RICHTER árfolyam

Mentés a kedvencekhez
|
|
| Ma: Átlag:
  • Mai forgalom
  • Elmúlt 30 kereskedési nap átlagforgalma
RICHTER ajánlati könyv
Vétel
ajánlat
db
kum
HUF
HUF kum
db
db árf.
Eladás
árf. db kum
db
HUF kum
HUF
ajánlat
db
RICHTER kötéslista
Idő Ár Darab Érték
RICHTER statisztikák, mutatók
nyitó: 5830
előző záró:
napi átlag:
napi min.:
napi max.:
52 heti min.:
52 heti max.:
történelmi min.:
történelmi max.:
záró 52 heti min.:
záró 52 heti max.:
záró történelmi min.:
záró történelmi max.:
Egyhónapos záró árfolyam:
forgalom (db):
forgalom (HUF):
kapitalizáció (HUF):
BÉT teljes kap. (HUF):
változás 1 hó:
változás 3 hó:
változás 12 hó:
volatilitás 1 hó:
volatilitás 3 hó:
volatilitás 12 hó:
Féléves átlag:
Éves átlag:
Negyedéves záró árfolyam:
Előző éves záró árfolyam:
RICHTER adatlap
Teljes név:Richter Gedeon Vegyészeti Gyár Nyilvánosan Működő Rt.
Rövid név:Richter Gedeon Nyrt.
Szektor:Gyógyszeripar
Elérhetőség:1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Telefonszám:+36-1-431-4027
Fax:+36-1-260-4891
Web:www.richter.hu
Befektetői kapcsolattartó:Ördög Katalin
Befektetői kapcsolattartó mail:k.ordog@richter.hu
Befektetői kapcsolattartó tel:+36-1-431-5680
Befektetői kapcsolattartó fax:+36-1-261-2158
Könyvvizsgáló:PricewaterhouseCoopers Kft.
Tevékenység:Az 1901-ben Richter Gedeon által alapított üzem 1923-ban alakult gazdasági társasággá, 1997 óta a legnagyobb hazai gyógyszergyártó. Fő tevékenysége gyógyszerhatóanyagok és generikus gyógyszerkészítmények gyártása és forgalmazása. A Richter mára kelet-közép-európai regionális multinacionális társasággá nőtt. A régióban egyedülálló, öt világrészre kiterjedő piachálózattal rendelkezik, termékei így a világ csaknem száz országába eljutnak. A magyar cégek közül egyedülálló érdekeltségi piachálózata felöleli az Európai Unió országait, az Amerikai Egyesült Államokat, a FÁK tagállamait és Japánt, valamint a keleti térséget. Kiterjedt marketing és disztribúciós hálózatot működtet Magyarországon, a Független Államok Közössége országaiban és Kelet-Európában.
Részvénytulajdonosok:

MNV Zrt. (15,25%, 28 414 182 részvény)

Maecenas Universitatis Corvini Alapítvány (10%, 18 637 486 részvény)

Megjegyzés: A közkézhányad meghatározásánál nem vettük figyelembe az olyan tulajdonosokat, akiknek a teljes értékpapír-állomány legalább 5%-a a tulajdonában van, valamint a letétkelezők birtokában lévő értékpapír-állomány azon részét, amelyről a letétkezelő rendelkezésre álló igazolása alapján megállapítható, hogy a teljes értékpapír állomány legalább 5%-át kitevő értékpapír mennyiség van az adott személy tulajdonában. A közkézhányad megjelenítése a kibocsátó által megadott adatokon alapul.

Igazgatóság:BOGSCH Erik (elnök)
ORBÁN Gábor
Dr. GULÁCSI Gábor
LANTOS Csaba
Dr. HARDY Ilona
Dr. BAGDY György
Dr. ZOLNAY Kriszta
Prof. Dr. VIZI E. Szilveszter
PANDURICS Anett
SZÉCSÉNYI Bálint
Vállalatvezetés:ORBÁN Gábor (vezérigazgató)
Dr. GULÁCSI Gábor (gazdasági vezérigazgató-helyettes)
Dr. GREINER István (kutatási igazgató)
Dr. THALER György (fejlesztési igazgató)
HORVÁTH Tibor (kereskedelmi igazgató)
Felügyelőbizottság:Dr. CHIKÁN Attila (elnök)
Dr. BEDROS Jonathán Róbert
Dr. HARMATH Zsolt
KOVÁCSNÉ CSIKÓS Klára
KOVÁCSNÉ dr. KOZSDA Éva
Részvényfajta:Törzsrészvény
Értékpapír típus:Névre szóló
Értékpapír előállítási módja:Dematerializált
Kereskedés pénzneme:100 HUF
Bevezetett értékpapír mennyisége (db):186 374 860
Tőzsdei kategória:Prémium
Kereskedés pénzneme:HUF
Bevezetési nap:1994-11-09
Első kereskedési nap:1994-11-09
RICHTER hírek

Saját részvényeket vásárolt a Richter

A Richter bejelentette, hogy 2019. november 18-án 40 000 darab saját részvényt vásárolt a Budapesti Értéktőzsdén 5 853 forint/darab átlagáron.

Saját részvényeket vásárolt a Richter

A Richter bejelentette, hogy 2019. november 15-én 35 000 darab saját részvényt vásárolt a Budapesti Értéktőzsdén 5 766 forint/darab átlagáron.

Saját részvényeket vett a Richter

A Richter a 2019. november 8-án adott megbízása alapján 2019. november 14-én 38 ezer darab saját részvényt vásárolt a BÉT-en.

Saját részvényeket vett a Richter

A Richter mai tájékoztatása szerint a társaság 2019. november 13-án 43 000 darab saját részvényt vásárolt a Budapesti Értéktőzsdén 5 720 forint/darab átlagáron.

Nagyot esett a Mol

Lejjebb kerültek szerdán az irányadó európai részvényindexek, a magyar tőzsde is eséssel zárta a szerdai kereskedést, a hazai blue chipek közül a Mol teljesített a leggyengébben.

Saját részvényeket vásárolt a Richter

A Richter bejelentette, hogy 2019. november 12-én 34 000 darab saját részvényt vásárolt a Budapesti Értéktőzsdén 5 671 forint/darab átlagáron.

Nagyot emelkedett a Mol és a Richter

Az irányadó európai részvényindexek felfelé kapaszkodtak a keddi kereskedés második felében, a vállalati gyorsjelentések mellett a befektetők Donald Trump beszédére vártak a nap folyamán. A magyar tőzsde a kezdeti iránykeresés után erősödni kezdett, a BUX végül 1,1 százalékos emelkedéssel zárt, míg a hazai blue chipek közül a Mol és a Richter teljesített a legjobban.

Saját részvényeket vett a Richter

A Richter bejelentette, hogy 2019. november 11-én 8 500 darab saját részvényt vásárolt a Budapesti Értéktőzsdén 5 564 forint/darab átlagáron.

Eséssel zárta a hét első napját a BUX

Az irányadó európai részvényindexek felemásan teljesítettek a hétfői kereskedés második felében, a magyar tőzsde eséssel zárta a hét első napját, míg a hazai blue chipek közül az OTP és a Mol teljesített a leggyengébben.

Ezért a részvényért rajonganak most a hazai alapkezelők

Október második felében nagyot emelkedett a magyar tőzsde, majd ezt követően a hazai részvényindex új történelmi csúcsára emelkedett, a Portfolio által készített legfrissebb alapkezelői felmérésből kiderült, hogy a profi befektetők rövid távon csupán mérsékelt elmozdulásra számítanak a magyar tőzsdén. Az általunk megkérdezett alapkezelők ebben a hónapban Ricther részvényeiért rajongtak a leginkább, míg a midcapek közül az ANY Biztonsági Nyomda, a Graphisoft Park és a Waberer’s papírjait emelték ki kedvelt részvényként legnagyobb számban a felmérésünkben résztvevő alapkezelők.

Saját részvényeket vásárolt a Richter

A Richter bejelentette, hogy 2019. november 8-án 45 000 darab saját részvényt vásárolt a Budapesti Értéktőzsdén 5 574 forint/darab átlagáron.

Lefordult az OTP

Újabb történelmi csúcsra száguldottak csütörtökön az irányadó amerikai indexek, reggelre azonban elromlott a hangulat az ázsiai tőzsdéken annak ellenére, hogy az amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalásokról kedvező hírek érkeztek. A magyar tőzsdén a vállalati gyorsjelentések vannak a fókuszban ma, a vártnál jobb számokat közölt az OTP és a Richter is.

Felfelé módosította az idei árbevétel-várakozásait a Richter

Ma reggel tette közzé harmadik negyedéves beszámolóját a Richter, amelyet követően a társaság menedzsmentje közzétette frissített várakozásait is: a Richter számára kedvező árfolyamváltozások mellett a jól teljesítő Vraylar-eladások miatt a cég szerint a gyógyszergyártás euróban kifejezett árbevétele 5-6 százalékkal nőhet az idei évben, míg a konszolidált, euróban kifejezett árbevétel 8-9 százalékkal nőhet idén.

Az emelkedő Vraylar-eladások támogatták a Richtert

A Richter a harmadik negyedéves árbevétel és a bruttó fedezet esetében is felül tudta teljesíteni a Portfolio saját elemzői konszenzusának előzetes várakozásait. A társaság fontos készítményei közül jól teljesített a Vraylar. Az üzleti tevékenység eredménye is a várt felett alakult, míg nagyobb részben a pénzügyi nyereség növekedése következtében a Richter adózott eredménye nagyot nőtt a harmadik negyedévben.

Új történelmi csúcson zárt az OTP és a BUX

Az irányadó európai részvényindexek emelkedtek csütörtökön, a magyar tőzsde is erősödött. A hazai blue chipek közül a Mol és az OTP teljesített a legjobban, a bankpapír és a BUX index is új történelmi csúcson zárta a hét negyedik napját. Utóbbi 43 598 pontos záróértékével felülmúlta eddigi, április 24-én elért 43 563 pontos történelmi csúcsát.

Új történelmi csúcson zárt az OTP

Az irányadó európai részvényindexek felemásan teljesítettek a szerdai kereskedés második felében, míg a magyar tőzsde mérsékelt erősödéssel zárta a hét harmadik napját. A hazai blue chipek közül az OTP teljesített a legjobban, a bankpapír új történelmi csúcson zárta a szerdai kereskedést.

Rekord árbevételről számolhat be pénteken a Richter

A Richter pénteken hajnalban publikálja legfrissebb számait, a Portfolio saját konszenzusa szerint az elemzők kivétel nélkül emelkedő árbevételt várnak a harmadik negyedévben, a várakozások mediánja új negyedéves árbevételi rekordot jelentene, míg az elemzők által várt jelentős profitnövekedés mögött részben a korábbi év alacsony bázisa, valamint a Richter számára kedvező devizahatások állhattak.

Nagyot emelkedett a Richter

Az irányadó európai részvényindexek minimális elmozdulás mellett felfelé kapaszkodtak kedden délután, a hazai részvényindex emelkedéssel zárta a hét második napját, míg a blue chipek közül a Mol és a Richter teljesített a legjobban.

Nagyot emelkedett hétfőn a Mol

Emelkedtek az irányadó európai részvényindexek a hét első napján, a hangulatot az USA és Kína kereskedelmi egyeztetéseit övező optimizmus javította. A magyar tőzsde is nagyobb emelkedéssel zárta a hétfői kereskedést, míg a hazai blue chipek közül az OTP és a Mol teljesített a legjobban. A tengerentúli tőzsdék is emelkedtek a hétfői piacnyitás után: a Dow, az S&P500 és a Nasdaq is új történelmi csúcsra kapaszkodott a hétfői kereskedés első felében.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR