Önnek nincs realtime adat előfizetése
Előfizetek

Mol árfolyam

Ma: | Átlag:
  • Mai forgalom
  • Elmúlt 30 kereskedési nap átlagforgalma
MOL ajánlati könyv
Vétel
ajánlat
db
kum
HUF
HUF kum
db
db árf.
Eladás
árf. db kum
db
HUF kum
HUF
ajánlat
db
MOL kötéslista
Idő Ár Darab Érték
MOL statisztikák, mutatók
Kapitalizáció (millió HUF): 1810928.86104
Nyitó ár: 2166
Előző záró ár: 2162
Napi átlagár: 2191.819577
180 napos átlagár: 1983.311527379
360 napos átlagár: 1951.2266641312
Napi minimum: 2124
Napi maximum: 2228
Éves minimum: 1501 2020-03-18
Éves maximum: 2494 2020-03-05
Történelmi minimum: 1007 2009-03-12
Történelmi maximum: 3877 2007-09-25
Forgalom (db): 1480732
Forgalom: 3245497386
Árfolyamváltozás 1 hó: -4.3362831858407%
Árfolyamváltozás 3 hó: 42.236842105263%
Árfolyamváltozás 12 hó: 42.236842105263%
Adatlap
Mol
Rating
Értékpapír megnevezése MOL share
Értékpapír kibocsátója MOL Hungarian Oil and Gas Public Limited Company
Részvényfajta Ordinary share
Értékpapír előállítási módja Dematerializált
ISIN HU0000153937
Kijelzés módja (Ticker) MOL
Értékpapír névértéke 125 HUF
Bevezetett értékpapír mennyisége (db) 819 424 824
Osztalékjogosultság Full year
Bevezetési nap 1995-11-28
Első Kereskedési Nap 1995-11-28
Tőzsdei kategória Prime
Kereskedés pénzneme HUF
Bevezetési Ár 1100
Az adatok forrása: Budapest Stock Exchange
Az adatok jellege: késleltetett.

A szolgáltatást legjobb tudásunk szerint nyújtjuk. A szolgáltatás elérhetőségének részbeni vagy teljes hiányáért, késedelméért, pontatlanságáért illetve egyéb zavaráért a Net Média Zrt. csak akkor felel, hogy ha az kifejezetten és kizárólag neki felróható okból következik be. Egyéb okból bekövetkezett szolgáltatás-zavarért a felelősségét kifejezetten kizárja. Kizárja a Net Média zrt. a felelősségét az információhoz való jogosulatlan hozzáférésből vagy az információval való bármilyen egyéb visszaélésből eredő károkért. Az előbbiekben megjelölt, illetve jogszerűen egyébként ki nem zárható egyéb felelősség kivételével ...

Tovább
Az oldalon a MOL árfolyamalakulását lehet nyomon követni.

Hibabejelentő

A megújult adatterminált alaposan teszteltük, de előfordulhatnak hibák. Ha rendellenes működést tapasztalsz, kérjük, jelezd nekünk!
Tovább az űrlapra
PORTFOLIO RATING Az átláthatóbb befektetésekért Bővebben
Videóajánló

Videóajánló

További videók
A legjobb befektetés, de hogyan tudsz választani közülük? - ETF kiválasztás
Indexkövető ETF, okos befektetés
Tőzsdei stratégiaépítés kezdőknek
Kezdő befektető kalauz

Videóajánló

A legjobb befektetés, de hogyan tudsz választani közülük? - ETF kiválasztás
Indexkövető ETF, okos befektetés
Tőzsdei stratégiaépítés kezdőknek
Kezdő befektető kalauz

MOL hírek

Nagyot hajrázott a Dow a hétvége előtt

Európában a kezdeti rossz hangulat fokozatosan javult nap közben, majd délutánra vegyes kép alakult ki a tőzsdéken, a BUX felülteljesítő volt ma. A vártnál jobb, friss amerikai munkaerőpiaci adatot követően felpattantak a tengerentúli tőzsdék a nyitáskor, majd kis megingással a jó hangulat kitartott a zárásig is.

Megússza a magyar tőzsde a rá nehezedő súlyos nyomást?

Az újabb szigorú lezárások mélyen érinthetik a legnagyobb hazai tőzsdei cégeket, ami magával hozta az eladókat az amúgy is bizonytalan, csökkenő nemzetközi piacok árnyékában. A négy blue chipből három még viszonylag jól tartja magát az aktuális támaszok felett, de mindegyik esetén látni aggasztó jeleket az árfolyamaik alakulását vizsgálva.

Felfordulás az olajiparban - 40 vagy 4000 forintos benzinár jön?

Az elmúlt hónapokban jelentősen emelkedtek az üzemanyagárak, január óta a benzin literenkénti átlagára már több mint 50 forinttal nőtt, amiben nagy szerepe van az olajár emelkedésének, de emellett más tényezők is fontosak. A legtöbb olajipari szereplő pedig a koronavírus-járvány miatt alaposan visszavágta a tervezett beruházási kiadásait, aminek szintén komoly következményei lehetnek majd. Emellett pedig a fókusz az üzemanyagokról más jellegű tevékenységekre helyeződik át fokozatosan. A Mol is a múlt héten tette közzé a 2030-as stratégiájának aktualizált változatát, amiben kijelölték az új célokat. Jó-e ez az irány, miért nőhetnek majd jelentősen az üzemanyagárak a jövőben, mik a nemzetközi trendek, vannak-e kiváló befektetési lehetőségek a szektorban? Többek között erről beszélgetett Szemán Ákos, a Portfolio részvényelemzője Pletser Tamással, az Erste olaj- és gázipari elemzőjével.

Bombaformában voltak az amerikai tőzsdék is

Raliznak az amerikai tőzsdék, feljebb került a Dow Jones, a Nasdaq és az S&P 500 is, amely részben a kötvényhozamokra nehezedő nyomás csökkenésének, részben pedig a közelgő újabb nagy pénzügyi mentőcsomagnak köszönhető, miután az amerikai képviselőház elfogadta az újabb körös gazdaságélénkítő csomagot, amely most a szenátus elé került. Európában szintén jó hangulatban telik a hétfői kereskedés, amely hasonlóan a kedvezőbb kötvénypiaci mozgásoknak tudható be.

Már a koronavírus-járvány előtti szinteken a BUX, közel a történelmi csúcs

A BUX jól teljesített februárban, 0,7 százalékkal került feljebb a hónap során, amit segített a relatíve kedvezőbb nemzetközi hangulat is, egyedül a technológiai cégekben gazdag Nasdaq teljesített gyengén. A befektetőket elsősorban a növekvő kötvényhozamok és az inflációval kapcsolatos aggodalmak bizonyították el. A koronavírus-járvány alakulását kettősség jellemzi, hiszen néhol megindult a harmadik hullám is. A BÉT forgalma ebben a közegben alacsonyabb volt a januárihoz képest, de a teljesítménye jó volt, főleg a Richter és a Magyar Telekom tudott emelkedni. A brókercégek rangsorában is volt némi mozgás, a Wood bonyolította a legnagyobb forgalmat a hónapban, míg a Concorde volt a második és az Erste a harmadik.

Nagyot megy ma a magyar tőzsde, tépik a Molt

Jól indult március első hete a tőzsdéken, komoly emelkedést látunk Európa vezető részvényindexein, azonban még az erős mezőnyben is felülteljesítő a BUX. A magyar tőzsdét elsősorban az OTP és a Mol húzza, a Mol árfolyama több mint 4 százalékot emelkedett.

Kiderült, ki finanszírozza a BudaPart legújabb irodaházát

Egy éve nyitotta meg kapuit, a BudaPart GATE irodaház, idén nyáron pedig átadják a beruházás második irodaházát, a BudaPart CITY-t. A beruházást a Magyar Fejlesztési Bank és a Takarékbank Zrt. egyenlő arányban finanszírozza. A két épületben eddig 20 hazai és multinacionális cég írt alá bérleti szerződést. A BudaPart alapkoncepciója, hogy az egyik legfontosabb üzleti negyeddé váljon a budapesti irodapiacon, a közvetlen közelében lévő irodaházakkal együtt független alpiacot alkotva, létrejöjjön a „Buda Business District”.

Hogyan látja a jövőt a Mol? Mekkora lesz az osztalék?

A Mol ma reggel tette közzé aktualizált hosszútávú stratégiáját, amelyhez prezentációt is készítettek, ebből többek között kiderül, hogy mit vár a Mol a vállalat szempontjából fontos inputokkal, és a vállalat eredményével kapcsolatban. Összegyűjtöttük a prezentációból a befektetők számára legfontosabb sarokszámokat.

Itt a Mol nagy bejelentése, meghirdették a fordulatot

A Mol utoljára 2016-ban fogalmazott meg komplex, hosszútávú, stratégiát, amelyet most aktualizált a vállalat, az új stratégiában még nagyobb fókuszt kapnak a fenntarthatósági célok, és bekerült a 2030 utáni időszakra vonatkozó jövőkép, és a távlati tervek is. A fosszilis motorüzemanyagok iránti kereslet hosszú távú csökkenése miatt a Mol folytatja és felgyorsítja az átállást az üzemanyag-termelésről a vegyiparra, a fogyasztói szolgáltatások területén magas szinten digitalizált kiskereskedelmi és komplex mobilitási szolgáltatóvá kíván válni a régióban. A vállalat olyan új üzletágakba tervez beruházni, mint a hulladékkezelés és -hasznosítás, az újrahasznosítás, a szén-dioxid-leválasztás, -hasznosítás és -tárolás, a második generációs bioüzemanyagok vagy akár a hidrogénnel kapcsolatos lehetőségek. 2030-ra a beruházási költségek több mint felét, 2050-re pedig teljes egészét fenntartható beruházásokra fordítaná a Mol.

Az OTP a legtranszparensebb hazai tőzsdei cég, de egy midcap is felfért a dobogóra

Tovább javult a hazai tőzsdei vállalatok transzparenciája, mindegyik magyar cég jobb eredményt ért el az idei felmérésünkben, mint egy évvel korábban. A blue chipek továbbra is az élmezőnyben vannak, de a midcapek is kezdik beérni őket, sőt, idén egyikük felállhatott a dobogó harmadik helyére - derül ki a Portfolio idén már 20. alkalommal elkészített transzparencia-felméréséből, amelynek szakmai partnere a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) és a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége (BAMOSZ) volt, és amely 19 bank, befektetési szolgáltató és alapkezelő bevonásával készült.

Az idei felmérés alapján a legtranszparensebb hazai tőzsdei vállalat az OTP lett, a bankot a Mol követi a listán és idén a dobogóra felfért egy midcap is, a Graphisoft Park a harmadik helyet szerezte meg.

A hazai tőkepiac egyik legfontosabb eseményén, a BÉT Legek díjátadón a Tőzsde az előző év kiemelkedő teljesítményeit díjazza, a ma megtartott eseményen a Portfolio felmérése alapján a BÉT a kibocsátói transzparencia díjat az OTP-nek, a kibocsátói transzparencia mid-cap különdíjat a Graphisoft Parknak, a legjobb befektetői kapcsolattartónak járó díjat pedig Réthy Róbertnek, a Mol befektetői kapcsolatok vezetőjének adta át.

BÉT: itt vannak 2020 tőzsdei legjei

A Budapesti Értéktőzsde idén is megrendezte a hazai tőkepiac legjobb teljesítményeit díjazó eseményét, az immár több mint két évtizedes múltra visszatekintő BÉT Legek 2020 díjátadó gálát. Az online formátumban zajló díjátadó keretében a BÉT többek között olyan, kiemelt presztízzsel bíró elismeréseket adott át, mint az év legnagyobb forgalmú részvénykereskedő cége, az év legnagyobb forgalmat elért részvénykibocsátója, vagy a befektetői tudatosság terjesztéséért odaítélt díj. A BÉT Legek díjak átadásával a BÉT a hazai tőkepiac további fejlődését kívánja ösztönözni.

Jöhet a következő nagy kör felfelé a tőzsdéken?

A vezető európai részvényindexek ma jellemzően emelkedtek, a magyar tőzsde viszont csak stagnált, és ez volt a jellemző az amerikai részvénypiacokon is. A kriptodevizák azonban ma is száguldottak, a bitcoin 7 százalékos emelkedéssel elérte az 1000 milliárd dolláros piaci kapitalizációt.

Mol: a 2020-as célok teljesültek, idén pedig még feljebb tették a lécet

Ma hajnalban tette közzé friss negyedik negyedéves számait a Mol, ahol a legtöbb adat tekintetében a piaci konszenzus alatt teljesített a társaság. Ellenben a fogyasztói szolgáltatások üzletág remekelt, és a menedzsment által kitűzött 2020-as célok is teljesültek, idén pedig még feljebb tették a lécet EBITDA terén. Emellett a ma délelőtti ezekkel kapcsolatos elemzői konferencián további érdekességeket közölt a felsővezetés. Többek között az is kiderült, hogy a horvát kormány és a Mol álláspontjai nagyon messze vannak egymástól INA-ügyben és jelentősen csökken a gáz üzletág bevétele szerbiai változások miatt.

Új sztárja sem tudta megmenteni a Molt, betettek a korlátozások

A kifejezetten erős tavalyi harmadik negyedév után a negyedik negyedév már valamivel gyengébb lett a Molnál, a befektetők által leginkább figyelemmel követett eredménysorokon a Mol alacsonyabb eredményt szállított, mint amire az elemzők számítottak. Érdemes azonban kiemelni a fogyasztói szolgáltatások üzletágat, ami ezúttal is bravúros teljesítményt nyújtott, és alaposan javította az összképet, de a Mol sztárja így is csak ellensúlyozni tudta a többi szegmens alacsonyabb számait. Ellenben sokkal biztatóbb, hogy a vállalat nem csak teljesítette a 2020-as célkitűzéseit, de az EBITDA és a szabad készpénztermelés tekintetében jóval meg is haladta azokat, és a beruházások mértéke is a kitűzött kereteken belül tudott maradni. Ezen felül jövőre még magasabbra tette a lécet a menedzsment, ami magabiztosságra utal. Befektetői szemszögből pedig kifejezetten vonzónak tűnik jelenleg a Mol árazása P/E alapon, és a technikai kép sem mondható rossznak.

A Dow pluszba tudott kapaszkodni a végére

Szerdán az ázsiai piacokon leginkább a profitrealizálás látszott az elmúlt időszakban látott emelkedést követően, a kínai tőzsdéken pedig továbbra sem volt kereskedés a Holdújév ünnepe miatt. A vezető európai indexek lejjebb kerültek ma, a magyar tőzsde korábbi lendülete is elfogyott délutánra. A tengerentúlon szintén negatív hangulat uralkodik, ami részben az emelkedő kötvényhozamokkal kapcsolatos aggodalmaknak tudható be, emellett a befektetők a gazdasági adatokra figyelnek.

Most kiderül, hogyan viselték a magyar cégek a koronavírus második hullámát

A héten hivatalosan is elstartol a gyorsjelentési szezon a magyar tőzsdén, ami azért is különösen érdekes, mert arról az időszakról, a tavalyi negyedik negyedévről publikálják a hazai vállalatok a legfrissebb számaikat, amikor a koronavírus újabb hullámának megfékezése érdekében hozott korlátozások már érvényben voltak. Betekintést nyerhetünk tehát abba, hogy a magyar cégek hogyan élték meg a lezárásokat, voltak köztük olyanok, mint a 4iG, amelyek kevésbé szenvedték meg az időszakot, mint a ciklikus iparágak vállalatai, például a héten jelentő Rába, amelynek az eredményén valószínűleg alaposan meglátszottak a korlátozások. Mindemellett azt sem szabad elfelejteni, hogy nem csak a negyedik negyedéves, de a tavalyi egész éves számokat is publikálják a cégek, tehát világossá fog válni, hogy mekkora ütést mért a koronavírus a hazai vállatokra a válság előtti időszakhoz képest.

Tépik a Mol és a Richter részvényét

Kimondottan jól kezdte a mai kereskedést a magyar tőzsde, a BUX jelenleg 1,5 százalékos pluszban tartózkodik. Kiemelkedik a blue chipek közül a Mol és a Richter, komoly emelkedést láthatunk mindkét nagyvállalat papírjánál.

Hamarosan Magyarország is kész lesz az azeri gáz fogadására

Magyarország októberig befejezi a nemzeti gázszállítási hálózat hiányzó szakaszát, amivel kész lesz az azeri gáz fogadására - mondta a külgazdasági és külügyminiszter a Déli Gázfolyosó Miniszteri Tanácsadó Testületének csütörtöki online ülésén.

A Mol ma a magyar tőzsde egyik legjobbja, zsákolják a befektetők

Ma kifejezetten erős teljesítményt nyújt a Mol részvénye, amely már több mint 2 százalékot emelkedett, és a legforgalmasabb papír a BÉT-en. Ennek több okai s van, egyrészt az elmúlt időszakban kiválóan teljesít az olaj, és a Brent árfolyama már a koronavírus-járvány előtti szinteken áll. Másrészt ehhez szorosan kapcsolódva egyes országokban már kedvezőbb képet mutatnak a koronavírusos adatok, és enyhítettek a lezárásokon. Végül a technikai kép továbbra is emelkedő trendet mutat.

Önnek nincs realtime adat előfizetése
Előfizetek

Hibabejelentő

A megújult adatterminált alaposan teszteltük, de előfordulhatnak hibák. Ha rendellenes működést tapasztalsz, kérjük, jelezd nekünk!
Tovább az űrlapra
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR