|
|
| Ma: Átlag:
  • Mai forgalom
  • Elmúlt 30 kereskedési nap átlagforgalma
OPUS ajánlati könyv
Vétel
ajánlat
db
kum
HUF
HUF kum
db
db árf.
Eladás
árf. db kum
db
HUF kum
HUF
ajánlat
db
OPUS kötéslista
Idő Ár Darab Érték
OPUS statisztikák, mutatók
nyitó: 216.5
előző záró:
napi átlag:
napi min.:
napi max.:
52 heti min.:
52 heti max.:
történelmi min.:
történelmi max.:
záró 52 heti min.:
záró 52 heti max.:
záró történelmi min.:
záró történelmi max.:
Egyhónapos záró árfolyam:
forgalom (db):
forgalom (HUF):
kapitalizáció (HUF):
BÉT teljes kap. (HUF):
változás 1 hó:
változás 3 hó:
változás 12 hó:
volatilitás 1 hó:
volatilitás 3 hó:
volatilitás 12 hó:
Féléves átlag:
Éves átlag:
Negyedéves záró árfolyam:
Előző éves záró árfolyam:
OPUS adatlap
Teljes név:OPUS GLOBAL Nyilvánosan Működő Részvénytársaság
Rövid név:OPUS GLOBAL Nyrt.
Szektor:Egyéb pénzügyi szolgáltatás
Elérhetőség:1062 Budapest, Andrássy út 59.
Telefonszám:+36-1-433-0700
Fax:-
Web:www.opusglobal.hu
Befektetői kapcsolattartó:Dr. Dakó Gábor Miklós
Befektetői kapcsolattartó mail:info@opusglobal.hu
Befektetői kapcsolattartó tel:+36-1-433-0701
Befektetői kapcsolattartó fax:-
Könyvvizsgáló:BDO Magyarország Könyvvizsgáló Kft. (személyében felelős könyvvizsgáló: Kékesi Péter)
Tevékenység:Az OPUS GLOBAL Nyrt. 105 éves múltra tekint vissza, 1998 óta tagja a Budapesti Értéktőzsde kibocsátói körének. A vállalat a 2009. évi arculatváltását követően megszüntette állatgyógyászati tevékenységét és holding szerkezetben működő pénzügyi befektetőként elsődlegesen különböző profilú társaságok irányításával, vagyonkezeléssel foglalkozik. A Társaság leányvállalatai között jelenleg szállodaipari vállalat, kandalló- és tűzhely gyár, mezőgazdasági és építőipari cég, illetve irodaház bérbeadásával, üzemeltetésével foglalkozó társaság is található. A Társaság a befektetések körét folyamatosan bővíti.
Részvénytulajdonosok:

KONZUM PE Magántőkealap (közvetett részesedés a KPE INVEST Kft-n keresztül 0,15%) (25,40%, 178 240 361 részvény)

MÉSZÁROS Lőrinc (közvetett részesedés a STATUS CAPITAL Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt.-n keresztül 3,77%) (24,63%, 172 792 796 részvény)

KONZUM MANAGEMENT Kft. (7,10%, 49 809 673 részvény)

Talentis Group Beruházás-szervező Zrt. (6,70%, 46 998 875 részvény)

Megjegyzés: A közkézhányad meghatározásánál nem vettük figyelembe az olyan tulajdonosokat, akiknek a teljes értékpapír-állomány legalább 5%-a a tulajdonában van, valamint a letétkelezők birtokában lévő értékpapír-állomány azon részét, amelyről a letétkezelő rendelkezésre álló igazolása alapján megállapítható, hogy a teljes értékpapír állomány legalább 5%-át kitevő értékpapír mennyiség van az adott személy tulajdonában. A közkézhányad megjelenítése a kibocsátó által megadott adatokon alapul.

Igazgatóság:Dr. MÉSZÁROS Beatrix (elnök)
HALMI Tamás
VIDA József
JÁRAI Zsigmond
Dr. BALOG Ádám
Vállalatvezetés:DZSUBÁK Attila Zsolt (vezérigazgató)
ÓDORNÉ ANGYAL Zsuzsanna (operatív vezérigazgató-helyettes)
DR. DAKÓ Gábor Miklós (társaságirányításért felelős vezérigazgató-helyettes)
DR. TÓTH Anett (élelmiszeripari divízió vezető)
HALMI Tamás (ipari divízió vezető)
Felügyelőbizottság:TIMA János (elnök)
Dr. EGYEDNÉ Dr. PÁRICSI Orsolya
Dr. GÖDÖR Éva Szilvia
Részvényfajta:Törzsrészvény
Értékpapír típus:Névre szóló
Értékpapír előállítási módja:Dematerializált
Kereskedés pénzneme:25 HUF
Bevezetett értékpapír mennyisége (db):701 646 050
Tőzsdei kategória:Prémium
Kereskedés pénzneme:HUF
Bevezetési nap:1998-04-22
Első kereskedési nap:1998-04-22
Az oldalon az OPUS árfolyam alakulását lehet nyomonkövetni
OPUS hírek

Emelkedés jön a következő egy évben a magyar tőzsdén a hazai alapkezelők szerint

A koronavírus-járvány alakulása és a közelgő amerikai elnökválasztás hozhat izgalmakat a világ tőzsdéire a következő hetekben és minden bizonnyal a magyar piac sem tudja majd kivonni magát az általános nemzetközi befektetői hangulat alól. Havi felmérésünkben megkérdeztük a hazai alapkezelőket a magyar részvénypiac és a forint kilátásairól, és összegyűjtöttük, hogy melyek most a profi befektetők kedvenc részvényei.

Üzletrészeket cserélgetett az Opus

Üzletrész-cseréket vitt véghez az Opus, a Mészáros M1 Autókereskedő Kft.-ben birtokolt részesedését a Mészáros M1 Nehézgépkezelő Kft. 34 százalékos tulajdonrészére cserélte.

Felcsútról hódítják meg az országot a biztosítási piac új császárai

Magyarország legnagyobb biztosításközvetítőjévé válhat idén a Hungarikum alkuszcsoport, amelynek központi cége Felcsúton székel, két tulajdonosa pedig közvetetten Keszthelyi Erik (képünkön) és közvetlenül Mészáros Lőrinc. Míg két évtizede, a Brokernet idejében még a lakossági életbiztosításokkal, mostanság (jelentős részben állami tulajdonú) vállalatok vagyon- és felelősségbiztosításaival lehet a legnagyobbat szakítani a biztosításközvetítés területén – mutatja példájuk. Mára övék a CIG Pannónia 28 százaléka és kezükben a biztosító irányítása is, értékesítési tevékenységüket pedig a Takarékbank fiókjaiban bővítik tovább. Ha valaki elvesztette volna a fonalat az utóbbi időben, annak rövid áttekintést adunk most a csoportról.

Tombol a bika a tőzsdéken, mégsem csak a részvényekkel lehetett idén sok pénzt keresni

Több szempontból is rendhagyó időszakot élünk át idén, a koronavírus az egész világot ledöntötte a lábáról, a gazdaságok kényszerűen leálltak, a tőzsdék zuhanni kezdtek, a kormányok és a világ jegybankjai pedig példátlan mértékű stimulussal próbálják biztosítani, hogy a világgazdaság újra talpra állhasson. Bár az elmúlt fél évben villámgyorsan felpattantak a világ tőzsdéi, általánosságban mégsem a részvényekkel lehetett a legnagyobb hozamot elérni, hiszen más eszközosztályok, például a nemesfémek is kifejezetten jól teljesítettek idén, és az energiahordozók között is volt egy titkos befutó.

Opus: milliárdos veszteségek a turizmusban, mégis nyereséges lett az első félév

Jelentős eredményjavulásról számolt be az Opus Global 2020 első félévére az előző év azonos időszakához képest – derült ki a szerdán piaczárás után közzétett gyorsjelentésből. Bár a működési bevételek nagymértékben csökkentek, főként annak eredményeként, hogy az energetika szegmens kikerült a cégcsoportból idén márciusban, viszont a bázisidőszaki veszteség helyett közel 3 milliárd forintos átfogó eredményt könyvelt el az Opus 2020 első félévében. A féléves profitot elsősorban az erős első negyedév húzta, az üzletágak közül pedig az ipari termelés divízió járult hozzá a legnagyobb mértékben az eredményjavuláshoz, míg a koronavírus-válság miatt szenvedő turizmus milliárdos veszteséget könyvelt el.

Kiszáll az OPUS a CIG-ből

A Hungarikum Biztosítási Alkusz veheti meg az OPUS közel 25%-os részesedését a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt.-ben – közölte az OPUS a BÉT honlapján.

Viszlát, Aegon Magyarország?

Magyarország harmadik legnagyobb biztosítója, legnagyobb lakásbiztosítási állománya, nyolcadik legnagyobb alapkezelője és harmadik legnagyobb önkéntes nyugdíjpénztára kerülne új kezekbe, ha a ma napvilágot látott Bloomberg-értesülésnek megfelelően tulajdonost váltanának a holland Aegon NV megmaradt közép- és kelet-európai érdekeltségei. Nemcsak 28 év biztosítási sikersztorija érne ezzel új fejezetéhez, de az elmúlt 12 év legnagyobb tulajdonosváltása is megvalósulna a magyar biztosítási szektorban. Megnéztük azt is, nagyjából mennyi pénzért kellene a vevőnek a zsebébe nyúlnia a biztosítók jelenlegi értékeltsége alapján.

Kiszáll az Opus a CIG Pannóniából?

Kissé titokzatos hangvételű, de jól kivehető tartalmú közleményben tudatta az Opus, hogy akár értékesítheti is a CIG Pannóniában meglévő 25%-os részesedését, tekintettel annak leánycége, a CIG EMABIT továbbra is fennálló olaszországi kockázataira.

Elárulták a magyar tőzsdei cégek, milyen lépésekre készülnek a koronavírus árnyékában

A Portfolio Private Investor Day rendezvényének első szekciójában a magyar tőzsdei cégek árulták el, milyen kihívásokkal néznek szembe a mostani piacon, mik a fejlesztési tervek, irányok és miért lehet jó döntés magánbefektetőként beszállni egy-egy magyar sztoriba.  Az Alteo továbbra is kitart eddigi stratégiája mellett, az AutoWallis jobb értékesítési számokkal kalkulál az év második felében, az Opus Global a szervezeti-működési szinergiák kiaknázására koncentrál, az OTP pedig nem zárkózik el a további bankvásárlástól.

Mibe kellett befektetni 2020-ban? Pontosan abba, amibe gondolod

Tech részvények, nemesfémek, erről szóltak a hírek 2020-ban, és nem véletlenül, az arany ára idén már 29 százalékot ralizott, ráadásul korábban nem látott csúcsra emelkedett, amivel az egyik legjobban teljesítő eszköz idén, de az ezüst is nagyot ment, közel 58 százalékot emelkedett. A február-márciusi esésből a részvénypiacok is kezdenek magukhoz térni, az élmezőnyben jellemzően amerikai és kínai részvényindexeket, a lemaradók között pedig európaiakat találunk, az OTP és a Mol mélyrepülésével a magyar tőzsde is a mezőny hátsó felében van. A pandémia a nyersanyagpiacot is alaposan átrendezte, az olaj továbbra is az egyik leggyengébben teljesítő eszköz, miközben a karantén alatt népszerű narancslé árfolyama kezd veszíteni a korábbi lendületéből. Megnéztük az év első 8 hónapjának tőkepiaci mozgásait.

Megerősítette az Opus hitelminősítését a Scope Ratings

Megerősítette az Opus Global minősítését a Scope Ratings, amely eredetileg tavaly, a Növekedési Kötvényprogramban való részvételhez végzett hitelminősítést a holdingcégen. A felülvizsgálatot követően a kibocsátott kötvények besorolása továbbra is BBB-, ami négy fokozattal haladja meg az MNB által elvárt szintet, a társaságra pedig BB minősítést fogalmazott meg a Scope, stabil kilátásokkal.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR