Emelkednek a Prima Primissima díjakkal járó pénzösszegek

Portfolio
2024-ben az alapító megemeli a Prima Primissima díjakkal járó pénzösszegeket – jelentette be Csányi Sándor, a 2013 óta az alapítványt gondozó és finanszírozó OTP Bank elnök-vezérigazgatója, a Prima Primissima Alapítvány Kuratóriumának elnöke.

A Prima Primissima díj küldetése, hogy példaképeket állítson a társadalom elé, hogy elismerje azokat a kiválóságokat, akiknek a teljesítménye, emberi tartása, értékrendje követendő lehet mindannyiunk számára. Így inspirál alkotó embereket, teremt újabb példaképeket és így szeretne mindenkit közelebb vinni a saját sikeréhez. Hogy ezt a szerepet továbbra is maradéktalanul betölthesse, ebben az évben mindegyik díj esetében megemeljük az elismeréssel járó pénzösszeget”

– mutatott rá az emelés hátterére Dr. Csányi Sándor.

A díjakkal járó összegek 2024-től az alábbiak szerint alakulnak:

  • a Prima Primissima díj 15 millió forintról 20 millió forintra,
  • a Prima díj 5 millió forintról 8 millióra,
  • a Junior Prima díj 2 millió forintról 3 millióra,  
  • a Vármegyei Prima díj 1 millióról 2 millió forintra emelkedik, a Vármegyei Prima Közönségdíj, illetve Különdíj egységesen 500 ezer forint lesz.

Így 2024-től évi több mint 630 millió forint támogatást kapnak a kiemelkedő hazai művészek, tudósok, sportolók.

Az elmúlt két évtizedben már 600 kiváló művész, tudós, sportoló, népművelő, oktató, irodalmár, ismeretterjesztő, építész lett Prima vagy Prima Primissima, ezen felül a fiatalok közül több mint 860-an, a vármegyék legjobbjai közül több mint 1000-en vehették át a díjat.

Címlapkép forrása: P P fb oldal

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF