Egészségügyi államtitkár: nincs napirenden a biztosítási rendszer átalakítása

Portfolio
Nincs napirenden a biztosítási rendszer átalakítása de a cél, hogy külön válasszák a magán- és az állami egészségügyi biztosítási rendszert, valamint az állami ellátás területét - fejtette ki az Echo TV Napi aktuális című műsorában Nagy Anikó egészségügyért felelős államtitkár.
A magyar egészségügyi rendszer lehetséges irányairól lesz szó a Portfolio Private Health Forum rendezvényén. Részletek itt:


Azt is kifejtette, hogy vizsgálják, hogyan tudnának az állami biztosításban még jobb és minőségibb szolgáltatást nyújtani a lakosság számára.

A biztosítási rendszer lehetséges átalakítása nemrégiben merült fel, a Portfolio ennek külön elemzést szentelt:Nagy Anikó cáfolta, hogy vita lenne közte és Varga Mihály pénzügyminiszter közt a kancellári rendszer bevezetését illetően. Jelezte, amit ő szeretne az egy olyan megerősített gazdálkodás és szabályozottság, melyben a gyógyítás szabadsága az orvos kezében marad.

A kormányon belüli ellentétekről ebben a kérdésben itt írtunk:Nagy Anikó arra is válaszolt, hogy mi az oka, hogy a Miniszterelnökséget vezető miniszterhez került a Dél-budai Centrum megvalósítása. Szerinte erre a beruházás komplexitása miatt volt szükség. "Ugyanakkor a tárca továbbra is véleményezni fogja szakmailag a szuperkórház programot" - nyugtatott meg mindenkit.



(Magyar Idők)

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF