Terrortámadás érte Moszkvát, lángba borult egy épület
Globál

Terrortámadás érte Moszkvát, lángba borult egy épület

Portfolio
Legalább négy fegyveres támadást intézett a moszkvai „Crocus City Hall” ellen, több tucat halottja és sebesültje van a támadásnak. Az épület kigyulladt, akár száz ember is bennrekedhetett. A moszkvai hatóságok nagy erőkkel keresik a tetthelyről elmenekült férfiakat, miközben a rohamrendőrök a mentősökkel és a tűzoltókkal egyetemben behatoltak a lángoló épületbe, túlélők után kutatva.

A Ria Novosztyi beszámolója szerint pénteken este lövöldözés történt Moszkva északnyugati részén található Crocus City Hall koncerttermében. A tudósítás szerint három fegyveres géppisztollyal és gránátokkal támadt az épületre (az internetre kikerülő felvételeken csak kettőt látni).

A TASzSz információi szerint a koncert kezdete előtt érkeztek a fegyveresek, majd az előcsarnokban és magában az előadóteremben is tüzet nyitottak az egybegyűltekre. A szemtanúk szerint a robbanásokat csak később hallották, közvetlenül ezt követően gyulladt ki az épület teteje.

A baleset helyszínére több mint 50 mentőegységet vezényeltek ki

- közölte a moszkvai területi egészségügyi minisztérium. Velük együtt a rendfenntartó erők is a helyszínen vannak, köztük az Orosz Nemzeti Gárda egységei is.

Az előzetes információk szerint már legalább 12-en életüket vesztették a támadásban, 35 ember pedig megsebesült.

A lövöldözés után az épület teteje lángba borult, ráadásul már elkezdett beomlani. Orosz Telegram-csatornák szerint körülbelül 100 ember bennrekedt az épületben. Egyesek a tetőre menekültek, ott várják a mentőcsapatokat.

A Baza szerint a tűzoltókat egyelőre nem engedik az épület közelébe, ugyanis a fegyveresek még az épületben lehetnek, elbarikádozták magukat. Ugyanitt a csatorna már öt terroristát emleget.

Frissítés (19:33)

A halottak száma 40 főre emelkedett, míg a sebesülteké átlépte a 100-at. A közlekedési rendőröknek parancsba adták, hogy vizsgálják át az autókat.

A rohamrendőrök behatoltak az épületbe, illetve egy második robbanásról is érkeztek jelentések.

A rendőrök jelenleg négy férfi után kutatnak, akikről azt feltételezik, elhagyták az épületet.

Címlapkép forrása: Getty Images

RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

KonyhaKontrolling

A javadat akarják?

A CBC Marketplace nemrég kiadott egy videót, amiben rejtett kamerával megvizsgálták néhány kanadai bank ügyintézőit. Nem meglepő módon azt találták, hogy a kapott tanács nem az ügyfelek é

Kiszámoló

A sávos vagy többkulcsos adózásról

Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből kettő nem érti, hogyan működik a többkulcsos, sávos adózás. \"Felháborító, hog

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Egy egész fegyvernemnek kell szembenéznie az új trónkövetelővel: bemutatkozik az RHC-155
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
orosz-ukran-haboru-tank-harckocsi-pancelos-T-72-gyakorlat-ukrajna-oroszorszag