RICHTER árfolyam

|
|
| Ma: Átlag:
  • Mai forgalom
  • Elmúlt 30 kereskedési nap átlagforgalma
RICHTER ajánlati könyv
Vétel
ajánlat
db
kum
HUF
HUF kum
db
db árf.
Eladás
árf. db kum
db
HUF kum
HUF
ajánlat
db
RICHTER kötéslista
Idő Ár Darab Érték
RICHTER statisztikák, mutatók
nyitó: 4830
előző záró:
napi átlag:
napi min.:
napi max.:
52 heti min.:
52 heti max.:
történelmi min.:
történelmi max.:
záró 52 heti min.:
záró 52 heti max.:
záró történelmi min.:
záró történelmi max.:
Egyhónapos záró árfolyam:
forgalom (db):
forgalom (HUF):
kapitalizáció (HUF):
BÉT teljes kap. (HUF):
változás 1 hó:
változás 3 hó:
változás 12 hó:
volatilitás 1 hó:
volatilitás 3 hó:
volatilitás 12 hó:
Féléves átlag:
Éves átlag:
Negyedéves záró árfolyam:
Előző éves záró árfolyam:
RICHTER adatlap
Teljes név:Richter Gedeon Vegyészeti Gyár Nyilvánosan Működő Rt.
Rövid név:Richter Gedeon Nyrt.
Szektor:Gyógyszeripar
Elérhetőség:1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Telefonszám:+36-1-431-4027
Fax:+36-1-260-4891
Web:www.richter.hu
Befektetői kapcsolattartó:Ördög Katalin
Befektetői kapcsolattartó mail:k.ordog@richter.hu
Befektetői kapcsolattartó tel:+36-1-431-5680
Befektetői kapcsolattartó fax:+36-1-261-2158
Könyvvizsgáló:PricewaterhouseCoopers Kft.
Tevékenység:Az 1901-ben Richter Gedeon által alapított üzem 1923-ban alakult gazdasági társasággá, 1997 óta a legnagyobb hazai gyógyszergyártó. Fő tevékenysége gyógyszerhatóanyagok és generikus gyógyszerkészítmények gyártása és forgalmazása. A Richter mára kelet-közép-európai regionális multinacionális társasággá nőtt. A régióban egyedülálló, öt világrészre kiterjedő piachálózattal rendelkezik, termékei így a világ csaknem száz országába eljutnak. A magyar cégek közül egyedülálló érdekeltségi piachálózata felöleli az Európai Unió országait, az Amerikai Egyesült Államokat, a FÁK tagállamait és Japánt, valamint a keleti térséget. Kiterjedt marketing és disztribúciós hálózatot működtet Magyarországon, a Független Államok Közössége országaiban és Kelet-Európában.
Részvénytulajdonosok:

MNV Zrt. (15,25%, 28 414 182 részvény)

Maecenas Universitatis Corvini Alapítvány (10%, 18 637 486 részvény)

Megjegyzés: A közkézhányad meghatározásánál nem vettük figyelembe az olyan tulajdonosokat, akiknek a teljes értékpapír-állomány legalább 5%-a a tulajdonában van, valamint a letétkelezők birtokában lévő értékpapír-állomány azon részét, amelyről a letétkezelő rendelkezésre álló igazolása alapján megállapítható, hogy a teljes értékpapír állomány legalább 5%-át kitevő értékpapír mennyiség van az adott személy tulajdonában. A közkézhányad megjelenítése a kibocsátó által megadott adatokon alapul.

Igazgatóság:BOGSCH Erik (elnök)
ORBÁN Gábor
Dr. GULÁCSI Gábor
LANTOS Csaba
Dr. HARDY Ilona
Dr. BAGDY György
Dr. ZOLNAY Kriszta
Prof. Dr. VIZI E. Szilveszter
PANDURICS Anett
SZÉCSÉNYI Bálint
Vállalatvezetés:ORBÁN Gábor (vezérigazgató)
Dr. GULÁCSI Gábor (gazdasági vezérigazgató-helyettes)
Dr. GREINER István (kutatási igazgató)
Dr. THALER György (fejlesztési igazgató)
HORVÁTH Tibor (kereskedelmi igazgató)
Felügyelőbizottság:Dr. CHIKÁN Attila (elnök)
Dr. BEDROS Jonathán Róbert
Dr. HARMATH Zsolt
KOVÁCSNÉ CSIKÓS Klára
KOVÁCSNÉ dr. KOZSDA Éva
Részvényfajta:Törzsrészvény
Értékpapír típus:Névre szóló
Értékpapír előállítási módja:Dematerializált
Kereskedés pénzneme:100 HUF
Bevezetett értékpapír mennyisége (db):186 374 860
Tőzsdei kategória:Prémium
Kereskedés pénzneme:HUF
Bevezetési nap:1994-11-09
Első kereskedési nap:1994-11-09
RICHTER hírek
Frankfurt Stock Exchange

Felpattant a Magyar Telekom, emelkedéssel zárta a hét utolsó napját a BUX

Az irányadó európai részvényindexek felfelé kapaszkodtak pénteken, míg az európai bankpapírok különösen jól teljesítettek. Az Európai Központi Bank által bejelentett élénkítő intézkedések után a piaci szereplők az USA és Kína kereskedelmi konfliktusával kapcsolatos hírekre fókuszáltak. A magyar tőzsde 0,5 százalékos emelkedéssel zárta a hét utolsó napját, míg a blue chipek közül a Magyar Telekom teljesített a legjobban.

Waberer's

Szárnyalt a Waberer's


Az irányadó európai részvényindexek felemásan teljesítettek hétfőn, a magyar tőzsde a délelőtti, mérsékelt esését ledolgozta és a BUX végül mérsékelt emelkedéssel zárt, míg a Waberer's részvényei jelentős erősödéssel zárták a hét első napját.

Nagy emelkedéssel zárt az OTP

Az irányadó európai részvényindexek emelkedtek szerdán, a hazai részvényindex a nap első felének erősödése után lefordult és a BUX előző napi záróértéke közelébe süllyedt vissza, majd a szerdai piaczárás felé közeledve a magyar tőzsde ismét emelkedéssel próbálkozott meg. A BUX végül 0,9 százalékos emelkedéssel zárt, míg a hazai blue chipek közül 2,3 százalékos erősödésével az OTP teljesített a legjobban.

Eséssel zárta a keddi kereskedést az OTP

Az irányadó európai részvényindexek lejjebb kerültek kedden, miután a befektetőket a kereskedelmi háború és a Brexittel kapcsolatos bizonytalanság aggaszotta. A magyar tőzsde is lejjebb került a hét második napján, a BUX végül 0,8 százalékos eséssel zárt, míg az OTP a korábbi, 2 százalék feletti esésének egy részét le tudta dolgozni a nap végére, az OTP végül 1,2 százalékos eséssel zárta a napot.

Emelkedett az OTP, lefordult a Mol

Az irányadó európai részvényindexek többsége felfelé kapaszkodott hétfő délután, a magyar tőzsde a kezdeti, enyhe erősödését ledolgozva pénteki záróértéke alá süllyedt vissza, majd a BUX végül mérsékelt eséssel zárta a hétfői kereskedést. A blue chipek közül egyedül az OTP tudott emelkedéssel zárni, míg a hazai nagypapírok közül a Mol teljesített a leggyengébben.

Hamarosan eldőlhet az OTP sorsa

Hamarosan eldőlhet az OTP sorsa

Az elmúlt héten az OTP árfolyama fontos szint alá került és a részvény technikai képe alapján hamarosan eldőlhet, hogy merre haladhat tovább a bankpapír, a Mol is kiemelt szintek közelében jár, míg a Richter esetében a nagy kérdés, hogy az elmúlt hét második felének felpattanása után folytatódhat-e a részvény emelkedése. A hazai blue chipek technikai képe alapján megnéztük, hogy mire érdemes majd fókuszálni az előttünk álló néhány nap folyamán.

Nagyot emelkedett pénteken a Mol és a Richter

Javult a hangulat a részvénypiacokon, miután úgy tűnt, hogy Kína és az Egyesült Államok is békülékenyebb hangnemet ütne meg egymással szemben, míg a befektetők abban bíztak, hogy folytatódhatnak a két ország közötti kereskedelmi egyeztetések. Az európai tőzsdék emelkedtek a pénteki kereskedés második felében, a magyar tőzsde is emelkedéssel zárta a hét utolsó napját, míg a hazai blue chipek közül a Mol és a Richter teljesített a legjobban.

Hatalmasat emelkedett csütörtökön a Richter

Az irányadó európai részvényindexek lejjebb kerültek ma reggel, majd a kontinens börzéi a csütörtöki piacnyitás utáni mínuszokat ledolgozva emelkedéssel próbálkoztak meg, az emelkedés a a nap második felében is folytatódott, miután a beérkező kínai kommentár enyhíteni tudta az USA és Kína kereskedelmi konfliktusával kapcsolatos aggodalmakat. A magyar tőzsde emelkedéssel zárta a csütörtöki kereskedést, a hazai blue chipek közül 3,8 százalékos emelkedésével a Richter teljesített a legjobban.

Nagy mozgásokat hozott az MSCI átsúlyozás a magyar tőzsdén

Nagy mozgásokat hozott az MSCI átsúlyozás a magyar tőzsdén

Kedden került sor az MSCI index negyedéves átsúlyozására, ami múltbeli tapasztalatok alapján nagyobb mozgásokat is vonhat maga után. Az MSCI az év elején döntött Kína és Szaúd-Arábia súlyának növeléséről, aminek következtében más piacok részaránya, így a magyar piac részaránya is csökken az MSCI indexben. Az MSCI Index átsúlyozása az indexekben szereplő hazai blue chipeket érinti kiemelten, a magyar tőzsdén a blue chipek esetében az elmúlt napok jelentős árfolyammozgásai részben az MSCI index átsúlyozására és az arra való felkészülésre voltak visszavezethetők.

Nagy eséssel zárt a Magyar Telekom

Lejjebb kerültek az irányadó európai részvényindexek szerdán, a magyar tőzsde eséssel zárta a hét harmadik napját, a BUX 1 százalékot esett. A hazai blue chipek közül a Magyar Telekom teljesített a leggyengébben, a telekomcég részvényei 2 százalékkal kerültek lejjebb.

Nagy eséssel zárta a keddi kereskedést az OTP

Az irányadó európai részvényindexek többsége emelkedik kedden délután, míg a régiós tőzsdék felemásan teljesítenek, a hazai részvényindex eséssel zárt a hét második napját, a BUX 1,4 százalékkal került lejjebb, míg a hazai blue chipek közül az OTP teljesített a leggyengébben, a bankpapír 2,9 százalékos eséssel zárta a keddi kereskedést.

Érdemes résen lenni: ma kerül sor az MSCI index átsúlyozására

Érdemes résen lenni: ma kerül sor az MSCI index átsúlyozására

A hét második napján kerül majd sor az MSCI index negyedéves átsúlyozására, ami több feltörekvő piac esetében is eladói nyomást okozhat a mai kereskedés záró szakaszában. Az MSCI index átsúlyozásra való felkészülés a hazai részvénypiacon is tetten érhető volt, a Concorde intézményi üzletkötője, Harcsa Norbert szerint a piaci szereplők egy része a Richter és a Mol esetében csökkenthette kitettségét, ami részben magyarázhatja az olajtársaság és a gyógyszergyártó részvényeinek elmúlt heti nagy eséseit.

Felpattant a Mol

Az európai tőzsdék felfelé kapaszkodtak hétfő délután, miután Donald Trump a G7-es csúcstalálkozón arról beszélt, hogy a kínai fél újra tárgyalóasztalhoz ülne a vitás kereskedelmi kérdésekkel kapcsolatban, ami javította a részvénypiacok hangulatát. A tengerentúli tőzsdék is emelkednek, a hazai részvényindex mérsékelt erősödéssel zárta a hét első napját, míg a hazai blue chipek közül a Mol teljesített ma a legjobban.

Nagyot esett a Mol és a Richter is

Nagyot esett a Mol és a Richter is

Az ünnepet követő rövid kereskedési héten nagyot esett a Mol és a Richter is, míg a Mol a nagy esés után kiemelt szintek közelébe érkezett meg, a Richter a hét utolsó napján felpattant és a folytatás mindkét részvény esetében legalább ennyire izgalmasnak ígérkezik. Az OTP technikai képe esetében pedig lehet még tér a bankpapír rövid távú emelkedése előtt. A hazai blue chipek technikai képe alapján megnéztük, hogy mire érdemes majd figyelni az előttünk álló hét folyamán.

Felpattant a Richter

A kínai vámbejelentés után estek az európai börzék, majd a pénteki piaczárás felé közeledve az európai tőzsdék ismét előző napi záróértékeik fölé kapaszkodtak vissza. A befektetők Jerome Powell Fed elnök Jackson Hole-i beszédének kiadott szövegét emésztették, majd a tengerentúli tőzsdék lefordultak, miután a mai kínai lépésekre válaszul Donald Trump is válaszbejelentést helyezett kilátásba. A magyar tőzsde mérsékelt emelkedéssel zárta a pénteki kereskedést, míg a hazai blue chipek közül a Richter teljesített a legjobban.

Nagyot esett a Richter, érdemes már beszállni?

Nagyot esett a Richter, érdemes már beszállni?

Sok rossz hír érkezett az elmúlt hónapokban a Richterrel kapcsolatban, ami lejtőre küldte az árfolyamot, a technikai kép távolról nézve alaposan elromlott, jó híreknek és masszív árfolyamemelkedésnek kellene jönnie ahhoz, hogy javuljon az összkép, de rövid távon már a részvény emelkedésére játszóknak is van mibe kapaszkodniuk.

Nagy eséssel zárta a csütörtöki kereskedést a Richter

A csütörtöki piaczárás felé közeledve lefordultak az irányadó európai részvényindexek, a magyar tőzsde is eséssel zárta a napot, a BUX 0,6 százalékkal került lejjebb. A hazai blue chipek közül a Richter teljesített a leggyengébben, a gyógyszergyártó részvényei 2,6 százalékos eséssel zárták a csütörtöki kereskedést.

Lefordult az OTP, fontos szinthez közelít a Mol

Lefordult az OTP, fontos szinthez közelít a Mol

A héten nagyot esett az OTP és a bankpapír grafikonja alapján elképzelhető, hogy a lejtmenet folytatódik, míg a hét második felében ismét lefelé csorgó Mol hamarosan újra a júliusi lokális mélypontja közelébe érkezhet meg, amelynek közeléből augusztus elején sikerrel pattant vissza az árfolyam. Izgalmakból tehát várhatóan az ünnepet követő rövid kereskedési héten sem lesz majd hiány, a hazai blue chipek technikai képe alapján megnéztük, hogy mire érdemes majd fókuszálni az előttünk álló néhány nap során.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR