Szakmai egyeztetést tartott Matolcsy György és Nagy Márton

Portfolio
Szakmai egyeztetés keretében találkozott Matolcsy György jegybankelnök és Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter – közölte közleményében a Magyar Nemzeti Bank.

Csütörtökön munkaebéd keretében Matolcsy György és Nagy Márton áttekintette az ország gazdasági helyzetét és a gazdaságpolitika aktuális feladatait. A felek egyetértettek abban, hogy nemzetgazdasági érdek az alacsony infláció megőrzése, valamint – az egyensúly helyreállítása mellett – a fenntartható növekedés újraindítása – írja közleményében a jegybank.

A közlés szerint a közös álláspont volt, hogy a hazai növekedés magasabb fokozatba kapcsolása érdekében tovább kell erősíteni Magyarország versenyképességét.

A vezetők megegyeztek, hogy a két intézmény közötti eddigi szakmai együttműködés mellett a jövőben stratégiai kérdésekben is további személyes egyeztetést tartanak – áll a közleményben.

Az utóbbi időben a gazdaságpolitika ezen két ága között látványos volt a feszültség, a találkozó némi enyhülést jelenthet a kapcsolatban. Ez jó hír lehet a piacok számára, a gazdaságpolitikai ágak közti koordináció javulásának esélyét szeretik a befektetők. 

Címlapkép: MNB

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF