Brit hírszerzés: hatalmas ugrásra készülnek az orosz haderőnél, de van, amit nem tudnak megoldani

Portfolio
Kiadta napi ukrajnai háborús hírszerzési jelentését a brit védelmi minisztérium. Ezúttal az újonnan létrehozandó orosz egységekről írtak.

A hírszerzés hétfőn két pontban foglalta össze a legfontosabb információkat:

  • 2024. március 20-án jelentette be Szergej Sojgu, hogy két új hadtestet hoznak létre még az idén. Ezen felül további 14 hadosztályt és 16 dandárt is formálna az orosz védelmi miniszter. A pontos típusuk, a telepítés helyszíne és az alakulatok összeállítása nem került meghatározásra, bár a gépesített, páncélozott, tüzérségi és logisztikai eszközök keverékét valószínűsíti esetükben a brit védelmi minisztérium. Szerintük reális esély van arra, hogy az új formációk szorosan kapcsolódnak a korábbi bejelentésekhez, amelyeknél szintén egységek létrehozásáról nyilatkozott a moszkvai hadvezetés.
  • Oroszország sikeres toborzási kísérleteire tekintettel, az új egységeket várhatóan sikerrel fel tudják majd tölteni. Azonban az oroszok lehetőségeit vizsgálva a kiképzés, a régi berendezések széleskörű használata, valamint a logisztika területén, az új egységek várhatóan ugyanazokkal a kihívásokkal fognak szembenézni, mint a már meglévő alakulatok.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Jose Colon/Anadolu via Getty Images

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF