Közvetlenül Párizsnak üzent Putyin jobbkeze: ez fog történni, ha francia katonák mennek Ukrajnába

Portfolio
Francia nyelvű üzenetet tett közzé X-oldalán Vlagyimir Putyin orosz elnök egyik legszorosabb belföldi szövetségese, Dmitrij Medvegyev. Az orosz nemzetbiztonsági tanács alelnöke főleg arról ír: az orosz erők elsődleges célpontként kezelik a francia katonákat, ha valóban Ukrajnába mennek, de érdekes módon a nukleáris háborúval való fenyegetőzés helyett inkább a francia kormány bukását helyezi kilátásba.

Az orosz közéletben hetek óta pörög Emmanuel Macron francia elnök felvetése, mely szerint „nem kizárható,” hogy hosszabb távon francia katonák mennek majd Ukrajnába, hogy a kijevi erőket segítsék.  Szergej Nariskin, az orosz orosz külföldi hírszerzés vezetője épp tegnap értekezett arról, hogy szerinte 2000 francia katona készül bevetésre Ukrajna területén:

A témában megszólalt Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök is, aki francia nyelven tett ki X-oldalára hosszas üzenetet.

A poszt lényege, hogy Medvegyev leírja: ha valóban francia katonák jelennek meg Ukrajnában, az orosz erők prioritásként fogják kezelni, hogy megöljék őket. Mindennek az eredménye szerinte az lesz, hogy tömegesen kerülnek majd haza, Franciaországba koporsók, a francia nyilvánosság pedig Macron ellen fordul majd, melybe az elnök és a francia kormány belebuknak majd.

Ez az egész olyan lesz a francia kormánynak, mint egy guillotine. Szét fogják őket szedni a dühös szülők és az ellenzék aktivistái, akik szerint Franciaország nem áll háborúban Oroszországgal. Mindez pedig a többi ostoba, nyugatlan európainak is kiváló leckének bizonyul majd”

– írja Medvegyev.

Az orosz vezető most érdekes módon nem fenyegetőzik atomháborúval, helyette inkább arra buzdítja a franciákat, hogy lépjék csak meg a katonai beavatkozást, mivel Oroszország ezzel összességében jól fog járni.

Címlapkép forrása: Kiran Ridley/Getty Images

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF