RICHTER árfolyam

Mentés a kedvencekhez
|
|
| Ma: Átlag:
  • Mai forgalom
  • Elmúlt 30 kereskedési nap átlagforgalma
RICHTER ajánlati könyv
Vétel
ajánlat
db
kum
HUF
HUF kum
db
db árf.
Eladás
árf. db kum
db
HUF kum
HUF
ajánlat
db
RICHTER kötéslista
Idő Ár Darab Érték
RICHTER statisztikák, mutatók
nyitó: 0.0
előző záró:
napi átlag:
napi min.:
napi max.:
52 heti min.:
52 heti max.:
történelmi min.:
történelmi max.:
záró 52 heti min.:
záró 52 heti max.:
záró történelmi min.:
záró történelmi max.:
Egyhónapos záró árfolyam:
forgalom (db):
forgalom (HUF):
kapitalizáció (HUF):
BÉT teljes kap. (HUF):
változás 1 hó:
változás 3 hó:
változás 12 hó:
volatilitás 1 hó:
volatilitás 3 hó:
volatilitás 12 hó:
Féléves átlag:
Éves átlag:
Negyedéves záró árfolyam:
Előző éves záró árfolyam:
RICHTER adatlap
Teljes név:Richter Gedeon Vegyészeti Gyár Nyilvánosan Működő Rt.
Rövid név:Richter Gedeon Nyrt.
Szektor:Gyógyszeripar
Elérhetőség:1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Telefonszám:+36-1-431-4027
Fax:+36-1-260-4891
Web:www.richter.hu
Befektetői kapcsolattartó:Ördög Katalin
Befektetői kapcsolattartó mail:k.ordog@richter.hu
Befektetői kapcsolattartó tel:+36-1-431-5680
Befektetői kapcsolattartó fax:+36-1-261-2158
Könyvvizsgáló:PricewaterhouseCoopers Kft.
Tevékenység:Az 1901-ben Richter Gedeon által alapított üzem 1923-ban alakult gazdasági társasággá, 1997 óta a legnagyobb hazai gyógyszergyártó. Fő tevékenysége gyógyszerhatóanyagok és generikus gyógyszerkészítmények gyártása és forgalmazása. A Richter mára kelet-közép-európai regionális multinacionális társasággá nőtt. A régióban egyedülálló, öt világrészre kiterjedő piachálózattal rendelkezik, termékei így a világ csaknem száz országába eljutnak. A magyar cégek közül egyedülálló érdekeltségi piachálózata felöleli az Európai Unió országait, az Amerikai Egyesült Államokat, a FÁK tagállamait és Japánt, valamint a keleti térséget. Kiterjedt marketing és disztribúciós hálózatot működtet Magyarországon, a Független Államok Közössége országaiban és Kelet-Európában.
Részvénytulajdonosok:

Maecenas Universitatis Corvini Alapítvány (10,00%, 18 637 486 részvény)

Tihanyi Alapítvány (10,00%, 18 637 486 részvény)

MNV Zrt. (5,25%, 9 777 658 részvény)

FMR LLC (5,08%, 9 459 072 részvény)

Megjegyzés: A közkézhányad meghatározásánál nem vettük figyelembe az olyan tulajdonosokat, akiknek a teljes értékpapír-állomány legalább 5%-a a tulajdonában van, valamint a letétkelezők birtokában lévő értékpapír-állomány azon részét, amelyről a letétkezelő rendelkezésre álló igazolása alapján megállapítható, hogy a teljes értékpapír állomány legalább 5%-át kitevő értékpapír mennyiség van az adott személy tulajdonában. A közkézhányad megjelenítése a kibocsátó által megadott adatokon alapul.

Igazgatóság:BOGSCH Erik (elnök)
ORBÁN Gábor
Dr. GULÁCSI Gábor
LANTOS Csaba
Dr. HARDY Ilona
Dr. BAGDY György
Prof. Dr. VIZI E. Szilveszter
PANDURICS Anett
SZÉCSÉNYI Bálint
Dr. CSERHÁTI Péter
Vállalatvezetés:ORBÁN Gábor (vezérigazgató)
Dr. GULÁCSI Gábor (gazdasági vezérigazgató-helyettes)
Dr. GREINER István (kutatási igazgató)
Dr. THALER György (fejlesztési igazgató)
HORVÁTH Tibor (kereskedelmi igazgató)
Felügyelőbizottság:Dr. CHIKÁN Attila (elnök)
Dr. BEDROS Jonathán Róbert
Dr. HARMATH Zsolt
KOVÁCSNÉ CSIKÓS Klára
KOVÁCSNÉ dr. KOZSDA Éva
Részvényfajta:Törzsrészvény
Értékpapír típus:Névre szóló
Értékpapír előállítási módja:Dematerializált
Kereskedés pénzneme:100 HUF
Bevezetett értékpapír mennyisége (db):186 374 860
Tőzsdei kategória:Prémium
Kereskedés pénzneme:HUF
Bevezetési nap:1994-11-09
Első kereskedési nap:1994-11-09
Az oldalon a RICHTER árfolyam alakulását lehet nyomonkövetni
RICHTER hírek

Koronavírus: megkapta a Gilead remdesivir készítménye az FDA teljes körű engedélyét

Magyar idő szerint csütörtök este érkezett a hír az amerikai gyógyszerfelügyelettől (FDA), hogy megadta a teljeskörű engedélyt a Gilead nevű cég remdesivir nevű (most már Veklury névre hallgató) készítményére, hogy azt használhassák a 11 év alatti gyermeknél, illetve súlyosabb tüneteket mutató, akár lélegeztetésre szoruló koronavírusos betegeknél.

Richter-vezér: több koronavírus-gyógyszeren is dolgozunk

Folyamatosan szállítja a Richter a remdesivirt a magyar kórházaknak - mondta el Orbán Gábor, a Richter vezérigazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában. A szakember beszélt arról is, hogy logisztikailag nem lesz egyszerű a világon a koronavírus-oltatást megoldani, nagy dilemma az, hogy a szegényebb vagy a gazdagabb közösségekkel kezdjék-e az oltatást. A Richter növekvő árbevételekkel számol, legnagyobb piacukat most az Egyesült Államok képezi.

Melyik magyar részvényben van most fantázia?

Attól függettlenül, hogy a magyar tőzsdén jellemzően oldalazást láttunk az elmúlt időszakban, a hazai nagypapírok ismét izgalmas szintekre kerültek, így mi megvizsgáltuk a technikai képet. Elsőre a legizgalmasabbnak talán a Mol tűnik, amely kitört a hónapok óta tartó csökkenő trendből, részben a cég sajátrészvény-vásárlásainak köszönhetően.

Nekiment a remdesivir gyártója a WHO-nak

Megkérdőjelezte a gyártó Gilead az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) kutatásának eredményeit, amelyek szerint a remdesivir nevű szer nem segít az új koronavírus okozta betegség miatt kórházban ápoltakon.

Hidegzuhany a WHO-tól: nem növeli a túlélési esélyeket a remdesivir?

Nincs jelentős hatása a betegek túlélési esélyeire a remdesivir nevű hatóanyagnak – erre az eredményre jutott az Egészségügyi Világszervezet Solidarity elnevezésű nagyszabású klinikai tesztje a Financial Times szerint. Az Index értesülései szerint csütörtök délig 12 beteg kapta meg a Richter remdesivir tartalmú gyógyszerét Magyarországon, eddigi mellékhatások nélkül.

Zöld utat kapott az eddigi leghatékonyabb magyar koronavírus elleni gyógyszer

Széleskörűen hozzáférhetővé válik a magyar betegek számára is a remdesivir nevű hatóanyagot tartalmazó antivirális szer, amely az eddig ismert leghatékonyabb gyógyszer a COVID-fertőzés ellen. A gyártás a Richter Gedeon Nyrt. saját fejlesztése alapján indult. A készítmény klinikai vizsgálata megkapta az engedélyt az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézettől. A szert több magyarországi egészségügyi intézményben, így a Szegedi Tudományegyetemen is alkalmazzák - szerepel a Szegedi Tudományegyetem közleményében.

Már alkalmazzák a Richter új gyógyszerét súlyos koronavírusos betegeken

Magyarországon elsőként a Debreceni Egyetemen (DE) alkalmazzák a Richter Gedeon Nyrt. gyógyszergyára által kifejlesztett, remdesivir hatóanyagot tartalmazó koronavírus elleni szert. A vírusszaporodást gátló infúziós kezelést súlyos állapotú betegek kapják a most kezdődött klinikai vizsgálatban - tájékoztatta az egyetem sajtóirodája kedden az MTI-t.

Koronavírus Magyarországon: kétféle gyógyszer is elérhető itthon a betegek kezelésére

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) vezetésével március óta a koronavírussal kapcsolatos kutatás-fejlesztési programok. A kormány megbízásából és finanszírozásával megvalósuló fejlesztéseknek köszönhetően már kétféle, a nemzetközi gyakorlatban bevált gyógyszer vethető be a magyar betegek kezelésében. Megkezdődött a remdesivir hazai gyártása, és már üzemi léptékben készül a hazánkban előállított favipiravir is – olvasható az ITM közleményében.

Turbulens időszakon vagyunk túl - Melyik magyar részvényben van most fantázia?

Összességében nem fest jól a magyar blue chipek technikai képe, a Richtert leszámítva mindegyik hazai nagypapír csökkenő trendben mozog, a gyógyszergyártó eddig vonzónak tűnő grafikonján pedig a héten szintén elromlott a technikai kép, miután az árfolyam letörte a mostanáig tartó emelkedő trendvonalat.

Elárulták a magyar nagyvállalati vezérek, milyen járványügyi lefutással számolnak és mitől félnek a legjobban

Reménykednek a Richter és a Videoton Holding vezérigazgatói abban, hogy a jövő május-júniusi időszak tényleg fordulópontot jelent majd a magyarországi járvány lefutásában, mint ahogy azt Varga Mihály pénzügyminiszter vázolta ma a Budapest Economic Forumon, de összességében óvatosságukat jelezték, mert a lakosság átoltása időt vesz igénybe és addig is el kell jutni remélhetőleg cégek, városok, országrészek lezárása nélkül – derült ki a két vezetővel folytatott mai panelbeszélgetésünk során. A cégvezetőknek több fontos kérdést is feltettünk, hogy ők hogyan látják a járvány lefutását, annak a cégükre és az országra gyakorolt hatásait, illetve közép távon milyen kilátásokat fogalmaznak meg, és az alábbiakban az ezekre adott válaszokat foglaljuk össze.

Varga Mihály is előad a Portfolio konferenciáján

Csütörtökön a pénzügyminiszter is előad a budapesti Marriott Hotelben a Portfolio tizedik Budapest Economic Forum konferenciáján. A járványhelyzet miatt hibrid eseménnyel, offline és online előadásokkal és panelbeszélgetésekkel készülünk, hazai és nemzetközi szakértők mondják majd el a véleményüket a koronavírus gazdasági-társadalmi hatásairól.

A gazdaságpolitika főszereplői a Budapest Economic Forumon

Összeállt a csütörtöki Budapest Economic Forum konferencia végleges programja, így a gazdaságpolitika fontos szereplői közül Varga Mihály pénzügyminisztert és Nagy Mártont, az MNB volt alelnökét, a miniszterelnök gazdaságpolitikai tanácsadóját is meghallgathatjuk a Portfolio hagyományos rendezvényén. Mellettük magyar nagyvállalati vezetők és neves külföldi előadók is beszélnek majd a koronavírus okozta kihívásokról és a válság utáni kilátásokról.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR