Önnek nincs realtime adat előfizetése
Előfizetek

Mol árfolyam

Ma: | Átlag:
  • Mai forgalom
  • Elmúlt 30 kereskedési nap átlagforgalma
MOL ajánlati könyv
Vétel
ajánlat
db
kum
HUF
HUF kum
db
db árf.
3 1 927 2 194
Eladás
árf. db kum
db
HUF kum
HUF
ajánlat
db
2 196 1 319 5
MOL kötéslista
Idő Ár Darab Érték
MOL statisztikák, mutatók
Kapitalizáció (millió HUF): 1799456.913504
Nyitó ár: 2180
Előző záró ár: 2154
Napi átlagár: 2204.710928
180 napos átlagár: 2130.3022353831
360 napos átlagár: 1990.6135786286
Napi minimum: 2174
Napi maximum: 2232
Éves minimum: 1502 2020-10-29
Éves maximum: 2480 2021-01-08
Történelmi minimum: 1007 2009-03-12
Történelmi maximum: 3877 2007-09-25
Forgalom (db): 1351749
Forgalom: 2980215792
Árfolyamváltozás 1 hó: -0.91996320147194%
Árfolyamváltozás 3 hó: 28.904847396768%
Árfolyamváltozás 12 hó: 5.7956777996071%
Adatlap
Mol
Rating
Értékpapír megnevezése MOL share
Értékpapír kibocsátója MOL Hungarian Oil and Gas Public Limited Company
Részvényfajta Ordinary share
Értékpapír előállítási módja Dematerializált
ISIN HU0000153937
Kijelzés módja (Ticker) MOL
Értékpapír névértéke 125 HUF
Bevezetett értékpapír mennyisége (db) 819 424 824
Osztalékjogosultság Full year
Bevezetési nap 1995-11-28
Első Kereskedési Nap 1995-11-28
Tőzsdei kategória Prime
Kereskedés pénzneme HUF
Bevezetési Ár 1100
Az adatok forrása: Budapest Stock Exchange
Az adatok jellege: késleltetett.

A szolgáltatást legjobb tudásunk szerint nyújtjuk. A szolgáltatás elérhetőségének részbeni vagy teljes hiányáért, késedelméért, pontatlanságáért illetve egyéb zavaráért a Net Média Zrt. csak akkor felel, hogy ha az kifejezetten és kizárólag neki felróható okból következik be. Egyéb okból bekövetkezett szolgáltatás-zavarért a felelősségét kifejezetten kizárja. Kizárja a Net Média zrt. a felelősségét az információhoz való jogosulatlan hozzáférésből vagy az információval való bármilyen egyéb visszaélésből eredő károkért. Az előbbiekben megjelölt, illetve jogszerűen egyébként ki nem zárható egyéb felelősség kivételével ...

Tovább
Az oldalon a Mol árfolyamalakulását lehet nyomon követni.

Hibabejelentő

A megújult adatterminált alaposan teszteltük, de előfordulhatnak hibák. Ha rendellenes működést tapasztalsz, kérjük, jelezd nekünk!
Tovább az űrlapra
PORTFOLIO RATING Az átláthatóbb befektetésekért Bővebben
Videóajánló

Videóajánló

További videók
A legjobb befektetés, de hogyan tudsz választani közülük? - ETF kiválasztás
Indexkövető ETF, okos befektetés
Tőzsdei stratégiaépítés kezdőknek
Kezdő befektető kalauz

Videóajánló

A legjobb befektetés, de hogyan tudsz választani közülük? - ETF kiválasztás
Indexkövető ETF, okos befektetés
Tőzsdei stratégiaépítés kezdőknek
Kezdő befektető kalauz

Mol hírek

Beolthatják a hazai vállalatok a saját dolgozóikat

A nagyvállalatoknak lehetőségük van rá, hogy segítsék a járvány elleni védekezést azzal, hogy üzemorvosaik bevonásával oltást szerveznek vakcinára regisztrált munkavállalóiknak - mondta el Schanda Tamás az ITM közleménye szerint.

Gyengélkedik az OTP a boxmeccs után, a Mol viszont tovább szárnyal

Bár vegyesen indult a kereskedés tegnap az amerikai tőzsdéken, a nap végére pluszban zárt mindhárom vezető index. Ázsiában a Wall Street-i ralit követően szintén jó volt a hangulat, és az európai tőzsdék is emelkednek a nyitás után, a német tőzsde kiemelkedően jól teljesít. Izgalmasnak ígérkezik a mai nap a magyar tőzsdén, hiszen hajnalban tette közzé negyedéves számait az OTP és a Mol, és mindkét vállalat verte az elemzői várakozásokat a főbb sorokon, ennek ellenére viszont az OTP gyengélkedik, a Mol azonban felpattant.

Felébredt álmából a szunnyadó oroszlán, verte az elemzői várakozásokat a Mol

A tavalyi harmadik negyedévben már egyszer megmutatta oroszlánkörmeit a Mol és azt, hogy mire képes, mivel akkor értelmezhetetlenül nagyot ment a társaság a várakozásoknál lényegesen jobb eredményeket szállítva az olajipar talán valaha volt legrosszabb évében. Aztán jött a koronavírus-járvány újabb hulláma, és vele együtt a szigorú korlátozások és lezárások, ami gyengébb szereplést hozott a Mol számára is, bár a fogyasztói szolgáltatások szegmens - lassan már hagyományosnak mondhatóan - remek eredményeket szállított. A világgazdaság azonban lassan kezd talpra állni, az emberek mozgolódnak, zajlik a kilábalás, ami bizony meglátszik a növekvő olaj- és üzemanyagárakban is. Ezzel együtt pedig a Mol is felébredt, és megmutatta, hogy mire képes az oroszlán, ha felverik az álmából. A társaság szinte minden fontosabb soron verte az elemzői várakozásokat, és ugyan még helyenként elmaradnak a koronavírus-járvány előtti eredmények, de ez alapján már mindenképpen biztatónak tűnik a folytatás. Nem szabad elfelejteni ugyanis, hogy várhatóan még csak most robban majd be igazán a globális gazdasági növekedés, a turizmus, a közlekedés és a feldolgozóipar. Márpedig ha így lesz, akkor még szinte bizonyosan okozhat kellemes meglepetéseket majd a Mol a befektetők számára.

Viccnek indult, de már nem az - A Dogecoin már jóval nagyobb, mint a teljes magyar tőzsde

Számtalan példát lehetne arról mondani, hogy minek az állatorvosi lova az egyébként poénnak indult kriptodeviza, a Dogecoin. Extrém tünete a globális likviditásbőségnek, a befektetői hozaméhségnek, de akár annak is, hogy az érték már egyre kevésbé számít, vagy hogy a mémek irányítanak mindent, és hogy egy-egy guru elejtett félmondata vagy tweetje hogyan képes a fundamentumok helyett mozgatni a tőzsdei árfolyamokat. A Dogecoin mostanra a világ negyedik legnagyobb piaci értékű kriptodevizája lett, a közel 90 milliárd dolláros piaci kapitalizáció már akkora, hogy alaposan lekörözi a magyar tőzsde nagyágyúit, az OTP-t, a Molt, a Richtert, és gyakorlatilag a teljes magyar tőzsdét, de már olyan európai konszerneket is, mint a BMW, az Adidas vagy a Deutsche Bank.

Kitört az OTP, húzza magával a hazai piacot, de vajon meddig?

Összesen három százalékot emelkedett a BUX másfél nap leforgása alatt. Az indexben egyértelműen a legnagyobb súlyú szereplő, az OTP a vezető, amelynek köszönhető a piaci mutató teljesítményének a nagy része. A technikai elemzés szempontjából ennek a relatív erőnek óriási szerepe van, de érdemes megnézni még legalább a következő két legnagyobb súlyú index komponenst is, mert egyáltalán nem lehetünk biztosak benne, hogy a bankpapír képes lesz a hátán elvinni a teljes piacot. Emellett cikkünkben megnéztük a BUX, az OTP, a Richter és a MOL részvényéhez tartozó legfontosabb támasz és ellenállás szinteket is, amelyek sokat segíthetnek a befektetőknek mind a belépési pontok meghatározásában, mind a kockázatkezelés kialakításában.

Szárnyal a magyar tőzsde, bombaformában a blue chipek

A kimondottan kedvezőtlen tőkepiaci hangulat ellenére 2,2 százalékos pluszban fejezte be a tegnapi kereskedést a magyar tőzsde, a hazai blue chipek közül az OTP 2,8 százalékkal, a Mol 3,6 százalékkal, míg a Richter 1,5 százalékkal került feljebb, a Magyar Telekom papírjai azonban 1 százalékos mínuszban zárták a napot. A remek teljesítmény ma is folytatódik, az emelkedést az OTP részvénye vezeti, jelenleg több, mint 1,7 százalékos a plusz a nagybank papírjánál. A fokozott befektetői érdeklődés a technikai kép alakulása mellett azzal is magyarázható, hogy a napokban teszi közzé első negyedéves gyorsjelentését a Mol és az OTP is, a számok pénteken érkeznek.

Tépik a befektetők a Mol részvényeit, javuló eredményeket hozhat a pénteki gyorsjelentés

Pénteken hajnalban, május 7-én teszi közzé idei első negyedéves gyorsjelentését a Mol, amely az elemzői várakozások alapján majdnem harmadával magasabb tisztított EBITDA-ról számolhat be negyedéves alapon. Alapos javulás várható a kutatás-termelés üzletág teljesítményében is az emelkedő olajáraknak köszönhetően, míg a finomítás-kereskedelem gyengélkedhet, de a kilátások itt is biztatóak. A társaság árfolyama a várhatóan javuló eredmények és kilátások miatt pedig ma ralizik egyet, amit segítenek a mostanában emelkedő olajárak is.

Emelkedett a Dow, esett a Nasdaq

Ma csak visszafogott volumenek mellett folyt a kereskedés az ázsiai tőzsdéken, miután a kínai és a japán piacok ünnepnap miatt zárva tartottak. Európában erősen indult a hét, és délután is jó hangulat uralkodott a tőzsdéken, a magyar piac azonban mérsékelt eséssel zárt. Az amerikai tőzsdék vegyesen teljesítettek.

Az emelkedő olajárak alaposan megtolhatják a Mol első negyedévét, javuló eredmények és kilátások

Pénteken hajnalban, május 7-én teszi közzé idei első negyedéves gyorsjelentését a Mol, amely az elemzői várakozások alapján az egy évvel korábbihoz képest alig valamivel alacsonyabb, negyedéves alapon pedig majdnem harmadával magasabb tisztított EBITDA-ról számolhat be. Alapos javulás várható a kutatás-termelés üzletág teljesítményében, a finomítás-kereskedelem azonban továbbra is gyengélkedhet, de a kilátások már itt is biztatóbbak lehetnek, a fogyasztói szolgáltatások pedig még mindig erősnek tűnik az elemzői becslések alapján.

Az orosz-ukrán konfliktus betett a magyar tőzsdének, de a Masterplast szárnyalása töretlen

Áprilisban némileg visszaesett a magyar tőzsde teljesítménye, bár a forgalom mértéke jelentősen alacsonyabb volt a korábbi hónapokhoz képest. A BUX-index 2,6 százalékos mínuszban fejezte be az előző hónapot 43 183 ponton. A világ tőzsdéin viszonylag jó hangulat uralkodott, de térségünkben és így a hazai piacon is érezhető hatása volt az orosz-ukrán viszony elmérgesedésének, de szerencsére mérséklődött a konfliktus. A hazai piac sztárja egyértelműen a Masterplast volt mind forgalom, mind pedig teljesítmény tekintetében. A brókercégek közül a Wood bonyolította a legnagyobb forgalmat, a második helyre a Concorde került, őt pedig az Erste követi.

Mindent visznek a kriptodevizák - Mutatjuk, mivel lehetett idén sok pénzt keresni

Áprilisban is folytatódott a globális rali a tőkepiacokon, általánosságban elmondható, hogy a tavaly év végén megnyitott részvény-, nyersanyag- és kriptodeviza-pozíciókon szépen lehetett keresni, kevés olyan fontosabb tőzsdei instrumentum van, amelynek esett volna idén az ára, közéjük tartozik az arany és az ezüst, néhány mezőgazdasági nyersanyag és a hosszú amerikai állampapírok.

Stratégiai megállapodást kötött a Mol-csoport a vezető fenntartható fa raklapszállítóval

A petrolkémia termékeket előállító Mol-csoport stratégiai ellátási lánc partnerségi megállapodást kötött a PRS-szel, a polimer- és petrolkémiai ipar vezető fenntartható fa raklapszállítójával. A PRS, a Faber Halbertsma csoport leányvállalata, olyan együttműködő rendszert üzemeltet, amely a raklapokat egy örökös körforgás részeként hazaszállítja, javítja és újrahasznosítja - tájékoztatta a Portfolio-t a Mol.

Varga Mihály, Hegedüs Éva, Sinkó Ottó és Vida József is bekerülhetnek egy-egy új felsőoktatási alapítvány vezetésébe

A parlament egyik keddi kétharmados döntésével államiból alapítványi fenntartásba került számos felsőoktatási intézmény, így ősztől már a hallgatók hetven százaléka folytathatja tanulmányait az új modellben működő egyetemeken, másik döntésével pedig létrehozott 16 alapítványt is, amelyek közül 11 felsőoktatási intézmény fenntartója lesz. Utóbbi kapcsán kiszivárgott egy névsor is, hogy a 11 felsőoktatási célú alapítvány kuratóriumi tagjai kik lehetnek. A listán volt és jelenlegi minisztereket és államtitkárokat is találunk tudományos és üzleti döntéshozók sora mellett.

Kritikus időszak előtt a magyar tőzsde - Mi lesz a hazai sztárrészvényekkel?

Több fejlődő piaci tőzsdéhez hasonlóan a magyar tőzsde is bivalyerősen érkezett meg a 2021-es évbe, viszont hamar elfogyott a lendület és már hónapok óta alulteljesítő a hazai piac, nincs benne igazán erő, a blue chipek nagy része lefelé csorog. A nagypapírok árfolyama kifejezetten izgalmas szinteken jár, ráadásul hamarosan jönnek a fontosabb hazai vállalatok első negyedéves gyorsjelentései is, így megnéztük, hogy mi okozza a magyar részvénypiac alulteljesítését, milyen tényezőkre érdemes figyelni, és melyik technikai szintek kulcsfontosságúak. Az OTP és a Mol kritikus szinten áll, az árfolyamuk mozgása az egész hazai részvénypiac irányára hatással lesz.

Új célok, új támogatási rendszer: így működik majd a Mol alapítványa a gyakorlatban

Alapjaiban alakítja át támogatási, CSR, és részben kutatásfejlesztési stratégiáját a Mol. A vállalatcsoport magyar állammal közös alapítványt hoz létre Mol-Új Európa Alapítvány néven: az alapítvány részére mintegy 43 millió darab törzsrészvényt ruháznak át, ami még a Mol szempontjából is jelentős tétel, a Portfolio számításai szerint jelenlegi piaci árfolyamon 87 milliárd forintos csomagról van szó. Ugyanennyit tesz hozzá az állam is. Az alapítványról volt szó néhány napja, a Hernádi Zsolttal készült nagyinterjúnkban, most több fontos részletet is megtudtunk a működéséről.

Önnek nincs realtime adat előfizetése
Előfizetek

Hibabejelentő

A megújult adatterminált alaposan teszteltük, de előfordulhatnak hibák. Ha rendellenes működést tapasztalsz, kérjük, jelezd nekünk!
Tovább az űrlapra
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR