|
|
| Ma: Átlag:
  • Mai forgalom
  • Elmúlt 30 kereskedési nap átlagforgalma
MOL ajánlati könyv
Vétel
ajánlat
db
kum
HUF
HUF kum
db
db árf.
Eladás
árf. db kum
db
HUF kum
HUF
ajánlat
db
MOL kötéslista
Idő Ár Darab Érték
MOL statisztikák, mutatók
nyitó: 1810
előző záró:
napi átlag:
napi min.:
napi max.:
52 heti min.:
52 heti max.:
történelmi min.:
történelmi max.:
záró 52 heti min.:
záró 52 heti max.:
záró történelmi min.:
záró történelmi max.:
Egyhónapos záró árfolyam:
forgalom (db):
forgalom (HUF):
kapitalizáció (HUF):
BÉT teljes kap. (HUF):
változás 1 hó:
változás 3 hó:
változás 12 hó:
volatilitás 1 hó:
volatilitás 3 hó:
volatilitás 12 hó:
Féléves átlag:
Éves átlag:
Negyedéves záró árfolyam:
Előző éves záró árfolyam:
MOL adatlap
Teljes név:MOL Magyar Olaj és Gázipari Nyilvánosan Működő Részvénytársaság
Rövid név:MOL Nyrt.
Szektor:kőolaj- és földgázipar
Elérhetőség:1117 Budapest, Október huszonharmadika u. 18.
Telefonszám:+36-1-209-0000
Fax:+36-1-464-04-27
Web:www.mol.hu
Befektetői kapcsolattartó:Réthy Róbert
Befektetői kapcsolattartó mail:rrethy@mol.hu
Befektetői kapcsolattartó tel:+36-1-455-9652
Befektetői kapcsolattartó fax:+36-1-464-1335
Könyvvizsgáló:Ernst and Young Kft. (személyében felelős könyvvizsgáló: Szabó Gergely)
Tevékenység:Az 1991-ben megalakult MOL a Közép-Európa egyik meghatározó integrált olaj- és gázipari társasága, árbevétele alapján Magyarország legnagyobb vállalata. A cég 2000-ben meghatározó részesedést vásárolt Szlovákia vezető olajipari társaságában, a Slovnaftban, ahol 2004-ben a MOL részesedése a 98,4%-ra nőtt. A társaság 2003-ban 25%-os részesedést szerzett a horvát INA társaságban. A csoport több évtizedes kutatás-termelési tapasztalataira támaszkodva folyamatosan bővíti részvételét külföldi kitermelési projektekben. Két kiemelkedő hatékonyságú finomítót üzemeltet: a pozsonyi és a százhalombattai finomítókat. Ehhez kapcsolódik a kiterjedt kőolaj- és termékvezeték-rendszer, a tárolóhálózat és a folyamatosan bővülő kúthálózat. A csoport petrolkémiai üzletága polimerekkel látja el Európa számos műanyag-feldolgozó vállalatát. A MOL értékesítette földgáz-üzletágának jelentős részét, a földgázszállítás kivételével. 2006-ban megnyerte a Magyar Állam által kiírt stratégiai földgáztároló létesítésére kiírt pályázatot, valamint stratégiai együttműködést alakított ki a Gazprom-mal. A Társaság valamennyi alaptevékenységét illetően piacvezető Magyarországon és Szlovákiában.
Részvénytulajdonosok:

Magyar Állam (MNV Zrt., Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap) (15,24%, 124 920 702 részvény)

Maecenas Universitatis Corvini Alapítvány (10,00%, 81 942 946 részvény)

OmanOil (Budapest) Limited (7,14%, 58 530 352 részvény)

Saját részvény (6,97%, 57 101 263 részvény)

OTP Bank Nyrt. (6,14%, 50 319 296 részvény)

Megjegyzés: A közkézhányad meghatározásánál nem vettük figyelembe az olyan tulajdonosokat, akiknek a teljes értékpapír-állomány legalább 5%-a a tulajdonában van, valamint a letétkelezők birtokában lévő értékpapír-állomány azon részét, amelyről a letétkezelő rendelkezésre álló igazolása alapján megállapítható, hogy a teljes értékpapír állomány legalább 5%-át kitevő értékpapír mennyiség van az adott személy tulajdonában. A közkézhányad megjelenítése a kibocsátó által megadott adatokon alapul.

Igazgatóság:HERNÁDI Zsolt (elnök-vezérigazgató)
dr. CSÁNYI Sándor (alelnök)
MOLNÁR József (GCEO)
JÁRAI Zsigmond
Dr. Anwar al-KHARUSI
Dr. MARTONYI János
dr. PARRAGH László
Dr. Anthony RADEV
dr. Martin ROMAN
dr. VILÁGI Oszkár
Vállalatvezetés:HERNÁDI Zsolt (elnök-vezérigazgató)
MOLNÁR József (vezérigazgató)
FASIMON Sándor (ügyvezető igazgató
INA d.d. Igazgatóságának elnöke)
SIMOLA József (Pénzügyi vezérigazgató-helyettes)
RATATICS Péter (Csoportszintű Fogyasztói Szolgáltatások ügyvezető igazgató)
Dr. Berislav GASO (Kutatás-termelés ügyvezető igazgató)
HORVÁTH Ferenc (Downstream ügyvezető igazgató)
dr. VILÁGI Oszkár (Slovnaft vezérigazgató)
Felügyelőbizottság:ÁLDOTT Zoltán (elnök)
Dr. CHIKÁN Attila (elnök-helyettes)
DÁVID Ilona
John I. CHARODY
Vladimir KESTLER
Prof. Dr. LÁNCZI András
Ivan MIKLOS
Dr. SZIVEK Norbert
BOGNÁR Piroska
SZABÓ Csaba
TÓTH András
Dr. PUSKÁS Sándor
ÖRDÖG Tibor István
Részvényfajta:Törzsrészvény
Értékpapír típus:Névre szóló
Értékpapír előállítási módja:Dematerializált
Kereskedés pénzneme:125 HUF
Bevezetett értékpapír mennyisége (db):819 424 824
Tőzsdei kategória:Prémium
Kereskedés pénzneme:HUF
Bevezetési nap:1995-11-28
Első kereskedési nap:1995-11-28
Az oldalon a MOL árfolyam alakulását lehet nyomonkövetni
MOL hírek

Mol részvényeket szereztek a vállalat vezetői

Mol részvényeket szereztek a javadalmazási politika részeként a vállalat felsővezetői. Egy másik közleményben a Mol arról tájékoztatott, hogy az MRP szervezetrészvényeket ruházott át a Molra.

Folytatódhat az emelkedés a magyar tőzsdén? Mi a vár a forintra? Erről vallottak a profi befektetők

A fontosabb nemzetközi részvényindexek emelkedése folytatódott júliusban, azonban a magyar tőzsde mérsékelten alulteljesítő volt az elmúlt hónapban a nemzetközi börzékkel összehasonlítva. A legfrissebb alapkezelői felmérésünkből kiderül, hogy a profi befektetők hosszabb távon látnak fantáziát a hazai részvénypiacban. Az általunk megkérdezett alapkezelők több hazai blue chipért is rajongtak ebben a hónapban, a Portfolio legfrissebb alapkezelői felméréséből továbbá az is kiderül, hogy mire számítanak a profi befektetők a forint kilátásaival kapcsolatban az előttünk álló hónapok folyamán.

Soha nem látott kihívások, továbbra is veszteséges a Mol

Lefeleződött a Mol két legfontosabb szegmensének, a kutatás-termelés és a finomítás-kereskedelem részlegnek az EBITDA-ja, utóbbi eredménye az elemzői várakozásoktól is alaposan elmaradt, a Mol pedig az első után a második negyedévben is masszívan veszteséges lett. Öröm az ürömben, hogy az egyszerűsített szabad pénzáram pozitív maradt a második negyedévben is, az EBITDA meghaladta az elemzői várakozásokat, a fogyasztói szolgáltatások szegmens pedig kifejezetten erős, a negyedévben a szegmens EBITDA-ja már összemérhető volt az upstream és a downstream eredményével, az első félévben a Mol legnagyobb szabad pénzáram hozzájárulója volt a szegmens. Összességében tehát nehéz a Mol működési környezete, a vállalat arra fókuszál, hogy a szabad cash flow továbbra is pozitív legyen, és ebben az év első felében sikeres is volt, azonban láthatóan vannak durván negatív tendenciák. A menedzsment új iránymutatást adott 2020-ra, ami alapján az EBITDA idén 1,7-1,9 milliárd dollár lehet, az igazgatóság pedig kezdeményezte a stratégia felülvizsgálatát és frissítését, amelynek eredményeiről fél éven belül tájékoztatnak.

A koronavírussal szemben a Mol sem immunis

A koronavírus-járvány miatt a Mol eredménye az idei második negyedévben nyomás alatt állhatott, a vállalat alacsony olajárral, szűkülő finomítói marzzsal szembesült a negyedévben. A negatív trendek ellenére csoportszinten pozitív üzemi és adózott eredményt érhetett el a vállalat az elemzői várakozások alapján. A pontos számokat majd augusztus 7-én, péntek hajnalban tudhatjuk meg, akkor teszi közzé második negyedéves gyorsjelentését a Mol.

Az aranyról szólnak a hírek, pedig közel sem az volt a legjobb befektetés idén

A szalagcímek alapján azt gondolhatnánk, hogy a fontosabb tőkepiaci eszközök közül az arany volt idén A Befektetés, és valóban, az arany ára idén már 30 százalékot ralizott, ráadásul korábban nem látott csúcsra emelkedett, amivel az egyik legjobban teljesítő eszköz idén, azonban az elmúlt hetek ralijával az ezüst ára még annál is nagyobbat, közel 37 százalékot emelkedett. A február-márciusi esésből a részvénypiacok is kezdenek magukhoz térni, az élmezőnyben jellemzően amerikai és kínai részvényindexeket, a lemaradók között pedig európaiakat találunk, az OTP és a Mol mélyrepülésével a magyar tőzsde is a mezőny hátsó felében áll. A pandémia a nyersanyagpiacot is alaposan átrendezte, a szénhidrogének ára nagyot zuhant, a bioetanol alapanyagául is szolgáló kukorica ára is nagyot esett, miközben a karantén alatt népszerű narancslé árfolyama kilőtt. Megnéztük az év első 7 hónapjának tőkepiaci mozgásait.

A héten felpörög a hazai gyorsjelentési szezon

A héten felpörög a hazai gyorsjelentési szezon, a Richter hétfői számai után a Magyar Telekom szerdán jelent majd, míg a Mol és az OTP legfrissebb számait pénteken ismerhetik meg a befektetők. Európából is csak úgy záporoznak majd a gyorsjelentések, az előttünk álló néhány nap folyamán jelent majd többek között a BMW, a Continental, az Adidas és a Henkel is.

ESG befektetések: szakmai fórumot tartott a Budapesti Értéktőzsde

Július 16-án nyilvános szakmai fórumot tartott a Budapesti Értéktőzsde, amelynek középpontjában az ESG befektetések és a fenntartható pénzügyek álltak. Az online formában megrendezett előadássorozat a hazai tőkepiaci ökoszisztéma fejlődésének katalizálását célozta a BÉT ösztönzésével, a fenntarthatósági célok mentén. A digitális konferencia a hazai tőkepiac számos aspektusából járta körbe a fenntartható befektetések világszerte egyre nagyobb súllyal bíró témakörét: az érdeklődők az intézményi és a kibocsátói oldal tapasztalatai mellett a tanácsadók, adatszolgáltatók, kutatók és humán erőforrás szakértők szemszögét is megismerhették.

Koronavírus: lassan élénkül a forgalom a kutakon

Az üzemanyag iránti kiskereskedelmi kereslet a korábbi mínusz 30-40 százalék után a nyáron eddig csak 10-15 százalékkal marad el az egy évvel korábbitól. Eközben szépen emelkedik az étel- és italértékesítés is a kutakon - ismerteti szerdai összeállításában a Világgazdaság.

Indul az M3-as metró felújításának új szakasza Budapesten – Így változik a forgalmi rend

Megállás nélkül halad át az M3-as metró 2020. július 13-tól, hétfőtől a Semmelweis Klinikák és a Corvin-negyed állomáson, mert ezen a két helyszínen is elkezdődnek a vonalfelújításhoz kapcsolódó korszerűsítési munkák. Az M3-as metró továbbra is a Nagyvárad tér és Újpest között közlekedik, a két lezárt metróállomás környezetét a Kálvin tér és a Népliget között közlekedő, M30-as jelzésű állomáspótló busszal lehet majd elérni - derül ki a BKK közleményéből.

Vásárolhatsz drágán, csak tudd, miért teszed!

Féktelen emelkedésen vannak túl a világ részvénypiacai, március közepe óta 30-40 százalékot raliztak a fontosabb benchmarkok, még a továbbra is súlyos globális pandémiás helyzet sem tudta elrontani a befektetők hangulatát. Ekkora emelkedés után adódik a kérdés, nem drágák-e már a részvények. A rövid válasz az lenne, hogy a legtöbb piacon már feszített az árazás, de a képlet ennél bonyolultabb. Nem mindegy ugyanis, hogy figyelembe vesszük-e, hogy a tőzsdék sztárjai, a benchmarkokat egyre inkább uraló nagy techvállalatok részvényei miatt egyre kevésbé reprezentatívak az aggregált árazási mutatók a szélesebb piacokkal kapcsolatban, de az alternatívák sem túl vonzók, alacsony állampapírhozamok mellett  egyrészt érdemes kimozdulni a komfortzónából, és például részvényekbe fektetni, másrészt nulla közeli kockázatmentes hozamnál a vállalati árazások is olyan magasak, amiket csak elbír az Excel.

Lezárult a Mol és a Mome közös pályázata

Lezárult a Mol Campus és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) összefogásával meghirdetett hallgatói pályázat, amelyen egyrészt egy kültéri pavilon koncepcionális tervezésére, másrészt az épület közvetlen közelében elhelyezhető művészeti alkotásra vártak kreatív ötleteket. A nyertesek összesen 3 millió forint pénzjutalomban részesültek.

Változik az elektromos autók töltése Magyarországon

2020. július 1-től új szabályoknak kell megfelelniük a magyarországi e-mobilitási szolgáltatóknak, az elektromos töltőpontok üzemeltetőinek, az új elektromobilitás törvény miatt az érintett cégek az elmúlt napokban sorra reagáltak a szabályváltozásokra, és módosították szolgáltatásaik használatát, árazását. A Mobiliti mától 5 új díjcsomagot vezet be.

Eddig tartott a magyar tőzsde emelkedése? Mi vár még a forintra? – Elmondták a profi befektetők

Az év eleji nagy eséseket felpattanás követte a részvénypiacokon, a hazai részvényindex erősödése májusban is folytatódott, majd az emelkedés június második felére kifulladni látszott. A legfrissebb alapkezelői felmérésünkből kiderül, hogy a profi befektetők egy része hosszabb távon továbbra is lát fantáziát a magyar részvénypiacban. Az általunk megkérdezett alapkezelők kedvenc papírja ebben a hónapban egy magyar blue chip lett, a Portfolio legfrissebb alapkezelői felméréséből továbbá az is kiderül, hogy mire számítanak a profi befektetők a forint kilátásaival kapcsolatban az elkövetkező hónapok folyamán.

Itt a brókercégek friss rangsora, megőrizte vezető helyét a Wood

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatos aggodalmak fokozódása a magyar tőzsde forgalmán is meglátszott az elmúlt hónapok során, a márciusi és áprilisi forgalomnövekedést májusban megnyugvás és csökkenő piaci forgalom követte, majd a magyar tőzsde forgalma júniusban ismét növekedni tudott a korábbi hónaphoz képest. A brókercégek közül a Wood júniusban megőrizte vezető helyét, míg a forgalmi rangsorban a második helyen az Erste állt, a harmadik helyet pedig a Concorde szerezte meg.

Tombol a bika a tőzsdéken, a koronavírus csak az egyik lábát gáncsolta el

Történelmi turbulenciákon vannak túl a világ tőkepiacai, az év első másfél hónapja még optimistán telt, a történelem leghosszabb ideig tartó bikapiaca vígan dübörgött, aztán hetek leforgása alatt összezuhantak a piacok, majd a mélypontról villámgyorsan jött a felpattanás. A hosszú lejáratú amerikai állampapírok mellett, a technológiai óriáscégek részvényeivel lehetett idén szép hozamokat elérni, de néhány nyersanyag, például az arany is kiemelkedő teljesítményt nyújtott. A részvénypiacok kezdenek magukhoz térni, főként a technológiai és biotech részvények mentek idén nagyot.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR