Lecsapott a rettegett orosz Lancet: gigantikus robbanással semmisült meg egy BM-21-es

Portfolio
Úgy néz ki, az elmúlt napokban igencsak fokozódott az orosz Lancet-drónok aktivitása Ukrajnában: folyamatosan jönnek a felvételek arról, hogy az immár megnövelt hatótávolságú pilóta nélküli repülőgépek ukrán technikai eszközöket vadásznak. Legutóbb egy BM-21 Grad sorozatvető semmisült meg.

Az elmúlt napokban nagyon fokozódott az orosz Lancet-drónok tevékenysége Ukrajnában: nagyon valószínű, hogy az orosz haderő tagjai nemrég egy nagyobb fegyverszállítmányt kaptak a ZALA Aerótól. A gépek ráadásul megnövekedett lőtávolsággal működnek, nemrég a mikolaivi repteret is találat érte, a fronttól majdnem 100 kilométerre.

Ma több videó is megjelent a Lancetek munkájáról: nemrég egy betöltött BM-21 Grad rakéta-sorozatvetőt találtak el, amely gigantikus robbanással semmisült meg. A helyzetet fokozta, hogy a rakétaindítóból rá is esett néhány rakéta a szomszédos településre.

A találat azért is kellemetlen Ukrajnának, mert nagyon súlyos Kijev haderejének lőszerhiánya, a szovjet eredetű tüzérségi rendszerek lőszerutánpótlása pedig kifejezetten nehézkes.

Címlapkép forrása: Getty Images

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF