|
|
| Ma: Átlag:
  • Mai forgalom
  • Elmúlt 30 kereskedési nap átlagforgalma
OTP ajánlati könyv
Vétel
ajánlat
db
kum
HUF
HUF kum
db
db árf.
Eladás
árf. db kum
db
HUF kum
HUF
ajánlat
db
OTP kötéslista
Idő Ár Darab Érték
OTP statisztikák, mutatók
nyitó: 14730
előző záró:
napi átlag:
napi min.:
napi max.:
52 heti min.:
52 heti max.:
történelmi min.:
történelmi max.:
záró 52 heti min.:
záró 52 heti max.:
záró történelmi min.:
záró történelmi max.:
Egyhónapos záró árfolyam:
forgalom (db):
forgalom (HUF):
kapitalizáció (HUF):
BÉT teljes kap. (HUF):
változás 1 hó:
változás 3 hó:
változás 12 hó:
volatilitás 1 hó:
volatilitás 3 hó:
volatilitás 12 hó:
Féléves átlag:
Éves átlag:
Negyedéves záró árfolyam:
Előző éves záró árfolyam:
OTP adatlap
Teljes név:OTP Bank Nyrt.
Rövid név:OTP Bank Nyrt.
Szektor:Banki szolgáltatások
Elérhetőség:1051 Budapest, Nádor u. 16.
Telefonszám:+36-1-473-5400
Fax:+36-1-473-5955
Web:www.otpbank.hu
Befektetői kapcsolattartó:Pataki Sándor
Befektetői kapcsolattartó mail:PatakiS@otpbank.hu
Befektetői kapcsolattartó tel:+36-1-473-5000
Befektetői kapcsolattartó fax:+36-1-473-5951
Könyvvizsgáló:Deloitte Könyvvizsgáló és Tanácsadó Kft.
Tevékenység:A bankot 1949-ben alapították és 1987-ig az egyetlen lakossági bank. Magyarország legnagyobb univerzális bankja, Közép-Kelet-Európa egyik meghatározó pénzügyi szolgáltatója, kilenc országban van jelen. A Bank stratégiailag fontos hazai leányvállalatai: OTP Jelzálogbank (legnagyobb magyar jelzáloghitel intézet), Merkantil csoport (gépjármű-finanszírozás), OTP Ingatlan Zrt., OTP Lakástakarék Zrt., OTP Faktoring Zrt. és OTP Alapkezelő Zrt. Főbb regionális érdekeltségek DSK Bank, OTP Banka Slovensko, OTP Bank Romania , OTP banka Hrvatska, OAO OTP Bank, CJSC OTP Bank, OTP banka Srbija, Crnogorska komercijalna banka.
Részvénytulajdonosok:

MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt. (8,57%, 24 000 000 részvény)

Kafijat Zrt. (7,30%, 20 438 529 részvény)

OPUS Securities S.A. (5,18%, 14 496 476 részvény)

Groupama Csoport (5,12%, 14 336 291 részvény)

Megjegyzés: A közkézhányad meghatározásánál nem vettük figyelembe az olyan tulajdonosokat, akiknek a teljes értékpapír-állomány legalább 5%-a a tulajdonában van, valamint a letétkelezők birtokában lévő értékpapír-állomány azon részét, amelyről a letétkezelő rendelkezésre álló igazolása alapján megállapítható, hogy a teljes értékpapír állomány legalább 5%-át kitevő értékpapír mennyiség van az adott személy tulajdonában. A közkézhányad megjelenítése a kibocsátó által megadott adatokon alapul.

Igazgatóság:dr. CSÁNYI Sándor elnök-vezérigazgató
ERDEI Tamás György alelnök
BAUMSTARK Mihály
dr. BÍRÓ Tibor
dr. GRESA István
KOVÁCS Antal vezérigazgató-helyettes
dr. PONGRÁCZ Antal
dr. UTASSY László
dr. VÖRÖS József
dr. WOLF László vezérigazgató-helyettes
Vállalatvezetés:dr. CSÁNYI Sándor elnök-vezérigazgató
BENCSIK László vezérigazgató-helyettes (Stratégiai és Pénzügyi Divízió)
JOHANCSIK Tibor vezérigazgató-helyettes (IT és Banküzemi Divízió)
KOVÁCS Antal vezérigazgató-helyettes (Retail Divízió)
WOLF László vezérigazgató-helyettes (Kereskedelmi Banki Divízió)
KISS-HAYPÁL György vezérigazgató-helyettes (Hitelngedélyezési és Kockázatkezelési Divízió)
Dr. BARNA Zsolt általános vezérigazgató-helyettes (Bankcsoport-irányítási és Operációs Divízió)
Felügyelőbizottság:TOLNAY Tibor elnök
dr. HORVÁTH Gábor
MICHNAI András
BELLA Klára
Olivier PÉQUEUX
dr. VÁGI Márton Gellért
Részvényfajta:Törzsrészvény
Értékpapír típus:Névre szóló
Értékpapír előállítási módja:Dematerializált
Kereskedés pénzneme:100 HUF
Bevezetett értékpapír mennyisége (db):280 000 010
Tőzsdei kategória:Prémium
Kereskedés pénzneme:HUF
Bevezetési nap:1995-08-10
Első kereskedési nap:1995-08-10
OTP hírek

Szakadnak az európai tőzsdék

Egyre nagyobb az esés az európai tőzsdéken, miután a befektetőket a koronavírus terjedése aggasztja. A magyar tőzsde is esik, a hazai blue chipek közül az OTP teljesít a leggyengébben.

Felminősítette az S&P az OTP-t

Az S&P Global Ratings javíetotta az OTP Bank Nyrt. és az OTP Jelzálogbank Zrt. rövid- és hosszú lejáratú adós besorolásait.

Magyarok százezrei vannak a milliomosklubban, 400 ezres fizetéssel te is bekerülhetsz

Egyre több magyarból válik prémium banki ügyfél, a Portfolio Prémium Banki felmérése szerint viszont egyre nehezebb bekerülni a milliomosklubba: sok szolgáltató limitet emelt, így a „tagsághoz” havi szinten már legalább 400 ezres fizetés kell.  A szolgáltatók adatközléséből kiderül, hogy továbbra is az OTP a legnagyobb prémium banki szolgáltató Magyarországon kezelt vagyont tekintve, de nem sokkal marad le az Erste, ügyfelekből viszont a CIB gyűjtött a legtöbbet egy év alatt.

Céláremelés érkezett az OTP-re

17 500 forintra emelte meg az OTP-célárát a Goldman Sachs, a bankház célára 18,7 százalékkal magasabb az OTP pénteki záróárával összehasonlítva, az ajánlás továbbra is vétel.

Nagy emelkedéssel zárt az OTP

Az irányadó európai részvényindexek lejjebb kerültek csütörtökön, míg a magyar tőzsde mérsékelt erősödéssel zárta a hét negyedik napját. A hazai blue chipek közül az OTP teljesített a legjobban.

Visszapattant a Mol, nagyot emelkedett az OTP

Az irányadó európai részvényindexek felemásan teljesítettek szerdán, míg a DAX új történelmi csúcsra kapaszkodott ma délelőtt. A magyar tőzsde is emelkedéssel zárta a hét harmadik napját, a blue chipek a Mol és az OTP teljesített a legjobban.

Újabb bankot vehet Romániában az OTP

Újabb bankot vehet Romániában az OTP – írja a Világgazdaság egy román hírportál értesüléseire hivatkozva. Állítólag előrehaladott tárgyalásokat folytat a török Garantival a román leányának eladásáról. Viszont ha nem sikerül (felvásárlásokkal) érdemi növekedést elérni a román piacon, akkor az OTP rákényszerülhet, hogy megváljon a helyi érdekeltségétől - teszi hozzá a lap.

Hatalmasat esett a Mol

A befektetőket a koronavírus terjedése aggasztotta, míg a Moody’s egy fokozattal csökkentette Hongkong hitelminősítését, ami a piaci kommentárok szerint szintén óvatosságra inthette a befektetőket. Az irányadó európai részvényindexek lejjebb kerültek kedden, a német tőzsde a történelmi csúcsa közeléből fordult le. A magyar tőzsde lejjebb került, míg a hazai blue chipek közül a Mol teljesített a leggyengébben, az olajcég részvényei hatalmas eséssel zárták a keddi kereskedést.

Nagyot emelkedett a Magyar Telekom

Az irányadó európai részvényindexek lejjebb kerültek hétfőn, emellett érdemes megemlíteni, hogy hétfőn Martin Luther King napja van az Egyesült Államokban, ezért az amerikai részvénypiacok zárva tartottak. A magyar tőzsde mérsékelt emelkedéssel zárt, míg a hazai blue chipek közül a Magyar Telekom teljesített a legjobban.

Egyre veszélyesebb a rali a tőzsdéken

Nagyot emelkedtek az elmúlt években a részvényárfolyamok, ezzel párhuzamosan pedig az árazások is egyre magasabbra kúsztak. Főként a fejlett piaci árazások tűnnek feszítettnek, ezen belül az amerikai részvénypiac lassan már olyan drága, mint legutóbb a dotcomlufi idején. A magyar részvénypiac viszont még mindig olcsó, az árazási lemaradás az elmúlt években még nőtt is.

Felpattant a Richter, fontos szint alá került az OTP

Mozgalmasan zárult a hét a magyar tőzsdén, a Richter pénteken felpattant, míg az OTP egy fontos támaszzónából lefelé tört ki, és a folytatás is legalább ennyire izgalmasnak ígérkezik. A hazai blue chipek technikai képei alapján megnéztük, hogy mire érdemes figyelni az előttünk álló néhány nap során.

Ezen múlhat Magyarország jövője: brutális növekedést jósolnak az IT-szektorban

2020-ról 2023-ra 6,6 százalékos éves átlagos növekedéssel 1,94 ezer milliárd forintosra nőhet a magyar IT-piac – jelzik előre a Fitch Solutions elemzői. Bár a gazdasági növekedés némileg lassulhat, az IT-piacot a munkaerőhiány és a növekvő bérek miatt szükségessé váló informatikai beruházások hajtják. A legfontosabb trendek között említik a felhő technológiák, az 5G, az AI és más technológiák térnyerését és az ipar 4.0-ás fejlesztések terjedését.

Fontos szint alatt zárt az OTP

Az irányadó európai részvényindexek emelkedtek a hét utolsó napján, a német tőzsde történelmi csúcsa közelében járt. A hazai részvényindex végül mérsékelt erősödéssel zárta a pénteki kereskedést, a blue chipek közül a Richter teljesített a legjobban, míg az OTP fontos támaszzóna alá került, a bankpapír 1,9 százalékos eséssel zárta a hét utolsó napját.

Megújul az OTP netbankja

Az OTP fejleszti hagyományos és digitális szolgáltatásait: nemcsak a bankfiókok arculata újul meg, idén a másfél millió felhasználót kiszolgáló netbank is korszerűsödik – hangzott el a bank ma tartott sajtótájékoztatóján.

Itt az újabb ezermilliárd dolláros cég

Az elmúlt hónapokban sorra dőltek a rekordok a világ tőzsdéin, ahogy egyre magasabbra kúsztak a részvényárfolyamok, úgy került egyre több cég közel ahhoz, hogy belépjen az ezermilliárd dolláros piaci értékű tőzsdei vállalatok táborába. Az elmúlt hetek emelkedésével most a Google anyacége, az Alphabet került be az elit klubba.

Eséssel zárta a csütörtöki kereskedést a magyar tőzsde

Szerdán aláírták az amerikai-kínai részleges kereskedelmi megállapodást Washingtonban, ezt követően az irányadó európai európai részvényindexek bár emelkedéssel indították napot, a kezdeti lendület a kereskedés második felére nagyrészt kifulladt. A tengerentúli tőzsdék új történelmi csúcsra emelkedtek a csütörtöki kereskedés első felében, míg a hazai részvényindex mérsékelt eséssel zárta a csütörtöki kereskedést, a hazai blue chipek felemásan teljesítettek.

Lejjebb került a BUX, esett az OTP

Lejjebb kerültek az irányadó európai részvényindexek, a befektetők a nap folyamán a beérkező vállalati gyorsjelentések mellett az amerikai-kínai kereskedelmi megállapodás aláírására várnak. Az orosz kormány szerdán lemondott, a bejelentés utáni esést azonban az orosz tőzsde már teljesen le is dolgozta. A magyar tőzsde eséssel zárta a szerdai kereskedést, míg a blue chipek közül az OTP teljesített a leggyengébben.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR