Időjárás: itt a fordulat, kettészakad az ország

Portfolio
A csúcsérték szerdán szeszélyesen alakul, a Dunántúlon 15 és 20, míg a Dunától keletre 21 és 27 fok közötti értékeket mérhetnek - jelentette a HungaroMet. Az éjszaka érkező hidegfront mögött a szél a Dunántúlon viharos széllökéseket okoz.

Az éjszaka érkező hidegfront mögött az északnyugatira forduló szél főként a Dunántúlon okoz erős, az északnyugati részeken viharos széllökéseket. Napközben keleten is egyre nagyobb területen északira fordul a szél, ami megélénkül, az északkeleti tájakon meg is erősödik

- írta reggeli időjárás-jelentésében a HungaroMet.

Hozzátették: nagyrészt száraz idő várható, emellett időszakosan fátyolfelhők zavarhatják, szűrhetik a napsütést, de az északi megyékben gomolyfelhők is képződhetnek, melyekből csak néhol alakulhat ki kisebb záporeső.

A csúcsérték szeszélyesen alakul, a Dunántúlon 15 és 20, míg a Dunától keletre 21 és 27 fok közötti értékeket mérhetnek.

Csütörtökön általában napos, fátyolfelhős idő várható, a Dunántúlon lehet több felhő az égen. Csapadék nem várható, kezdetben még erős lesz az északkeleti, a Dunántúlon és középen az északnyugati szél, napközben mérséklődik a légmozgás - írták. Holnap hajnali 7, 12 fokról 18 és 25 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Címlapkép forrása: Getty Images

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF