Önnek nincs realtime adat előfizetése
Előfizetek

Mol árfolyam

Ma: | Átlag:
  • Mai forgalom
  • Elmúlt 30 kereskedési nap átlagforgalma
MOL ajánlati könyv
Vétel
ajánlat
db
kum
HUF
HUF kum
db
db árf.
Eladás
árf. db kum
db
HUF kum
HUF
ajánlat
db
MOL kötéslista
Idő Ár Darab Érték
MOL statisztikák, mutatók
Kapitalizáció (millió HUF): 2212447.0248
Nyitó ár: 2710
Előző záró ár: 2716
Napi átlagár: 2707.219633
180 napos átlagár: 2684.9885307667
360 napos átlagár: 2591.7445622968
Napi minimum: 2686
Napi maximum: 2740
Éves minimum: 2242 2021-05-20
Éves maximum: 3170 2022-04-21
Történelmi minimum: 1007 2009-03-12
Történelmi maximum: 3877 2007-09-25
Forgalom (db): 1116533
Forgalom: 3022700058
Árfolyamváltozás 1 hó: -11.241830065359%
Árfolyamváltozás 3 hó: 11.311475409836%
Árfolyamváltozás 12 hó: 19.964664310954%
Adatlap
Mol
Rating
Értékpapír megnevezése MOL share
Értékpapír kibocsátója MOL Hungarian Oil and Gas Public Limited Company
Részvényfajta Ordinary share
Értékpapír előállítási módja Dematerializált
ISIN HU0000153937
Kijelzés módja (Ticker) MOL
Értékpapír névértéke 125 HUF
Bevezetett értékpapír mennyisége (db) 819 424 824
Osztalékjogosultság Full year
Bevezetési nap 1995-11-28
Első Kereskedési Nap 1995-11-28
Tőzsdei kategória Prime
Kereskedés pénzneme HUF
Bevezetési Ár 1100
Az adatok forrása: Budapest Stock Exchange
Az adatok jellege: késleltetett.

A szolgáltatást legjobb tudásunk szerint nyújtjuk. A szolgáltatás elérhetőségének részbeni vagy teljes hiányáért, késedelméért, pontatlanságáért illetve egyéb zavaráért a Net Média Zrt. csak akkor felel, hogy ha az kifejezetten és kizárólag neki felróható okból következik be. Egyéb okból bekövetkezett szolgáltatás-zavarért a felelősségét kifejezetten kizárja. Kizárja a Net Média zrt. a felelősségét az információhoz való jogosulatlan hozzáférésből vagy az információval való bármilyen egyéb visszaélésből eredő károkért. Az előbbiekben megjelölt, illetve jogszerűen egyébként ki nem zárható egyéb felelősség kivételével ...

Tovább
Az oldalon a Mol árfolyamalakulását lehet nyomon követni.

Hibabejelentő

A megújult adatterminált alaposan teszteltük, de előfordulhatnak hibák. Ha rendellenes működést tapasztalsz, kérjük, jelezd nekünk!
Tovább az űrlapra
PORTFOLIO RATING Az átláthatóbb befektetésekért Bővebben
Videóajánló

Videóajánló

További videók
A legjobb befektetés, de hogyan tudsz választani közülük? - ETF kiválasztás
Indexkövető ETF, okos befektetés
Tőzsdei stratégiaépítés kezdőknek
Kezdő befektető kalauz

Videóajánló

A legjobb befektetés, de hogyan tudsz választani közülük? - ETF kiválasztás
Indexkövető ETF, okos befektetés
Tőzsdei stratégiaépítés kezdőknek
Kezdő befektető kalauz

Mol hírek

Épphogy csak, de sikerült elkerülni a medvepiacot – Így zártak a héten az amerikai tőzsdék

Miközben az európai részvénypiacokon még jó volt a hangulat, addig Amerikában viszonylag gyorsan elromlott. Jelentős esésbe fordultak a nyitás után a vezető tőzsdeindexek, az S&P 500 index a medvepiac határán billegett. A nap végén azonban fordult a kocka, végül az S&P 500 és a Dow Jones is minimális emelkedéssel zárt, előbbi ezzel elkerülte a medvepiaci zárást. Az egész hetet tekintve viszont az S&P 500 3%-ot, a Dow Jones 2,9%-ot, a Nasdaq 3,8%-ot esett.

Erős napot zárt a magyar tőzsde, de az OTP nagyot esett

Ma napon belül végig kifejezetten jó volt a hangulat az európai tőzsdéken, csak a kereskedési idő végére kezdték el visszaadni valamelyest az emelkedés a vezető indexek, a magyar piac pedig nagyjából a középmezőnyben szerepelt európai szinten.

Készül a Mol az orosz olajcsap elzárására - Repülés közben kell átépíteni a repülőt

Ha bármilyen okból bekövetkezik a Barátság kőolajvezeték leállása, ami 2019-ben már egyébként előfordult, arra is van a Molnak forgatókönyve. Ebben az esetben hozzá lehetne nyúlni a stratégiai készlethez, de a Molnak is vannak operatív készletei, ezzel párhuzamosan a Molnak intenzifikálni kellene a tengeri beszerzést olyan szinten, amit az Adria vezeték, és a Mol finomítói elbírnak, és amit a Mol be tud szerezni. Jelenleg egy 15 elemből álló projektportfóliója van a Molnak, aminek a projekt-előkészítő dokumentációit készítik elő, ez két hónapon belül a vezetés elé kerül, megfelelő ütemezésben fogják ezeket a projekteket elindítani. Még nem eldöntött tény, hogy a Mol 2-4 éven belül átáll a nem orosz olaj feldolgozására, van egy belső döntési mechanizmus, a csapat elkezdte a munkát, készülnek a tervek, több projektet is elő kell készíteni, 2-3 hónapon belül tudnak eljutni döntésekhez, hangzott el egy háttérbeszélgetésen, ahol a Mol szakemberei beszéltek az esetleges orosz olajembargóval kapcsolatos kérdésekről.

Jön a Portfolio Digital Transformation konferencia – Aki kimarad, lemarad!

A digitális transzformáció ma már nem csupán egy zsebből előrántott buzzword: szektorokon átívelő módon érinti a nagyvállalati élet mindennapi működését a dokumentumkezeléstől és tárolástól kezdve a számlázáson át a home office-on keresztül az ügyfél front-endekig. A szektorsemleges digitális transzformációról szól június 1-jei egész napos új konferenciánk, a Digital Transformation 2022. 

Mínuszban zárt Amerika

Masszív esés volt szerdán az amerikai tőzsdéken, a befektetők újra elővették a már ismert témákat, a globális gazdasági lassulást, az ukrajnai háborút, a magas inflációt, és újra egy nagyon rossz forgatókönyvet kezdtek el árazni, ráadásul ijesztő vállalati gyorsjelentések is érkeztek, a Target és egy nappal korábban a Walmart is a profitmarzsok szűkülésére figyelmeztetett. A tegnapi amerikai esés hatására Európában is lejtőre kerültek a részvényárfolyamok, az amerikai tőzsdéken pedig a nyitás után folytatódott az esés, és egészen a piaczárásig ide-oda rángatták az indexeket.

Hatalmas esés a tengerentúlon, több mint 1100 pontot zuhant a Dow

Ma délelőtt megérkezett az európai inflációs rangsor, ami alapján kilenc ország is van az Európai Unióban, ahol magasabb volt az éves infláció, mint Magyarországon - mindez nagyrészt a hatósági árstopoknak, főleg a rezsicsökkentésnek és a benzinár-stopnak köszönhető. Emellett nemrég egy gigantikus, 297 milliárd eurós csomagot jelentett be az európai bizottsági elnök, aminek célja az Oroszországtól való energiafüggőség csökkentése és az energiahatékonyság és a megújuló energia terjesztésének finanszírozása. Kifejezetten jó volt a hangulat a magyar tőzsdén, a Richter vezetésével mindegyik hazai blue chip pluszban zárt. Az európai tőzsdéken eközben leginkább az esés volt a jellemző, a tengerentúli indexek pedig már jelentős mínuszokkal zártak.

Gigantikus brüsszeli csomagot jelentettek be, ami Magyarországnak is sok pénzt hozhat

„Most a lehető leggyorsabban csökkentenünk kell az Oroszországtól való energiafüggőségünket” – hangsúlyozta percekkel ezelőtti sajtónyilatkozatában Ursula von der Leyen európai bizottsági elnök, és egyúttal bejelentett egy gigantikus, 297 milliárd eurós csomagot is ennek, illetve az energiahatékonyság és a megújuló energia terjesztésének finanszírozására. A REPowerEU névre hallgató, később részleteiben bejelentett, csomag lényegesen nagyobbnak van feltűntetve, mint ami mára kiszivárgott a sajtóban, hiszen továbbra is "csak" 20 milliárd euró benne a plusz támogatás, ami szén-dioxid kvóták plusz értékesítéséből jön, a többi 52 milliárd eurónyi támogatás nagy része át van címkézve ennek a programnak a céljaira. Emellett további 225 milliárd eurónyi hitelt is felvázol a csomag, ami lényegében a helyreállítási programokból még megmaradt összeg, miközben a Bizottság azt vázolja, hogy 2027-ig összesen 210 milliárd eurónyi beruházásra van szükség a csomag céljainak eléréséhez. A REPowerEU-ban tervezett beruházásokat a tagállami helyreállítási programok mellé lépő konstrukció keretében valósítják majd meg és ezért egy most javasolt szabályrendszer segítségével ki kell egészíteni egy új fejezettel a helyreállítási programokat is. Az újrabeadás előtt álló magyar programot tehát már ennek ismeretében véglegesítik. Sokakat érintő új bejelentés, hogy a Bizottság kötelező napelem telepítést írna elő az új kereskedelmi és közcélú ingatlanoknál 2025-től, az új lakossági ingatlanok tetőjén pedig 2029-től.

A vevőké a főszerep a hazai tőzsdén, szárnyal a Richter részvénye

Remek teljesítményeket láthatunk ma a magyar tőzsdén, a BUX index a maga 2 százalék feletti pluszával kilóg az európai mezőnyből. A hazai blue chipek közül messze a legjobb teljesítményt a Richternél láthatjuk, piacbefolyásoló vállalatspecifikus híre hiányában vélhetően technikai okai lehetnek az emelkedésnek.

Szlovákiában megadóztatnák az olcsó orosz olajat

Igor Matovic pénzügyminiszter ma nyújtja be javaslatát a kormánynak a Szlovákiában feldolgozott orosz nyersolajra kivetett adó bevezetéséről, a miniszter szerint 280-290 millió euró bevételt hozhat az adó a szlovák költségvetésnek, írja az Új Szó. A tervezett lépésről Matovic már a Mol szlovák leányvállalatát, a Slovnaftot is tájékoztatta, a Slovnaft pedig ígéretet tett arra, hogy az új adó miatt nem emel árat.

Drágulnak az e-töltők - Mutatjuk, hol éri meg tölteni a villanyautót

Amint az várható volt, mostanra nagyjából minden nagy hazai nyilvános elektromostöltő-üzemeltető árat emelt vagy bejelentette az emelési szándékot, amit az üzemeltetési költségek, elsősorban a világpiaci energiaárak jelentős növekedése tett szükségessé. A szolgáltatók átlagosan 10-30% körüli tarifaemelését követően a nyilvános kutakon való töltés durván 3-4-szeresébe kerül annak, mint ha valaki otthon, rezsicsökkentett árammal tankolná meg a villanyautóját. Ezzel együtt a szolgáltatók nem tapasztalják a nyilvános töltők forgalmának csökkenését, és ez várakozásaikban sem szerepel.

Komoly rali alakult ki a tőzsdéken, jó volt a hangulat Amerikában

Az elmúlt napokhoz képest ma globális hangulatjavulás látszott a piacokon, az ázsiai indexek is emelkedtek és az európai tőzsdéken is erős volt a mai nap, a magyar tőzsde pedig kifejezetten jól teljesített, részben amiatt, mert a ma reggel közölt adatok szerint az első negyedéves GDP-növekedés jóval a várakozások felett alakult. A mai nap folyamán több fontos gazdasági adat érkezett, emellett az EKB és a FED vezére mondott este beszédet. Az amerikai tőzsdék ezeket követően 1,3-2,8 százalék körüli pluszban zárták a kereskedést.

Kiderült, hogyan vágna vissza az olajembargó magyar blokkolásáért Amerika

Mivel nem született még meg az Európai Unióban az orosz olajembargóval kapcsolatos döntés részben a magyar kormány ellenállása miatt, most amerikai pénzügyminisztériumi tisztviselők egy másik megoldást terveznek az orosz olaj minél inkább háttérbe szorítására: az import megdrágítását a vámon keresztül, amelyből Ukrajna újjáépítését is lehetne finanszírozni.

Kifejezetten jó napja volt a magyar tőzsdének

Ma napon belül végig kifejezetten jó volt a hangulat a tőzsdéken, ami részben annak volt köszönhető, hogy úgy látszik Ázsiában enyhül a koronavírus járvány, és a helyi hatóságok a korlátozások enyhítésére készülnek, ami a globális gazdaság szempontjából is pozitív fejlemény. Emellett a magyar tőzsdén az is támogatta ma az emelkedést, hogy a reggel a KSH közzétette az első negyedéves GDP-adatot, ami a várakozásokat meghaladó növekedést mutatott, ezt pedig a befektetők is kedvezően fogadták, így komoly rali alakult ki a magyar tőzsdén.

Megszólaltak az elemzők a kirobbanó GDP-adat után

Bivalyerős volt a magyar gazdaság az idei első negyedévben a KSH friss adatai alapján. A tavalyi negyedik negyedévhez képest 2,1%-kal nőtt a GDP, ami kedvező teljesítménynek számít. A GDP 8,2%-kal nőtt (nyers adatok alapján) az előző év azonos időszakához képest, ami pozitív meglepetést jelent, a Portfolio által megkérdezett közgazdászok 7,4%-os bővülésre számítottak. Elemzők szerint számos tényező segítette a GDP-növekedést, amelyek közül a következő negyedévekben sok kifuthat.

Önnek nincs realtime adat előfizetése
Előfizetek

Hibabejelentő

A megújult adatterminált alaposan teszteltük, de előfordulhatnak hibák. Ha rendellenes működést tapasztalsz, kérjük, jelezd nekünk!
Tovább az űrlapra