Önnek nincs realtime adat előfizetése
Előfizetek

Richter árfolyam

Ma: | Átlag:
  • Mai forgalom
  • Elmúlt 30 kereskedési nap átlagforgalma
RICHTER ajánlati könyv
Vétel
ajánlat
db
kum
HUF
HUF kum
db
db árf.
Eladás
árf. db kum
db
HUF kum
HUF
ajánlat
db
RICHTER kötéslista
Idő Ár Darab Érték
RICHTER statisztikák, mutatók
Kapitalizáció (millió HUF): 1543183.8408
Nyitó ár: 8390
Előző záró ár: 8390
Napi átlagár: 8297.694743
180 napos átlagár: 7454.5872874449
360 napos átlagár: 7023.5359880607
Napi minimum: 8255
Napi maximum: 8400
Éves minimum: 5200 2020-03-16
Éves maximum: 9065 2021-02-17
Történelmi minimum: 2204 2005-01-04
Történelmi maximum: 9065 2021-02-17
Forgalom (db): 309022
Forgalom: 2564170225
Árfolyamváltozás 1 hó: -1.4679976512038%
Árfolyamváltozás 3 hó: 29.67542503864%
Árfolyamváltozás 12 hó: 29.67542503864%
Adatlap
Richter
Rating
Értékpapír megnevezése Richter Gedeon share
Értékpapír kibocsátója Chemical Works of Gedeon Richter Plc.
Részvényfajta Ordinary share
Értékpapír előállítási módja Dematerializált
ISIN HU0000123096
Kijelzés módja (Ticker) RICHTER
Értékpapír névértéke 100 HUF
Bevezetett értékpapír mennyisége (db) 186 374 860
Osztalékjogosultság Full year
Bevezetési nap 1994-11-09
Első Kereskedési Nap 1994-11-09
Tőzsdei kategória Prime
Kereskedés pénzneme HUF
Bevezetési Ár 1330
Az adatok forrása: Budapest Stock Exchange
Az adatok jellege: késleltetett.

A szolgáltatást legjobb tudásunk szerint nyújtjuk. A szolgáltatás elérhetőségének részbeni vagy teljes hiányáért, késedelméért, pontatlanságáért illetve egyéb zavaráért a Net Média Zrt. csak akkor felel, hogy ha az kifejezetten és kizárólag neki felróható okból következik be. Egyéb okból bekövetkezett szolgáltatás-zavarért a felelősségét kifejezetten kizárja. Kizárja a Net Média zrt. a felelősségét az információhoz való jogosulatlan hozzáférésből vagy az információval való bármilyen egyéb visszaélésből eredő károkért. Az előbbiekben megjelölt, illetve jogszerűen egyébként ki nem zárható egyéb felelősség kivételével ...

Tovább
Az oldalon a RICHTER árfolyamalakulását lehet nyomon követni.

Hibabejelentő

A megújult adatterminált alaposan teszteltük, de előfordulhatnak hibák. Ha rendellenes működést tapasztalsz, kérjük, jelezd nekünk!
Tovább az űrlapra
PORTFOLIO RATING Az átláthatóbb befektetésekért Bővebben
Videóajánló

Videóajánló

További videók
A legjobb befektetés, de hogyan tudsz választani közülük? - ETF kiválasztás
Indexkövető ETF, okos befektetés
Tőzsdei stratégiaépítés kezdőknek
Kezdő befektető kalauz

Videóajánló

A legjobb befektetés, de hogyan tudsz választani közülük? - ETF kiválasztás
Indexkövető ETF, okos befektetés
Tőzsdei stratégiaépítés kezdőknek
Kezdő befektető kalauz

RICHTER hírek

Megússza a magyar tőzsde a rá nehezedő súlyos nyomást?

Az újabb szigorú lezárások mélyen érinthetik a legnagyobb hazai tőzsdei cégeket, ami magával hozta az eladókat az amúgy is bizonytalan, csökkenő nemzetközi piacok árnyékában. A négy blue chipből három még viszonylag jól tartja magát az aktuális támaszok felett, de mindegyik esetén látni aggasztó jeleket az árfolyamaik alakulását vizsgálva.

Saját részvényeket vásárolt és adott át a Richter

Mai közleményében jelentette a Richter, hogy a társaság javadalmazási politikájának megfelelően közel 250 ezer darab saját részvényt vásárolt a Munkavállalói Résztulajdonosi Program (MRP) Szervezettől, és ezzel egyidejűleg átadott számukra több mint 215 ezer darab papírt is.

Már a koronavírus-járvány előtti szinteken a BUX, közel a történelmi csúcs

A BUX jól teljesített februárban, 0,7 százalékkal került feljebb a hónap során, amit segített a relatíve kedvezőbb nemzetközi hangulat is, egyedül a technológiai cégekben gazdag Nasdaq teljesített gyengén. A befektetőket elsősorban a növekvő kötvényhozamok és az inflációval kapcsolatos aggodalmak bizonyították el. A koronavírus-járvány alakulását kettősség jellemzi, hiszen néhol megindult a harmadik hullám is. A BÉT forgalma ebben a közegben alacsonyabb volt a januárihoz képest, de a teljesítménye jó volt, főleg a Richter és a Magyar Telekom tudott emelkedni. A brókercégek rangsorában is volt némi mozgás, a Wood bonyolította a legnagyobb forgalmat a hónapban, míg a Concorde volt a második és az Erste a harmadik.

Elmondta a Richter, hogy mit vár az idei évre

Nehezített körülmények között is rekord eredményeket tudott elérni 2020-ban a Richter – emelte ki Orbán Gábor, a vállalat vezérigazgatója a negyedéves eredményeket bemutató sajtótájékoztatón. Az idei évre a járvány okozta bizonytalanság miatt visszafogott prognózisokat fogalmazott meg a menedzsment, 5 százalékos bevételnövekedést vár a vezetőség euróban, az üzemi eredményszint pedig 17 százalék lehet.

Sikerült a csúcsdöntés a Richternek - Merre tovább?

Rekord árbevételt ért el a negyedik negyedévben a Richter és felülmúlta az elemzői várakozásokat is, a negyedéves adózott eredmény azonban elmaradt a Portfolio által készített elemzői konszenzustól - derült ki a péntek hajnalban publikált gyorsjelentésből. A teljes 2020-as évet tekintve viszont profitszinten is rekordot tudott dönteni a cég, amiben nagy szerepe volt a Vraylar kiemelkedő amerikai értékesítéseinek. A növekedési kilátások szempontjából kedvező, hogy januárban lezárt egy fontos akvizíciót a cég, amellyel tovább bővül a magyar gyógyszergyártó nőgyógyászati portfoliója. A Richter részvényei idén történelmi csúcsra szárnyaltak és egy jelentős emelkedésen van túl az árfolyam, a papírok mégsem tekinthetők drágának sem a szektortársakhoz képest, sem pedig historikus viszonylatban jelenleg.

Holnap jelent a Richter, rekordbevételről számolhat be a cég (2.)

Itthon is zajlik a negyedéves jelentési szezon, a Richter társasági eseménynaptára szerint a gyógyszercég február 26-án, pénteken teszi közzé a legfrissebb számait. Az elemzők a bevétel jelentős növekedésére számítanak az előző év azonos negyedévéhez képest, rekordot dönthetett a negyedéves bevétel 2020 október-decemberi időszakban. A bázisidőszak egyszeri tételek miatt veszteséges volt, 2020 negyedik negyedévét viszont nyereséggel zárhatja a vállalat és a fedezeti szint is kissé javulhatott.

Felforgatják a jövőt a világhódító technológiák – De hogy lehet ezekkel pénz keresni?

Teljesen átalakítják a világot a fenntarthatósági törekvések, az eddig elképzelhetetlennek tűnő innovációk, a technológia robbanásszerű fejlődése, a mesterséges intelligencia elterjedése. A Portfolio Private Investor Day 2021 konferenciáján a világmegváltó technológiák és izgalmas sztorik közül az előadók az 5G terjedéséről, a chipgyártók növekvő szerepéről és az üres vállalatok felfutásáról beszéltek.

Az OTP a legtranszparensebb hazai tőzsdei cég, de egy midcap is felfért a dobogóra

Tovább javult a hazai tőzsdei vállalatok transzparenciája, mindegyik magyar cég jobb eredményt ért el az idei felmérésünkben, mint egy évvel korábban. A blue chipek továbbra is az élmezőnyben vannak, de a midcapek is kezdik beérni őket, sőt, idén egyikük felállhatott a dobogó harmadik helyére - derül ki a Portfolio idén már 20. alkalommal elkészített transzparencia-felméréséből, amelynek szakmai partnere a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) és a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége (BAMOSZ) volt, és amely 19 bank, befektetési szolgáltató és alapkezelő bevonásával készült.

Az idei felmérés alapján a legtranszparensebb hazai tőzsdei vállalat az OTP lett, a bankot a Mol követi a listán és idén a dobogóra felfért egy midcap is, a Graphisoft Park a harmadik helyet szerezte meg.

A hazai tőkepiac egyik legfontosabb eseményén, a BÉT Legek díjátadón a Tőzsde az előző év kiemelkedő teljesítményeit díjazza, a ma megtartott eseményen a Portfolio felmérése alapján a BÉT a kibocsátói transzparencia díjat az OTP-nek, a kibocsátói transzparencia mid-cap különdíjat a Graphisoft Parknak, a legjobb befektetői kapcsolattartónak járó díjat pedig Réthy Róbertnek, a Mol befektetői kapcsolatok vezetőjének adta át.

Újra izgalmas az OTP, elindult a rakéta

A vártnál erősebb tavalyi negyedik negyedéves magyar GDP-adat lendületet adott a hazai részvényeknek is, a blue chipek között az OTP árfolyama is emelkedik, ami részben fundamentális, részben technikai okokkal magyarázható.

Jelentős céláremelés érkezett a Richterre, tépik a részvényeket a befektetők

Mai elemzésében az Erste jelentősen megemelte a Richterre vonatkozó célárát, a korábbi 7 650 forintról 9 805 forintra. Ennek fő oka, hogy egyrészt a Vraylar készítmény értékesítései magasak lehetnek a jövőben, másrészt a cég a nőgyógyászati portfólió megújításán dolgozik, ami szintén emelheti a bevételeket. Az idei és a jövő évi eredmények pedig 100 milliárd forint körül alakulhatnak a korábban becsült 85-86 milliárd forint helyett az Erste szerint. A befektetők pozitívan reagáltak a hírekre, és a gyógyszercég papírjai közel 3 százalékot raliztak, amivel új történelmi csúcsra is értek a részvények.

Most kiderül, hogyan viselték a magyar cégek a koronavírus második hullámát

A héten hivatalosan is elstartol a gyorsjelentési szezon a magyar tőzsdén, ami azért is különösen érdekes, mert arról az időszakról, a tavalyi negyedik negyedévről publikálják a hazai vállalatok a legfrissebb számaikat, amikor a koronavírus újabb hullámának megfékezése érdekében hozott korlátozások már érvényben voltak. Betekintést nyerhetünk tehát abba, hogy a magyar cégek hogyan élték meg a lezárásokat, voltak köztük olyanok, mint a 4iG, amelyek kevésbé szenvedték meg az időszakot, mint a ciklikus iparágak vállalatai, például a héten jelentő Rába, amelynek az eredményén valószínűleg alaposan meglátszottak a korlátozások. Mindemellett azt sem szabad elfelejteni, hogy nem csak a negyedik negyedéves, de a tavalyi egész éves számokat is publikálják a cégek, tehát világossá fog válni, hogy mekkora ütést mért a koronavírus a hazai vállatokra a válság előtti időszakhoz képest.

Tépik a Mol és a Richter részvényét

Kimondottan jól kezdte a mai kereskedést a magyar tőzsde, a BUX jelenleg 1,5 százalékos pluszban tartózkodik. Kiemelkedik a blue chipek közül a Mol és a Richter, komoly emelkedést láthatunk mindkét nagyvállalat papírjánál.

Történelmi csúcson a Richter - Érdemes még beszállni?

Történelmi csúcson jár a Richter árfolyama és a forgalom is felpörgött az elmúlt hetekben a hazai gyógyszercég részvényeinek a piacán. Ez nem véletlen, miután több jó hír érkezett a cég készítményeivel kapcsolatban, ráadásul a pandémia alatt a gyógyszercégek a befektetők fókuszába kerültek, és egy fontos akvizíciót is bejelentett a vállalat , amivel kapcsolatban a menedzsment kifejezetten optimista. Megnéztük, hogy mi a befektetési sztori a részvényekben, mit gondolnak az elemzők és hogy milyen árazási szinten forognak most a részvények.

Tizenegy magyar márka, amire építene az Orbán-kormány

A koronavírus-járvány fontos tanulságairól is beszélt csütörtöki prezentációjában Varga Mihály pénzügyminiszter. Szerinte ezek egyike, hogy az értékláncokat maga köré szervezni képes magyar vállalatokra és márkákra van szükség. Fel is sorolt néhány hazai tulajdonú céget.

Megkérdeztük a hazai alapkezelőket - Ezek most a kedvenc magyar részvényeik

Emelkedett a BUX index januárban, de a befektetői hangulat nem felhőtlen, az oltóanyagok késlekedése és a reddites kisbefektetők forradalma nyomást gyakorol a nemzetközi piacokra. A Portfolio elkészítette a legújabb rendszeres havi alapkezelői felmérését, amely során megkérdeztük a hazai alapkezelőket, hogy február elején mit várnak a BUX indextől és a forinttól, és melyek a kedvenc hazai részvényeik.

A Richter brutális forgalma és teljesítménye magával húzta a teljes magyar tőzsdét

A BUX januárban is jól teljesített, közel 3,5 százalékkal került feljebb a hónap során, miközben a vezető európai és amerikai részvényindexek teljesítménye többnyire negatív volt. A korábbi hónapok emelkedése után némi megingás volt látható, hiszen a befektetők egyre elégedettlenebbé váltak az oltóanyagok leszállítási ütemével kapcsolatban, és aggódnak, hogy emiatt lassulhat a gazdasági kilábalás. Szintén borzolta a kedélyeket a reddites csorda az elmúlt napokban, amely nagyobb bizonytalanságot hozott a piacokra. A BÉT forgalma ebben a közegben némileg csökkent decemberhez képest, de a teljesítménye kifejezetten jó volt, ami nagyban köszönhető a Richter erős szereplésének. A brókercégek rangsorában is volt némi mozgás, a Wood bonyolította a legnagyobb forgalmat a hónapban, míg az Erste volt a második, és a Concorde a harmadik.

Még csak egy hónap telt el 2021-ből, de már simán megduplázhattad a pénzedet

2020 sok szempontból rendhagyó év volt, de nagyon úgy néz ki, hogy 2021 még egy lapáttal rá tud tenni. Itt egy sámán a washingtoni Capitoliumon, ott egy tőkepiaci hadjárat a shortosok ellen - izgalmakból aztán tényleg nincs hiány. Bőven találhatunk jó sztorikat a tőkepiacokon, van olyan kriptodeviza, amelyiknek az értéke idén már megduplázódott, a nyersanyagpiacon is kúsznak felfelé az árfolyamok, de a magyar tőzsdén is szép hozamokat lehetett elérni.

Részvényeket adott át a Richter

A Budapesti Értéktőzsde oldalán közölte a gyógyszergyártó Richter, hogy a társaság javadalmazási politikájának megfelelően részvényekett adtak át az MRP szervezet részére.

Tovább vette saját részvényeit a Richter

Múlt pénteken ismét vásárolta saját részvényeit a Richter, így már összességében több mint 2,3 milliárd forintot költött sajátrészvény-vásárlásra a vállalat.

Önnek nincs realtime adat előfizetése
Előfizetek

Hibabejelentő

A megújult adatterminált alaposan teszteltük, de előfordulhatnak hibák. Ha rendellenes működést tapasztalsz, kérjük, jelezd nekünk!
Tovább az űrlapra
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR