közgazdász-vándorgyűlés fintech szekciójában arról is szó esett: egyelőre nagy kérdés, hol lesz pontosan a kriptopénzek, NFT-k és a metaverzum helye a pénzügyi rendszer működésében, de egyre biztosabbnak tűnik, hogy a fiatalok nem feltétlenül a bankoknál akarják intézni a pénzügyeiket.

Ütik a tőzsdéket, hirtelen irányt váltott az OTP is

Elromlott a hangulat az európai tőzsdéken, ez nyomás alá helyezte a magyar részvénypiacot is, amit elsősorban az OTP húz lefelé. A régiós bankszektoron belül az OTP még egész jól megúszta eddig a mai napot, az Erste vagy néhány lengyel bank részvényárfolyama jóval nagyobbat esett.

Menekülnek a befektetők, adják a bankpapírokat

Több kedvezőtlen fejlemény is történt tegnap és az elmúlt órákban, amiknek hatására alaposan elromlott a hangulat a vezető európai tőzsdéken. Szektorszinten elsősorban a nagybankok részvényeitől szabadulnak a befektetők, az esést a Commersbank részvénye vezeti.

89 millió forintra bírságolta az OTP-t az MNB

Az MNB átfogó vizsgálata nyomán összesen 89 millió forint felügyeleti bírságot szabott ki az OTP bankcsoporttal szemben egyebek közt az IT-biztonságra, a hitelkockázatra, a tőkemegfelelésre, a vállalatirányításra, a felügyeleti adatszolgáltatásra és a betétbiztosításra vonatkozó hiányosságok miatt. A feltárt hibák nem hordoznak rendszerkockázatot és a felügyeleti intézkedések nem érintik a bankcsoport megbízható működését - írja az MNB friss közleményében.

Nem sikerült a szépítés, mínuszban zárt Amerika

Tegnap történt a hét egyik legjobban várt eseménye, ugyanis az amerikai jegybank kamatdöntő ülést tartott, ahol 75 bázisponttal emelték az irányadó kamatsávot. Bár ez megegyezett a konszenzussal, mégis voltak olyan üzenetek a jegybank részéről, amelyek miatt csúnyán lefordultak a piacok, ilyen volt például a GDP-prognózis jelentős visszavágása, illetve az a kijelentés, hogy a kamatok még jövőre is magasak maradhatnak, és majd csak 2024-ben mérséklődhetnek. Végezetül Jerome Powell jegybankelnök kijelentette: nem számít, mit mutat a dot plot, a jegybank addig fogja emelni a kamatot, amíg az infláció nem mérséklődik – erre az üzenetre aztán még inkább beindult az esés a piacon tegnap. Az ázsiai piacok ezek után lekövették az amerikai tőzsdei mozgásokat, és Európában is hasonlóan nagy mínuszokat lehetett látni a nap első részében, majd valamelyest javult a hangulat.

Szembe ment ma a magyar tőzsde Európával

A Fed tegnapi üzenetei alaposan elrontották a piaci hangulatot, a magyar tőzsde azonban üdítő kivételnek számított a nemzetközi porondon, elsősorban az OTP kiemelkedően jó teljesítmények köszönhetően, miután a bankpapírnál egy jelentős technikai korrekciót láttunk ma, amelyet megtámogattak Csányi Sándor Közgazdász-vándorgyűlésen elhangzott, a bankcsoportot érintő kommentárjai is.

Dráma a fővárosi lakáspiacon: milliós bér kellhet, ha hitelre vennél új ingatlant

Már meghallgatható a Portfolio Checklist, lapunk munkanapokon jelentkező podcastjének csütörtöki adása. A mai műsor első részében arról volt szó, hogy a jelenlegi ingatlanárakat, az átlagjövedelmeket, és a hitelkamatokat megvizsgálva, milyen lehetőségei vannak a magyaroknak lakásvásárlásra. Ha Budapesten szeretnénk egy átlagos új építésű lakást venni, 30%-os önerővel, akkor már 1 millió forint fölé kúszik a bankok által elvárt nettó jövedelem. A témával kapcsolatban Palkó Istvánt, a Portfolio Pénzügy rovatának vezető elemzőjét kérdeztük. Az adás második részében az elmúlt időszakban megfigyelhető OTP-részvényárfolyam csökkenésének okairól, és a lehetséges fordulatról beszélt Nagy Viktort, a Portfolio vezető részvényelemzője.

Rezsiválság, kétszámjegyű kamatok, hitelbedőlések: rendkívüli időszakra készül a magyar bankszektor

A magyar lakosság 5-10 százalékának a hiteltörlesztése kerülhet veszélybe a rezsiárak növekedése miatt – hangzott el többek részéről is a Szegeden zajló 60. Közgazdász-vándorgyűlés bankvezéri kerekasztal-beszélgetésében, amelyet Virág Barnabás MNB-alelnök vezetett. A recessziós kilátásokról, a romló banki jövedelmezőségről, a beragadt lakossági betéti kamatokról, a hitelportfólió minőségéről és a meg nem torpanó digitalizációról is szó volt a beszélgetésben.

A lakásvásárlás nehézségei és az OTP részvények zuhanása a mai Checklistben

Délután 5 órától lesz meghallgatható a Checklist, a Portfolio munkanapokon megjelenő podcastjének csütörtöki adása. Az műsor első részében arról lesz szó, hogy miképpen alakul a piaci hitelből vásárolt használt és a fővárosi új építésű lakások megfizethetősége az átlagos és a medián keresetűek számára Magyarországon. Az adás második részében az OTP részvényárfolyam alakulásával foglalkozunk, mivel a júliusi emelkedő időszak után, augusztus óta 15%-ot zuhant a részvények értéke.

Igazi sztárelőadó nyitja meg a Portfolio Banking Technology konferenciáját

Igazi sztárelőadó nyitja meg a Portfolio október 6-ai Banking Technology konferenciáját: Harsh Sinhával, a Wise (korábban TransferWise) jelenlegi CTO-jával beszélgetünk egy színpadi élő interjúban a globális fintech szektor jövőjéről és a Wise terveiről. A banki digitalizáció legégetőbb üzleti és technológiai kérdéseinek fórumán a bankszektor első számú digitális vezetői, a top-tanácsadók és IT-szállítók, valamint a legmagasabb szintű szabályozók vitáznak majd. A hetedik éve megrendezett, személyes és online részvétel mellett is elérhető szakmai műhelyen a szektor krémje vesz részt idén is, ne maradjon le!

Csányi Sándor: Nem értem, sok bank miért van még itt Magyarországon

Észszerű határt kellene szabni a bankszektort érintő terhek növelésének; nem jó, hogy ennyire beszűkítik a hitelezési kapacitásait - jelentette ki az OTP Bank elnök-vezérigazgatója a Szegeden zajló kétnapos 60. Közgazdász-vándorgyűlés csütörtöki plenáris ülésén. Nem látja mindenki tisztán a gazdaságirányításban, hogy a bankszektor igenis nehéz helyzetben van: osztalékbevételek nélkül számítva veszteséget realizál, és nem éri meg ide befektetni - fogalmazott Csányi Sándor. A németekkel döntetlent játszunk, az olaszokat pedig megverjük - jósolta a magyar fociválogatott előtt álló mérkőzések eredményéről.

Itt a nagy épületenergetika-körkép: nézzük, hol a legkorszerűbb a lakásállomány!

Még ma is csekély számban, és megyénként nagyon eltérő arányban kerülnek a piaci kínálatba igazán energiahatékony lakóingatlanok Magyarországon. Az OTP Ingatlanpont szakértője szerint több tényezőtől is függ, hogy milyen messzire kell költöznie annak, aki olcsón fenntartható lakást keres. Az alábbiakban bemutatjuk az évente kiadott energiatanúsítványok besorolások szerinti megoszlását, valamint az energiahatékonyság terén látható megyei különbségeket. A témáról részletesebben a pénteken induló LAKÁS KIÁLLÍTÁS workshopján beszélnek majd a szakértők.

Megütötték az OTP-t, ez már egyre csúnyább

Az augusztusi nagy ralival egyre közelebb került az OTP árfolyama a 10 ezer forinthoz, de ahelyett, hogy folytatódott volna az emelkedés, több hullámban lefordulás jött, az augusztusi csúcsról már 15 százalékot esett az árfolyam, ráadásul tegnap egy technikai alakzatból is kiesett, ami nem sok jót jelent. Ma éppen veszik az OTP-t, és ha folytatódik a mai felpattanás, akkor tud ez még jól kinézni, és a bank részvényeinek az árazása alacsony, de nincs kizárva, hogy még alacsonyabb legyen.

Önnek nincs realtime adat előfizetése
Előfizetek

Hibabejelentő

A megújult adatterminált alaposan teszteltük, de előfordulhatnak hibák. Ha rendellenes működést tapasztalsz, kérjük, jelezd nekünk!
Tovább az űrlapra