|
|
| Ma: Átlag:
  • Mai forgalom
  • Elmúlt 30 kereskedési nap átlagforgalma
OPUS ajánlati könyv
Vétel
ajánlat
db
kum
HUF
HUF kum
db
db árf.
Eladás
árf. db kum
db
HUF kum
HUF
ajánlat
db
OPUS kötéslista
Idő Ár Darab Érték
OPUS statisztikák, mutatók
nyitó: 235.0
előző záró:
napi átlag:
napi min.:
napi max.:
52 heti min.:
52 heti max.:
történelmi min.:
történelmi max.:
záró 52 heti min.:
záró 52 heti max.:
záró történelmi min.:
záró történelmi max.:
Egyhónapos záró árfolyam:
forgalom (db):
forgalom (HUF):
kapitalizáció (HUF):
BÉT teljes kap. (HUF):
változás 1 hó:
változás 3 hó:
változás 12 hó:
volatilitás 1 hó:
volatilitás 3 hó:
volatilitás 12 hó:
Féléves átlag:
Éves átlag:
Negyedéves záró árfolyam:
Előző éves záró árfolyam:
OPUS adatlap
Teljes név:OPUS GLOBAL Nyilvánosan Működő Részvénytársaság
Rövid név:OPUS GLOBAL Nyrt.
Szektor:Egyéb pénzügyi szolgáltatás
Elérhetőség:1062 Budapest, Andrássy út 59.
Telefonszám:+36-1-433-0700
Fax:-
Web:www.opusglobal.hu
Befektetői kapcsolattartó:Dr. Dakó Gábor Miklós
Befektetői kapcsolattartó mail:info@opusglobal.hu
Befektetői kapcsolattartó tel:+36-1-433-0701
Befektetői kapcsolattartó fax:-
Könyvvizsgáló:BDO Magyarország Könyvvizsgáló Kft. (személyében felelős könyvvizsgáló: Kékesi Péter)
Tevékenység:Az OPUS GLOBAL Nyrt. 105 éves múltra tekint vissza, 1998 óta tagja a Budapesti Értéktőzsde kibocsátói körének. A vállalat a 2009. évi arculatváltását követően megszüntette állatgyógyászati tevékenységét és holding szerkezetben működő pénzügyi befektetőként elsődlegesen különböző profilú társaságok irányításával, vagyonkezeléssel foglalkozik. A Társaság leányvállalatai között jelenleg szállodaipari vállalat, kandalló- és tűzhely gyár, mezőgazdasági és építőipari cég, illetve irodaház bérbeadásával, üzemeltetésével foglalkozó társaság is található. A Társaság a befektetések körét folyamatosan bővíti.
Részvénytulajdonosok:

KONZUM PE Magántőkealap (közvetett részesedés a KPE INVEST Kft-n keresztül 0,15%) (25,40%, 178 240 361 részvény)

MÉSZÁROS Lőrinc (közvetett részesedés a STATUS CAPITAL Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt.-n keresztül 3,77%) (24,63%, 172 792 796 részvény)

KONZUM MANAGEMENT Kft. (7,10%, 49 809 673 részvény)

MÉSZÁROSNÉ KELEMEN Beatrix (6,97%, 48 902 911 részvény)

Talentis Group Beruházás-szervező Zrt. (6,70%, 46 998 875 részvény)

Megjegyzés: A közkézhányad meghatározásánál nem vettük figyelembe az olyan tulajdonosokat, akiknek a teljes értékpapír-állomány legalább 5%-a a tulajdonában van, valamint a letétkelezők birtokában lévő értékpapír-állomány azon részét, amelyről a letétkezelő rendelkezésre álló igazolása alapján megállapítható, hogy a teljes értékpapír állomány legalább 5%-át kitevő értékpapír mennyiség van az adott személy tulajdonában. A közkézhányad megjelenítése a kibocsátó által megadott adatokon alapul.

Vállalatvezetés:DZSUBÁK Attila Zsolt (vezérigazgató)
ÓDORNÉ ANGYAL Zsuzsanna (operatív vezérigazgató-helyettes)
DR. DAKÓ Gábor Miklós (társaságirányításért felelős vezérigazgató-helyettes)
DR. TÓTH Anett (élelmiszeripari divízió vezető)
HALMI Tamás (ipari divízió vezető)
Felügyelőbizottság:TIMA János (elnök)
Dr. EGYEDNÉ Dr. PÁRICSI Orsolya
Dr. GÖDÖR Éva Szilvia
Részvényfajta:Törzsrészvény
Értékpapír típus:Névre szóló
Értékpapír előállítási módja:Dematerializált
Kereskedés pénzneme:25 HUF
Bevezetett értékpapír mennyisége (db):701 646 050
Tőzsdei kategória:Prémium
Kereskedés pénzneme:HUF
Bevezetési nap:1998-04-22
Első kereskedési nap:1998-04-22
Az oldalon az OPUS árfolyam alakulását lehet nyomonkövetni
OPUS hírek

Részvényeseinek kedveskedhet akciójával a CIG Pannónia

Jövőbeni osztalékfizetés céljából dönthetett az alaptőkéje megháromszorozása mellett a CIG Pannónia Életbiztosító – kommentálta a társaság akcióját Vágó Attila, a Concorde elemzője. Az alaptőke megemelésével járó részvénycsere részleteit ma ismerhették meg a részvényesek. Az akciónak része az is, hogy az augusztus 14-én esedékes rendkívüli közgyűlésen kapott felhatalmazás alapján ismét leszállíthatják az alaptőkét, így két lépcsőben valósul meg az osztalékfizetés forrásául szolgáló eredménytartalék megnövelése.

Opus részvényeket szerzett meg Mészáros Beatrix

Az Opus kedden bejelentette, hogy Mészáros Beatrix, a társaság igazgatóságának elnöke 2020. július 27-én arról tájékoztatta a társaságot, hogy tőzsdén kívüli ügylettel 16,3 millió darab Opus törzsrészvényt szerzett meg.

Elidegenítette Opus részvényeit Mészárosné Kelemen Beatrix Csilla

Mészárosné Kelemen Beatrix Csilla tőzsdén kívüli ügylet keretében elidegenítette a tulajdonában álló 48,9 millió darab Opus részvényt, ezzel a társaságban fennálló szavazati jogot biztosító részvényeinek aránya a korábbi 6,97 százalékról nulla százalékra csökkent.

Távozik a CIG Pannónia vezérigazgatója, meg is van a leendő utódja

Október 1-jétől a részben Mészáros Lőrinc érdekkörébe tartozó Keszthelyi Holding Zrt. eddigi pénzügyi és jogi vezérigazgató-helyettese, Fedák István válthatja Kádár Gabriellát a CIG Pannónia vezérigazgatói székében. A döntéssel tehát nem várták meg a biztosító augusztus 14-ei rendkívüli közgyűlését, amelyen többek között az igazgatóság személyi összetételének megváltozásáról is dönteni fognak a részvényesek.

Elszabadult a pokol a CIG-részvények piacán: megindult a harc a többségért

Az augusztus 14-ei rendkívüli közgyűlésen dől el, megszerzi-e a Mészáros Lőrinc nevével fémjelzett Opus a CIG Pannónia részvényesi többségének támogatását az életbiztosító irányváltására, egy hazai biztosításpiaci erőközpont felépítésére.  Hogy a Bayer József nagytulajdonos által támogatott eddigi vezetés vagy az Opus által kezdeményezett változás kerekedik-e felül, azt egyesek szemmel láthatóan nem bíznák a véletlenre: valakik ma nagyon látványosan megkezdték a részvények felvásárlását. Az árfolyam az elmúlt hónap átlagának 40-szeresére rúgó forgalom mellett 30% feletti pluszba lendült ma.

Vezetőket cserélne a CIG Pannóniánál az Opus

Felügyelőbizottsági, auditbizottsági és igazgatósági tagokat szeretne visszahívni a CIG Pannóniánál az Opus Global, hogy újakat válasszon helyettük a biztosító közgyűlése.

Eddig tartott a magyar tőzsde emelkedése? Mi vár még a forintra? – Elmondták a profi befektetők

Az év eleji nagy eséseket felpattanás követte a részvénypiacokon, a hazai részvényindex erősödése májusban is folytatódott, majd az emelkedés június második felére kifulladni látszott. A legfrissebb alapkezelői felmérésünkből kiderül, hogy a profi befektetők egy része hosszabb távon továbbra is lát fantáziát a magyar részvénypiacban. Az általunk megkérdezett alapkezelők kedvenc papírja ebben a hónapban egy magyar blue chip lett, a Portfolio legfrissebb alapkezelői felméréséből továbbá az is kiderül, hogy mire számítanak a profi befektetők a forint kilátásaival kapcsolatban az elkövetkező hónapok folyamán.

Jászai Gellért tovább növeli befolyását a 4iG-ben

A 4iG elnök-vezérigazgatója tőzsdén kívüli ügyletekkel meghatározó, többségi befolyást szerez a 4iG-ben. A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közzétett információk szerint a Jászai Gellért érdekeltségében lévő KZF Vagyonkezelő Kft. megvásárolja az Opus Global (9,95%) és a Konzum PE Magántőkealap (11,63%) informatikai vállalatban lévő részvénycsomagját. Az üzletember, aki tavaly június óta már a 4iG legnagyobb befektetője, az adásvétel lezárását követően 61,79 százalékra növeli részesedését az informatikai társaságban.

Mészáros Beatrix: Újfajta „Hunguest-minőséget” szeretnénk nyújtani

Felújítja 14 szállodáját az Opus Global Nyrt. tulajdonában álló Hunguest Hotels szállodalánc, amiről Mészáros Beatrix, az Opus Global és a Hunguest Hotels igazgatósági elnöke beszélt a Magyar Nemzetnek. A fejlesztéseket részben a Magyar Turisztikai Ügynökség Kisfaludy programjában elnyert pályázati forrásból, részben az anyavállalat saját forrásából finanszírozzák.

Új vezérigazgatója lesz az Opusnak

Dzsubák Attila Zsolt irányítja július elsejétől az Opus Globalt. A társaság igazgatósága az új vezérigazgató mellett Balog Ádám igazgatósági tagot az igazgatóság alelnökének nevezte ki.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR