|
|
| Ma: Átlag:
  • Mai forgalom
  • Elmúlt 30 kereskedési nap átlagforgalma
MOL ajánlati könyv
Vétel
ajánlat
db
kum
HUF
HUF kum
db
db árf.
Eladás
árf. db kum
db
HUF kum
HUF
ajánlat
db
MOL kötéslista
Idő Ár Darab Érték
MOL statisztikák, mutatók
nyitó: 2572
előző záró:
napi átlag:
napi min.:
napi max.:
52 heti min.:
52 heti max.:
történelmi min.:
történelmi max.:
záró 52 heti min.:
záró 52 heti max.:
záró történelmi min.:
záró történelmi max.:
Egyhónapos záró árfolyam:
forgalom (db):
forgalom (HUF):
kapitalizáció (HUF):
BÉT teljes kap. (HUF):
változás 1 hó:
változás 3 hó:
változás 12 hó:
volatilitás 1 hó:
volatilitás 3 hó:
volatilitás 12 hó:
Féléves átlag:
Éves átlag:
Negyedéves záró árfolyam:
Előző éves záró árfolyam:
MOL adatlap
Teljes név:MOL Magyar Olaj és Gázipari Nyilvánosan Működő Részvénytársaság
Rövid név:MOL Nyrt.
Szektor:kőolaj- és földgázipar
Elérhetőség:1117 Budapest, Október huszonharmadika u. 18.
Telefonszám:+36-1-209-0000
Fax:+36-1-464-04-27
Web:www.mol.hu
Befektetői kapcsolattartó:Réthy Róbert
Befektetői kapcsolattartó mail:rrethy@mol.hu
Befektetői kapcsolattartó tel:+36-1-455-9652
Befektetői kapcsolattartó fax:+36-1-464-1335
Könyvvizsgáló:Ernst and Young Kft. (személyében felelős könyvvizsgáló: Szabó Gergely)
Tevékenység:Az 1991-ben megalakult MOL a Közép-Európa egyik meghatározó integrált olaj- és gázipari társasága, árbevétele alapján Magyarország legnagyobb vállalata. A cég 2000-ben meghatározó részesedést vásárolt Szlovákia vezető olajipari társaságában, a Slovnaftban, ahol 2004-ben a MOL részesedése a 98,4%-ra nőtt. A társaság 2003-ban 25%-os részesedést szerzett a horvát INA társaságban. A csoport több évtizedes kutatás-termelési tapasztalataira támaszkodva folyamatosan bővíti részvételét külföldi kitermelési projektekben. Két kiemelkedő hatékonyságú finomítót üzemeltet: a pozsonyi és a százhalombattai finomítókat. Ehhez kapcsolódik a kiterjedt kőolaj- és termékvezeték-rendszer, a tárolóhálózat és a folyamatosan bővülő kúthálózat. A csoport petrolkémiai üzletága polimerekkel látja el Európa számos műanyag-feldolgozó vállalatát. A MOL értékesítette földgáz-üzletágának jelentős részét, a földgázszállítás kivételével. 2006-ban megnyerte a Magyar Állam által kiírt stratégiai földgáztároló létesítésére kiírt pályázatot, valamint stratégiai együttműködést alakított ki a Gazprom-mal. A Társaság valamennyi alaptevékenységét illetően piacvezető Magyarországon és Szlovákiában.
Részvénytulajdonosok:

Magyar Állam (MNV Zrt., Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap) (15,24%, 124 920 702 részvény)

Maecenas Universitatis Corvini Alapítvány (10,00%, 81 942 946 részvény)

Saját részvény (8,44%, 69 170 276 részvény)

OmanOil (Budapest) Limited (7,14%, 58 530 352 részvény)

OTP Bank Nyrt. (6,14%, 50 319 296 részvény)

Megjegyzés: A közkézhányad meghatározásánál nem vettük figyelembe az olyan tulajdonosokat, akiknek a teljes értékpapír-állomány legalább 5%-a a tulajdonában van, valamint a letétkelezők birtokában lévő értékpapír-állomány azon részét, amelyről a letétkezelő rendelkezésre álló igazolása alapján megállapítható, hogy a teljes értékpapír állomány legalább 5%-át kitevő értékpapír mennyiség van az adott személy tulajdonában. A közkézhányad megjelenítése a kibocsátó által megadott adatokon alapul.

Igazgatóság:HERNÁDI Zsolt (elnök-vezérigazgató)
dr. CSÁNYI Sándor (alelnök)
MOLNÁR József (GCEO)
JÁRAI Zsigmond
Dr. Anwar al-KHARUSI
Dr. MARTONYI János
dr. PARRAGH László
Dr. Anthony RADEV
dr. Martin ROMAN
dr. VILÁGI Oszkár
Vállalatvezetés:HERNÁDI Zsolt (elnök-vezérigazgató)
MOLNÁR József (vezérigazgató)
FASIMON Sándor (ügyvezető igazgató
INA d.d. Igazgatóságának elnöke)
SIMOLA József (Pénzügyi vezérigazgató-helyettes)
RATATICS Péter (Csoportszintű Fogyasztói Szolgáltatások ügyvezető igazgató)
Dr. Berislav GASO (Kutatás-termelés ügyvezető igazgató)
HORVÁTH Ferenc (Downstream ügyvezető igazgató)
dr. VILÁGI Oszkár (Slovnaft vezérigazgató)
Felügyelőbizottság:ÁLDOTT Zoltán (elnök)
Dr. CHIKÁN Attila (elnök-helyettes)
DÁVID Ilona
John I. CHARODY
Vladimir KESTLER
Prof. Dr. LÁNCZI András
Ivan MIKLOS
Dr. SZIVEK Norbert
BOGNÁR Piroska
SZABÓ Csaba
TÓTH András
Dr. PUSKÁS Sándor
ÖRDÖG Tibor István
Részvényfajta:Törzsrészvény
Értékpapír típus:Névre szóló
Értékpapír előállítási módja:Dematerializált
Kereskedés pénzneme:125 HUF
Bevezetett értékpapír mennyisége (db):819 424 824
Tőzsdei kategória:Prémium
Kereskedés pénzneme:HUF
Bevezetési nap:1995-11-28
Első kereskedési nap:1995-11-28
Az oldalon a MOL árfolyam alakulását lehet nyomonkövetni
MOL hírek

Kulcsszintek közelében a Richter, lehet még tér az OTP emelkedése előtt

Február elején tovább emelkedett a Richter és a gyógyszergyártó részvényei az elmúlt időszak nagy erősödése után fontos szint közelében járnak, a grafikon alapján lehet még tér az OTP emelkedése előtt, míg a Mol technikai képe inkább további alulteljesítést vetíthet előre. A hazai blue chipek technikai képe alapján összeszedtük, hogy mire érdemes majd figyelni az előttünk álló hét folyamán.

Nagyon kéne egy jó gyorsjelentés a Molnak, az elemzők közzétették várakozásaikat

Minden eredménysoron gyengébb számokat publikálhat a Mol a jövőhét péntek hajnalban közzétett negyedik negyedéves jelentésében, mely lényegében a gyengébb olajipari környezetnek lehetett betudható. Az elemzők várakozása szerint épphogy teljesíthette a vállalat a harmadik negyedévben megemelt éves EBITDA célkitűzését. Érdemes lesz figyelni az árfolyamreakciót a gyorsjelentés publikálását követően, ugyanis nagyon fontos szinteken billeg a hazai olajtársaság árfolyama.

Itt vannak a BÉT Legek: 22 díjat adott át a magyar tőzsde

A Budapesti Értéktőzsde ismét megrendezte a BÉT Legek 2019 díjátadó gálát. A BÉT a szakmai zsűri véleménye és a tőzsdei vállalatok piaci teljesítménye alapján összesen 22 díjat adott át ma, köztük a fenntarthatóságért és felelős vállalatirányításért járó díjat, amelyet a Mol vehetett át.

Az OTP a legtranszparensebb hazai tőzsdei cég

Régen nem látott szintre emelkedett a hazai tőzsdei vállalatok transzparenciája, a mezőny első felében szereplő vállalatok tovább javították eredményüket, szinte minden kategóriában, a tájékoztatás hitelességében, az ad-hoc információk minőségében vagy a befektetői kapcsolattartó alkalmasságában is javult a cégek teljesítménye, a tavalyi 2 után idén már 6 olyan vállalat volt, amelyik az 1-10-es skálán egészen kiváló, 8 feletti pontszámot ért el, derül ki a Portfolio idén már 19. alkalommal elkészített felméréséből, amelynek szakmai partnere a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) és a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége (BAMOSZ) volt, és amely 17 bank, befektetési szolgáltató és alapkezelő bevonásával készült.

Az idei felmérés alapján a legtranszparensebb hazai tőzsdei vállalat az OTP lett, a bankot a Mol és a Magyar Telekom követi a listán.

A hazai tőkepiac egyik legfontosabb eseményén, a BÉT Legek díjátadón a Tőzsde az előző év kiemelkedő teljesítményeit díjazza, a ma megtartott eseményen a Portfolio felmérése alapján a BÉT a kibocsátói transzparencia díjat az OTP-nek, a kibocsátói transzparencia mid-cap különdíjat az ANY Biztonsági Nyomdának, a legjobb befektetői kapcsolattartónak járó díjat pedig Réthy Róbertnek, a Mol befektetői kapcsolatok vezetőjének adta át.

Tőzsdei körkép - online előadás

Az erőteljes decemberi-januári emelkedések után volt egy kis megingás a tőzsdéken a koronavírus megjelenésének is köszönhetően, de gyorsan tovatűnt a negatív hangulat, így folyamatos történelmi csúcsoknak tapsolhatunk. Az online webináriumon áttekintjük, hogy hol állnak a hazai és nemzetközi tőzsdék, részvények, devizapiacok, valamint fel lehet tenni a Portfolio Trader elemzőjének a saját kérdéseket is.

Mol: van még tér lefelé

Hetek, hónapok óta folyamatosan csorog le a Mol árfolyama, és egyre többen várják a fordulatot a hazai olajpapír piacán. Sőt a 2020-as évre a Mol a kedvenc célpontok közé is került sokaknál, mondván, kimaradt a nagy tavalyi raliból, ezért sorra kéne kerülnie. Most technikai elemző szemüvegen keresztül nézzük meg, hogy mi lenne várható.

A szlovák főügyészség megsértette Hernádi Zsolt jogait

Megsértette a szlovák főügyészség Hernádi Zsoltnak, a Mol elnök-vezérigazgatójának az igazságos eljárásra és jogi védelemre vonatkozó alapvető jogait - mondta ki kedden a szlovák alkotmánybíróság, amely így jogosnak ítélte az olajipari óriás vezetőjének egy korábbi - az ellene Horvátországban kiadott elfogatóparanccsal kapcsolatban beadott - panaszát.

Ez a részvény most az alapkezelők kedvence

A hazai részvényindex az év végi csúcsdöntése után januárban lejjebb került. A Portfolio által készített legfrissebb alapkezelői felméréséből kiderül, hogy az általunk megkérdezett alapkezelők többsége rövid távon mérsékelt elmozdulást vár a magyar tőzsdén, azonban egy kisebbség mind rövid-, mind hosszabb távon meglehetősen optimista. A profi befektetők a magyar blue chipek közül ebben a hónapban Molt kedvelték a leginkább, a midcapek közül a Graphisoft Park és az ANY Biztonsági Nyomda részvényei kapták a legtöbb említést a felmérésünkben résztvevő alapkezelőktől ebben a hónapban.

Romlik az iparági környezet, de a Mol stratégiája megmentheti a helyzetet

Egyre fontosabb a Mol és az olajtársaságok életében a petrolkémia, ugyanis a motorüzemanyagok kereslete a növekvő környezettudatosságnak köszönhetően várhatóan csökkenni fog a jövőben. 2019 második felében jelentősen elkezdett szűkülni a Mol petrolkémiai marzsa, mely akár tartósan alacsony szinten is maradhat. Azonban az épülő poliolüzem megmentheti a helyzetet, és amennyiben a jelenlegi szinten maradna a petrolkémiai árrés, akkor előreláthatólag az új poliolgyár profitja kompenzálni tudná a becsült eredménycsökkenést.

Érkezett egy jó hír a Molnak

A Mol tegnap publikálta az operációja szempontjából fontosabb számait januárra vonatkozóan, melyről röviden már beszámoltunk. A kőolaj árfolyamának csökkenése egyértelműen negatívan befolyásolja a kutatás-termelés divízió eredményét, ez elég könnyen belátható. A finomítói és petrolkémiai árrések mozgatórugói azonban már sokkal komplexebbek, de mindkét terület árrései javulni tudtak a gyenge decemberi értékeket követően.

Izgalmas üzleti modellel hódít Magyarországon a Pannon Antenna

Magyarországon kevéssé ismert üzleti tevékenységgel, mobilhálózati bázisállomások bérleti jogának megvásárlásával és hosszú távú menedzselésével foglalkozik a Pannon Antenna. A vállalat ügyvezető igazgatója, Ferencz Sándor beszélt a Portfolio-nak a cég portfóliójáról, ügyfélállományának összetételéről, a távközlési piac változásáról.

Kulcsszinten a Mol árfolyama

Ismét adják az olajpapírokat a befektetők, melyek közül a Mol sem kivétel. Még az ág is húzza az olajcégeket, mert minden fontosabb értékvezérlő rosszul alakul, esik az olaj, gyengék a finomítói és petrolkémiai marzsok, ráadásul a PKN Orlen is csalódást keltő gyorsjelentést tett közzé. Azonban kisebb felpattanás jöhet a Mol árfolyamában, mert fontos támaszhoz érkezett a jegyzés.

Nem örülnek a befektetők a PKN Orlen gyorsjelentésének

29 százalékkal csökkent a PKN Orlen készletátértékelési hatásoktól tisztított EBITDA-ja éves alapon a negyedévben, melyhez a vállalat mindkét fő szegmense jelentősen hozzájárult. A szűkülő finomítói és petrolkémiai marzsok, illetve a kiskereskedelmi tevékenység csökkenő üzemanyagárrései voltak a felelősek a gyengébb teljesítményért.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR