Önnek nincs realtime adat előfizetése
Előfizetek

Richter árfolyam

Ma: | Átlag:
  • Mai forgalom
  • Elmúlt 30 kereskedési nap átlagforgalma
RICHTER ajánlati könyv
Vétel
ajánlat
db
kum
HUF
HUF kum
db
db árf.
Eladás
árf. db kum
db
HUF kum
HUF
ajánlat
db
RICHTER kötéslista
Idő Ár Darab Érték
RICHTER statisztikák, mutatók
Kapitalizáció (millió HUF): 1549706.9609
Nyitó ár: 8400
Előző záró ár: 8460
Napi átlagár: 8275.495556
180 napos átlagár: 8637.9133020937
360 napos átlagár: 8526.2923855556
Napi minimum: 8125
Napi maximum: 8440
Éves minimum: 7825 2021-06-09
Éves maximum: 9320 2021-03-31
Történelmi minimum: 2204 2005-01-04
Történelmi maximum: 9320 2021-03-31
Forgalom (db): 255511
Forgalom: 2114480145
Árfolyamváltozás 1 hó: -1.9130434782609%
Árfolyamváltozás 3 hó: 5.3549190535492%
Árfolyamváltozás 12 hó: 4.1871921182266%
Adatlap
Richter
Rating
Értékpapír megnevezése Richter Gedeon share
Értékpapír kibocsátója Chemical Works of Gedeon Richter Plc.
Részvényfajta Ordinary share
Értékpapír előállítási módja Dematerializált
ISIN HU0000123096
Kijelzés módja (Ticker) RICHTER
Értékpapír névértéke 100 HUF
Bevezetett értékpapír mennyisége (db) 186 374 860
Osztalékjogosultság Full year
Bevezetési nap 1994-11-09
Első Kereskedési Nap 1994-11-09
Tőzsdei kategória Prime
Kereskedés pénzneme HUF
Bevezetési Ár 1330
Az adatok forrása: Budapest Stock Exchange
Az adatok jellege: késleltetett.

A szolgáltatást legjobb tudásunk szerint nyújtjuk. A szolgáltatás elérhetőségének részbeni vagy teljes hiányáért, késedelméért, pontatlanságáért illetve egyéb zavaráért a Net Média Zrt. csak akkor felel, hogy ha az kifejezetten és kizárólag neki felróható okból következik be. Egyéb okból bekövetkezett szolgáltatás-zavarért a felelősségét kifejezetten kizárja. Kizárja a Net Média zrt. a felelősségét az információhoz való jogosulatlan hozzáférésből vagy az információval való bármilyen egyéb visszaélésből eredő károkért. Az előbbiekben megjelölt, illetve jogszerűen egyébként ki nem zárható egyéb felelősség kivételével ...

Tovább
Az oldalon a Richter árfolyamalakulását lehet nyomon követni.

Hibabejelentő

A megújult adatterminált alaposan teszteltük, de előfordulhatnak hibák. Ha rendellenes működést tapasztalsz, kérjük, jelezd nekünk!
Tovább az űrlapra
PORTFOLIO RATING Az átláthatóbb befektetésekért Bővebben
Videóajánló

Videóajánló

További videók
A legjobb befektetés, de hogyan tudsz választani közülük? - ETF kiválasztás
Indexkövető ETF, okos befektetés
Tőzsdei stratégiaépítés kezdőknek
Kezdő befektető kalauz

Videóajánló

A legjobb befektetés, de hogyan tudsz választani közülük? - ETF kiválasztás
Indexkövető ETF, okos befektetés
Tőzsdei stratégiaépítés kezdőknek
Kezdő befektető kalauz

Richter hírek

Hamvaiból támadt fel Amerika - Látványos hajrával végül pluszban zártak a tőzsdék

Elsősorban a Fed közelgő kamatdöntése és az ukrán-orosz konfliktussal kiéleződő geopolitikai kockázatok miatt kifejezetten rossz hangulatú kereskedést láthattunk a világ tőzsdéin, a fontosabb indexek mellett sokáig tovább estek a pénteki jelentős beszakadás után a kriptovaluták is, élükön a bitcoinnal. Az ukrán fronton egyre élesedik a helyzet, az amerikai külügyminiszter tegnapi szavai szerint Oroszország gyors és súlyos válaszlépésre számíthat mind az Egyesült Államok, mind pedig európai szövetségesei részéről, amennyiben az "orosz haderő egyetlen további tagja" is belép Ukrajnába. Érkeztek ma fontos gazdasági adatok is: az előzetes beszerzésimenedzser-index szerint Németországban az ipar és a szolgáltatószektor is növekedni tudott, utóbbi az elemzőket is meglepte - eközben a francia bmi-k is növekedésről árulkodnak, de a szolgáltatószektor teljesítménye elmaradt az elemzők várakozásától. A korábbi, 4% körüli eséseket követően a kora esti órákban látványos felpattanás következett be az amerikai részvénypiacokon, amelynek köszönhetően mindhárom vezető amerikai részvényindex pozitív tartományban zárta a hét első kereskedési napját. A Nasdaq a 2008-as világválság óta nem látott visszapattanást produkált. A kriptovaluták piacán a jelentős beszakadás után a legfontosabb és legnagyobb piaci kapitalizációjú kriptopénz, a bitcoin árfolyama 4% fölé erősödött. A nemesfémek vegyesen teljesítettek, míg az arany árfolyama emelkedett, az ezüst értéke csökkent.

Csúnya lett a vége a magyar tőzsdén

A kifejezetten rossz nemzetközi tőkepiaci hangulatban a BUX index végül jelentős, 1,6 százalékos mínuszban zárta a napot, a hazai blue chipek kivétel nélkül estek: az OTP 0,9 százalékot esett a nap végére, a Mol részvénye 2,4 százalékkal került lejjebb, a Richter papírja pedig 1,7 százalékos mínuszban zárta a napot, a Magyar Telekom pedig 1,3 százalékkal került lejjebb.

Több mint egy éve nem esett ekkorát a Richter

A geopolitikai kockázatoknak és az amerikai kamatemeléstől való félelemnek köszönhetően kifejezetten rossz hangulatban zajlik ma is a kereskedés a világ tőzsdéin, ez alól a maga közel két százalékos mínuszával a BUX index sem kivétel. A hazai blue chipek közül a Richter teljesít a legrosszabbul, közel négy százalékkal került lejjebb a gyógyszercég papírja.

A magyar tőzsde sem tud emelkedni

Az európai tőzsdék esésével párhuzamosan a magyar tőzsde is mínuszban kezdte a hét első kereskedési napját a kifejezetten nyomott globális befektetői hangulat közepette, mind a négy hazai blue chip lefelé vette az irányt.

Nagyot ütöttek a Nasdaqon, csúnya hetet zártak az amerikai tőzsdék

Masszív mínuszokkal kezdték a pénteki kereskedést az irányadó európai indexek, követve az amerikai tőzsdék tegnapi teljesítményét és az ázsiai piacokon hajnalban uralkodó negatív hangulatot, és napközben sem volt számottevő javulás, sőt, egyre lejjebb ütötték a vezető nyugat-európai indexeket, a DAX több mint 2 százalékot esett. A lejtmenet mögött egyrészt a Fed közelgő kamatdöntése áll, másrészt az ukrán-orosz konfliktussal kiéleződő geopolitikai kockázatok, de a Netflix zuhanása sem kedvez a hangulatnak, amit a vállalat negyedéves gyorsjelentése váltott ki. A BUX a nemzetközi hangulathoz igazodva komolyabb eséssel nyitott, majd a délelőtt folyamán elkezdte ledolgozni a mínuszt, délután azonban ismét lejtmenetbe kapcsolt, ami leginkább az OTP számlájára írható. A nap végére szépíteni tudott a magyar piac a Mol és a Richter 1 százalék feletti erősödésének köszönhetően.

Nagy mínuszban zárt az OTP, de a BUX szépített a nap végére

Miközben az európai tőzsdéken kitartanak a jelentős mínuszok, a BUX index szépíteni tudott a nap végére, csak kismértékű, 0,3 százalékos csökkenéssel zárta a hét utolsó kereskedési napját, a Mol és a Richter emelkedésének köszönhetően.

Megütötték az OTP részvényeit a borús tőzsdei hangulatban

A déli órákban ismét beindult az esés az európai tőzsdéken, és bár úgy tűnt délelőtt, hogy a BUX szépen lassan ledolgozza a mínuszokat, az európai indexek további esésével ismét lejjebb ütötték a magyar piacot is. Leginkább az OTP esik ma a hazai blue chipek közül.

A magyar tőzsdét is elkapta a romló befektetői hangulat

Az európai tőzsdék esésével párhuzamosan a magyar tőzsde is jelentős mínusszal kezdte a hét utolsó kereskedési napját a globálisan romló befektetői hangulat közepette, mind a négy hazai blue chip lefelé vette az irányt.

Csúnya lefordulás az amerikai tőzsdéken, két főbb ok miatt ideges a piac

Az európai részvénypiacok mérsékelt emelkedése mellett a BUX kilógott a sorból, mivel mind a négy hazai blue-chip esést szenvedett el, főleg a Richter, aztán az amerikai poiacokon is a kezdeti határozott optimizmus csúnya lefordulásba váltott át. Ennek két főbb oka lehetett: egyrészt a kötvénypiac ideges a jövő heti Fed kamatdöntés miatt, a friss Reuters-konszenzus már nem kettő, hanem három kamatemelést vetít előre idénre, de sok elemző legalább négy szigorítást vár az ősztől kezdődő mennyiségi szigorítás mellett. Mindez a kötvényhozamok emelkedése mellett egyre komolyabb esést váltott ki a kereskedés végéhez közeledve a vezető amerikai részvényindexekben. Erre tett rá egy „lapáttal” az, hogy egyre fenyegetőbb nyilatkozatok láttak napvilágot az orosz-ukrán konfliktusban és Joe Biden elnök kínos magyarázkodásra kényszerült, ami növelte az esélyt, hogy bármilyen ukrán határsértés mellett súlyos szankciókat vet ki az oroszokra a nyugati szövetség. A technológia-túlsúlyos Nasdaq-ban a mai esés oda vezetett, hogy a novemberi csúcshoz képest már 10% feletti az esés mértéke, így technikailag már korrekcióról beszélhetünk az indexben.

Csúnya esés lett a vége az amerikai tőzsdéken

A globális piacok az utóbbi időben arra összpontosítanak, hogy felmérjék, milyen sebességgel és milyen ütemben fog az amerikai Fed kamatemeléseket végrehajtani és szigorítani a világjárvány idején alkalmazott rendkívül laza monetáris politikáján. Az első kamatemelésre a legfrissebb várakozások szerint a következő néhány hónapban, akár már márciusban is sor kerülhet, többek között ennek is betudható a rossz nemzetközi tőkepiaci hangulat. Ami a mai napot illeti, délelőtt megérkezett a friss brit és német inflációs statisztika, melynek értelmében közel 30 éve nem látott magasságba szökött az infláció mind az Egyesült Királyságban, mind Németországban. A brit áremelkedés mértéke az elemzői várakozásokon is túlmutatott. Kedvezőtlen hangulatú kereskedést láthattunk eleinte Európában, a délutáni órákban azonban jobbra fordult a hangulat. Utóbbinak pont az ellenkezőjét láthattuk az amerikai tőzsdéken, ahol a kezdeti emelkedést hamar iránykeresés váltotta fel, majd jelentős, 1 százalékos mínuszban fejezték be a napot az indexek.

Jó volt ma a hangulat, emelkedéssel zárt a magyar tőzsde

Egész Európában kedvező volt ma a részvénypiaci hangulat, ez alól a magyar tőzsde sem volt kivétel. A hazai blue chipek mind pluszban zárták a napot, a midcapek közül pedig a Masterplast kiemelkedően jól teljesített.

Mínuszban zártak az amerikai tőzsdék

Az amerikai tőzsdék tegnap a Martin Luther King Jr. Day miatt zárva tartottak, így globálisan csak mérsékelt volumenek mellett folyt a kereskedés hétfőn. A globális befektetői figyelem továbbra is az amerikai kamatemelésekre irányul, amelyek közül az első a következő néhány hónapban (a mostani várakozások szerint márciusban) esedékes. Az ázsiai tőzsdék kedden estek és Európában is rossz volt a hangulat, a magyar tőzsde is komoly mínuszban zárt. Az amerikai tőzsdéken is jelentős esés volt tapasztalható, elsősorban a magas amerikai állampapírhozamok miatt.

Jelentős eséssel zárt a magyar tőzsde

A kedvezőtlen nemzetközi hangulat alól a magyar tőzsde sem képzett ma kivételt, így jelentős eséssel zárt a magyar tőzsde, és szinte az összes hazai blue chip gyengén szerepelt.

Esik az OTP, magával húzza a magyar tőzsdét

Esik a magyar tőzsde a kedd reggeli kereskedésben, a blue chipek közül az OTP teljesít a leggyengébben, míg az Xtendes papírok közül a DM-Ker esett nagyot esett azt követően. hogy a vállalat bejelentette, hogy a korébbi várakozásokkal ellentétben a Mészáros Lőrinc nevéhez köthető M1 Nehézgépkezelő nem szerzett részesedést a DM-Kerben.

Önnek nincs realtime adat előfizetése
Előfizetek

Hibabejelentő

A megújult adatterminált alaposan teszteltük, de előfordulhatnak hibák. Ha rendellenes működést tapasztalsz, kérjük, jelezd nekünk!
Tovább az űrlapra