RICHTER árfolyam

Mentés a kedvencekhez
|
|
| Ma: Átlag:
  • Mai forgalom
  • Elmúlt 30 kereskedési nap átlagforgalma
RICHTER ajánlati könyv
Vétel
ajánlat
db
kum
HUF
HUF kum
db
db árf.
Eladás
árf. db kum
db
HUF kum
HUF
ajánlat
db
RICHTER kötéslista
Idő Ár Darab Érték
RICHTER statisztikák, mutatók
nyitó: 7040
előző záró:
napi átlag:
napi min.:
napi max.:
52 heti min.:
52 heti max.:
történelmi min.:
történelmi max.:
záró 52 heti min.:
záró 52 heti max.:
záró történelmi min.:
záró történelmi max.:
Egyhónapos záró árfolyam:
forgalom (db):
forgalom (HUF):
kapitalizáció (HUF):
BÉT teljes kap. (HUF):
változás 1 hó:
változás 3 hó:
változás 12 hó:
volatilitás 1 hó:
volatilitás 3 hó:
volatilitás 12 hó:
Féléves átlag:
Éves átlag:
Negyedéves záró árfolyam:
Előző éves záró árfolyam:
RICHTER adatlap
Teljes név:Richter Gedeon Vegyészeti Gyár Nyilvánosan Működő Rt.
Rövid név:Richter Gedeon Nyrt.
Szektor:Gyógyszeripar
Elérhetőség:1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Telefonszám:+36-1-431-4027
Fax:+36-1-260-4891
Web:www.richter.hu
Befektetői kapcsolattartó:Ördög Katalin
Befektetői kapcsolattartó mail:k.ordog@richter.hu
Befektetői kapcsolattartó tel:+36-1-431-5680
Befektetői kapcsolattartó fax:+36-1-261-2158
Könyvvizsgáló:PricewaterhouseCoopers Kft.
Tevékenység:Az 1901-ben Richter Gedeon által alapított üzem 1923-ban alakult gazdasági társasággá, 1997 óta a legnagyobb hazai gyógyszergyártó. Fő tevékenysége gyógyszerhatóanyagok és generikus gyógyszerkészítmények gyártása és forgalmazása. A Richter mára kelet-közép-európai regionális multinacionális társasággá nőtt. A régióban egyedülálló, öt világrészre kiterjedő piachálózattal rendelkezik, termékei így a világ csaknem száz országába eljutnak. A magyar cégek közül egyedülálló érdekeltségi piachálózata felöleli az Európai Unió országait, az Amerikai Egyesült Államokat, a FÁK tagállamait és Japánt, valamint a keleti térséget. Kiterjedt marketing és disztribúciós hálózatot működtet Magyarországon, a Független Államok Közössége országaiban és Kelet-Európában.
Részvénytulajdonosok:

MNV Zrt. (15,25%, 28 415 144 részvény)

Maecenas Universitatis Corvini Alapítvány (10,00%, 18 637 486 részvény)

Megjegyzés: A közkézhányad meghatározásánál nem vettük figyelembe az olyan tulajdonosokat, akiknek a teljes értékpapír-állomány legalább 5%-a a tulajdonában van, valamint a letétkelezők birtokában lévő értékpapír-állomány azon részét, amelyről a letétkezelő rendelkezésre álló igazolása alapján megállapítható, hogy a teljes értékpapír állomány legalább 5%-át kitevő értékpapír mennyiség van az adott személy tulajdonában. A közkézhányad megjelenítése a kibocsátó által megadott adatokon alapul.

Igazgatóság:BOGSCH Erik (elnök)
ORBÁN Gábor
Dr. GULÁCSI Gábor
LANTOS Csaba
Dr. HARDY Ilona
Dr. BAGDY György
Prof. Dr. VIZI E. Szilveszter
PANDURICS Anett
SZÉCSÉNYI Bálint
Dr. CSERHÁTI Péter
Vállalatvezetés:ORBÁN Gábor (vezérigazgató)
Dr. GULÁCSI Gábor (gazdasági vezérigazgató-helyettes)
Dr. GREINER István (kutatási igazgató)
Dr. THALER György (fejlesztési igazgató)
HORVÁTH Tibor (kereskedelmi igazgató)
Felügyelőbizottság:Dr. CHIKÁN Attila (elnök)
Dr. BEDROS Jonathán Róbert
Dr. HARMATH Zsolt
KOVÁCSNÉ CSIKÓS Klára
KOVÁCSNÉ dr. KOZSDA Éva
Részvényfajta:Törzsrészvény
Értékpapír típus:Névre szóló
Értékpapír előállítási módja:Dematerializált
Kereskedés pénzneme:100 HUF
Bevezetett értékpapír mennyisége (db):186 374 860
Tőzsdei kategória:Prémium
Kereskedés pénzneme:HUF
Bevezetési nap:1994-11-09
Első kereskedési nap:1994-11-09
Az oldalon a RICHTER árfolyam alakulását lehet nyomonkövetni
RICHTER hírek

Folytatódhat az emelkedés a magyar tőzsdén? Mi a vár a forintra? Erről vallottak a profi befektetők

A fontosabb nemzetközi részvényindexek emelkedése folytatódott júliusban, azonban a magyar tőzsde mérsékelten alulteljesítő volt az elmúlt hónapban a nemzetközi börzékkel összehasonlítva. A legfrissebb alapkezelői felmérésünkből kiderül, hogy a profi befektetők hosszabb távon látnak fantáziát a hazai részvénypiacban. Az általunk megkérdezett alapkezelők több hazai blue chipért is rajongtak ebben a hónapban, a Portfolio legfrissebb alapkezelői felméréséből továbbá az is kiderül, hogy mire számítanak a profi befektetők a forint kilátásaival kapcsolatban az előttünk álló hónapok folyamán.

Nyaralni mentek a befektetők - Visszaesett a forgalom a budapesti tőzsdén

A nyári hónapokhoz méltóan jelentősen visszaesett a részvénypiaci forgalom júliusban a BÉT-en, a napi átlagos forgalom mindössze 8 milliárd forint volt az elmúlt hónapban. A brókercégek közül az Erste került az élre, a top 3 brókercég továbbra is jelentős részesedést hasít ki a piacból, együttesen a teljes piaci forgalom több mint kétharmadáért feleltek júliusban.

A héten felpörög a hazai gyorsjelentési szezon

A héten felpörög a hazai gyorsjelentési szezon, a Richter hétfői számai után a Magyar Telekom szerdán jelent majd, míg a Mol és az OTP legfrissebb számait pénteken ismerhetik meg a befektetők. Európából is csak úgy záporoznak majd a gyorsjelentések, az előttünk álló néhány nap folyamán jelent majd többek között a BMW, a Continental, az Adidas és a Henkel is.

Forgalombahozatali engedélyt kapott a Richter

A Richter és partnere, a Palette Life Sciences AB a Lidbreere vonatkozóan megkapták a nemzeti forgalombahozatali engedélyt az Egyesült Királyságban.

Stagnáló árbevételt vár idén a Richter

Ma hajnalban tette közzé legfrissebb számait a Richter, amelyet követően a menedzsment sajtótájékoztatót tartott. A Richter az euróban kifejezett árbevétel esetében az idei évben stagnálást vár, szemben a korábbi 3 százalékos növekedési előrejelzéssel. A bruttó fedezetnél 57 százalékot várnak, szemben a korábbi 56 százalékos értékkel, míg az üzemi eredményhányad esetében az idei évre 15-16 százalékos várakozást tettek közzé, szemben a korábbi 14,5 százalékos várakozással.

Túlszárnyalta az elemzői várakozásokat a Richter

Hétfőn tette közzé legfrissebb számait a Richter, a társaság a főbb sorokon felül tudta teljesíteni a Portfolio által készített elemzői várakozások mediánját, az árbevétel nőtt a második negyedévben, a Vraylar jól teljesített, és a készítményhez köthető royalty bevételek mellett a Richter partnere, az AbbVie kiváló teljesítményének köszönhetően a Vraylar árbevétele a második negyedévben átlépte az 1 milliárd dolláros határt, amely mérföldkő bevételt eredményezett. A Richter adózott eredménye kétszámjegyű ütemben bővült, ami új negyedéves csúcsot jelentett, a befektetők figyelme ezután a menedzsment várakozásai felé fordulhat majd.

Hétfőn jelent a Richter, növekvő bevételt és profitot várnak az elemzők (2.)

Hétfőn teszi közzé idei második negyedéves számait a Richter, a Portfolio által készített konszenzus alapján az elemzők mindegyike növekvő árbevételt várt a korábbi év azonos időszakához képest. A várakozások mediánja szerint az árbevétel 9,6 százalékkal emelkedhetett a második negyedévben, a korábbi azonos időszakával összehasonlítva. Az általunk megkérdezett elemzők által adott válaszok mediánja alapján a Richter adózott eredménye 17,8 százalékkal nőhetett az idei második negyedévben.

Jó híreket jelentettek be a koronavírus elleni magyar szerről

Kacskovics Imre, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) alatt működő Gyógyszerfejlesztési Konzorcium vezetője, az ELTE Természettudományi Kar dékánja és az Immunológiai Tanszék vezetője adott interjút a növekedés.hu-nak a magyar kutatók által kifejlesztett fehérjealapú gyógyszer eddigi sikereiről.

Véleményt mondott a Jefferies a Richter csodakészítményéről

A Richtert követő elemzőház, a Jefferies keddi gyorskommentárjában kiemeli, hogy a társaság készítménye, a Vraylar növekedése stagnált a járványügyi lezárás közepette, azonban az elemzők úgy vélekednek, hogy mindez nem trendszerű, és arra számítanak, hogy a növekedés folytatódik majd, ahogy az Egyesült Államok lakossága maga mögött hagyja a járványügyi lezárásokat. A Jefferies elemzői vételre ajánlják a Richter részvényeit, 8 000 forintos célár mellett, a Jefferies célára 17,3 százalékkal magasabb a Richter hétfői záróárával összehasonlítva.

Eddig tartott a magyar tőzsde emelkedése? Mi vár még a forintra? – Elmondták a profi befektetők

Az év eleji nagy eséseket felpattanás követte a részvénypiacokon, a hazai részvényindex erősödése májusban is folytatódott, majd az emelkedés június második felére kifulladni látszott. A legfrissebb alapkezelői felmérésünkből kiderül, hogy a profi befektetők egy része hosszabb távon továbbra is lát fantáziát a magyar részvénypiacban. Az általunk megkérdezett alapkezelők kedvenc papírja ebben a hónapban egy magyar blue chip lett, a Portfolio legfrissebb alapkezelői felméréséből továbbá az is kiderül, hogy mire számítanak a profi befektetők a forint kilátásaival kapcsolatban az elkövetkező hónapok folyamán.

Itt a brókercégek friss rangsora, megőrizte vezető helyét a Wood

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatos aggodalmak fokozódása a magyar tőzsde forgalmán is meglátszott az elmúlt hónapok során, a márciusi és áprilisi forgalomnövekedést májusban megnyugvás és csökkenő piaci forgalom követte, majd a magyar tőzsde forgalma júniusban ismét növekedni tudott a korábbi hónaphoz képest. A brókercégek közül a Wood júniusban megőrizte vezető helyét, míg a forgalmi rangsorban a második helyen az Erste állt, a harmadik helyet pedig a Concorde szerezte meg.

Tombol a bika a tőzsdéken, a koronavírus csak az egyik lábát gáncsolta el

Történelmi turbulenciákon vannak túl a világ tőkepiacai, az év első másfél hónapja még optimistán telt, a történelem leghosszabb ideig tartó bikapiaca vígan dübörgött, aztán hetek leforgása alatt összezuhantak a piacok, majd a mélypontról villámgyorsan jött a felpattanás. A hosszú lejáratú amerikai állampapírok mellett, a technológiai óriáscégek részvényeivel lehetett idén szép hozamokat elérni, de néhány nyersanyag, például az arany is kiemelkedő teljesítményt nyújtott. A részvénypiacok kezdenek magukhoz térni, főként a technológiai és biotech részvények mentek idén nagyot.

30 éve alapították újra a Budapesti Értéktőzsdét

30 évvel ezelőtt, 1990. június 21-én tartotta alakuló közgyűlését a Budapesti Értéktőzsde, és még aznap elindult a kereskedés, 41 alapító taggal és egyetlen bevezetett részvénnyel, az IBUSZ-szal megtörtént az eredetileg 1864-ben megalakult magyar tőzsde újraalapítása.

Orbán Balázs: nem szándékozunk eladni a Mol- és a Richter-pakettből semmit

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) tehetséggondozási programjának támogatásáról szóló törvény elfogadását követően a napokban a bírósági nyilvántartásba vétellel lezárult a szervezet átalakításának első szakasza. Az Országgyűlés által biztosított támogatás keretében az MCC tulajdonba kapta a jelenleg is működési helyéül szolgáló Somlói úti ingatlanegyüttest, valamint a Mol és Richter részvényeinek 10-10 százalékát. Az MCC kuratóriumának új elnöke a Miniszterelnökség miniszterhelyettese, Orbán Balázs, aki a Portfolio-nak elmondta: nem túlzás azt mondani, hogy ilyen intellektuális vállalkozás még nem volt a rendszerváltoztatás utáni Magyarországon. A tőzsdei cégek osztalékfizetésének esetleges elmaradására úgy reagált, hogy a következő évek fejlesztési programjának végrehajtása tulajdonképpen osztalékbevétel nélkül is megvalósítható. A pakettek esetleges eladásával – és így a Richter felvásárlására irányuló út megnyitásával – kapcsolatban leszögezte: „nem szándékozunk értékesíteni a pakettből semmit, sem rövid, sem hosszú távon. Nem is lesz szükség rá. (…) A társaság, a menedzsment, a mostani kormány, valamint az MCC érdeke egy és ugyanaz. Mi is mindig azt az irányt fogjuk támogatni, amelyik azt erősíti, hogy a Richter továbbra is a magyar gazdaság, a magyar gyógyszeripar, valamint a magyar szellem zászlóshajó vállalata legyen.”

Régiós konszolidátor lehet az OTP

A pandémiás helyzet hatására még fokozottabban, jelenleg is folyamatosan vizsgálja az akvizíciós lehetőségeket a CEE régióban. A bank kiemelkedően stabil tőke- és likviditási helyzete lehetővé teszi, hogy az OTP lehetséges vásárlóként, régiós szinten konszolidátorként lépjen fel, nyilatkozta az OTP a Reutersnek.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR