Önnek nincs realtime adat előfizetése
Előfizetek

OTP árfolyam

Ma: | Átlag:
  • Mai forgalom
  • Elmúlt 30 kereskedési nap átlagforgalma
OTP ajánlati könyv
Vétel
ajánlat
db
kum
HUF
HUF kum
db
db árf.
4 456 13 480
Eladás
árf. db kum
db
HUF kum
HUF
ajánlat
db
13 490 2 020 3
OTP kötéslista
Idő Ár Darab Érték
OTP statisztikák, mutatók
Kapitalizáció (millió HUF): 3774400.1348
Nyitó ár: 13710
Előző záró ár: 13680
Napi átlagár: 13548.107194
180 napos átlagár: 11904.896631838
360 napos átlagár: 11031.958124895
Napi minimum: 13350
Napi maximum: 13780
Éves minimum: 7865 2020-04-21
Éves maximum: 14550 2020-03-03
Történelmi minimum: 1232 2009-03-06
Történelmi maximum: 15850 2019-12-13
Forgalom (db): 469879
Forgalom: 6365971060
Árfolyamváltozás 1 hó: -1.511879049676%
Árfolyamváltozás 3 hó: 32.301740812379%
Árfolyamváltozás 12 hó: 32.301740812379%
Adatlap
OTP
Rating
Értékpapír megnevezése OTP Bank share
Értékpapír kibocsátója OTP Bank Plc.
Részvényfajta Ordinary share
Értékpapír előállítási módja Dematerializált
ISIN HU0000061726
Kijelzés módja (Ticker) OTP
Értékpapír névértéke 100 HUF
Bevezetett értékpapír mennyisége (db) 280 000 010
Osztalékjogosultság Full year
Bevezetési nap 1995-08-10
Első Kereskedési Nap 1995-08-10
Tőzsdei kategória Prime
Kereskedés pénzneme HUF
Bevezetési Ár 1200
Az adatok forrása: Budapest Stock Exchange
Az adatok jellege: késleltetett.

A szolgáltatást legjobb tudásunk szerint nyújtjuk. A szolgáltatás elérhetőségének részbeni vagy teljes hiányáért, késedelméért, pontatlanságáért illetve egyéb zavaráért a Net Média Zrt. csak akkor felel, hogy ha az kifejezetten és kizárólag neki felróható okból következik be. Egyéb okból bekövetkezett szolgáltatás-zavarért a felelősségét kifejezetten kizárja. Kizárja a Net Média zrt. a felelősségét az információhoz való jogosulatlan hozzáférésből vagy az információval való bármilyen egyéb visszaélésből eredő károkért. Az előbbiekben megjelölt, illetve jogszerűen egyébként ki nem zárható egyéb felelősség kivételével ...

Tovább
Az oldalon az OTP árfolyamalakulását lehet nyomon követni.

Hibabejelentő

A megújult adatterminált alaposan teszteltük, de előfordulhatnak hibák. Ha rendellenes működést tapasztalsz, kérjük, jelezd nekünk!
Tovább az űrlapra
PORTFOLIO RATING Az átláthatóbb befektetésekért Bővebben
Videóajánló

Videóajánló

További videók
A legjobb befektetés, de hogyan tudsz választani közülük? - ETF kiválasztás
Indexkövető ETF, okos befektetés
Tőzsdei stratégiaépítés kezdőknek
Kezdő befektető kalauz

Videóajánló

A legjobb befektetés, de hogyan tudsz választani közülük? - ETF kiválasztás
Indexkövető ETF, okos befektetés
Tőzsdei stratégiaépítés kezdőknek
Kezdő befektető kalauz

OTP hírek

Erős az OTP, de azért megint odacsapott a válság

Az OTP péntek hajnalban teszi majd közzé a tavalyi negyedik negyedévről szóló gyorsjelentését, most kijött az időszakra vonatkozó legfrissebb elemzői konszenzus. A bank bevételei és a céltartalékolás előtti eredménye is robusztus működést mutat, de a céltartalékolás újra magasra emelkedhetett, ez rontotta a bankcsoport eredményét.

Brutális céláremelés, szárnyal a Masterplast árfolyama

Reggel megírtuk, hogy elemzést készített a Masterplastról a Kalliwoda Research, amiben a mostani árfolyam több mint duplájára rúgó célárat határozott meg a német elemzőcég a Masterplastra. A friss célár jóval magasabb, mint a cég részvényeit követő másik elemzőcég, az MKB célára, az esemény hatására komoly rali indult a részvénynél, valósággal rávetették magukat a befektetők a papírra.

Kettészakadt a magyar faktoringpiac: szárnyalás a nagyoknál, zuhanás a kicsiknél

A koronavírus-válság hatására jelentősen visszaesett 2020-ban a kis- és középvállalkozások faktoringforgalma (ami nem összekeverendő a lejárt tartozások megvásárlásával), miközben a nagyvállalatoké emelkedni tudott. A Magyar Faktoring Szövetség összességében 13 százalékos forgalomnövekedést regisztrált, az öt legnagyobb finanszírozó (OTP, UniCredit, CIB, MKB, Raiffeisen) a piac 92 százalékát uralta.

Bombaformában voltak az amerikai tőzsdék is

Raliznak az amerikai tőzsdék, feljebb került a Dow Jones, a Nasdaq és az S&P 500 is, amely részben a kötvényhozamokra nehezedő nyomás csökkenésének, részben pedig a közelgő újabb nagy pénzügyi mentőcsomagnak köszönhető, miután az amerikai képviselőház elfogadta az újabb körös gazdaságélénkítő csomagot, amely most a szenátus elé került. Európában szintén jó hangulatban telik a hétfői kereskedés, amely hasonlóan a kedvezőbb kötvénypiaci mozgásoknak tudható be.

Már a koronavírus-járvány előtti szinteken a BUX, közel a történelmi csúcs

A BUX jól teljesített februárban, 0,7 százalékkal került feljebb a hónap során, amit segített a relatíve kedvezőbb nemzetközi hangulat is, egyedül a technológiai cégekben gazdag Nasdaq teljesített gyengén. A befektetőket elsősorban a növekvő kötvényhozamok és az inflációval kapcsolatos aggodalmak bizonyították el. A koronavírus-járvány alakulását kettősség jellemzi, hiszen néhol megindult a harmadik hullám is. A BÉT forgalma ebben a közegben alacsonyabb volt a januárihoz képest, de a teljesítménye jó volt, főleg a Richter és a Magyar Telekom tudott emelkedni. A brókercégek rangsorában is volt némi mozgás, a Wood bonyolította a legnagyobb forgalmat a hónapban, míg a Concorde volt a második és az Erste a harmadik.

Megvan, mikor nyit a Lidl az új építésű belbudai luxuslakóparkban

Kiderült, mikor nyithat meg a II. kerületi Csalogány utcai új építésű társasház aljára tervezett Lidl. A köztéri hirdetések szerint a leendő vásárlók először jövő csütörtökön, március 11-én, reggel 6 órakor léphetnek be az üzletbe, ami több mint 120, az első két órában ingyenes parkolóhellyel várja a vásárlókat.

Nagyot megy ma a magyar tőzsde, tépik a Molt

Jól indult március első hete a tőzsdéken, komoly emelkedést látunk Európa vezető részvényindexein, azonban még az erős mezőnyben is felülteljesítő a BUX. A magyar tőzsdét elsősorban az OTP és a Mol húzza, a Mol árfolyama több mint 4 százalékot emelkedett.

Története legnagyobb felvásárlását jelentett be az AKKO Invest

A Budapesti Értéktőzsde oldalán tudatta az AKKO Invest, hogy sikeresen lezárta a NEO Property Service felvásárlását. A 18,5 milliárd forint értékű akvizíciót az AKKO saját és banki forrásból finanszírozta, az eladó a WING csoport volt. Az AKKO Invest a tranzakció zárását követően további felvásárlások lehetőségét vizsgálja, melyek célja, hogy a magyar tőkepiac meghatározó vagyonkezelőjévé váljon. A növekedés finanszírozása érdekében a vagyonkezelő alaptőkéjének maximum tízszeresére történő felemelésének lehetőségéről határozott korábban.

Villámgyors összeomlás és csodálatos feltámadás a tőzsdéken

Egy évvel ezelőtt indult az a tőzsdei pánikeladási hullám, amelyet a kornavírus-járvány világméretű terjedése váltott ki. Bár a pandémia gazdasági válságba taszította a világot, a jegybanki és kormányzati szerepvállalás a pénzbőség ugrásszerű növekedéséhez vezetett, az irdatlan mértékű likviditás pedig megtalálta az útját a tőkepiacok felé és az eszközárak jelentős emelkedéséhez vezetett, sokak szerint olyan mértékben, ami már egyáltalán nem tükrözi a valós gazdasági helyzetet. Az évforduló alkalmából megnéztük, hogy hogy állnak a tőkepiaci árfolyamok a nagy zuhanás előtti szintekhez képest.

Ha újra kinyitjuk a gazdaságot, akkor jöhet el a forint és az MNB kulcspillanata

Az MNB továbbra is óvatos az inflációt illetően, az lehet majd a döntő, hogy a gazdaság újranyitásakor milyen adatok érkeznek – kommentálták elemzők a jegybank keddi kamatdöntését. Abban szinte mindenki egyetért, hogy tavasszal átmenetileg emelkedik majd az infláció, a legnagyobb kérdés az lesz, hogy alakulnak majd hosszabb távon az átárazások. Ettől függhet a forint második féléves árfolyama is, hiszen ha a tartósan magas áremelkedési ütemre nem reagál elég gyorsan a jegybank, akkor az nyomást helyezhet a magyar devizára is.

Új történelmi csúcson zárt a Dow Jones

Az európai tőzsdéken szerdán fordulat látszott, feljebb kerültek ma a vezető indexek, a magyar tőzsde pedig pluszban zárt. A tengerentúlon gyorsan elfelejtették a gyenge nyitást a piacok, a Dow Jones kiemelkedőt produkált.

Bitcoin, nyersanyag, műtárgy – Erre figyelj, ha befektetnél

Hol eszement emelkedést, hol pedig csúnya esést mutat a bitcoin, ami bár fontos diverzifikációs elem lehet egy portfólióban, érdemes vele óvatosan bánni. A Portfolio Privte Investor Day 2021 online rendezvényén az alternatív befektetések kapcsán még elhangzott, melyek lehetnek jó befektetési lehetőségek a nyersanyagpiacon, és mire érdemes figyelnie annak, aki műtárgyba szeretne fektetni.

Van egy szektor itthon, ahol rekordbevételt és csúcsprofitot hozott a koronavírus-válság

Mozgalmas év volt 2020 a globális tőkepiacokon, a koronavírus-járvány valóságos pánikot okozott tavasszal a tőzsdéken, azt követően viszont akkora rali indult, amire a járvány első hullámakor még kevesen számítottak. A tőzsdei forgalom világszerte kiemelkedő volt, igaz ez a hazai piacra is, volt olyan hónap tavaly, amikor egy évtizede nem látott szinten állt a magyar részvénypiaci forgalom. A heves piaci mozgások a hazai befektetőket is megmozgatták, ez pedig korábban soha nem látott bevételt és profitot hozott a magyarországi befektetési szolgáltatóknál.

Az OTP a legtranszparensebb hazai tőzsdei cég, de egy midcap is felfért a dobogóra

Tovább javult a hazai tőzsdei vállalatok transzparenciája, mindegyik magyar cég jobb eredményt ért el az idei felmérésünkben, mint egy évvel korábban. A blue chipek továbbra is az élmezőnyben vannak, de a midcapek is kezdik beérni őket, sőt, idén egyikük felállhatott a dobogó harmadik helyére - derül ki a Portfolio idén már 20. alkalommal elkészített transzparencia-felméréséből, amelynek szakmai partnere a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) és a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége (BAMOSZ) volt, és amely 19 bank, befektetési szolgáltató és alapkezelő bevonásával készült.

Az idei felmérés alapján a legtranszparensebb hazai tőzsdei vállalat az OTP lett, a bankot a Mol követi a listán és idén a dobogóra felfért egy midcap is, a Graphisoft Park a harmadik helyet szerezte meg.

A hazai tőkepiac egyik legfontosabb eseményén, a BÉT Legek díjátadón a Tőzsde az előző év kiemelkedő teljesítményeit díjazza, a ma megtartott eseményen a Portfolio felmérése alapján a BÉT a kibocsátói transzparencia díjat az OTP-nek, a kibocsátói transzparencia mid-cap különdíjat a Graphisoft Parknak, a legjobb befektetői kapcsolattartónak járó díjat pedig Réthy Róbertnek, a Mol befektetői kapcsolatok vezetőjének adta át.

BÉT: itt vannak 2020 tőzsdei legjei

A Budapesti Értéktőzsde idén is megrendezte a hazai tőkepiac legjobb teljesítményeit díjazó eseményét, az immár több mint két évtizedes múltra visszatekintő BÉT Legek 2020 díjátadó gálát. Az online formátumban zajló díjátadó keretében a BÉT többek között olyan, kiemelt presztízzsel bíró elismeréseket adott át, mint az év legnagyobb forgalmú részvénykereskedő cége, az év legnagyobb forgalmat elért részvénykibocsátója, vagy a befektetői tudatosság terjesztéséért odaítélt díj. A BÉT Legek díjak átadásával a BÉT a hazai tőkepiac további fejlődését kívánja ösztönözni.

Nagyot estek a techpapírok, de a Dow Jones pluszban zárt

Az ázsiai tőzsdéken vegyes volt a hangulat hétfőn, Európában és Amerikában pedig eséssel indult a hét, ami részben az infláció megugrásával kapcsolatos aggodalmaknak tudható be. Ezek miatt emelkednek a kötvényhozamok, az pedig rontja a vállalati értékeltséget, így hétfőn az egyébként is feszítettebb értékeltségű amerikai technológiai szektor részvényeit jobban megütötték. A Nasdaq végül 2,5%-os mínuszban zárt, az S&P500 is 0,8%-ot esett, de a Dow Jones enyhe pluszt btudott összehozni. Az inflációs aggodalmak miatt az arany megugrott, ismét 1800 dollár felett jár kissé.

Az egész világ az inflációtól retteg - De miért nem lódultak meg az árak Magyarországon?

Hetek óta az infláció a legkomolyabb félelem a világban, egyre több jel mutat abba az irányba, hogy 2021-ben rég nem látott áremelkedés jöhet. Néhány helyen már januárban megjelentek ennek a jelei, Magyarországon viszont első ránézésre semmi nem történt, a decemberi 2,7 százalékkal megegyező volt az áremelkedés az egy évvel korábbihoz képest. Persze, ha a világban tartós lesz az emelkedő trend, az alól mi sem tudjuk kivonni magunkat, a várakozások szerint tavasszal meglódulhat a pénzromlás üteme.

Jöhet a következő nagy kör felfelé a tőzsdéken?

A vezető európai részvényindexek ma jellemzően emelkedtek, a magyar tőzsde viszont csak stagnált, és ez volt a jellemző az amerikai részvénypiacokon is. A kriptodevizák azonban ma is száguldottak, a bitcoin 7 százalékos emelkedéssel elérte az 1000 milliárd dolláros piaci kapitalizációt.

Önnek nincs realtime adat előfizetése
Előfizetek

Hibabejelentő

A megújult adatterminált alaposan teszteltük, de előfordulhatnak hibák. Ha rendellenes működést tapasztalsz, kérjük, jelezd nekünk!
Tovább az űrlapra
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR