MOL árfolyam

|
|
| Ma: Átlag:
  • Mai forgalom
  • Elmúlt 30 kereskedési nap átlagforgalma
MOL ajánlati könyv
Vétel
ajánlat
db
kum
HUF
HUF kum
db
db árf.
Eladás
árf. db kum
db
HUF kum
HUF
ajánlat
db
MOL kötéslista
Idő Ár Darab Érték
MOL statisztikák, mutatók
nyitó: 2904
előző záró:
napi átlag:
napi min.:
napi max.:
52 heti min.:
52 heti max.:
történelmi min.:
történelmi max.:
záró 52 heti min.:
záró 52 heti max.:
záró történelmi min.:
záró történelmi max.:
Egyhónapos záró árfolyam:
forgalom (db):
forgalom (HUF):
kapitalizáció (HUF):
BÉT teljes kap. (HUF):
változás 1 hó:
változás 3 hó:
változás 12 hó:
volatilitás 1 hó:
volatilitás 3 hó:
volatilitás 12 hó:
Féléves átlag:
Éves átlag:
Negyedéves záró árfolyam:
Előző éves záró árfolyam:
MOL adatlap
Teljes név:MOL Magyar Olaj és Gázipari Nyilvánosan Működő Részvénytársaság
Rövid név:MOL Nyrt.
Szektor:kőolaj- és földgázipar
Elérhetőség:1117 Budapest, Október huszonharmadika u. 18.
Telefonszám:+36-1-209-0000
Fax:+36-1-464-04-27
Web:www.mol.hu
Befektetői kapcsolattartó:Réthy Róbert
Befektetői kapcsolattartó mail:rrethy@mol.hu
Befektetői kapcsolattartó tel:+36-1-455-9652
Befektetői kapcsolattartó fax:+36-1-464-1335
Könyvvizsgáló:Ernst and Young Kft. (személyében felelős könyvvizsgáló: Szabó Gergely)
Tevékenység:Az 1991-ben megalakult MOL a Közép-Európa egyik meghatározó integrált olaj- és gázipari társasága, árbevétele alapján Magyarország legnagyobb vállalata. A cég 2000-ben meghatározó részesedést vásárolt Szlovákia vezető olajipari társaságában, a Slovnaftban, ahol 2004-ben a MOL részesedése a 98,4%-ra nőtt. A társaság 2003-ban 25%-os részesedést szerzett a horvát INA társaságban. A csoport több évtizedes kutatás-termelési tapasztalataira támaszkodva folyamatosan bővíti részvételét külföldi kitermelési projektekben. Két kiemelkedő hatékonyságú finomítót üzemeltet: a pozsonyi és a százhalombattai finomítókat. Ehhez kapcsolódik a kiterjedt kőolaj- és termékvezeték-rendszer, a tárolóhálózat és a folyamatosan bővülő kúthálózat. A csoport petrolkémiai üzletága polimerekkel látja el Európa számos műanyag-feldolgozó vállalatát. A MOL értékesítette földgáz-üzletágának jelentős részét, a földgázszállítás kivételével. 2006-ban megnyerte a Magyar Állam által kiírt stratégiai földgáztároló létesítésére kiírt pályázatot, valamint stratégiai együttműködést alakított ki a Gazprom-mal. A Társaság valamennyi alaptevékenységét illetően piacvezető Magyarországon és Szlovákiában.
Részvénytulajdonosok:

Magyar Állam (MNV Zrt., Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap) (15,24%, 124 920 702 részvény)

Maecenas Universitatis Corvini Alapítvány (10%, 81 942 946 részvény)

Saját részvény (8,44%, 69 170 276 részvény)

OmanOil (Budapest) Limited (7,14%, 58 530 352 részvény)

OTP Bank Nyrt. (6,14%, 50 319 296 részvény)

Megjegyzés: A közkézhányad meghatározásánál nem vettük figyelembe az olyan tulajdonosokat, akiknek a teljes értékpapír-állomány legalább 5%-a a tulajdonában van, valamint a letétkelezők birtokában lévő értékpapír-állomány azon részét, amelyről a letétkezelő rendelkezésre álló igazolása alapján megállapítható, hogy a teljes értékpapír állomány legalább 5%-át kitevő értékpapír mennyiség van az adott személy tulajdonában. A közkézhányad megjelenítése a kibocsátó által megadott adatokon alapul.

Igazgatóság:HERNÁDI Zsolt (elnök-vezérigazgató)
dr. CSÁNYI Sándor (alelnök)
MOLNÁR József (GCEO)
JÁRAI Zsigmond
Dr. Anwar al-KHARUSI
Dr. MARTONYI János
dr. PARRAGH László
Dr. Anthony RADEV
dr. Martin ROMAN
dr. VILÁGI Oszkár
Vállalatvezetés:HERNÁDI Zsolt (elnök-vezérigazgató)
MOLNÁR József (vezérigazgató)
FASIMON Sándor (ügyvezető igazgató
INA d.d. Igazgatóságának elnöke)
SIMOLA József (Pénzügyi vezérigazgató-helyettes)
RATATICS Péter (Csoportszintű Fogyasztói Szolgáltatások ügyvezető igazgató)
Dr. Berislav GASO (Kutatás-termelés ügyvezető igazgató)
HORVÁTH Ferenc (Downstream ügyvezető igazgató)
dr. VILÁGI Oszkár (Slovnaft vezérigazgató)
Felügyelőbizottság:ÁLDOTT Zoltán (elnök)
Dr. CHIKÁN Attila (elnök-helyettes)
DÁVID Ilona
John I. CHARODY
Vladimir KESTLER
Prof. Dr. LÁNCZI András
Ivan MIKLOS
Dr. SZIVEK Norbert
BOGNÁR Piroska
SZABÓ Csaba
TÓTH András
Dr. PUSKÁS Sándor
ÖRDÖG Tibor István
Részvényfajta:Törzsrészvény
Értékpapír típus:Névre szóló
Értékpapír előállítási módja:Dematerializált
Kereskedés pénzneme:125 HUF
Bevezetett értékpapír mennyisége (db):819 424 824
Tőzsdei kategória:Prémium
Kereskedés pénzneme:HUF
Bevezetési nap:1995-11-28
Első kereskedési nap:1995-11-28
MOL hírek
olaj

Egy helyen minden fontosabb adat az olajparával kapcsolatban

Dróntámadás ért a hétvégén két szaúdi olajterminált, emiatt ma nagyot emelkedett az olaj ára, a befektetők azt találgatják, tartós lesz-e a szaúdi kapacitások kiesése, és annak hatása az olajpiacra. Összegyűjtöttük a témával kapcsolatos legfontosabb sarokszámokat.

cimlap_mol-russia-1

Ugrik az olaj, mi lesz most a Mollal?

Megvizsgáltuk a hirtelen, nagymértékű olajáremelkedés hatását a Mol két legjelentősebb üzletágára, az Upstreamre és a Downstreamre. Összességében kedvezőek a történések a Mol számára, de véleményünk szerint a szaúdi eseményeknek csak rövidtávú hatása van az olajpiacra, ezért nem látunk jelentős fundamentális változást a magyar olajtársaság esetén.

MOL-kötvényeket adott el Csányi Sándor felesége

MOL-kötvényeket adott el tőzsdén kívüli ügylet keretében a MOL Nyrt. Igazgatósága alelnökének, Dr. Csányi Sándornak a felesége, Csányi Erika és erről péntek este jelent meg tájékoztatás a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

Frankfurt Stock Exchange

Felpattant a Magyar Telekom, emelkedéssel zárta a hét utolsó napját a BUX

Az irányadó európai részvényindexek felfelé kapaszkodtak pénteken, míg az európai bankpapírok különösen jól teljesítettek. Az Európai Központi Bank által bejelentett élénkítő intézkedések után a piaci szereplők az USA és Kína kereskedelmi konfliktusával kapcsolatos hírekre fókuszáltak. A magyar tőzsde 0,5 százalékos emelkedéssel zárta a hét utolsó napját, míg a blue chipek közül a Magyar Telekom teljesített a legjobban.

mol campus latvényterv

Exkluzív! Kiderült, ki építheti fel a Mol szupermodern új székházát

A Mol kiválasztotta az új, Kopaszi-gát mellett épülő székházának kivitelezőjét. A társaság a Market Építő Zrt. pályázatát ítélte a legjobbnak, amely több hazai alvállalkozóval közösen kezdi el a Mol Campus építését. A 2022-re elkészülő, számos egyedi megoldást tartalmazó épület 2500 munkavállaló számára biztosít majd modern munkakörnyezetet - szerepel a Mol közleményében.

cimlap_mol_omv_pkn

Olcsó vagy már drága a Mol? Van, amiben lenyomja az összes versenytársat

Az olaj árfolyamának május óta tartó esése felvetette a kérdést, hogy milyen hatást fejthet ki a régiós olajcégek árfolyamára. Megnéztük, hogy a három nagy regionális olajtársaság, a Mol, az OMV, és a PKN Orlen közül melyik a legérzékenyebb az olajárra. Ezentúl összehasonlítottuk a Mol és két nagy régiós riválisának az árazását, melyből kiderült, hogy a PKN vitathatatlanul a legdrágább a trióból, cserében kevésbé függ a klasszikus olajipartól, aminek a hanyatlása előbb vagy utóbb elkerülhetetlenül be fog következni a jelenlegi tendenciákat figyelembevéve.

Waberer's

Szárnyalt a Waberer's


Az irányadó európai részvényindexek felemásan teljesítettek hétfőn, a magyar tőzsde a délelőtti, mérsékelt esését ledolgozta és a BUX végül mérsékelt emelkedéssel zárt, míg a Waberer's részvényei jelentős erősödéssel zárták a hét első napját.

HUNGARY - NOVEMBER 21:   (Photo by Balint Porneczi/Bloomberg via Getty Images)

Hektikus mozgások az olajpiacokon - Még jól is járhat a Mol

Július és augusztus javuló finomítói környezetet hozott a Mol számára, a Brent-Ural árkülönbözet hirtelen tágulni kezdett, a gázolaj finomítói marzsai is rendben vannak, egyedül a fűtőolaj termelése válik egyre veszteségesebbé. Egyelőre úgy tűnik jó harmadik negyedévet zárnhat a finomítási részleg.

Iránytalanul indult a nap Európában

Iránytalanul indult a nap az európai tőzsdéken, a kereskedelmi tárgyalások újraindulásával kapcsolatos optimizmusra árnyékot vethet a Brexittel kapcsolatos bizonytalanság és a délutáni amerikai munkaerőpiaci adat is inkább kivárásra ösztönzi a befektetőket. A magyar tőzsdén kis mínusszal kezdtek a blue chipek, a Waberer's közben szárnyal.

Nagy emelkedéssel zárt az OTP

Az irányadó európai részvényindexek emelkedtek szerdán, a hazai részvényindex a nap első felének erősödése után lefordult és a BUX előző napi záróértéke közelébe süllyedt vissza, majd a szerdai piaczárás felé közeledve a magyar tőzsde ismét emelkedéssel próbálkozott meg. A BUX végül 0,9 százalékos emelkedéssel zárt, míg a hazai blue chipek közül 2,3 százalékos erősödésével az OTP teljesített a legjobban.

Eséssel zárta a keddi kereskedést az OTP

Az irányadó európai részvényindexek lejjebb kerültek kedden, miután a befektetőket a kereskedelmi háború és a Brexittel kapcsolatos bizonytalanság aggaszotta. A magyar tőzsde is lejjebb került a hét második napján, a BUX végül 0,8 százalékos eséssel zárt, míg az OTP a korábbi, 2 százalék feletti esésének egy részét le tudta dolgozni a nap végére, az OTP végül 1,2 százalékos eséssel zárta a napot.

Versenytársat kaphat a Mol Magyarországon

Versenytársat kaphat a Mol Magyarországon

A PKN Orlen igazgatóságának elnöke, Daniel Obajtek tett egy olyan kijelentést, miszerint a csoport finomítói kapacitásai lehetővé teszik, hogy a nagykereskedelmi értékesítés mellett a közép-európai régióban bővítsék kiskereskedelmi részlegüket. - Írja a Világgazdaság.

Emelkedett az OTP, lefordult a Mol

Az irányadó európai részvényindexek többsége felfelé kapaszkodott hétfő délután, a magyar tőzsde a kezdeti, enyhe erősödését ledolgozva pénteki záróértéke alá süllyedt vissza, majd a BUX végül mérsékelt eséssel zárta a hétfői kereskedést. A blue chipek közül egyedül az OTP tudott emelkedéssel zárni, míg a hazai nagypapírok közül a Mol teljesített a leggyengébben.

Hamarosan eldőlhet az OTP sorsa

Hamarosan eldőlhet az OTP sorsa

Az elmúlt héten az OTP árfolyama fontos szint alá került és a részvény technikai képe alapján hamarosan eldőlhet, hogy merre haladhat tovább a bankpapír, a Mol is kiemelt szintek közelében jár, míg a Richter esetében a nagy kérdés, hogy az elmúlt hét második felének felpattanása után folytatódhat-e a részvény emelkedése. A hazai blue chipek technikai képe alapján megnéztük, hogy mire érdemes majd fókuszálni az előttünk álló néhány nap folyamán.

Nagyot emelkedett pénteken a Mol és a Richter

Javult a hangulat a részvénypiacokon, miután úgy tűnt, hogy Kína és az Egyesült Államok is békülékenyebb hangnemet ütne meg egymással szemben, míg a befektetők abban bíztak, hogy folytatódhatnak a két ország közötti kereskedelmi egyeztetések. Az európai tőzsdék emelkedtek a pénteki kereskedés második felében, a magyar tőzsde is emelkedéssel zárta a hét utolsó napját, míg a hazai blue chipek közül a Mol és a Richter teljesített a legjobban.

Hatalmasat emelkedett csütörtökön a Richter

Az irányadó európai részvényindexek lejjebb kerültek ma reggel, majd a kontinens börzéi a csütörtöki piacnyitás utáni mínuszokat ledolgozva emelkedéssel próbálkoztak meg, az emelkedés a a nap második felében is folytatódott, miután a beérkező kínai kommentár enyhíteni tudta az USA és Kína kereskedelmi konfliktusával kapcsolatos aggodalmakat. A magyar tőzsde emelkedéssel zárta a csütörtöki kereskedést, a hazai blue chipek közül 3,8 százalékos emelkedésével a Richter teljesített a legjobban.

Nagy mozgásokat hozott az MSCI átsúlyozás a magyar tőzsdén

Nagy mozgásokat hozott az MSCI átsúlyozás a magyar tőzsdén

Kedden került sor az MSCI index negyedéves átsúlyozására, ami múltbeli tapasztalatok alapján nagyobb mozgásokat is vonhat maga után. Az MSCI az év elején döntött Kína és Szaúd-Arábia súlyának növeléséről, aminek következtében más piacok részaránya, így a magyar piac részaránya is csökken az MSCI indexben. Az MSCI Index átsúlyozása az indexekben szereplő hazai blue chipeket érinti kiemelten, a magyar tőzsdén a blue chipek esetében az elmúlt napok jelentős árfolyammozgásai részben az MSCI index átsúlyozására és az arra való felkészülésre voltak visszavezethetők.

Nagy eséssel zárt a Magyar Telekom

Lejjebb kerültek az irányadó európai részvényindexek szerdán, a magyar tőzsde eséssel zárta a hét harmadik napját, a BUX 1 százalékot esett. A hazai blue chipek közül a Magyar Telekom teljesített a leggyengébben, a telekomcég részvényei 2 százalékkal kerültek lejjebb.

Összeomlottak a fűtőolaj marzsok

Összeomlottak a fűtőolaj marzsok

Világszerte összeomlottak a fűtoolaj finomítói árrések, miután a szigorúbb környezetvédelmi szabályozás alacsonyabb kéntartalmű üzemanyagokat fog csupán 2020 januárjától engedélyezni. Megvizsgáltuk a Molra való hatását is.

Nagy eséssel zárta a keddi kereskedést az OTP

Az irányadó európai részvényindexek többsége emelkedik kedden délután, míg a régiós tőzsdék felemásan teljesítenek, a hazai részvényindex eséssel zárt a hét második napját, a BUX 1,4 százalékkal került lejjebb, míg a hazai blue chipek közül az OTP teljesített a leggyengébben, a bankpapír 2,9 százalékos eséssel zárta a keddi kereskedést.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR