Az éj leple alatt csaptak le Ukrajna cirkálórakétái: képeken a támadás eredménye

Portfolio
A közösségi médiában jelentek meg az első felvételek Szevasztopolról azt követően, hogy az éjszaka folyamán Ukrajna Storm Shadow/SCALP-EG cirkálórakétákkal (valójában robotrepülőgépekkel) támadta a Krím félszigetet.

Korábban mi is beszámoltunk róla, az ukrán vezérkar szerint szombat éjjel a Krím félszigeten található Szevasztopol elleni támadás során eltaláltak két orosz partraszálló hajót (a Jamalt és az Azovot), egy kommunikációs központot, illetve a legújabb hírek szerint a Belbek repülőteret is.

Igaz, a legutóbbi állításra, miszerint a Belbek repülőtéren megsemmisítettek 3 darab Szu-27-es orosz harci repülőgépet, egyelőre semmilyen bizonyíték sincs (maga az ukrán vezérkar sem számolt be róla).

A médiában eddig megjelent felvételek alapján a kommunikációs center valóban találatot kapott, annak ellenére, hogy korábban Mihail Razvozsajev, Szevasztopol Moszkva által kinevezett kormányzója korábban azt írta, több mint tíz ukrán rakétát lelőttek.

A két Ropucsa-osztályú hajó állapotáról egyelőre még nem jelentek meg felvételek. Egyébként ha a Jamal és az Azov is javíthatatlan károkat szenved, az azt jelenti, hogy a 9 hajóból Oroszország több mint a felét, 5 darabot már elveszített.

Címlapkép forrása: Getty Images

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF