|
|
| Ma: Átlag:
  • Mai forgalom
  • Elmúlt 30 kereskedési nap átlagforgalma
MOL ajánlati könyv
Vétel
ajánlat
db
kum
HUF
HUF kum
db
db árf.
Eladás
árf. db kum
db
HUF kum
HUF
ajánlat
db
MOL kötéslista
Idő Ár Darab Érték
MOL statisztikák, mutatók
nyitó: 0.0
előző záró:
napi átlag:
napi min.:
napi max.:
52 heti min.:
52 heti max.:
történelmi min.:
történelmi max.:
záró 52 heti min.:
záró 52 heti max.:
záró történelmi min.:
záró történelmi max.:
Egyhónapos záró árfolyam:
forgalom (db):
forgalom (HUF):
kapitalizáció (HUF):
BÉT teljes kap. (HUF):
változás 1 hó:
változás 3 hó:
változás 12 hó:
volatilitás 1 hó:
volatilitás 3 hó:
volatilitás 12 hó:
Féléves átlag:
Éves átlag:
Negyedéves záró árfolyam:
Előző éves záró árfolyam:
MOL adatlap
Teljes név:MOL Magyar Olaj és Gázipari Nyilvánosan Működő Részvénytársaság
Rövid név:MOL Nyrt.
Szektor:kőolaj- és földgázipar
Elérhetőség:1117 Budapest, Október huszonharmadika u. 18.
Telefonszám:+36-1-209-0000
Fax:+36-1-464-04-27
Web:www.mol.hu
Befektetői kapcsolattartó:Réthy Róbert
Befektetői kapcsolattartó mail:rrethy@mol.hu
Befektetői kapcsolattartó tel:+36-1-455-9652
Befektetői kapcsolattartó fax:+36-1-464-1335
Könyvvizsgáló:Ernst and Young Kft. (személyében felelős könyvvizsgáló: Szabó Gergely)
Tevékenység:Az 1991-ben megalakult MOL a Közép-Európa egyik meghatározó integrált olaj- és gázipari társasága, árbevétele alapján Magyarország legnagyobb vállalata. A cég 2000-ben meghatározó részesedést vásárolt Szlovákia vezető olajipari társaságában, a Slovnaftban, ahol 2004-ben a MOL részesedése a 98,4%-ra nőtt. A társaság 2003-ban 25%-os részesedést szerzett a horvát INA társaságban. A csoport több évtizedes kutatás-termelési tapasztalataira támaszkodva folyamatosan bővíti részvételét külföldi kitermelési projektekben. Két kiemelkedő hatékonyságú finomítót üzemeltet: a pozsonyi és a százhalombattai finomítókat. Ehhez kapcsolódik a kiterjedt kőolaj- és termékvezeték-rendszer, a tárolóhálózat és a folyamatosan bővülő kúthálózat. A csoport petrolkémiai üzletága polimerekkel látja el Európa számos műanyag-feldolgozó vállalatát. A MOL értékesítette földgáz-üzletágának jelentős részét, a földgázszállítás kivételével. 2006-ban megnyerte a Magyar Állam által kiírt stratégiai földgáztároló létesítésére kiírt pályázatot, valamint stratégiai együttműködést alakított ki a Gazprom-mal. A Társaság valamennyi alaptevékenységét illetően piacvezető Magyarországon és Szlovákiában.
Részvénytulajdonosok:

Magyar Állam (MNV Zrt., Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap) (15,24%, 124 920 702 részvény)

Maecenas Universitatis Corvini Alapítvány (10,00%, 81 942 946 részvény)

OmanOil (Budapest) Limited (7,14%, 58 530 352 részvény)

Saját részvény (6,97%, 57 101 263 részvény)

OTP Bank Nyrt. (6,14%, 50 319 296 részvény)

Megjegyzés: A közkézhányad meghatározásánál nem vettük figyelembe az olyan tulajdonosokat, akiknek a teljes értékpapír-állomány legalább 5%-a a tulajdonában van, valamint a letétkelezők birtokában lévő értékpapír-állomány azon részét, amelyről a letétkezelő rendelkezésre álló igazolása alapján megállapítható, hogy a teljes értékpapír állomány legalább 5%-át kitevő értékpapír mennyiség van az adott személy tulajdonában. A közkézhányad megjelenítése a kibocsátó által megadott adatokon alapul.

Igazgatóság:HERNÁDI Zsolt (elnök-vezérigazgató)
dr. CSÁNYI Sándor (alelnök)
MOLNÁR József (GCEO)
JÁRAI Zsigmond
Dr. Anwar al-KHARUSI
Dr. MARTONYI János
dr. PARRAGH László
Dr. Anthony RADEV
dr. Martin ROMAN
dr. VILÁGI Oszkár
Vállalatvezetés:HERNÁDI Zsolt (elnök-vezérigazgató)
MOLNÁR József (vezérigazgató)
FASIMON Sándor (ügyvezető igazgató
INA d.d. Igazgatóságának elnöke)
SIMOLA József (Pénzügyi vezérigazgató-helyettes)
RATATICS Péter (Csoportszintű Fogyasztói Szolgáltatások ügyvezető igazgató)
Dr. Berislav GASO (Kutatás-termelés ügyvezető igazgató)
HORVÁTH Ferenc (Downstream ügyvezető igazgató)
dr. VILÁGI Oszkár (Slovnaft vezérigazgató)
Felügyelőbizottság:ÁLDOTT Zoltán (elnök)
Dr. CHIKÁN Attila (elnök-helyettes)
DÁVID Ilona
John I. CHARODY
Vladimir KESTLER
Prof. Dr. LÁNCZI András
Ivan MIKLOS
Dr. SZIVEK Norbert
BOGNÁR Piroska
SZABÓ Csaba
TÓTH András
Dr. PUSKÁS Sándor
ÖRDÖG Tibor István
Részvényfajta:Törzsrészvény
Értékpapír típus:Névre szóló
Értékpapír előállítási módja:Dematerializált
Kereskedés pénzneme:125 HUF
Bevezetett értékpapír mennyisége (db):819 424 824
Tőzsdei kategória:Prémium
Kereskedés pénzneme:HUF
Bevezetési nap:1995-11-28
Első kereskedési nap:1995-11-28
Az oldalon a MOL árfolyam alakulását lehet nyomonkövetni
MOL hírek

Nem fizet osztalékot a Mol és visszavonja a 2020-as eredmény-előrejelzését

A Mol részletesen tájékoztatta a befektetőket a koronavírus miatt szükséges intézkedésekről, és annak hatásairól a vállalat működésére tekintettel. Az igazgatóság a vállalatok nagy részéhez hasonlóan a jelenlegi bizonytalan helyzetre való tekintettel nem javasol idén osztalékkifizetést. A Mol egy sor készpénzmegőrzésre irányul intézkedést hozott, illetve részletes tájékoztatást nyújtott az egyes üzletágait érintő hatásokról, és visszavonta a 2020-as évre vonatkozó EBITDA előrejelzését.

Őrült rali a magyar tőzsdén, érdemes még beszállni?

A hatalmas márciusi zuhanás után a magyar tőzsdén nagy felpattanás látszik, már 18 százalékot emelkedett a BUX az idei mélypontjáról, az OTP mellett a Mol és a Richter grafikonja is izgalmas. A hazai blue chipek grafikonjait megvizsgálva összeszedtük, mire érdemes figyelni az előttünk álló napokban.

Fontos szintek közé szorult a Richter

Az elmúlt hetek jelentős esését követően a hazai részvényindex ezen a héten gyakorlatilag oldalazott, rövid távon pedig alighanem a koronavírus járvány, és ezzel összefüggésben a nemzetközi hangulat változása lehet majd meghatározó a hazai részvénypiac számára is. Az OTP a hét végéhez közeledve ismét felpattant, míg a Richter fontos technikai szintek közé szorult. A hazai blue chipek grafikonjait megvizsgálva összeszedtük, hogy mire érdemes figyelni az előttünk álló napok során.

110 ezer liter fertőtlenítőszert gyártott le és szállított ki a Mol

A gyártás megkezdését követő első napokban 110 ezer liter Mol Hygi kéz- és felületfertőtlenítőt szállított ki a Mol Lub az ország különböző pontjaira, hogy segítse a koronavírus-járvány megfékezését -  közölte a társaság vasárnap az MTI-vel.

A koronavírus miatti pánik hozta el a magyar tőzsdén, amit sokan régóta vártak

Évek óta azt találgattuk, mi az, ami újra a 2008-as válság előtti vagy alattihoz hasonló szintre emeli majd a magyar tőzsde forgalmát. Új kibocsátók megjelenése? Például nagy állami vállalatok tőzsdei bevezetése hozza meg az érdeklődés és a forgalom emelkedését? Idén márciusban bekövetkezett, amire sokan vártak, sajnos nagyon nem úgy, ahogy szerettük volna: a forgalom a koronavírus-járvány miatti pánik miatt emelkedett masszívan.

Rekord számokat tett közzé a Mol

2012 óta nem látott kedvező finomítói árrést publikált a Mol, mely az óriásit eső nyersolaj áraknak volt köszönhető. A petrolkémiai árrés is hatalmasat hízott, azonban kérdés, hogy hosszú távon is fent tudnak-e maradni ezek a remek értékek. A Mol jól diverzifikált finomítói és kutatás-termelési tevékenysége ismét kifizetődni látszik, ugyanis amikor az egyik divízió gyengélkedik, a másik jól teljesít.

Reagált is a BKK: sűrítik a járatokat Budapesten

A BKK a fővárosi közösségi közlekedésben ma reggel tapasztaltak alapján április 2-től, csütörtöktől gyakoribb járatindulást biztosít számos vonalon. A járatsűrítés célja, hogy egyetlen vonalon se legyen nagyobb a járművek kihasználtsága a nemzetközi gyakorlatban is alkalmazott 30 százaléknál, azaz az utasok tartani tudják a megfelelő távolságot egymástól – közölte a Budapest Közlekedési Központ.

Száguld a Mol, maga mögé utasítja a versenytársait

Ma 7 százalékot meghaladó emelkedésben is tartózkodott a Mol árfolyama, melyet egyrészt az emelkedő olajárak, másrészt pedig a globális jó hangulat segít. Azonban a szektorán belül is az emelkedés élén áll a hazai olajtársaság és a magyar blue chipek között is. Utánanéztünk az okoknak.

Lefordult az OTP, fontos szint alá került a Richter

Az elmúlt hetek nagy esése után a hazai részvényindex felpattant, a hét végére azonban alábbhagyott a lendület, és a BUX nagy eséssel zárta a pénteki kereskedést. Az OTP lefordulása mellett a héten a Richter nem tudott megkapaszkodni egy fontosabb szint felett. Az előttünk álló hét folyamán a koronavírus járvánnyal kapcsolatos hírfolyam mozgathatja majd a piacokat és a magyar tőzsdét is.

Elképesztő, 300 forint alatt a benzin ára a kutakon

A világ nagy olajhatalmai március elején tartott találkozójukon nem voltak képesek megegyezésre jutni a kitermelésük további csökkentéséről, és Szaúd-Arábia árháborúba kezdett, továbbá az olajkereslet is jelentős nyomás alatt áll, aminek következtében az olajár közel harminc éve nem látott mértékben zuhant. Az olajár hatalmas esése a hazai üzemanyagárakra is hatást gyakorol, a mai naptól ismét nagyot csökken az benzin ára a hazai kutakon, a benzin ára az újabb 10 forintos csökkentéssel fontos lélektani szint alá kerül, 298 forintra mérséklődik. Érdemes megemlíteni, hogy legutoljára 2016. február végén járt 300 forint alatt a benzin ára. A gázolaj ára a mai nappal nem változik.

Koronavírus: újabb támogatás a Moltól az egészségügyi dolgozóknak

A Mol Limo kedvezményei után a Mol Plugee is csatlakozott a koronavírussal kapcsolatos felajánlásokhoz, és mától az egészségügyi intézmények és az orvosok ingyenesen tölthetik elektromos járműveiket a MOL Plugee töltőin igazolványuk felmutatását követően.

Koronavírus: fontos változások jönnek a budapesti tömegközlekedésben

A szombati menetrenden alapuló, de számos frekventált vonalon annál sűrűbb közlekedést biztosító menetrendet vezet be munkanapokra a BKK április 1-jétől, szerdától, mert a 80-90 százalékkal visszaesett utasszám nem indokolja a tanszüneti közlekedési rend további fenntartását. Csúcsidőben a metró-, valamint a nagyobb forgalmat bonyolító villamos- és buszvonalakon továbbra is a forgalomhoz mérten sűrű járatindulásra lehet számítani  -írja a BKK közleményében.

Itt a lista: újabb 13 cégnél kezdik meg a munkát a honvédelmi akciócsoportok

A mai naptól újabb 13 vállalatnál kezdik meg a munkát a Létfontosságú Magyar Vállalatok Biztonságáért Felelős Akciócsoport, melynek vezetője Dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter - jelentette be a Honvédelmi Minisztérium. A mostani listán többnyire kiskereskedelmi láncok, gyógyszeripari cégek, energiacégek és telekomcégek találhatók. Több tőzsdei cég is érintett.

Koronavírus: mi lesz a tőzsdei vállalatok közgyűléseivel?

A koronavírus-járvány miatt elrendelt intézkedések megnehezíthetik a döntéshozatali eljárásokat is. Mindez a 2019-es üzleti év közelgő lezárására, a pénzügyi beszámolók elfogadására és az éves rendes köz- és taggyűlésekre tekintettel egyre égetőbb problémaként jelentkezik, ami a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett vállalatok esetében már látható is. A Kapolyi Ügyvédi Iroda áttekintette, ebben a helyzetben hogyan lehet közgyűléseket, taggyűléseket tartani.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR