|
|
| Ma: Átlag:
  • Mai forgalom
  • Elmúlt 30 kereskedési nap átlagforgalma
OTP ajánlati könyv
Vétel
ajánlat
db
kum
HUF
HUF kum
db
db árf.
Eladás
árf. db kum
db
HUF kum
HUF
ajánlat
db
OTP kötéslista
Idő Ár Darab Érték
OTP statisztikák, mutatók
nyitó: 10380
előző záró:
napi átlag:
napi min.:
napi max.:
52 heti min.:
52 heti max.:
történelmi min.:
történelmi max.:
záró 52 heti min.:
záró 52 heti max.:
záró történelmi min.:
záró történelmi max.:
Egyhónapos záró árfolyam:
forgalom (db):
forgalom (HUF):
kapitalizáció (HUF):
BÉT teljes kap. (HUF):
változás 1 hó:
változás 3 hó:
változás 12 hó:
volatilitás 1 hó:
volatilitás 3 hó:
volatilitás 12 hó:
Féléves átlag:
Éves átlag:
Negyedéves záró árfolyam:
Előző éves záró árfolyam:
OTP adatlap
Teljes név:OTP Bank Nyrt.
Rövid név:OTP Bank Nyrt.
Szektor:Banki szolgáltatások
Elérhetőség:1051 Budapest, Nádor u. 16.
Telefonszám:+36-1-473-5400
Fax:+36-1-473-5955
Web:www.otpbank.hu
Befektetői kapcsolattartó:Pataki Sándor
Befektetői kapcsolattartó mail:PatakiS@otpbank.hu
Befektetői kapcsolattartó tel:+36-1-473-5000
Befektetői kapcsolattartó fax:+36-1-473-5951
Könyvvizsgáló:Deloitte Könyvvizsgáló és Tanácsadó Kft.
Tevékenység:A bankot 1949-ben alapították és 1987-ig az egyetlen lakossági bank. Magyarország legnagyobb univerzális bankja, Közép-Kelet-Európa egyik meghatározó pénzügyi szolgáltatója, kilenc országban van jelen. A Bank stratégiailag fontos hazai leányvállalatai: OTP Jelzálogbank (legnagyobb magyar jelzáloghitel intézet), Merkantil csoport (gépjármű-finanszírozás), OTP Ingatlan Zrt., OTP Lakástakarék Zrt., OTP Faktoring Zrt. és OTP Alapkezelő Zrt. Főbb regionális érdekeltségek DSK Bank, OTP Banka Slovensko, OTP Bank Romania , OTP banka Hrvatska, OAO OTP Bank, CJSC OTP Bank, OTP banka Srbija, Crnogorska komercijalna banka.
Részvénytulajdonosok:

MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt. (8,57%, 24 000 000 részvény)

Kafijat Zrt. (6,89%, 19 278 248 részvény)

OPUS Securities S.A. (5,18%, 14 496 476 részvény)

Groupama Csoport (5,12%, 14 335 745 részvény)

Megjegyzés: A közkézhányad meghatározásánál nem vettük figyelembe az olyan tulajdonosokat, akiknek a teljes értékpapír-állomány legalább 5%-a a tulajdonában van, valamint a letétkelezők birtokában lévő értékpapír-állomány azon részét, amelyről a letétkezelő rendelkezésre álló igazolása alapján megállapítható, hogy a teljes értékpapír állomány legalább 5%-át kitevő értékpapír mennyiség van az adott személy tulajdonában. A közkézhányad megjelenítése a kibocsátó által megadott adatokon alapul.

Igazgatóság:dr. CSÁNYI Sándor elnök-vezérigazgató
ERDEI Tamás György alelnök
BAUMSTARK Mihály
dr. BÍRÓ Tibor
dr. GRESA István
KOVÁCS Antal vezérigazgató-helyettes
dr. PONGRÁCZ Antal
dr. UTASSY László
dr. VÖRÖS József
dr. WOLF László vezérigazgató-helyettes
Vállalatvezetés:dr. CSÁNYI Sándor elnök-vezérigazgató
BENCSIK László vezérigazgató-helyettes (Stratégiai és Pénzügyi Divízió)
JOHANCSIK Tibor vezérigazgató-helyettes (IT és Banküzemi Divízió)
KOVÁCS Antal vezérigazgató-helyettes (Retail Divízió)
WOLF László vezérigazgató-helyettes (Kereskedelmi Banki Divízió)
KISS-HAYPÁL György vezérigazgató-helyettes (Hitelngedélyezési és Kockázatkezelési Divízió)
Felügyelőbizottság:TOLNAY Tibor elnök
dr. HORVÁTH Gábor
MICHNAI András
BELLA Klára
Olivier PÉQUEUX
dr. VÁGI Márton Gellért
Részvényfajta:Törzsrészvény
Értékpapír típus:Névre szóló
Értékpapír előállítási módja:Dematerializált
Kereskedés pénzneme:100 HUF
Bevezetett értékpapír mennyisége (db):280 000 010
Tőzsdei kategória:Prémium
Kereskedés pénzneme:HUF
Bevezetési nap:1995-08-10
Első kereskedési nap:1995-08-10
Az oldalon az OTP árfolyam alakulását lehet nyomonkövetni
OTP hírek

Felfelé kapaszkodnak az amerikai tőzsdék, felpattant a Microsoft

Az ázsiai tőzsdék felemásan teljesítettek hétfőn, a hangulatot javította, hogy a vártnál jobban alakult a kínai feldolgozóipar beszerzési menedzserindexe. Az európai börzék raliztak hétfőn, miután a vártnál kedvezőbb makrogazdasági adatok érkeztek, a magyar tőzsde viszont mérsékelt eséssel zárt.

Hazai és európai tőzsdei körkép kezdő befektetőknek

Sok hazai kisbefektető követi kiemelt figyelemmel a magyar részvénypiaci mozgásokat, próbálva meglovagolni a rövid vagy hosszab távú árfolyammozgásokat. Ugyanakkor sokan elcsábulnak a nyugat-európai piacok irányába is a szélesebb termékpaletta miatt. Lényeg, hogy értelmezhető hozamot szeretne mindenki elérni, és ehhez szükség van elemzésre, ötletelésre. Ebben segít a Portfolio Trader élő online elemző webináriuma.

Közel az új rekord az OTP-nél

Március eleje óta veszi saját részvényeit az OTP, azóta már összesen közel 61 milliárd forint értékben vett részvényeket. A múlt pénteki vásárlással közel került a bank a 2008-as csúcshoz, abban az évben 61 milliárd forintért vett saját részvényeket a bank.

Az Apple repítette Amerikát

Mérsékelt erősödéssel vágtak neki a pénteki kereskedésnek az irányadó európai részvényindexek, a befektetők a vállalati gyorsjelentések mellett az európai GDP-adatokat emésztették, majd délutánra lefordultak az európai tőzsdék. A magyar tőzsde eséssel zárt, a Molt alaposan megütötték. A tengerntúli tőzsdék a korábbi emelkedés után lefordultak, a Nasdaq felülteljesítő.

Maszk a fiókokban, hazaküldött dolgozók: ahány bank, annyi szokás Magyarországon

A home office, az irodába való visszatérés és a fióki maszkviselés megkövetelése szempontjából is eltér az egyes hazai nagybankok gyakorlata banki körképünk szerint. Amiben nagyjából egységes a bankszektor: nem esett vissza a veszélyhelyzet elmúltával a digitális csatornák használata, a fiókok forgalma pedig megnőtt ugyan a krízisidőszakihoz képest (a legtöbb helyen a felére esett vissza még tavasszal), de nem éri el a korábban megszokott szintet.

Rossz kezdés után vegyes zárás Amerikában

A csütörtöki kereskedés második felében egyre lejjebb kerültek az irányadó európai részvényindexek, a német tőzsde különösen gyengén teljesített. A befektetők a beérkező vállalati gyorsjelentések mellett a vártnál kedvezőtlenebb makroadatokat emésztették. A magyar tőzsde mérsékelt eséssel zárt, az OTP-t viszont alaposan megütötték. Az amerikai részvényindexek eltérően teljesítettek, miután a vállalati beszámolók mellett a piaci szereplők a második negyedéves amerikai GDP történelmi visszaesésére figyeltek. A hangulatot tovább rontotta, hogy Donald Trump felvetette a novemberi elnökválasztás elhalasztását.

A kereskedés végén kaptak erőre az amerikai tőzsdék

Felemásan teljesítettek az irányadó európai részvényindexek szerdán, a befektetők a Fed kamatdöntésére vártak, míg a részvénypiacok hangulatára a járványügyi aggodalmak vetettek árnyékot. A magyar tőzsde emelkedéssel zárt, a hazai blue chipek közül az OTP teljesít a leggyengébben, míg a Waberer's árfolyama hatalmasat emelkedett. A tengerentúli tőzsdék mérsékelt emelkedést teljesítettek a szerdai kereskedésben.

Tőzsdei körkép - online előadás

Meddig emelkedhetnek még a tőzsdék? Lesz-e egyáltalán korrekció, és ha igen, milyen árfolyamszintek lehetnek elérhetőek? Mi lesz a dollárral vagy a nemesfémekkel? Milyen egyedi részvénysztorikban lehet fantázia? Számos kérdés, amely megfogalmazódik mostanság a tőzsdei kereskedők, befektetők fejében egy ilyen fél évvel a hátunk mögött. Az online webináriumon áttekintjük, hogy hol állnak a hazai és nemzetközi tőzsdék, részvények, devizapiacok, valamint fel lehet tenni a Portfolio Trader elemzőjének a saját kérdéseket is.

Mínuszban végezték a kereskedést az amerikai tőzsdék

A kezdeti emelkedésüket ledolgozva felemásan teljesítettek az irányadó európai részvényindexek a keddi kereskedés második felében, míg a magyar tőzsde eséssel zárta a keddi napot. A tengerentúli tőzsdék is lejjebb kerültek a keddi kereskedésben.

Így kereskedj a forinttal! - Online előadás

Online előadásunkon a devizapiac rejtelmeiben kalandozunk egy kicsit, fókuszban pedig a hazai fizetőeszköz árfolyammozgása lesz. Az aktuális helyzet áttekintése mellett vételi és eladási pontokat azonosítunk a grafikonon, valamint átbeszéljük, hogyan kereskedhetőek le a különféle irányok.

Az újabb nagy mentőcsomag reménye fűtötte az amerikai tőzsdéket

Hétfőn az ázsiai tőzsdék többsége lejjebb került, miután az USA-Kína közti feszültség árnyékot vetett a részvénypiacokra, eközben viszont az arany árfolyama új történelmi csúcsra emelkedett. Az európai tőzsdék mérsékelt mínuszban zártak, akárcsak a BUX. Ezzel párhuzamosan azonban a vezető amerikai tőzsdéken  mérsékelt emelkedést láttunk, miközben a technológiai jelegű papírok piacán nagy emelkedés történt. Az fűtötte a reménykedést, hogy már ma bejelenthetik az újabb 1000 milliárd dolláros amerikai költségvetési mentőcsomagot, amiből az állástalanná vált emberek kapnának juttatást és így a gazdaság újabb keresleti támogatást.

Több százezer magyar van a milliomosklubban, ahova 400 ezres fizetéssel te is bekerülhetsz

Egyre több magyarból válik prémium banki ügyfél, a Portfolio Prémium Banki felmérése alapján nem okozott különösebb fennakadást a koronavírus-válság. Egyre nehezebb viszont bekerülni a milliomosklubba: egyre több a limitemelés a szolgáltatóknál, a „tagsághoz” havi szinten már legalább 400 ezres fizetés kell.  A szolgáltatók adatközléséből kiderül, hogy továbbra is az OTP a legnagyobb prémium banki szolgáltató Magyarországon kezelt vagyont tekintve, ügyfelekből viszont a K&H gyűjtött a legtöbbet fél év alatt.

Estek az amerikai tőzsdék, csúnyán elbántak az Intel részvényeivel

Az Amerika és Kína közötti feszültség nyomot hagyott a pénteki tőzsdei kereskedésen, az európai részvénypiacok gyengén teljesítettek a hét utolsó kereskedési napján, az irányadó amerikai indexek pedig több hete először mínuszos hetet zártak. A vállalati gyorsjelentések sem segítettek a hangulatgon, az Intel részvényei 16 százalékot zuhantak pénteken.

Új szakemberekkel bővülhet a Delta Technologies igazgatósága

Kereskedelmi és pénzügyi vezetőkkel egészülhet ki a Delta Technologies igazgatósága – áll a társaság július 29-i rendkívüli közgyűlésére előterjesztett határozati javaslatban. Az összeállt menedzsment csapat eredményesen vezetheti a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett informatikai vállalatot a kitűzött hazai és nemzetközi terjeszkedési célok felé.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR