|
|
| Ma: Átlag:
  • Mai forgalom
  • Elmúlt 30 kereskedési nap átlagforgalma
MOL ajánlati könyv
Vétel
ajánlat
db
kum
HUF
HUF kum
db
db árf.
Eladás
árf. db kum
db
HUF kum
HUF
ajánlat
db
MOL kötéslista
Idő Ár Darab Érték
MOL statisztikák, mutatók
nyitó: 1579
előző záró:
napi átlag:
napi min.:
napi max.:
52 heti min.:
52 heti max.:
történelmi min.:
történelmi max.:
záró 52 heti min.:
záró 52 heti max.:
záró történelmi min.:
záró történelmi max.:
Egyhónapos záró árfolyam:
forgalom (db):
forgalom (HUF):
kapitalizáció (HUF):
BÉT teljes kap. (HUF):
változás 1 hó:
változás 3 hó:
változás 12 hó:
volatilitás 1 hó:
volatilitás 3 hó:
volatilitás 12 hó:
Féléves átlag:
Éves átlag:
Negyedéves záró árfolyam:
Előző éves záró árfolyam:
MOL adatlap
Teljes név:MOL Magyar Olaj és Gázipari Nyilvánosan Működő Részvénytársaság
Rövid név:MOL Nyrt.
Szektor:kőolaj- és földgázipar
Elérhetőség:1117 Budapest, Október huszonharmadika u. 18.
Telefonszám:+36-1-209-0000
Fax:+36-1-464-04-27
Web:www.mol.hu
Befektetői kapcsolattartó:Réthy Róbert
Befektetői kapcsolattartó mail:rrethy@mol.hu
Befektetői kapcsolattartó tel:+36-1-455-9652
Befektetői kapcsolattartó fax:+36-1-464-1335
Könyvvizsgáló:Ernst and Young Kft. (személyében felelős könyvvizsgáló: Szabó Gergely)
Tevékenység:Az 1991-ben megalakult MOL a Közép-Európa egyik meghatározó integrált olaj- és gázipari társasága, árbevétele alapján Magyarország legnagyobb vállalata. A cég 2000-ben meghatározó részesedést vásárolt Szlovákia vezető olajipari társaságában, a Slovnaftban, ahol 2004-ben a MOL részesedése a 98,4%-ra nőtt. A társaság 2003-ban 25%-os részesedést szerzett a horvát INA társaságban. A csoport több évtizedes kutatás-termelési tapasztalataira támaszkodva folyamatosan bővíti részvételét külföldi kitermelési projektekben. Két kiemelkedő hatékonyságú finomítót üzemeltet: a pozsonyi és a százhalombattai finomítókat. Ehhez kapcsolódik a kiterjedt kőolaj- és termékvezeték-rendszer, a tárolóhálózat és a folyamatosan bővülő kúthálózat. A csoport petrolkémiai üzletága polimerekkel látja el Európa számos műanyag-feldolgozó vállalatát. A MOL értékesítette földgáz-üzletágának jelentős részét, a földgázszállítás kivételével. 2006-ban megnyerte a Magyar Állam által kiírt stratégiai földgáztároló létesítésére kiírt pályázatot, valamint stratégiai együttműködést alakított ki a Gazprom-mal. A Társaság valamennyi alaptevékenységét illetően piacvezető Magyarországon és Szlovákiában.
Részvénytulajdonosok:

Maecenas Universitatis Corvini Alapítvány (10,00%, 81 942 946 részvény)

Tihanyi Alapítvány (10,00%, 81 942 946 részvény)

OmanOil (Budapest) Limited (7,14%, 58 530 352 részvény)

Saját részvény (6,38%, 52 314 429 részvény)

OTP Bank Nyrt. (6,20%, 50 827 864 részvény)

Magyar Állam (MNV Zrt., Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap) (5,24%, 42 977 996 részvény)

Megjegyzés: A közkézhányad meghatározásánál nem vettük figyelembe az olyan tulajdonosokat, akiknek a teljes értékpapír-állomány legalább 5%-a a tulajdonában van, valamint a letétkelezők birtokában lévő értékpapír-állomány azon részét, amelyről a letétkezelő rendelkezésre álló igazolása alapján megállapítható, hogy a teljes értékpapír állomány legalább 5%-át kitevő értékpapír mennyiség van az adott személy tulajdonában. A közkézhányad megjelenítése a kibocsátó által megadott adatokon alapul.

Igazgatóság:HERNÁDI Zsolt (elnök-vezérigazgató)
dr. CSÁNYI Sándor (alelnök)
MOLNÁR József (GCEO)
JÁRAI Zsigmond
Dr. Anwar al-KHARUSI
Dr. MARTONYI János
dr. PARRAGH László
Dr. Anthony RADEV
dr. Martin ROMAN
dr. VILÁGI Oszkár
Vállalatvezetés:HERNÁDI Zsolt (elnök-vezérigazgató)
MOLNÁR József (vezérigazgató)
FASIMON Sándor (ügyvezető igazgató
INA d.d. Igazgatóságának elnöke)
SIMOLA József (Pénzügyi vezérigazgató-helyettes)
RATATICS Péter (Csoportszintű Fogyasztói Szolgáltatások ügyvezető igazgató)
Dr. Berislav GASO (Kutatás-termelés ügyvezető igazgató)
HORVÁTH Ferenc (Downstream ügyvezető igazgató)
dr. VILÁGI Oszkár (Slovnaft vezérigazgató)
Felügyelőbizottság:ÁLDOTT Zoltán (elnök)
Dr. CHIKÁN Attila (elnök-helyettes)
DÁVID Ilona
John I. CHARODY
Vladimir KESTLER
Prof. Dr. LÁNCZI András
Ivan MIKLOS
Dr. SZIVEK Norbert
BOGNÁR Piroska
SZABÓ Csaba
TÓTH András
Dr. PUSKÁS Sándor
ÖRDÖG Tibor István
Részvényfajta:Törzsrészvény
Értékpapír típus:Névre szóló
Értékpapír előállítási módja:Dematerializált
Kereskedés pénzneme:125 HUF
Bevezetett értékpapír mennyisége (db):819 424 824
Tőzsdei kategória:Prémium
Kereskedés pénzneme:HUF
Bevezetési nap:1995-11-28
Első kereskedési nap:1995-11-28
Az oldalon a MOL árfolyam alakulását lehet nyomonkövetni
MOL hírek

Hernádi Zsolt: Nehéz évek jönnek, de mi szeretjük a nehéz éveket

Olyan keresleti és kínálati folyamatok zajlottak az elmúlt hónapokban az olajiparban, amelyre az iparág nem volt felkészülve, ahhoz, hogy a korábbi állapotokhoz visszatérjen az olajipar, akár 5 évre is szükség lehet, mondta el a közgazdász-vándorgyűlésen Hernádi Zsolt, a Mol elnöke, aki arról is beszélt, hogy alapvető stratégiai cél a dekarbonizáció, az energiaátmenet nem lehet kérdés, de ezt csak józanul, „kétszer mérni és egyszer vágni” elv alapján szabad megvalósítani.

3,16%-os mínuszban zárt a Nasdaq

Vegyes volt a kép az ázsiai tőzsdéken, a befektetők Jerome Powell szavait emésztették, a jegybankelnök arról számolt be, hogy a Fed minden eszközét kész használni a maradandó gazdasági kár elkerülésére. Európában kifejezetten jó volt a hangulat annak ellenére, hogy vegyes markogazdasági adatok érkeztek az eurozónából. A magyar tőzsde is menni tudott az európai hangulattal, a hazai nagypapírok közül a Richtert kell kiemelni, melynek árfolyama 4,6 százalékos pluszban zárt. A tengerentúli tőzsdék a kezdeti emelkedés után lefordultak, ebben részben szerepet játszhat a csalódást keltő friss makrogazdasági adat is.

Equilor: jöhetnek az új csúcsok a tőzsdéken

Megosztottak a szakértők azzal kapcsolatban, hogy milyen szinteken zárhatják az évet a részvénypiacok, az Equilor szerint a fontosabb részvényindexek új csúcsokat érhetnek el, azonban a brókercég vezető elemzője szerint óvatosságra inthet, hogy a részvények árazása a piac által várt idei eredmények függvényében magas szinteken tartózkodik. Az általános tőzsdei körkép mellett többek között a magyar piacról, és izgalmas befektetési lehetőségekről is beszámolt a brókercég.

Elszakadtunk a világtól, alaposan megütötték a magyar tőzsdét

A BUX alaposan lemaradt idén a világ vezető részvényindexeitől a március közepe óta tartó raliban, a gyenge teljesítmény mögött elsősorban a magyar blue chipek rossz teljesítménye húzódik meg. Megnéztük az OTP, a Mol, a Richter és a Magyar Telekom grafikonjait, hogy mi történt és mire számíthatunk tőlük a közeljövőben.

Alaposan megütötték a magyar tőzsdét, lejtőn a blue chipek

Nagyon durván kilógott mai negatív teljesítményével a BUX az európai részvényindexek közül, hiszen a jó európai és amerikai hangulat mellett is 2 százalék felett esett. A teljesítményhez erősen hozzájárult a blue chipek rossz szereplése, köztük az OTP, a Mol és a Richter is.

Ismét Patai Mihályt választották a Budapesti Értéktőzsde elnökévé

Szeptember 14-én tartotta meg a Budapesti Értéktőzsde a tavaszi, rendes közgyűlés döntéseit megerősítő rendkívüli közgyűlését, amelynek keretében újra Patai Mihályt, a Magyar Nemzeti Bank alelnökét választották meg a BÉT elnökévé. A közgyűlésen emellett az összes határozati pont, így a tőzsde 2019-es pénzügyi beszámolója is elfogadásra került: a tavalyi évre vonatkozó árbevétel 2018-hoz képest mintegy 5 százalékos emelkedést mutatva 2,65 milliárd forintot tett ki, az adózás utáni eredmény pedig közel ötszörösére, 1 497 millió forintra nőtt. A közgyűlés döntése alapján osztalékot ezúttal sem fizet tulajdonosainak a társaság, azt a tőkepiac további piacfejlesztési tevékenységébe forgatja.

Nagyon veszélyes átverés terjed a Facebookon, de a közösségi oldal széttárja a karjait

Az elmúlt hetekben szinte elárasztották a Facebookot az olyan bitcoinos hirdetések, melyekben látszólag híres magyar emberek adnak interjút különféle TV-csatornáknak és felfedik a meggazdagodás titkát: egy noname bitcoin-kereskedőprogramot. Ezek természetesen álhírek és nyilván csalásról van szó, de a közösségi portál mégis látszólag ölbe tett kézzel nézi az átverős bitcoinos hirdetések terjedését és a felhasználókra bízza ezek kiszűrését, jelentését. Évek óta húzódó, nemzetközi problémáról van szó, melyet egy kicsit több erőfeszítéssel már rég orvosolni lehetett volna, de sajnos a helyzet érdemi megoldása nem feltétlen áll a Facebook érdekében.

Fontos változások jönnek a magyar tőzsdén

A Budapesti Értéktőzsde döntött a BUX és BUMIX kosarak új összetételéről. Az új összetételű indexkosarak bevezetésére 2020. szeptember 21-én, vagyis jövő hét hétfőn kerül sor.

Pluszban zárt a Dow és az S&P

A tegnapi nap délelőttjén még jó hangulatban telt a kereskedés, az amerikai határidős piacok is emelkedést vetítettek előre. Az amerikai piacnyitástól távolodva elromlott a hangulat, nagyobb mínuszok alakultak ki. Ázsiában vegyes volt a kép, ma reggelre úgy tűnik megnyugodtak a piacok. Az európai tőzsdék felemásan teljesítettek, a vezetői indexek javarészt emelkedtek, a tengerentúli tőzsdék pluszban nyitottak. Az egész kereskedést iránykeresés jellemezte ma Amerikában, végül vegyes zárás lett.

Csúnyán beszakadtak ma is az amerikai tőzsdék

A tengerentúlon kijött a heti új segélykérelmek száma, ami rosszabb volt a várakozásokhoz képest, de továbbra is egymillió alatt voltak. Pluszban nyitott az S&P 500, a Dow Jones és a Nasdaq is, hogy aztán a kereskedés második felében elromoljon a hangulat.

A Mol Európa legnagyobb tech cégével kötött stratégiai megállapodást

A Mol a beszerzési folyamatainak teljeskörű digitalizációját az SAP Ariba megoldások bevezetésével, és az Ariba Networkhöz csatlakozva valósítja meg, amely a világ egyik legnagyobb, több mint 5 millió vállalatot összekötő üzleti hálózata. Az SAP Ariba megoldások Molhoz történő bevezetése része annak a közelmúltban megkötött stratégiai együttműködési megállapodásnak, mely mindkét társaság életében meghatározó jelentőséggel bír.

Feltámadtak a tech részvények, közel 3 százalékos pluszban zárt a Nasdaq

Megint csak nagyon csúnya napja volt az amerikai tőzsdéknek kedden, a vezető indexek közül a Nasdaq esett a legnagyobbat. Szerdán azonban fordult a kocka: annak ellenére, hogy az egyik potenciális koronavírus-vakcinával kapcsolatban kedvezőtlen hírek érkeztek, az európai tőzsdéken emelkedést látunk a szerdai kereskedésben és az amerikai tőzsdék is felpattantak a technológiai papírok vezetésével.

A tech részvények vesszőfutását láthatjuk a tengerentúlon

A kezdeti jó hangulatot hamar felváltotta a pesszimizmus az európai tőzsdéken, az amerikai piacok nyitásának közeledtével pirosba borult Európa. Amerikában megint esnek a vezető indexek, ahogy az elmúlt napokban is láthattuk a technológiai cégeket tömörítő Nasdaq esése a legcsúnyább. Egyedi részvények közül a Teslát érdemes kiemelni, melynek árfolyama 17 százalékos mínuszban is járt. A BUX felülteljesítőként minimális mínuszban zárta a kereskedést.

A Mol a régió vezető vállalata akar lenni az újrahasznosításban

A Mol stratégiai partnerségre lépett a svájci, Meraxis kereskedelmi cégcsoporttal, ennek keretében a két cég újrahasznosított alapú poliolefin műanyagkeverék (kompaundok) fejlesztésébe és gyártásába kezd, majd ezek globális terjesztését is vállalja. A Mol elkötelezett a fenntartható vegyipar mellett és hosszútávú célja, hogy újrahasznosításban Kelet-Közép-Európa vezető vállalata legyen.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR