Reagált Amerika a Moszkvát sújtó szörnyű terrortámadásra

Portfolio
Szörnyűnek nevezte a Fehér Ház nemzetbiztonsági szóvivője a moszkvai terrortámadásról szóló felvételeket és közölte azt is, hogy „nincs jele” annak, hogy Ukrajna áll a háttérben.

Négy automata lőfegyverekkel felszerelt férfi támadott meg egy koncerttermet Moszkvában, a terrortámadás jelenleg is folyik, így az áldozatok száma folyamatosan emelkedik.

John Kirby, a Fehér Ház nemzetbiztonsági tanácsadója rendkívüli sajtótájékoztatón reagált a terrorcselekményre: azt mondta, hogy „szörnyűek és megrázóak” a támadásról készült felvételek és együttérzését fejezte ki az áldozatok felé.

Hozzátette: „nincs jele annak,” hogy Ukrajna vagy ukrán állampolgárok állnának a terrortámadás hátterében.

Orosz portálok közben elkezdték összekapcsolni a terrortámadást egy olyan figyelmeztetéssel, melyet a Fehér Ház tett közzé körülbelül két hete. Ebben arra hívja fel az amerikai állampolgárok figyelmét John Kirby, hogy kerüljék a forgalmas helyeket Oroszországban egy terrortámadás lehetősége miatt.

Marja Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő arra kérte az Egyesült Államokat, hogy ha van bármilyen megbízható információjuk a terrortámadásról, ezt osszák meg Oroszországgal.

Címlapkép forrása: Joshua Roberts/Getty Images

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF