Hétvégi időjárás: mindenki erre várt, térképen az előrejelzés

Portfolio
A HungaroMet szerint érdemes kihasználni az előttünk álló hétvégét: vasárnapra már nő az esély, hogy a csúcsérték helyenként elérje a 30 fokot. Figyelmeztetnek továbbá: ha időnk engedi, akkor ne a déli órákra időzítsük a kint tartózkodást.

Időjárás pénteken

A hét utolsó munkanapján is sok napsütésre számíthatunk a kevés fátyol- és gomolyfelhő mellett csapadék nélkül

- írta délelőtti időjárás-előrejelzésében a HungaroMet.

Napközben főként a Nyugat-Dunántúlon és a keleti harmadban olykor megélénkül az északias szél, de a délután folyamán mérséklődik is - írták.

A hőmérséklet kora nyárias értéket vesz fel, hiszen 21 és 26 fok között alakul majd a maximum.

Időjárás a hétvégén

A HungaroMet szerint érdemes kihasználni az előttünk álló hétvégét, hiszen a száraz, napos időjárás kitűnő lesz a kültéri programokhoz, kiránduláshoz, hosszú sétákhoz.

Figyelmeztetnek: mivel egyre inkább erősödik majd a nappali felmelegedés mértéke, emiatt ha időnk engedi, akkor ne a déli órákra időzítsük a kint tartózkodást, hiszen már most is mérsékelt az UV sugárzás. 

Ugyanakkor a kellemesen lengedező szellősegíthet némit hőérzetünkön. Vasárnapra már nő az esély, hogy a csúcsérték helyenként elérje a 30 fokot

- jegyezték meg.

Jövő heti időjárás

Az előrejelzés szerint vasárnapig marad a nyarat idéző száraz, meleg idő, majd hétfőn északon már várható eső, zápor, zivatar, és erős lehűlés kezdődik, keddtől pedig borongós, szeles, többször csapadékos idő várható.

A jövő hét közepéig a csapadék mennyisége összesen nagy területen meghaladhatja a 10, helyenként a 20 millimétert, ugyanakkor maradhatnak olyan országrészek is, amelyek kimaradnak a nagyobb esőből.

A hőmérséklet szerdára 10-15 fokra esik vissza. A sok felhő és szél miatt a jövő hét közepéig még nem várható erős éjszakai lehűlés, de a jövő hét második felében már lehetnek derült, fagyveszélyes éjszakák.

A címlapkép illusztráció. Fotó forrása: Getty Images

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF