OTP árfolyam

|
|
| Ma: Átlag:
  • Mai forgalom
  • Elmúlt 30 kereskedési nap átlagforgalma
OTP ajánlati könyv
Vétel
ajánlat
db
kum
HUF
HUF kum
db
db árf.
Eladás
árf. db kum
db
HUF kum
HUF
ajánlat
db
OTP kötéslista
Idő Ár Darab Érték
OTP statisztikák, mutatók
nyitó: 13160
előző záró:
napi átlag:
napi min.:
napi max.:
52 heti min.:
52 heti max.:
történelmi min.:
történelmi max.:
záró 52 heti min.:
záró 52 heti max.:
záró történelmi min.:
záró történelmi max.:
Egyhónapos záró árfolyam:
forgalom (db):
forgalom (HUF):
kapitalizáció (HUF):
BÉT teljes kap. (HUF):
változás 1 hó:
változás 3 hó:
változás 12 hó:
volatilitás 1 hó:
volatilitás 3 hó:
volatilitás 12 hó:
Féléves átlag:
Éves átlag:
Negyedéves záró árfolyam:
Előző éves záró árfolyam:
OTP adatlap
Teljes név:OTP Bank Nyrt.
Rövid név:OTP Bank Nyrt.
Szektor:Banki szolgáltatások
Elérhetőség:1051 Budapest, Nádor u. 16.
Telefonszám:+36-1-473-5400
Fax:+36-1-473-5955
Web:www.otpbank.hu
Befektetői kapcsolattartó:Pataki Sándor
Befektetői kapcsolattartó mail:PatakiS@otpbank.hu
Befektetői kapcsolattartó tel:+36-1-473-5000
Befektetői kapcsolattartó fax:+36-1-473-5951
Könyvvizsgáló:Deloitte Könyvvizsgáló és Tanácsadó Kft.
Tevékenység:A bankot 1949-ben alapították és 1987-ig az egyetlen lakossági bank. Magyarország legnagyobb univerzális bankja, Közép-Kelet-Európa egyik meghatározó pénzügyi szolgáltatója, kilenc országban van jelen. A Bank stratégiailag fontos hazai leányvállalatai: OTP Jelzálogbank (legnagyobb magyar jelzáloghitel intézet), Merkantil csoport (gépjármű-finanszírozás), OTP Ingatlan Zrt., OTP Lakástakarék Zrt., OTP Faktoring Zrt. és OTP Alapkezelő Zrt. Főbb regionális érdekeltségek DSK Bank, OTP Banka Slovensko, OTP Bank Romania , OTP banka Hrvatska, OAO OTP Bank, CJSC OTP Bank, OTP banka Srbija, Crnogorska komercijalna banka.
Részvénytulajdonosok:

MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt. (8,57%, 24 000 000 részvény)

Kafijat Zrt. (7,3%, 20 438 529 részvény)

OPUS Securities S.A. (5,18%, 14 496 476 részvény)

Groupama Csoport (5,12%, 14 336 291 részvény)

Megjegyzés: A közkézhányad meghatározásánál nem vettük figyelembe az olyan tulajdonosokat, akiknek a teljes értékpapír-állomány legalább 5%-a a tulajdonában van, valamint a letétkelezők birtokában lévő értékpapír-állomány azon részét, amelyről a letétkezelő rendelkezésre álló igazolása alapján megállapítható, hogy a teljes értékpapír állomány legalább 5%-át kitevő értékpapír mennyiség van az adott személy tulajdonában. A közkézhányad megjelenítése a kibocsátó által megadott adatokon alapul.

Igazgatóság:dr. CSÁNYI Sándor elnök-vezérigazgató
ERDEI Tamás György alelnök
BAUMSTARK Mihály
dr. BÍRÓ Tibor
dr. GRESA István
KOVÁCS Antal vezérigazgató-helyettes
dr. PONGRÁCZ Antal
dr. UTASSY László
dr. VÖRÖS József
dr. WOLF László vezérigazgató-helyettes
Vállalatvezetés:dr. CSÁNYI Sándor elnök-vezérigazgató
BENCSIK László vezérigazgató-helyettes (Stratégiai és Pénzügyi Divízió)
JOHANCSIK Tibor vezérigazgató-helyettes (IT és Banküzemi Divízió)
KOVÁCS Antal vezérigazgató-helyettes (Retail Divízió)
WOLF László vezérigazgató-helyettes (Kereskedelmi Banki Divízió)
KISS-HAYPÁL György vezérigazgató-helyettes (Hitelngedélyezési és Kockázatkezelési Divízió)
Dr. BARNA Zsolt általános vezérigazgató-helyettes (Bankcsoport-irányítási és Operációs Divízió)
Felügyelőbizottság:TOLNAY Tibor elnök
dr. HORVÁTH Gábor
MICHNAI András
BELLA Klára
Olivier PÉQUEUX
dr. VÁGI Márton Gellért
Részvényfajta:Törzsrészvény
Értékpapír típus:Névre szóló
Értékpapír előállítási módja:Dematerializált
Kereskedés pénzneme:100 HUF
Bevezetett értékpapír mennyisége (db):280 000 010
Tőzsdei kategória:Prémium
Kereskedés pénzneme:HUF
Bevezetési nap:1995-08-10
Első kereskedési nap:1995-08-10
OTP hírek

Eltávolodott a történelmi csúcsa közeléből az OTP

Az irányadó európai részvényindexek többsége emelkedik kedden délután, a magyar tőzsde a kezdeti iránykeresés után lefordult, míg a hazai blue chipek felemásan teljesítenek. Bár az OTP számára ma délelőtt karnyújtásnyi közelségbe került az áprilisi csúcs, a bankpapír azonban lefordult és az árfolyam egyelőre eltávolodott a történelmi csúcsa közeléből.

Nagyot emelkedett hétfőn az OTP

Az irányadó európai részvényindexek lejjebb kerültek hétfőn, a befektetők az USA és Kína közötti részleges kereskedelmi megállapodást emésztették. A hazai részvényindex hétfő reggeli esését ledolgozva emelkedéssel zárta a hét első napját, a blue chipek közül az OTP teljesített a legjobban, az OTP számára a hétfői emelkedéssel karnyújtásnyi közelségbe került az áprilisi, történelmi csúcs.

Nemzetközi programot indít a startup cégeknek az OTP

Jövő tavasszal indul újra az OTP Startup Partner Program, amelyre november végéig jelentkezhetnek a hazai és külföldi, már intenzív növekedési fázisban lévő startupok. A kiválasztott cégek lehetőséget kapnak arra, hogy a bankkal közösen tesztprojektet valósítsanak meg, a közös munkát banki vezetők, professzionális mentorok és szakértő partnerek is segítik majd.

Kitört az OTP

Az elmúlt hetekben az OTP többször is megpróbált felfelé kitörni abból a sávból, amelyben a bankpapír a korábbi hónap folyamán oldalazott. A pénteki kereskedésben az árfolyam újra felfelé tört ki a sávból, majd hétfőn az OTP tovább emelkedett, megközelítve ezzel a részvény áprilisi, történelmi csúcsát. Az OTP technikai képe alapján lehet még tér a további emelkedés előtt, megnéztük, mire érdemes figyelni a továbbiakban.

Saját részvényeket adott el az OTP

Az OTP tájékoztatása szerint a társaság pénteken 3 075 darab saját részvényt értékesített az OTP Bank javadalmazási politikájában meghatározott irányelvek alapján.

Elképesztő formában az OTP, kulcsszintet tört át az árfolyam

A hét utolsó napján irányadó részvénypiaci emelkedés a hazai blue chipek többségét is magával ragadta, az OTP ismét áttörte a korábbi hónapok kereskedési sávjának tetejét és a technikai kép alapján lehet még tér a bankpapír emelkedése előtt. Emellett a Mol és a Magyar Telekom grafikonja is izgalmas, összeszedtük, hogy a hazai blue chipek esetén mire érdemes majd figyelni az előttünk álló hét folyamán.

Kiderítettük, kik a babaváró hitel és a falusi CSOK legnagyobb nyertesei

A júliusi indulás óta banki oldalról az OTP, az Erste és a K&H kötötte eddig a legtöbb babaváróhitel-szerződést, a falusi CSOK területén pedig az OTP és a Takarék Csoport számít igazán aktívnak – mutatja a Portfolio gyűjtése. Hét nagybank becslésünk szerint 29 ezer babaváró szerződést kötött szeptember végéig közel 280 milliárd forint összegben, a szerződések több mint a felét a legnagyobb magyar bank adja.

Bombasztikus hangulat a tőzsdéken, kitört az OTP

Nagyon jó hangulatban záródott a hét az európai tőzsdéken, a kontinens börzéi jelentős emelkedéssel zárták a hét utolsó napját, a tengerentúli tőzsdéken is jelentős emelkedés jegyében telt a pénteki keresskedés első fele. A kedvező részvénypiaci hangulatban a BUX is nagy emelkedéssel zárt, míg az OTP jelentős erősödéssel zárta a pénteki kereskedést.

Mérsékelt eséssel zárta a hét negyedik napját BUX

Az európai tőzsdéken iránykereséssel indult a hét negyedik napja, majd a csütörtöki piaczárás felé közeledve a kontinens börzéi emelkedni kezdtek, míg az amerikai részvényindexek is erősödnek, miután Donald Trump a Twitteren jelentette be, hogy pénteken a Fehér Házban találkozik majd kínai tárgyaló-delegációt vezető kínai miniszterelnök-helyettessel, amit kedvezően fogadtak a befektetők. A magyar tőzsde mérsékelt eséssel zárta a csütörtöki kereskedést, a hazai blue chipek közül egyedül a Magyar Telekom tudott emelkedéssel zárni.

Nagyot emelkedett szerdán a Magyar Telekom

Emelkedtek az európai tőzsdék szerdán, miután olyan hírek érkeztek, amelyek szerint Kína nyitott lehet egy részleges kereskedelmi megállapodásra. A magyar tőzsde mérsékelt erősödéssel zárta a hét harmadik napját, míg a blue chipek közül az OTP és a Magyar Telekom teljesített a legjobban.

Eséssel zárta a keddi kereskedést a BUX

Kedden lefordultak az irányadó európai részvényindexek, a hangulatra az USA és Kína kereskedelmi tárgyalásait övező bizonytalanság vetett árnyékot. A magyar tőzsde eséssel zárta a hét második napját, míg a hazai blue chipek közül egyedül a Magyar Telekom volt képes emelkedni.

Szárnyalt az Émász, ugrott az Elmű

Az irányadó európai részvényindexek feljebb kerültek a hétfőn, míg a magyar tőzsde mérsékelt eséssel zárta a hét első napját. Az Elmű és az Émász részvényei azonban nagyot emelkedtek hétfőn, a pénteki bejelentések után.

Új kedvenc részvénye van a hazai alapkezelőknek

A nyár végi lejtmenet után szeptemberben felpattant a hazai részvényindex, bár a kezdeti lendület végül alábbhagyott, a BUX magabiztos emelkedéssel zárta a hónapot, a Portfolio által készített legfrissebb alapkezelői felmérésből kiderült, hogy a profik nagy része mérsékelt elmozdulásra számít a magyar tőzsdén a következő három hónap során. Az általunk megkérdezett alapkezelők ebben a hónapban a Magyar Telekom részvényeit kedvelték a leginkább, míg a midcapek közül az Alteo és ANY Biztonsági Nyomda papírjait emelték ki legnagyobb számban a felmérésünkben résztvevő alapkezelők.

Kulcsszint közelében a Mol, most dőlhet el a folytatás

Mozgalmas hetet tudhatnak maguk mögött a hazai blue chipek és a folytatás várhatóan legalább ennyire izgalmasnak ígérkezik. A Mol kiemelt támasz közelében jár, míg van rá esély, hogy az OTP hamarosan újra nekifuthat az elmúlt időszak kereskedési sávjának tetejét jelentő szintnek. Összeszedtük, hogy a hazai nagypapírok technikai képe alapján mire érdemes figyelni az előttünk álló héten.

Felpattant az Opus

Az európai tőzsdék felfelé kapaszkodnak ma délután, a magyar tőzsde is emelkedik, míg a blue chipek felemásan teljesítenek. Az Opus részvényeit ma reggel felfüggesztették fontos bejelentés előtt, a bejelentés megérkezett, amelyből kiderült, hogy az Opus szerezheti meg az E.Ontól a Tiszántúli Áramhálózati Zrt.-t. A kereskedés ezután újraindult az Opus részvényeivel, a társaság részvényei végül 2,2 százalékos emelkedéssel zárták a pénteki kereskedést, míg a BUX is erősödéssel zárta a hét utolsó napját.

Saját részvényeket értékesített az OTP

Az OTP pénteki tájékoztatása szerint a társaság csütörtökön 5 560 darab OTP-részvényt értékesített a cég javadalmazási politikájában meghatározott irányelvek alapján.

Rángatják az amerikai tőzsdéket az újabb pocsék adat után

Utoljára 2008 negyedik negyedéve indult ennyire rosszul az amerikai tőzsdéken, a befektetők a növekedési kilátások romlása miatt aggódnak, emellett a kereskedelmi háború továbbterjedésével kapcsolatos félelmek még tovább fokozhatták a részvénypiaci feszültséget. A tengerentúli tőzsdék jelentős szerdai esése úgy tűnt, magukra találhatnak az amerikai részvénypiacok, a hangulat azonban ismét borúsra fordult, miután a szolgáltatói ISM beszerzési menedzserindex alaposan elmaradt az előzetes várakozásoktól, újra felerősítve ezzel a gazdaság lassulásával kapcsolatos aggodalmakat, az amerikai tőzsdék a mai nagy esés után az irányt keresik.

Nagyon csúnya, ami a tőzsdéken történik

Az európai részvényindexek nagyot estek szerdán, a hangulatot az Egyesült Államokból kedden beérkező makroadat rontotta el, miután a feldolgozóipari ISM beszerzési menedzserindex alaposan elmaradt a várakozásoktól. A befektetők a növekedési kilátások miatt romlása miatt aggónak, a tengerentúli piacnyitástól távolodva az amerikai részvénypiacok is esnek. A negatív részvénypiaci hangulatban a magyar tőzsde is nagy eséssel zárt.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR