Önnek nincs realtime adat előfizetése
Előfizetek

Richter árfolyam

Ma: | Átlag:
  • Mai forgalom
  • Elmúlt 30 kereskedési nap átlagforgalma
RICHTER ajánlati könyv
Vétel
ajánlat
db
kum
HUF
HUF kum
db
db árf.
7 2 576 8 600
Eladás
árf. db kum
db
HUF kum
HUF
ajánlat
db
8 605 765 3
RICHTER kötéslista
Idő Ár Darab Érték
RICHTER statisztikák, mutatók
Kapitalizáció (millió HUF): 1602823.796
Nyitó ár: 8550
Előző záró ár: 8575
Napi átlagár: 8577.720899
180 napos átlagár: 8036.2511079039
360 napos átlagár: 7514.7173509566
Napi minimum: 8545
Napi maximum: 8630
Éves minimum: 6120 2020-07-28
Éves maximum: 9320 2021-03-31
Történelmi minimum: 2204 2005-01-04
Történelmi maximum: 9320 2021-03-31
Forgalom (db): 12551
Forgalom: 107658975
Árfolyamváltozás 1 hó: -6.945198046663%
Árfolyamváltozás 3 hó: 24.636627906977%
Árfolyamváltozás 12 hó: 27.889634601044%
Adatlap
Richter
Rating
Értékpapír megnevezése Richter Gedeon share
Értékpapír kibocsátója Chemical Works of Gedeon Richter Plc.
Részvényfajta Ordinary share
Értékpapír előállítási módja Dematerializált
ISIN HU0000123096
Kijelzés módja (Ticker) RICHTER
Értékpapír névértéke 100 HUF
Bevezetett értékpapír mennyisége (db) 186 374 860
Osztalékjogosultság Full year
Bevezetési nap 1994-11-09
Első Kereskedési Nap 1994-11-09
Tőzsdei kategória Prime
Kereskedés pénzneme HUF
Bevezetési Ár 1330
Az adatok forrása: Budapest Stock Exchange
Az adatok jellege: késleltetett.

A szolgáltatást legjobb tudásunk szerint nyújtjuk. A szolgáltatás elérhetőségének részbeni vagy teljes hiányáért, késedelméért, pontatlanságáért illetve egyéb zavaráért a Net Média Zrt. csak akkor felel, hogy ha az kifejezetten és kizárólag neki felróható okból következik be. Egyéb okból bekövetkezett szolgáltatás-zavarért a felelősségét kifejezetten kizárja. Kizárja a Net Média zrt. a felelősségét az információhoz való jogosulatlan hozzáférésből vagy az információval való bármilyen egyéb visszaélésből eredő károkért. Az előbbiekben megjelölt, illetve jogszerűen egyébként ki nem zárható egyéb felelősség kivételével ...

Tovább
Az oldalon a Richter árfolyamalakulását lehet nyomon követni.

Hibabejelentő

A megújult adatterminált alaposan teszteltük, de előfordulhatnak hibák. Ha rendellenes működést tapasztalsz, kérjük, jelezd nekünk!
Tovább az űrlapra
PORTFOLIO RATING Az átláthatóbb befektetésekért Bővebben
Videóajánló

Videóajánló

További videók
A legjobb befektetés, de hogyan tudsz választani közülük? - ETF kiválasztás
Indexkövető ETF, okos befektetés
Tőzsdei stratégiaépítés kezdőknek
Kezdő befektető kalauz

Videóajánló

A legjobb befektetés, de hogyan tudsz választani közülük? - ETF kiválasztás
Indexkövető ETF, okos befektetés
Tőzsdei stratégiaépítés kezdőknek
Kezdő befektető kalauz

Richter hírek

Viccnek indult, de már nem az - A Dogecoin már jóval nagyobb, mint a teljes magyar tőzsde

Számtalan példát lehetne arról mondani, hogy minek az állatorvosi lova az egyébként poénnak indult kriptodeviza, a Dogecoin. Extrém tünete a globális likviditásbőségnek, a befektetői hozaméhségnek, de akár annak is, hogy az érték már egyre kevésbé számít, vagy hogy a mémek irányítanak mindent, és hogy egy-egy guru elejtett félmondata vagy tweetje hogyan képes a fundamentumok helyett mozgatni a tőzsdei árfolyamokat. A Dogecoin mostanra a világ negyedik legnagyobb piaci értékű kriptodevizája lett, a közel 90 milliárd dolláros piaci kapitalizáció már akkora, hogy alaposan lekörözi a magyar tőzsde nagyágyúit, az OTP-t, a Molt, a Richtert, és gyakorlatilag a teljes magyar tőzsdét, de már olyan európai konszerneket is, mint a BMW, az Adidas vagy a Deutsche Bank.

Kitört az OTP, húzza magával a hazai piacot, de vajon meddig?

Összesen három százalékot emelkedett a BUX másfél nap leforgása alatt. Az indexben egyértelműen a legnagyobb súlyú szereplő, az OTP a vezető, amelynek köszönhető a piaci mutató teljesítményének a nagy része. A technikai elemzés szempontjából ennek a relatív erőnek óriási szerepe van, de érdemes megnézni még legalább a következő két legnagyobb súlyú index komponenst is, mert egyáltalán nem lehetünk biztosak benne, hogy a bankpapír képes lesz a hátán elvinni a teljes piacot. Emellett cikkünkben megnéztük a BUX, az OTP, a Richter és a MOL részvényéhez tartozó legfontosabb támasz és ellenállás szinteket is, amelyek sokat segíthetnek a befektetőknek mind a belépési pontok meghatározásában, mind a kockázatkezelés kialakításában.

Saját részvényeket vett a Richter

A Richter Gedeon Nyrt. közölte: a társaság április 27-én kapcsolt vállalkozásától, a Gedeon Richter USA, Inc.-től megvásárolt 2500 db Richter Gedeon törzsrészvényt.

Az orosz-ukrán konfliktus betett a magyar tőzsdének, de a Masterplast szárnyalása töretlen

Áprilisban némileg visszaesett a magyar tőzsde teljesítménye, bár a forgalom mértéke jelentősen alacsonyabb volt a korábbi hónapokhoz képest. A BUX-index 2,6 százalékos mínuszban fejezte be az előző hónapot 43 183 ponton. A világ tőzsdéin viszonylag jó hangulat uralkodott, de térségünkben és így a hazai piacon is érezhető hatása volt az orosz-ukrán viszony elmérgesedésének, de szerencsére mérséklődött a konfliktus. A hazai piac sztárja egyértelműen a Masterplast volt mind forgalom, mind pedig teljesítmény tekintetében. A brókercégek közül a Wood bonyolította a legnagyobb forgalmat, a második helyre a Concorde került, őt pedig az Erste követi.

Varga Mihály, Hegedüs Éva, Sinkó Ottó és Vida József is bekerülhetnek egy-egy új felsőoktatási alapítvány vezetésébe

A parlament egyik keddi kétharmados döntésével államiból alapítványi fenntartásba került számos felsőoktatási intézmény, így ősztől már a hallgatók hetven százaléka folytathatja tanulmányait az új modellben működő egyetemeken, másik döntésével pedig létrehozott 16 alapítványt is, amelyek közül 11 felsőoktatási intézmény fenntartója lesz. Utóbbi kapcsán kiszivárgott egy névsor is, hogy a 11 felsőoktatási célú alapítvány kuratóriumi tagjai kik lehetnek. A listán volt és jelenlegi minisztereket és államtitkárokat is találunk tudományos és üzleti döntéshozók sora mellett.

Oltás után szabad alkoholt inni? Itt a válasz

Sokak számára fontos kérdés, hogy a koronavírus-oltás után ihatnak-e alkoholt. Nos, a válasz az, hogy attól függ, mekkora mennyiségről van szó, írja szakértők válaszai alapján a The New York Times.

Kritikus időszak előtt a magyar tőzsde - Mi lesz a hazai sztárrészvényekkel?

Több fejlődő piaci tőzsdéhez hasonlóan a magyar tőzsde is bivalyerősen érkezett meg a 2021-es évbe, viszont hamar elfogyott a lendület és már hónapok óta alulteljesítő a hazai piac, nincs benne igazán erő, a blue chipek nagy része lefelé csorog. A nagypapírok árfolyama kifejezetten izgalmas szinteken jár, ráadásul hamarosan jönnek a fontosabb hazai vállalatok első negyedéves gyorsjelentései is, így megnéztük, hogy mi okozza a magyar részvénypiac alulteljesítését, milyen tényezőkre érdemes figyelni, és melyik technikai szintek kulcsfontosságúak. Az OTP és a Mol kritikus szinten áll, az árfolyamuk mozgása az egész hazai részvénypiac irányára hatással lesz.

Nagyot emelkedett az Opus, a magyar tőzsde legjobban teljesítő papírja ma

Nagyot emelkedett ma a nyitást követően az Opus Global árfolyama, jelenleg közel 5 százalékos pluszban áll a papír, amivel a nap nyertese a magyar tőzsdén és a negyedik legforgalmasabb részvény. Az emelkedés mögött a vállalat tegnap este közzétett éves jelentése állhat, amelyben bevétel és EBITDA szintjén is jelentős növekedéséről számolt be a cég.

Kritikus szinten a magyar tőzsde, hamarosan eldől a sorsa

Az elmúlt napokban folyamatosan csökkent a BUX értéke, amely most egy kritikus szintre érkezett. Tette ezt ráadásul úgy, hogy a nemzetközi indexek inkább emelkedtek ugyanezen időszak alatt, így a relatív erő is gyengének mondható. Az index esetén számos negatív jel van, ami azt sejteti, hogy az eladók ereje most a nagyobb, de még nincs minden veszve a középtávú trendet illetően. A BUX-ot a blue chip-ek többsége húzza lefelé, de van olyan részvény, amelyik fittyet hány a negatív hangulatra, és erős képet sugároz magáról. Gyors technikai elemzés.

Csúcsközelben a BUX, de mit várnak a hazai alapkezelők?

Immár harmadik hónapja csúcsközelben mozog a BUX index, a hazai tőzsdét a kedvező nemzetközi befektetői hangulat is támogatja. A hazai alapkezelők körében erősödik az optimizmus, a következő egy évben számottevő emelkedés jöhet a magyar tőzsdén a Portfolio áprilisi alapkezelői felmérése szerint. A válaszokból az is kiderül, hogy a Mol, az OTP és a Graphisoft Park az alapkezelők kedvenc részvényei a budapesti tőzsdén április elején.

Már a járvány előtti szinteken a magyar tőzsde, közel a történelmi csúcs

Márciusban is jól teljesített a BÉT: immár harmadik hónapja van csúcsközelben a BUX. Az index a hónap során 1,2 százalékkal 44 326 pontra emelkedett. A hazai tőzsdén is a világban érezhető kedvező tőzsdei hangulat uralkodik, az amerikai indexek után immár a főbb európai piacok is új történelmi csúcsokra emelkedtek. A vezető részvények közül a Richter van mindenkori csúcsa közelében, a legnagyobb forgalmat az OTP tudhatta magáénak. A brókercégek közül a Wood bonyolította a legnagyobb forgalmat, a második helyre ezúttal a Concorde került, őt követi az Erste.

Feje tetejére állt a világ - Ezek eddig az év legjobb befektetései

Hónapokkal ezelőtt valószínűleg nem sokan fogadtak volna rá, hogy a sertés szorosan ott lesz a kriptodevizák mögött az év legjobb befektetéseinek listáján, de tekintve, hogy idén láttunk már sámánt a washingtoni Capitoliumon, és egy shortosok ellen folytatott tőkepiaci hadjáratot, így már valójában nem sok mindenen lepődik meg az ember. Pedig még csak az első negyedéven vagyunk túl.

Kötvénykibocsátásra készül a Richter

A Richter bejelentette, hogy a társaság külső finanszírozási lehetőségeinek felülvizsgálatát kezdeményezte annak érdekében, hogy javítsa a társaság akvizíciós képességeit.

Egykori külügyminiszter-helyettes kerülhet be a Richter igazgatóságába

Egy egykori külügyminiszter-helyettes, a Mediaworks jelenlegi elnök-vezérigazgatója, Szabó László is bekerülhet a Richter igazgatóságába a magyar állam képviseletében eljáró MNV javaslata alapján – szúrta ki a Válasz Online a magyar gyógyszercég közgyűlési előterjesztéseiből.

Richter: újabb készítmény kaphat hamarosan EU-s engedélyt (korr.)

Pozitív véleményt fogalmazott meg az Európai Gyógyszerügynökség a Richter és a Mithra Pharmaceuticals új készítményére, ami az Európai Bizottság döntésétől függően 2021 második negyedévének végéig megkaphatja a forgalomba hozatali engedélyt az EU tagállamaiban. Ezzel pedig egy újabb fogamzásgátló készítménnyel bővülhet a Richter palettája, amit Drovelis márkanév alatt értékesítenek majd.

Komoly osztalékemelés jöhet a Richternél

Április 15-én 14 órától közgyűlést tart a Richter- jelentette be a társaság a Budapesti Értéktőzsde honlapján. Sok egyéb mellett az osztalék mértékéről is dönteni fognak a vállalatnál.

Önnek nincs realtime adat előfizetése
Előfizetek

Hibabejelentő

A megújult adatterminált alaposan teszteltük, de előfordulhatnak hibák. Ha rendellenes működést tapasztalsz, kérjük, jelezd nekünk!
Tovább az űrlapra
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR