RICHTER árfolyam

Mentés a kedvencekhez
|
|
| Ma: Átlag:
  • Mai forgalom
  • Elmúlt 30 kereskedési nap átlagforgalma
RICHTER ajánlati könyv
Vétel
ajánlat
db
kum
HUF
HUF kum
db
db árf.
Eladás
árf. db kum
db
HUF kum
HUF
ajánlat
db
RICHTER kötéslista
Idő Ár Darab Érték
RICHTER statisztikák, mutatók
nyitó: 6150
előző záró:
napi átlag:
napi min.:
napi max.:
52 heti min.:
52 heti max.:
történelmi min.:
történelmi max.:
záró 52 heti min.:
záró 52 heti max.:
záró történelmi min.:
záró történelmi max.:
Egyhónapos záró árfolyam:
forgalom (db):
forgalom (HUF):
kapitalizáció (HUF):
BÉT teljes kap. (HUF):
változás 1 hó:
változás 3 hó:
változás 12 hó:
volatilitás 1 hó:
volatilitás 3 hó:
volatilitás 12 hó:
Féléves átlag:
Éves átlag:
Negyedéves záró árfolyam:
Előző éves záró árfolyam:
RICHTER adatlap
Teljes név:Richter Gedeon Vegyészeti Gyár Nyilvánosan Működő Rt.
Rövid név:Richter Gedeon Nyrt.
Szektor:Gyógyszeripar
Elérhetőség:1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Telefonszám:+36-1-431-4027
Fax:+36-1-260-4891
Web:www.richter.hu
Befektetői kapcsolattartó:Ördög Katalin
Befektetői kapcsolattartó mail:k.ordog@richter.hu
Befektetői kapcsolattartó tel:+36-1-431-5680
Befektetői kapcsolattartó fax:+36-1-261-2158
Könyvvizsgáló:PricewaterhouseCoopers Kft.
Tevékenység:Az 1901-ben Richter Gedeon által alapított üzem 1923-ban alakult gazdasági társasággá, 1997 óta a legnagyobb hazai gyógyszergyártó. Fő tevékenysége gyógyszerhatóanyagok és generikus gyógyszerkészítmények gyártása és forgalmazása. A Richter mára kelet-közép-európai regionális multinacionális társasággá nőtt. A régióban egyedülálló, öt világrészre kiterjedő piachálózattal rendelkezik, termékei így a világ csaknem száz országába eljutnak. A magyar cégek közül egyedülálló érdekeltségi piachálózata felöleli az Európai Unió országait, az Amerikai Egyesült Államokat, a FÁK tagállamait és Japánt, valamint a keleti térséget. Kiterjedt marketing és disztribúciós hálózatot működtet Magyarországon, a Független Államok Közössége országaiban és Kelet-Európában.
Részvénytulajdonosok:

MNV Zrt. (15,25%, 28 415 144 részvény)

Maecenas Universitatis Corvini Alapítvány (10,00%, 18 637 486 részvény)

Megjegyzés: A közkézhányad meghatározásánál nem vettük figyelembe az olyan tulajdonosokat, akiknek a teljes értékpapír-állomány legalább 5%-a a tulajdonában van, valamint a letétkelezők birtokában lévő értékpapír-állomány azon részét, amelyről a letétkezelő rendelkezésre álló igazolása alapján megállapítható, hogy a teljes értékpapír állomány legalább 5%-át kitevő értékpapír mennyiség van az adott személy tulajdonában. A közkézhányad megjelenítése a kibocsátó által megadott adatokon alapul.

Igazgatóság:BOGSCH Erik (elnök)
ORBÁN Gábor
Dr. GULÁCSI Gábor
LANTOS Csaba
Dr. HARDY Ilona
Dr. BAGDY György
Dr. ZOLNAY Kriszta
Prof. Dr. VIZI E. Szilveszter
PANDURICS Anett
SZÉCSÉNYI Bálint
Vállalatvezetés:ORBÁN Gábor (vezérigazgató)
Dr. GULÁCSI Gábor (gazdasági vezérigazgató-helyettes)
Dr. GREINER István (kutatási igazgató)
Dr. THALER György (fejlesztési igazgató)
HORVÁTH Tibor (kereskedelmi igazgató)
Felügyelőbizottság:Dr. CHIKÁN Attila (elnök)
Dr. BEDROS Jonathán Róbert
Dr. HARMATH Zsolt
KOVÁCSNÉ CSIKÓS Klára
KOVÁCSNÉ dr. KOZSDA Éva
Részvényfajta:Törzsrészvény
Értékpapír típus:Névre szóló
Értékpapír előállítási módja:Dematerializált
Kereskedés pénzneme:100 HUF
Bevezetett értékpapír mennyisége (db):186 374 860
Tőzsdei kategória:Prémium
Kereskedés pénzneme:HUF
Bevezetési nap:1994-11-09
Első kereskedési nap:1994-11-09
Az oldalon a RICHTER árfolyam alakulását lehet nyomonkövetni
RICHTER hírek

63 forintos osztalékot fizethet a Richter

A Richter közzétette a közgyűlési előterjesztéseit, amelyből kiderült, hogy a Richter részvényenként 63 forintos osztalékot fizethet, ebből a Richter pénteki záróárával számolva 1,04 százalékos osztalékhozam adódik.

Fontos szintek közé szorult a Richter

Az elmúlt hetek jelentős esését követően a hazai részvényindex ezen a héten gyakorlatilag oldalazott, rövid távon pedig alighanem a koronavírus járvány, és ezzel összefüggésben a nemzetközi hangulat változása lehet majd meghatározó a hazai részvénypiac számára is. Az OTP a hét végéhez közeledve ismét felpattant, míg a Richter fontos technikai szintek közé szorult. A hazai blue chipek grafikonjait megvizsgálva összeszedtük, hogy mire érdemes figyelni az előttünk álló napok során.

A koronavírus miatti pánik hozta el a magyar tőzsdén, amit sokan régóta vártak

Évek óta azt találgattuk, mi az, ami újra a 2008-as válság előtti vagy alattihoz hasonló szintre emeli majd a magyar tőzsde forgalmát. Új kibocsátók megjelenése? Például nagy állami vállalatok tőzsdei bevezetése hozza meg az érdeklődés és a forgalom emelkedését? Idén márciusban bekövetkezett, amire sokan vártak, sajnos nagyon nem úgy, ahogy szerettük volna: a forgalom a koronavírus-járvány miatti pánik miatt emelkedett masszívan.

Digitalizáció az egészségügyben: most fog csak robbanni igazán!

Telemedicina, mint az egészségügyi konzultáció legkézenfekvőbb módja, távfelügyelet az idős rászorulók érdekében, a háttérben futó egészségügyi informatikai rendszerek, orvosi mérésekre alkalmas viselhető eszközök, digitális biomarkerek, diagnózis gépi algoritmusok alapján - csak néhány példa arra, hogy a digitalizáció jelenleg is formálja az egészségügyet. Közben a gigászi technológiai szereplők már nemcsak a partvonal mellől akarják nézni ezt a meccset. Az aktuális járványügyi helyzet pedig csak gyorsíthatja ezt a folyamatot. Szombathelyi Zsolt, a Richter Gyógyszergyár egykori kutatási igazgatója, a vezérigazgató tanácsadója írásában sorra veszi az aktuális digitális trendeket az ágazatban és felvázolja a kilátásokat.

Rég nem látott pusztítást végzett a koronavírus a tőzsdéken

A globális koronavírus-járvány alaposan megviselte a világ tőkepiacait, az első negyedévben kevés olyan eszköz volt, aminek emelkedett az árfolyama, a részvények és általában a nyersanyagok árfolyama nagyot esett, miközben a hozamcsökkenés miatt több ország állampapírjainak árfolyama tovább emelkedett, és a volatilitás is alaposan megugrott, így azoknak a származtatott termékeknek az árfolyama is nagyot emelkedett, amelyeknél az alaptermék valamelyik volatilitásindex, például a VIX volt. A Dow Jones elmúlt 124 évében egyszer sem volt példa olyan gyenge első negyedévre, mint az idei. A magyar tőzsde az alulteljesítők között volt, elsősorban az OTP és a Mol árfolyamának zuhanása miatt.

Véleményt mondott a Jefferies a Richter bejelentéséről

A Richter kizárólagos megállapodást kötött a Myovant Sciences-zel, a megállapodást a céget követő elemzőház, a Jefferies gyorskommentárban értékelte, az elemzők arra számítanak, hogy a piaci szereplők kedvezően fogadják majd mai a bejelentést.

Új termékkel bővíti nőgyógyászati portfolióját a Richter (2.)

A Richter bejelentette, hogy kizárólagos megállapodást kötött a Myovant Sciences-zel, amelynek értelmében a Richter forgalmazza a relugolix kombinációs tablettát méhmióma és endometriózis indikációkban Európa, a Független Államok Közössége, ideértve Oroszországot is, Latin-Amerika, Ausztrália és Új-Zéland területén.

Lefordult az OTP, fontos szint alá került a Richter

Az elmúlt hetek nagy esése után a hazai részvényindex felpattant, a hét végére azonban alábbhagyott a lendület, és a BUX nagy eséssel zárta a pénteki kereskedést. Az OTP lefordulása mellett a héten a Richter nem tudott megkapaszkodni egy fontosabb szint felett. Az előttünk álló hét folyamán a koronavírus járvánnyal kapcsolatos hírfolyam mozgathatja majd a piacokat és a magyar tőzsdét is.

Nem tartja meg közgyűlését a Richter a koronavírus miatt

A koronavírus járvány miatti rendkívüli helyzetre való tekintettel a Richter nem lát arra lehetőséget, előzetesen 2020. április 28. napjára kitűzött éves rendes közgyűlése a személyes megjelenéssel megtartásra kerüljön, azonban a cég törvényi határidőkre tekintettel a ma közzétette a 2020. évi rendes közgyűlésre szóló meghívót tartalmazó hirdetményét, amelyből többek között az is kiderült, hogy a társaság részvényenként 63 forintos osztalék megállapítását és kifizetését javasolja.

Itt a lista: újabb 13 cégnél kezdik meg a munkát a honvédelmi akciócsoportok

A mai naptól újabb 13 vállalatnál kezdik meg a munkát a Létfontosságú Magyar Vállalatok Biztonságáért Felelős Akciócsoport, melynek vezetője Dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter - jelentette be a Honvédelmi Minisztérium. A mostani listán többnyire kiskereskedelmi láncok, gyógyszeripari cégek, energiacégek és telekomcégek találhatók. Több tőzsdei cég is érintett.

A hét végén szárnyalt a Mol és az OTP is felpattant

Az elmúlt hetek nagy esése után a magyar tőzsde a hét végén felpattant, pénteken az OTP és a Mol is nagyot emelkedett. Bár a rövid távú technikai kép alapján az OTP és a Mol esetében is lehet még tér a további erősödés előtt, azonban ha ismét elromlik a részvénypiaci hangulat, érdemes felkészülni az újabb esés lehetőségére is.

A legnagyobb válság a második világháború óta, mi lesz a magyar vállalatokkal?

Egymás után teszik közzé drasztikus lépésekről, a termelés leállításáról, gyárak, üzletek bezárásáról, létszámleépítésekről, profit warningokról szóló közleményeiket a világ nagyvállalatai a koronavírus terjedése és a globális bezárkózás pusztító hatásai miatt. A hazai nagyvállalatok az elmúlt hetekben néhány kivételtől eltekintve szűkszavúak voltak, pedig a befektetők igénylik a híreket, hiszen a bizonytalanságnál minden jobb. Ezért kérdeztük meg a magyar tőzsdén jegyzett vállalatok közül a BUX-tagokat arról, hogy milyen lépéseket tettek a koronavírus egészségügyi hatásainak kivédésére, hogyan változott meg a cég működése, működési környezete, milyen csatornákon keresztül hat a vállalatra a járvány, terveznek-e költségracionalizálást, hogyan erősítik meg a tátsaság likviditási helyzetét, és mire számítanak a válság után. Hosszú olvasmány, de érdemes végigolvasni, ilyen vészterhes időkben minden információmorzsára szüksége van a befektetőknek. A beérkező válaszokat változtatás nélkül közöljük.

Mikor foghatnak padlót a magyar részvények? - Videós elemzés

A közel egy hónapja tartó tőzsdepánik erős nyomot hagyott a magyar blue chip részvényeken, és sokan lehetnek olyanok, akik vagy magasabb szinteken ragadtak be, vagy most készülnének a jóárasított részvényekből vásárolni. A Portfolio Trader videós elemzése megmutatja, mi várható a hazai nagypapíroktól.

Exkluzív részleteket tudtunk meg a koronavírus elleni magyarországi gyógyszer fejlesztéséről

Néhány napja tudjuk, hogy Magyarország terápiás készítmény kifejlesztésével is harcba száll az új koronavírussal szemben. Az állami pályázati forrásból támogatott konzorcium célja egy olyan gyógyszer létrehozása, amely a fertőzöttek szervezetében semlegesíti a vírust. A legnevesebb hazai kutatóintézetekből álló konzorciumot az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Kar Immunológiai Tanszéke vezeti, melynek élén Kacskovics Imre tanszékvezető, egyetemi tanár, az egyetem Természettudományi Karának dékánja áll. Az immunológus szakember a Portfolio-nak adott interjújában beszélt arról, hogy hogyan indult el ez a projekt, miért más ez a vírus, mint az eddigiek és mire lesz jó a konzorcium által fejlesztett gyógyszer. Azt is elárulta, hogy a kutatócsoport hamarosan izolálni fogja a hazai betegekben megjelent vírust is.

A hét, amikor a koronavírus több mint 1400 milliárd forintot vitt el a magyar tőzsdéről

Több mint 1400 milliárd forint. Ennyivel csökkent a hazai tőzsdei cégek értéke egy hét alatt. Az OTP és a Mol az értékének ötödét veszítette el, a midcapek közül soknak az értéke harmadával csökkent. Ráadásul elképesztő csapkodás mellett, a magyar tőzsdén kereskedni olyan volt a múlt héten, mint ha a fekete pályán kettő helyett egy, ráadásul törött síléccel kellett volna lemenni. Vaksötétben.

Magyarország gyógyszert fejleszt a koronavírus ellen - Mit mond a Richter?

Pénteken robbant a hír, hogy a hazai intézmények legnevesebb szakértőiből és piaci szereplők kapcsolatából feláll egy kutatócsoport, melynek hosszú távú célja gyógyszeres terápia fejlesztése az újfajta koronavírus ellen. A konzorcium tagja a tőzsdén jegyzett Richter, kíváncsiak voltunk ezért, hogy a társaságra pontosan milyen szerep és feladta hárul.

A koronavírus ellen fejleszt gyógyszert Magyarország, a Richter is beszáll

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium péntek esti közleményében jelentette be (miután Orbán Viktor videóüzenetében közölte, kutatócsoport alakul idehaza a koronavírus elleni gyógyszerfejlesztés érdekében), hogy terápiás készítmény létrehozására jön létre magyar konzorcium, de nem védőoltást fejlesztenének. Az ITM közleményéből kiderül: a konzorcium tagja lesz a hazai tőzsdén jegyzett Richter is.

Rossz hírt kapott a Richter az Esmyával kapcsolatban

A Richter pénteki tájékoztatása szerint az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) Farmakovigilancia Kockázatértékelő Bizottsága (PRAC) a március 9-12. közötti ülését követően egy értékelési eljárást indított el azután, hogy egy, az Esmyaval kezelt beteg esetében a közelmúltban májátültetéshez vezető súlyos májkárosodás lépett fel.

A mai eséssel minden hazai részvény víz alatt van idén

A koronavírus globális terjedésének negatív hatásai miatt nagyot esett a hazai részvények árfolyama is, az elmúlt napok esését követően most már minden részvény esett tavaly év végéhez képest.

Vér és könnyek, történelmi zuhanás a magyar tőzsdén

A cím első ránézésre erősnek tűnhet, de tényleg ritka nagy eséssel indult a nap a magyar tőzsdén. A blue chipek kivétel nélkül nagyot estek, ráadásul történelmi léptékben is jelentős mértékben. A BUX mai esése benne van a 15 legnagyobb napi esésben, az OTP reggeli zuhanásával a top 25-be került be, míg a Mol történetének 5. legnagyobb esését láthattuk reggel, a Richter is nagyot esett azonban a mai esésével csak az 50 legnagyobb napi esésbe került be.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR