Önnek nincs realtime adat előfizetése
Előfizetek

OTP árfolyam

Ma: | Átlag:
  • Mai forgalom
  • Elmúlt 30 kereskedési nap átlagforgalma
OTP ajánlati könyv
Vétel
ajánlat
db
kum
HUF
HUF kum
db
db árf.
Eladás
árf. db kum
db
HUF kum
HUF
ajánlat
db
OTP kötéslista
Idő Ár Darab Érték
OTP statisztikák, mutatók
Kapitalizáció (millió HUF): 4566800.1631
Nyitó ár: 16310
Előző záró ár: 16310
Napi átlagár:
180 napos átlagár: 14523.740364488
360 napos átlagár: 14424.013591821
Napi minimum: 16310
Napi maximum: 16310
Éves minimum: 8870 2020-09-24
Éves maximum: 17025 2021-06-09
Történelmi minimum: 1232 2009-03-06
Történelmi maximum: 17025 2021-06-09
Forgalom (db):
Forgalom:
Árfolyamváltozás 1 hó: 1.9375%
Árfolyamváltozás 3 hó: 19.051094890511%
Árfolyamváltozás 12 hó: 56.525911708253%
Adatlap
OTP
Rating
Értékpapír megnevezése OTP Bank share
Értékpapír kibocsátója OTP Bank Plc.
Részvényfajta Ordinary share
Értékpapír előállítási módja Dematerializált
ISIN HU0000061726
Kijelzés módja (Ticker) OTP
Értékpapír névértéke 100 HUF
Bevezetett értékpapír mennyisége (db) 280 000 010
Osztalékjogosultság Full year
Bevezetési nap 1995-08-10
Első Kereskedési Nap 1995-08-10
Tőzsdei kategória Prime
Kereskedés pénzneme HUF
Bevezetési Ár 1200
Az adatok forrása: Budapest Stock Exchange
Az adatok jellege: késleltetett.

A szolgáltatást legjobb tudásunk szerint nyújtjuk. A szolgáltatás elérhetőségének részbeni vagy teljes hiányáért, késedelméért, pontatlanságáért illetve egyéb zavaráért a Net Média Zrt. csak akkor felel, hogy ha az kifejezetten és kizárólag neki felróható okból következik be. Egyéb okból bekövetkezett szolgáltatás-zavarért a felelősségét kifejezetten kizárja. Kizárja a Net Média zrt. a felelősségét az információhoz való jogosulatlan hozzáférésből vagy az információval való bármilyen egyéb visszaélésből eredő károkért. Az előbbiekben megjelölt, illetve jogszerűen egyébként ki nem zárható egyéb felelősség kivételével ...

Tovább
Az oldalon az OTP árfolyamalakulását lehet nyomon követni.

Hibabejelentő

A megújult adatterminált alaposan teszteltük, de előfordulhatnak hibák. Ha rendellenes működést tapasztalsz, kérjük, jelezd nekünk!
Tovább az űrlapra
PORTFOLIO RATING Az átláthatóbb befektetésekért Bővebben
Videóajánló

Videóajánló

További videók
A legjobb befektetés, de hogyan tudsz választani közülük? - ETF kiválasztás
Indexkövető ETF, okos befektetés
Tőzsdei stratégiaépítés kezdőknek
Kezdő befektető kalauz

Videóajánló

A legjobb befektetés, de hogyan tudsz választani közülük? - ETF kiválasztás
Indexkövető ETF, okos befektetés
Tőzsdei stratégiaépítés kezdőknek
Kezdő befektető kalauz

OTP hírek

Az évszakok rejtelme: nem mindegy, hogy mikor adod el, vagy veszed meg a lakásod

Közel sem mindegy, az év melyik szakában vásárolunk lakóingatlant vagy mikor kínáljuk azt eladásra, a szezonalitás ezen a piacon is megfigyelhető. Az idei év azonban több szempontból is a megszokottól eltérően alakul, a tavaszi zsongás már év elején elindult, és van, ahol most is változatlanul pörög a piac. Az évszakok és az ingatlanpiaci kereslet, valamint kínálat összefüggéseit vizsgálja az OTP Ingatlanpont elemzése.

Az OTP európai stressztesztjének eredményét értékelte az MNB

Az Európai Bankhatóság ma publikált stressztesztjében résztvevő egyetlen hazai tulajdonú hitelintézet, az OTP Csoport esetében az eredmények alapján nincs szükség felügyeleti beavatkozásra - derül ki az MNB közleményében.

Pénzköltésbe kezdtek a magyarok, odavesznek az extra megtakarítások?

Bár a korábbi évek szintjét messze felülmúló összeggel, 920 milliárd forinttal gyarapodott az év első három hónapjában a magyar lakosság megtakarítása, ez a növekedési ütem most, a nyitás után már nem lesz fenntartható, hiszen ez a növekmény inkább a költések visszafogásának, mintsem a tudatos megtakarításoknak, az öngondoskodásnak volt köszönhető – mondta el Nyitrai Győző, az OTP Bank Megtakarítási Szolgáltatások Főosztályának igazgatója a Portfolio kérdésére. A szakember szerint sokan felismerik, hogy az állami nyugdíj önmagában kevés lesz az időskori megélhetéshez, mégis kevesen rendelkeznek kifejezetten nyugdíjcélú megtakarítással.  Szerinte nem a további adókedvezmények, hanem a pénzügyi edukáció tudná nagyban segíteni az elmozdulást az öngondoskodási termékek felé, azt is elárulja, miért.

Mire lehet elég az MNB kamatemelése? Ez menti meg a forintot?

Már kétszer emelt kamatot az MNB Monetáris Tanácsa, összesen 45 bázispont volt az effektív szigorítás, ennek ellenére a forint nem tudott érdemben erősödni. Sőt, a júniusi kamatemelés után visszagyengült 360 fölé a magyar deviza az euróval szemben, majd most a keddi újabb 30 bázispontos emelést követően már csak átmeneti piaci hatás volt. Az elemzők szerint előbb-utóbb azért hatásos lehet a jegybank fegyvere, és erősödésnek indulhat a forint is.

Begyorsul-e az esés a magyar tőzsdén?

Bár az amerikai részvénypiacokon a júliust is az új csúcsok jellemezték, a magyar piac sokkal inkább az oldalazó európai piacokhoz hasonlóan mozgott. Sőt, az utóbbi hetekre inkább a lefelé csúszás volt a jellemző. A piacnak nem segített a forint körül ismét feltámadó bizonytalanság, és az sem, hogy az OTP megszűnt húzópapír lenni - legalábbis egyelőre. A technikai elemzés segítségével elemeztük, hogy a milyen a kereslet és kínálat viszonya az uborkaszezon közepén, és mire számíthatunk a nyár vége után.

Több százezer magyar van a milliomosklubban, ahova 300 ezres fizetéssel te is bekerülhetsz

Közel 6000 milliárd forintos prémium banki vagyon és közel félmillió ügyfélszámla – a koronavírus miatti extra megtakarítások nagyot dobtak a prémium banki szolgáltatók számain. A Portfolio Prémium Banki Felmérése alapján egyre több magyarból válik prémium banki ügyfél, a „tagsághoz” ráadásul havi szinten már 300 ezres fizetés is elég lehet.  A szolgáltatók adatközléséből kiderül, hogy továbbra is az OTP a legnagyobb prémium banki szolgáltató Magyarországon kezelt vagyont tekintve, de nem sokkal marad le mögötte az Erste.

Digitális banki piacteret épít egy új magyar fintech, részletfizetéssel újítanak

Az egyik nagybanknál már bizonyított és 240 milliós tőkebefektetést is szerzett az a magyar fintech startup, amely digitális banki piacteret épít Magyarországon. Az Instacash a kereskedőknél, szolgáltatóknál a fizetési folyamatba integrálja a részletfizetést, ahogyan azt például a Klarna és más nemzetközi Buy Now Pay Later (BNPL) fintech társaságok teszik. A magyar piac meghódítása után a régióban terjeszkednének.

Újabb trükkel támadják az OTP-seket

Az OTP Bank nevével visszaélve most újabb egyedi e-maileket és benne kártékony csatolmányt küldenek az adathalász elkövetők - hívja fel a figyelmet a pénzintzet közleményében.

Miért nem vásárolják egymást az európai nagybankok?

Bár a bankok értéke a visszatérő infláció hírére átmenetileg megemelkedett, de a nagy, határokon átívelő bankfelvásárlások lényegében eltűntek az európai tranzakciós térképről. Közép-Kelet-Európában nincs olyan eladó pénzintézet, amely piaci részesedését tekintve a TOP5-be tartozna, de régiós szinten gyökeret eresztett nemzetközi bankok akár még találhatnak kisebb felvásárlási célpontokat - írja elemzésében Simonyi Tamás, a KPMG szenior igazgatója.

24 milliárdos kötvénykibocsátást hajtott végre a Hunland

Sikeresen bocsátott ki kötvényeket közel 24 milliárd forint értékben a Hunland cégcsoport. A jegybank Növekedési Kötvényprogramjának keretében végrehajtott tranzakció során a társaság eredetileg 22 milliárd forintot tervezett bevonni a befektetőktől részben jövőbeni beruházások finanszírozása, részben egyéb finanszírozási célok érdekében - derül ki a társaság közleményéből.

A legrosszabb idei napja volt hétfőn az amerikai tőzsdéknek, szakadt az olaj és a bitcoin is

Nagy mínuszok voltak ma az európai tőzsdéken és az erősen negatív hangulat átterjedt Amerikára is, amelynek legfőbb oka a koronavírus-járvány erősödésével várhatóan járó újabb korlátozások réme. Ez az eddig egyébként is jól teljesítő részvénypiacokon biztonsági eladásokat is generál, másrészt az olajpiacot is magával rántotta. utóbbiban szerepe van a hétvégi OPEC-megállapodásnak is, ami a kínálati oldalt támasztotta meg. A vezető olajfajták 6-7%-os szakadást mutattak, a menedékkeresés jegyében pedig az amerikai 10 éves kötvényhozam öthavi mélypontra, 1,2% alá bukott. A bitcoin már hetek óta gyengélkedik és a negatív részvénypiaci hangulat alól a jelek szerint nem tudja kivonni magát, így a kritikus 30 ezer dolláros szint közelébe bukott, a még nagyobb esés lehetősége pedig az altcoinok piacát még tovább húzta a mélybe.

Lefordultak a tengerentúli tőzsdék: 300 pontos mínuszban zárt a Dow

Az ázsiai piacokon ma javarészt negatív hangulat uralkodott, és az európai tőzsdék is kezdeti jó teljesítmény után a kereskedés végére sorra fordultak le, a magyar tőzsde azonban felülteljesítő volt, elsősorban az OTP jó teljesítményének köszönhetően. A tengerentúli tőzsdéken jó hangulatú piacnyitást láthattunk, miután kedvező adat érkezett a kiskereskedelmi forgalom júniusi alakulását illetően, azonban nem sokkal a nyitás után mindhárom vezető amerikai index lefordult.

Záporoznak a bejelentések a magyar bankoktól: megérkeztek a 0,5% alatti hitelkamatok

Július 1-jével indította el a KAVOSZ öt új Széchenyi Kártya GO! termékét, amit Szijjártó Péter tegnapi bejelentése szerint a legkisebb vállalkozásoknak szóló Széchenyi Mikrohitel bevezetése követ majd. A hazai bankok sorra jelentik be az új hiteltermékek bevezetését, amivel részben a Növekedési Hitelprogram kivezetése miatt keletkezett finanszírozási űrt is próbálják betölteni, legalábbis a kisebb méretű vállalkozások számára.

Gyengélkednek a tengerentúli tőzsdék az inflációs adat után

Nem igazán alakultak ki ma jelentősebb mozgások az európai részvénypiacokon, délutánra jött egy kisebb hangulatromlás, a magyar tőzsde is mínuszban zárt, bár a Mol ennek ellenére is jól teljesített. Az amerikai tőzsdéken mérsékelt esés látszik a keddi kereskedésben, miután a friss adatok alapján az amerikai infláció 30 éves csúcsra ugrott. Elindult emellett a második negyedéves gyorsjelentési szezon is, közzétette legfrissebb számait többek között a Goldman Sachs és a JP Morgan.

Önnek nincs realtime adat előfizetése
Előfizetek

Hibabejelentő

A megújult adatterminált alaposan teszteltük, de előfordulhatnak hibák. Ha rendellenes működést tapasztalsz, kérjük, jelezd nekünk!
Tovább az űrlapra
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR