RICHTER árfolyam

Mentés a kedvencekhez
|
|
| Ma: Átlag:
  • Mai forgalom
  • Elmúlt 30 kereskedési nap átlagforgalma
RICHTER ajánlati könyv
Vétel
ajánlat
db
kum
HUF
HUF kum
db
db árf.
Eladás
árf. db kum
db
HUF kum
HUF
ajánlat
db
RICHTER kötéslista
Idő Ár Darab Érték
RICHTER statisztikák, mutatók
nyitó: 6550
előző záró:
napi átlag:
napi min.:
napi max.:
52 heti min.:
52 heti max.:
történelmi min.:
történelmi max.:
záró 52 heti min.:
záró 52 heti max.:
záró történelmi min.:
záró történelmi max.:
Egyhónapos záró árfolyam:
forgalom (db):
forgalom (HUF):
kapitalizáció (HUF):
BÉT teljes kap. (HUF):
változás 1 hó:
változás 3 hó:
változás 12 hó:
volatilitás 1 hó:
volatilitás 3 hó:
volatilitás 12 hó:
Féléves átlag:
Éves átlag:
Negyedéves záró árfolyam:
Előző éves záró árfolyam:
RICHTER adatlap
Teljes név:Richter Gedeon Vegyészeti Gyár Nyilvánosan Működő Rt.
Rövid név:Richter Gedeon Nyrt.
Szektor:Gyógyszeripar
Elérhetőség:1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Telefonszám:+36-1-431-4027
Fax:+36-1-260-4891
Web:www.richter.hu
Befektetői kapcsolattartó:Ördög Katalin
Befektetői kapcsolattartó mail:k.ordog@richter.hu
Befektetői kapcsolattartó tel:+36-1-431-5680
Befektetői kapcsolattartó fax:+36-1-261-2158
Könyvvizsgáló:PricewaterhouseCoopers Kft.
Tevékenység:Az 1901-ben Richter Gedeon által alapított üzem 1923-ban alakult gazdasági társasággá, 1997 óta a legnagyobb hazai gyógyszergyártó. Fő tevékenysége gyógyszerhatóanyagok és generikus gyógyszerkészítmények gyártása és forgalmazása. A Richter mára kelet-közép-európai regionális multinacionális társasággá nőtt. A régióban egyedülálló, öt világrészre kiterjedő piachálózattal rendelkezik, termékei így a világ csaknem száz országába eljutnak. A magyar cégek közül egyedülálló érdekeltségi piachálózata felöleli az Európai Unió országait, az Amerikai Egyesült Államokat, a FÁK tagállamait és Japánt, valamint a keleti térséget. Kiterjedt marketing és disztribúciós hálózatot működtet Magyarországon, a Független Államok Közössége országaiban és Kelet-Európában.
Részvénytulajdonosok:

MNV Zrt. (15,25%, 28 414 182 részvény)

Maecenas Universitatis Corvini Alapítvány (10,00%, 18 637 486 részvény)

Megjegyzés: A közkézhányad meghatározásánál nem vettük figyelembe az olyan tulajdonosokat, akiknek a teljes értékpapír-állomány legalább 5%-a a tulajdonában van, valamint a letétkelezők birtokában lévő értékpapír-állomány azon részét, amelyről a letétkezelő rendelkezésre álló igazolása alapján megállapítható, hogy a teljes értékpapír állomány legalább 5%-át kitevő értékpapír mennyiség van az adott személy tulajdonában. A közkézhányad megjelenítése a kibocsátó által megadott adatokon alapul.

Igazgatóság:BOGSCH Erik (elnök)
ORBÁN Gábor
Dr. GULÁCSI Gábor
LANTOS Csaba
Dr. HARDY Ilona
Dr. BAGDY György
Dr. ZOLNAY Kriszta
Prof. Dr. VIZI E. Szilveszter
PANDURICS Anett
SZÉCSÉNYI Bálint
Vállalatvezetés:ORBÁN Gábor (vezérigazgató)
Dr. GULÁCSI Gábor (gazdasági vezérigazgató-helyettes)
Dr. GREINER István (kutatási igazgató)
Dr. THALER György (fejlesztési igazgató)
HORVÁTH Tibor (kereskedelmi igazgató)
Felügyelőbizottság:Dr. CHIKÁN Attila (elnök)
Dr. BEDROS Jonathán Róbert
Dr. HARMATH Zsolt
KOVÁCSNÉ CSIKÓS Klára
KOVÁCSNÉ dr. KOZSDA Éva
Részvényfajta:Törzsrészvény
Értékpapír típus:Névre szóló
Értékpapír előállítási módja:Dematerializált
Kereskedés pénzneme:100 HUF
Bevezetett értékpapír mennyisége (db):186 374 860
Tőzsdei kategória:Prémium
Kereskedés pénzneme:HUF
Bevezetési nap:1994-11-09
Első kereskedési nap:1994-11-09
RICHTER hírek

A Richter az új kedvenc

Új elemzéssel jelentkezett a Jefferies, az elemzőház kedvezően látja a Richter középtávú kilátásait, emiatt jelentősen megemelte a célárát, sőt középávon a Richter lett az elemzőház egyik kedvenc részvénye.

Egyre veszélyesebb a rali a tőzsdéken

Nagyot emelkedtek az elmúlt években a részvényárfolyamok, ezzel párhuzamosan pedig az árazások is egyre magasabbra kúsztak. Főként a fejlett piaci árazások tűnnek feszítettnek, ezen belül az amerikai részvénypiac lassan már olyan drága, mint legutóbb a dotcomlufi idején. A magyar részvénypiac viszont még mindig olcsó, az árazási lemaradás az elmúlt években még nőtt is.

Felpattant a Richter, fontos szint alá került az OTP

Mozgalmasan zárult a hét a magyar tőzsdén, a Richter pénteken felpattant, míg az OTP egy fontos támaszzónából lefelé tört ki, és a folytatás is legalább ennyire izgalmasnak ígérkezik. A hazai blue chipek technikai képei alapján megnéztük, hogy mire érdemes figyelni az előttünk álló néhány nap során.

Ezért a részvényért rajonganak most a hazai alapkezelők

A magyar tőzsde új történelmi csúcson zárta az elmúlt évet, majd a BUX ezután lefordult. A Portfolio által készített legfrissebb alapkezelői felméréséből kiderül, hogy a profi befektetők többsége rövid távon csupán mérsékelt elmozdulást vár a magyar tőzsdén, azonban hosszabb távon már megosztottabbnak tűnnek a megkérdezett alapkezelők. A profi befektetők a hazai blue chipek közül ebben a hónapban Mol részvényeiért rajongtak a leginkább, és a midcapek közül az ANY Biztonsági Nyomda és a Graphisoft Park papírjai kapták a legtöbb említést a felmérésünkben résztvevő alapkezelőktől.

Lemásolnák a Richter csodakészítményét, pert indított a cég amerikai partnere

A Richter amerikai értékesítési partnere, az Allergan pert indított az Egyesült Államokban, számolt be róla a Világgazdaság. Az Allergan szerint három indiai gyógyszercég arra készül, hogy kínálatát a Vraylar generikus változatával bővítse, a készítmény azonban még évekig szabadalmi védettséggel alatt áll.

Remek formában a Richter és az OTP is tovább emelkedhet

Az új év első napjaiban is jó formában volt a Richter, bár a gyógyszergyártó részvényei az elmúlt hónapok erősödése után túlvett tartományban járnak, azonban a technikai kép alapján a későbbiekben is lehet még tér a további emelkedés előtt, míg az OTP lendülete bár kissé mintha alábbhagyott volna, azonban a bankpapír számára a trend továbbra is felfelé mutat. A hazai blue chipek technikai képei alapján megnéztük, hogy mire érdemes figyelni az előttünk álló hét folyamán.

Itt a brókercégek friss rangsora: megőrizte első helyét a Wood

A magyar tőzsdén decemberben egyszámjegyű ütemben növekedett a forgalom a novemberhez képest, míg a decemberi forgalom több mint felét az OTP részvényei adták. A brókercégek versenyében decemberben ismét a Wood végzett az első helyen, míg a második helyet ezúttal az Erste szerezte meg.

Hullámvasúton a Richter

Mozgalmas hónapokon van túl a Richter, a cég papírjai az év elején nagyot estek, amelyet heves kilengések, majd újabb nagy esés követett. A pozitív fordulatra októberben került sor, a Richter felpattant, majd a grafikonra pillantva valóban úgy tűnt, mintha vonalzóval rajzolták volna meg az árfolyam emelkedését.

Csábító a szuperállampapír, de hosszú távra részvényt is jó venni

Meg tud mozdulni a piac, ha megjelenik egy vonzó termék – ez látszik a lakossági megtakarításoknál a MÁP Plusz megjelenése után. A hazai lakosság körében alacsony a kockázatvállalási hajlandóság, kicsi a részvények aránya a megtakarításokon belül, pedig a részvénytulajdonlás fontos lenne, mert ezen a befektetési csatornán keresztül lehet a háztartások megtakarításait a vállalatok felé csatornázni. Ha lenne egy-két nagyobb IPO, az publicitást csinálhatna a hazai tőzsdének. Máté-Tóth Istvánnal, a BÉT vezérigazgató-helyettesével és Horváth Istvánnal, a K&H Bank Private Banking igazgatójával beszélgettünk a lakossági megtakarításokról, a szuperállampapírról és a magyar részvénypiacról.

Saját részvényeket vett a Richter

A Richter 2019. december 12-én 8 000 darab saját részvényt vásárolt a Budapesti Értéktőzsdén 6 083 forint/darab átlagáron.

Még 9000 saját részvényt vett a Richter

December 10-én 9000 darab saját részvényt vett a Richter, ezzel az egymilliót közelíti a cégnél lévő mennyiség – közölte a gyógyszergyártó a BÉT honlapján.

Saját részvényeket vett a Richter

A Richter 2019. december 9-én 5 000 darab saját részvényt vásárolt a Budapesti Értéktőzsdén 5 869 forint/darab átlagáron.

Új kedvenc részvénye van a hazai alapkezelőknek

Novemberben sorra döntötte az új csúcsokat a magyar tőzsde, a Portfolio által készített legfrissebb alapkezelői felmérésből kiderül, hogy az általunk megkérdezett alapkezelők többsége csupán mérsékelt elmozdulásra számít rövid távon a magyar tőzsdén. A profi befektetők a hazai blue chipek közül ebben a hónapban Mol részvényeiért rajongtak a leginkább, míg a midcapek közül az ANY Biztonsági Nyomda és a Waberer’s papírjait emelték ki kedvenc részvényükként legnagyobb számban a felmérésünkben résztvevő alapkezelők.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR