Felfedte Kína, mi volt az Ukrajna elleni orosz invázió legnagyobb hibája

Felfedte Kína, mi volt az Ukrajna elleni orosz invázió legnagyobb hibája

Számos tanulmányt publikálnak Kínában, amelyben az orosz-ukrán háború tanulságait próbálják levonni. Az egyik nemrégiben megjelent írás kifejezetten az orosz logisztikai hibákra koncentrál. A konfliktus azért kap kiemelt figyelmet az ázsiai országban, mert a kínai seregnek nincsenek saját tapasztalatai arról, hogy kell megvívni egy modern háborút.

Van választás: nem csak generálkivitelezővel valósítható meg egy nagyberuházás

Van választás: nem csak generálkivitelezővel valósítható meg egy nagyberuházás

A kedvezőtlen ingatlanpiaci környezet miatt a beruházók lépéskényszerbe kerültek: ha meg akarják valósítani a projektjeiket, akkor a teljes műszaki tartalom mellett komoly költségcsökkentést kell végrehajtani a kivitelezés során. A construction management szolgáltatás lehet az egyik megoldás, amely a generálkivitelező helyett szakáganként tenderezteti meg és szerződik le alvállalkozókkal, így rugalmasabban tudja kezelni a piaci változásokat és a legjobb árakat tudja már az építkezés folyamatában megszerezni. A modell iránt egyre nagyobb a kereslet, az elmúlt egy-két évben jelentősen megnövekedett az igény, ami nem csoda, hiszen jelentős megtakarítást érhet el vele a beruházó. A piaci árverseny egyre nő, a nagy hazai kivitelezőcégeknek már a nemzetközi versenytársakkal is harcba kell szállniuk egy-egy nagyobb megrendelésért. A Portfolio Csallóné Reigl Beatrixet, a 3E Group mérnöki szolgáltató cégcsoport üzletfejlesztési és kommunikációs igazgatóját kérdezte az építőipart érintő kihívásokról, a construction management szolgáltatás előnyeiről és a piacon megjelenő külföldi szereplőkről.

Kirúgták Mariupol mészárosát az orosz hadvezetésből

Kirúgták Mariupol mészárosát az orosz hadvezetésből

Leváltotta az orosz hadvezetés Mihail Mizincev helyettes védelmi minisztert, a „Mariupol mészárosaként” is ismert orosz tábornokot – írja napi jelentésében a brit védelmi minisztérium.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Ezért drágább az élelmiszer itthon, mint Németországban
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.