Könyvesbolt

Technikai okok miatt az online könyvesbolt jelenleg szünetel

 

Ray Dalio: Elvek

Ray Dalio

Elvek

Kiadás éve: 2019  •  Kiadó: A4C Books
Oldal: 508  •  ISBN: 978 615 6088 00 0
Ár: 6,990 Ft

Ray Dalio 1975-ben saját New York-i lakásában alapította meg a Bridgewater Associatest. Negyven évvel később a Bridgewater már az USA ötödik legfontosabb magánvállalata (Fortune), ami több pénzt keresett ügyfeleinek, mint bármelyik másik hedge fund a történelemben. Dalio útja során egyedülálló elveket alakított ki saját magának, és vallja, hogy ezeknek köszönheti sikerét. Ezeket az elveket osztja meg ebben a könyvében. Az Elvek bővelkedik ugyan újszerű ötletekben, a lelke mégis a döntéshozatalnak egy egyértelmű és magától értetődő módszere - ennek középpontjában a szerző innovatív folyamata, a "szavahihetőségen alapuló döntéshozatal áll" -, amit bárki alkalmazhat saját céljai eléréséhez. A könyv útmutatást ad arra vonatkozóan, hogyan alakítsuk ki az "ötletalapú meritokráciát, amely kétségbevonhatatlan őszinteség és abszolút nyitottság révén törekszik a pozitív értékeket teremtő munkavégzésre és a mindkét fél számára értékes kapcsolatokra" - azaz a Bridgewater sikere mögött álló szervezeti kultúrát. Itt a kivételes lehetőség, hogy a CIO magazin által a "befektetések Steve Jobsának" nevezett Ray Daliótól kaptunk tanácsokat - mégpedig olyan tanácsokat, amelyeket a hagyományos üzleti szakirodalomban aligha olvashatunk.

Bence Balázs: A sikeres kereskedő

Bence Balázs

A sikeres kereskedő

Kiadás éve: 2017  •  Kiadó: NET Média Zrt.
Oldal: 347  •  ISBN: 978-615-00-0064
Ár: 7,400 Ft

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti. A sikeres kereskedő című könyv részletesen bemutatja a stratégia alkotóelemeit és kialakításának lépéseit. A stratégia a tőzsdei siker egyik fontos összetevője, mely önmagában keveset ér. Az eredményt nagyban befolyásoló egyéb tényezőkről általában kevesebb szó esik, pedig a kockázatkezelés, a pozícióméretezés, valamint az érzelmek világa nagyságrendileg határozzák meg, hogy ki mit visz haza a tőzsdeparkettről. Az átfogó kiadvány utóbbiakat is részletesen tárgyalja. Az olvasó megismeri a leggyakoribb kereskedési hibákat, és támpontot kap azok elkerüléséhez. A könyv feltárja, hogy mely tényezők befolyásolják gondolkodásunkat, tetteinket és döntéshozatali folyamatainkat a tőzsdei környezetben. A sikeres kereskedő az a könyv, mely minden tőzsdézés iránt érdeklődőnek, kezdő vagy bukdácsoló kereskedőnek kötelező olvasmány.

Lowell Miller: A létező legbiztosabb befektetés – Építs vagyont osztalékból!

Lowell Miller

A létező legbiztosabb befektetés – Építs vagyont osztalékból!

Kiadás éve: 2018  •  Kiadó: T-bálint Könyvkiadó
Oldal: 272  •  ISBN: 978-615-5698-01
Ár: 4,990 Ft

Lowell Miller, a könyv szerzőjének szavai. "Könyvemben egy egyszerű és magától értetődő módszert fogok részletesen bemutatni, amellyel hosszú távon a létező legalacsonyabb kockázat mellett érhetünk el tisztes hozamot befektetéseinken. Ez a stratégia nem trükk, nem kell hozzá új nyelvet elsajátítanunk, vagy opciókkal, határidős vagy egyéb egzotikus instrumentumokkal spekulálnunk, így mi magunk is képesek lehetünk a megvalósítására."

Sólyomi Dávid: Osztalékból szabadon

Sólyomi Dávid

Osztalékból szabadon

Kiadás éve: 2015   •  Kiadó: Bioenergetic
Oldal: 192  •  ISBN: 9789632912646
Ár: 2,800 Ft

Építs generációkon átívelő gazdagságot egyszerű lépések sorozatával! Évszázadok óta bizonyítottan működő recept, amelyről Magyarországon alig hallhattál. Eddig! Eleged van a gyakorlati élettől messze elrugaszkodott, amerikai típusú sikerkönyvekből? Unod, hogy ha pénzről van szó, még a legnevesebb szerzők is mellébeszélnek ahelyett, hogy követhető, alkalmazható tanácsokat adnának? Szeretnél kiszámítható és egyre növekvő passzív bevételhez jutni, miközben a folyamat során mindvégig érted, mi történik a pénzeddel és magadnál tartod a kontrollt? Ha kapsz egy logikusan felépített, egyszerűen megérthető, ugyanakkor évszázadok óta eredményesen működő befektetési rendszert, hajlandó vagy ennek birtokában cselekedni saját magad és a családod pénzügyi jövőjéért? Akkor ez a kiadvány neked való.

Ben Carlson: Befektetés józan ésszel

Ben Carlson

Befektetés józan ésszel

Kiadás éve: 2017  •  Kiadó: A4C Books
Oldal: 248  •  ISBN: 9786150002606
Ár: 4,990 Ft

A Befektetés józan ésszel útmutatást ad az egyéni befektetőknek (megtakarítóknak) ahhoz, hogyan állítsák össze portfóliójukat, hogyan álljanak a pénzügyi piacok szeszélyes viselkedéséhez, hogyan tartsák kontroll alatt érzelmeiket – és ami talán a legfontosabb, hogyan profitáljanak megfelelően kialakított portfóliójukból, a piac szeszélyeiből és érzelmeik kordában tartásából. Röviden: megmutatja, hogy induljanak el azon az úton, amelyen minél több embernek kellene ma Magyarországon elindulnia ahhoz, hogy nyugdíjas évei anyagi biztonságban teljenek.
Dr. Csányi Sándor (elnök-vezérigazgató, OTP Bank Nyrt.) előszavából

Ahogy Warren Buffett fogalmazott: "Az intelligens befektetés nem bonyolult, de ez korántsem jelenti azt, hogy egyszerű lenne." Ez a gondolat tökéletesen megragadja és summázza könyvem mondanivalóját.
Ben Carlson

Benjamin Graham: Az intelligens befektető

Benjamin Graham

Az intelligens befektető

Kiadás éve: 2011  •  Kiadó: T-bálint Könyvkiadó
Oldal: 517  •  ISBN: 978 963 89 02 4
Ár: 6,990 Ft

"Egyértelműen a legjobb könyv amit a befektetésekről valaha is írtak!" – ezekkel a szavakkal méltatta Warren Buffet, a világ legnagyobb befektetési guruja tanárának és mentorának örök érvényű pénzügyi bibliáját. Benjamin Graham amerikai közgazdász és befektető, az érték alapú befektetés atyja, 1949-ben írta mára már klasszikussá vált könyvét. Graham többször, utoljára 1973-ban dolgozta át munkáját. Jason Zweig pénzügyi szakíró 2003-ban lábjegyzetekkel egészítette ki Graham eredeti szövegét. Könyve nem azoknak szól, akik azt szeretnék megtudni, hogy miként lehet a pénzügyi piacokon egy hónapon, egy éven vagy akár három éven belül meggazdagodni. Éppen ellenkezőleg, azok fogják a legnagyobb haszonnal forgatni, akik élethosszig tartó befektetéseikhez kívánnak iránymutatást kapni – vagyis nem spekulánsként, hanem intelligens befektetőként tevékenykedni. Ahogy Graham is megállapítja, "Plus ca change plus c’est la méme chose" – vagyis minél inkább változik, annál inkább ugyanaz marad. Ennek fényében nem csoda, hogy Zweig – akinek személyében a szerző méltó társra lelt – a Graham által a 60-as évekből, illetve a 70-es évek elejéről hozott konkrét példák mindegyikének megtalálta a közelmúltbeli megfelelőjét. Azt, hogy Graham tanításain nem fogott az idő, leghíresebb tanítványának, Warren Buffetnak az eredményei is igazolják. Buffet, akinek bevallása szerint ez a könyv adta meg befektetői karrierjének legnagyobb lökését, előszót és függeléket írt a könyv a magyar kiadás alapjául szolgáló 2003-as átdolgozásához.

Buró Szilárd: Devizakereskedés egyszerűen

Buró Szilárd

Devizakereskedés egyszerűen

Kiadás éve: 2018   •  Kiadó: NET Média Zrt.
Oldal: 80  •  ISBN: ISSN 1789-3704
Ár: 1,990 Ft

"Több mint két évtizede dolgozom a pénz- és tőkepiacokon, ebből az első tíz évben kiemelten foglalkoztam a devizapiaccal banki treasury területen. Testközelből láttam és megtapasztaltam, ahogy a devizapiac egy bankok közötti elszámolási területből, kisbefektetői harctérré változott. Egy ilyen csatatéren sokan nyernek, de talán még többen, leginkább felkészületlenül véreznek el. Bármelyik csoportba is tartozzon egy befektető, az élethosszig tartó tanulást ezen a területen különösen nem szabad elengedni. A Devizakereskedés egyszerűen című könyv kiváló segítség lehet azoknak, akik most szeretnének megismerkedni ezzel a kockázatos piaccal, de azoknak is, akik ismeretlenül vágnának bele a kereskedésbe, vagy azoknak, akik már tapasztaltak, de nem elégszenek meg azzal, amit most tudnak és tovább szeretnének fejlődni."
Benczédi Balázs, MKB-Pannónia Alapkezelő, vezérigazgató

Zsiday Viktor: Mániák és válságok a tőzsde hőskorában

Zsiday Viktor

Mániák és válságok a tőzsde hőskorában

Kiadás éve: 2010   •  Kiadó: NET Média Zrt.
Oldal: 88  •  ISBN: ISSN 1789-3704
Ár: 1,990 Ft

Az unikális, az elmúlt évszázadok tőzsdei manipulációit, mániáit és az ezek következtében létrejövő válságokat összegyűjtő kiadvány most újra elérhető a Portfolio könyvesboltjában. A Mániák és válságok a tőzsde hőskorában című kötet szerzője, Zsiday Viktor roppant mulatságosan mutatja be ezeket a sztorikat, és von azonnal párhuzamot korunk eseményeivel.

Portfolio.hu: Tőzsdei kereskedés egyszerűen

Portfolio.hu

Tőzsdei kereskedés egyszerűen

Kiadás éve: 2007   •  Kiadó: NET Média Zrt.
Oldal: 54  •  ISBN: ISSN 1789-3704
Ár: 1,490 Ft

A Portfolio Füzetek harmadik kötete, a Tőzsdei kereskedés egyszerűen a részvénypiac világába nyújt bepillantást. A kiadvány röviden, a kezdő és a már tapasztalt befektetők számára is érthetően rendszerezi és mutatja be a részvénypiaci kereskedéshez nélkülözhetetlen és elengedhetetlen fogalmakat és eszközöket.

Portfolio.hu: A befektetési alapokról egyszerűen

Portfolio.hu

A befektetési alapokról egyszerűen

Kiadás éve: 2013  •  Kiadó: NET Média Zrt.
Oldal: 64  •  ISBN: ISSN 1789-3704
Ár: 1,990 Ft

A befektetési alapok mára a megtakarításaink megkerülhetetlen eszközeivé váltak, legyen szó rövid távú tervekről, vagy akár nyugdíj célú öngondoskodásról. Az alapok úgy tudják elérhető közelségbe hozni a legtávolabbi, legköltségesebb, legbonyolultabb befektetési piacokat is, hogy befektetőik pusztán egy-két egyszerű tranzakció révén részesedhetnek mindezek hasznaiból, és az alapkezelő szakértelmére bízhatják a befektetések lebonyolítását, kezelését. Kiadványunk célja, hogy bemutassa, hogyan is működnek a befektetési alapok, mire számíthatunk, ha befektetési jegyet vásárolunk, mire kell feltétlenül odafigyelnünk, ha körültekintőek akarunk lenni befektetéseinkben, milyen kínálatból és hogyan választhatjuk ki a céljainknak, elvárásainknak leginkább megfelelő alapokat.

Weinhardt Attila: Befektetési stratégiák egyszerűen

Weinhardt Attila

Befektetési stratégiák egyszerűen

Kiadás éve: 2011  •  Kiadó: NET Média Zrt.
Oldal: 95  •  ISBN: ISSN 1789-3704
Ár: 1,990 Ft

Szeretnél befektetni és érdekel is a pénz világa, de nem tudod, hogy mire érdemes figyelni, hogyan gondolkodnak a profik és milyen piaci reakciókat okozhatnak a gazdasági adatok? A Portfolio új kiadványa olyan befektetési stratégiákat mutat be, melyek a magánbefektetők számára is kiválóan alkalmazhatóak a gyakorlatban.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.