Elfogták a szörnyű moszkvai terrortámadás elkövetőit

MTI
Tizenegy ember őrizetbe vételéről tett jelentést Vlagyimir Putyin orosz elnöknek Alekszandr Bortnyikov, az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) igazgatója, köztük mind a négy terroristáéról, aki részt vett a Crocus City Hall kulturális központ elleni terrortámadásban - közölte szombaton a Kreml.

Az orosz elnöki hivatala szerint folyik a terroristák bűntársainak azonosítása.

Péntek este terrortámadás érte Moszkvát, gépkarabélyokkal felszerelt fegyveresek válogatás nélkül gyilkolni kezdtek egy koncerten, később az Iszlám Állam vállalta magára a terrortámadás elkövetését. Ugyanakkor Moszkva a tegnapi esti hírek szerint az ukránoknak tulajdonítja a támadást. Vannak olyan külpolitikai szakértők, akik attól tartanak, hogy Moszkva az orosz-ukrán háború eszkalációjára "használja fel" a terrotámadást.

Az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) szombat reggeli tájékoztatása szerint több mint 60 ember vesztette életét a Crocus City Hall elleni terrortámadás következtében, és nem kizárt, hogy ez a szám növekedni fog. A moszkvai régió egészségügyi minisztériuma szerint a halálos áldozatok között három gyermek is van.

A halálos áldozatok vizsgálata folyamatban van. Egyelőre annyit lehet megállapítani, hogy a terrortámadásban több mint hatvanan haltak meg, és sajnos ez a szám még tovább emelkedhet

UPDATE: A Reuters nemrégiben már 93 halálos áldozatról számolt be a támadás kapcsán.

Címlapkép forrása: Getty Images

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF