Lopott pénzt bíztak rá a sztárbankárra, ellopta

Portfolio
Büntetőeljárás alá vontak egy svájci bankárt, aki ellopta és magáncélra használta egy ügyfelének pénzét. Az eltulajdonított összegeket valószínűleg az ügyfél is törvénytelenül szerezte – írja a Financial Times.  

Büntetőeljárás alá vontak egy bankárt a svájci hatóságok, aki hét éven át, összesen 14 millió frankkal rövidítette meg ügyfelét. Az illetőt nem nevezték meg, csak annyit tudni róla, hogy egy genfi privátbank igazgatótanácsának tagja volt.

A bankárhoz ügyfele egy kirakatcégen keresztül vitt pénzt, vélhetően az anyagi javak nem legális forrásból származtak, az ügyfél is rejtegette ezeket saját országának hatóságai elől.

A bankár hamis kimutatásokat készített arról, hogy a rábízott pénz még megvan, de valójában ebből barátainak adott kölcsön, családjára költött, illetve saját magának vásárolt vagyontárgyakat belőle. Az ügyfél nem nézett utána annak, hogy tényleg megvan-e a pénze, mivel nem voltak meg ehhez a megfelelő legális csatornák.

Végül nem az ügyfél fogott gyanút, hanem a pénzmosás-elhárítással foglalkozó hatóságok, akiknek feltűnt, hogy jelentős összegek mozognak a svájci kisbank és egy Dominikai Köztársaságban bejegyzett kirakatcég közt. A bankárt eljárás alá vontak, pénzmosással, lopással, csalással vádolják.

A bankár még akkor is költötte az ügyfél pénzét, amikor eljárást kezdtek ellene a hatóságok.

Azt nem tudni, az ügyféllel végül mi lett.

Címlapkép forrása: Getty Images

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF