Megmagyarázta Putyin, miért nem az ISIS követte el a brutális moszkvai terrortámadást

Portfolio
Vlagyimir Putyin orosz elnök meglehetősen érdekes okfejtés alapján jutott arra a következtetésre, hogy semmiképpen sem támadhatták meg iszlám radikálisok a Moszkva közeli Crocus City Hall-t - írja a Reuters.
Idén először szervez közösen konferenciát a Portfolio és a Wolters Kluwer a témában – körüljárjuk, hogyan hat a LegalTech és a DigitalCompliance a versenyképességre és melyek a digitális térben való jelenlétet meghatározó legfontosabb jogi-szabályozási területek. Vegyen részt Ön is a jogi, üzleti, informatikai és kiberbiztonsági területek aktív párbeszédében.

Vlagyimir Putyin orosz elnök kijelentette, hogy Oroszország nem lehet az iszlám fundamentalisták terrortámadásainak célpontja. Ez a nyilatkozat közel két héttel követi azt a tragikus eseményt, amikor Moszkva közelében egy tömeges lövöldözés során legalább 144 ember vesztette életét. Az Iszlám Állam ISIS-K alszervezetének fegyveresei vállalták magukra a támadást.

Putyin szerint az említett moszkvai terrorcselekmény mögötti fő motiváció az ország egységének aláásása volt. Televíziós beszédében hangsúlyozta, hogy más indok nem áll fenn, mivel Oroszország példát mutat a vallások közötti harmóniára és az etnikumok közötti egységre.

Ezen a ponton fontos megjegyezni, hogy az Iszlám Állam hadjáratának halálos áldozatai döntően iszlám vallásúak voltak. A terrorszervezet minden olyan személyt ellenségnek tekint, akik nem igazodnak teljes mértékben az általuk ideálisnak vélt iszlám jogrendszerhez.

Az orosz álláspont szerint Ukrajna áll a támadás mögött, bár erre vonatkozóan bizonyítékokat továbbra sem tudtak felmutatni. Ukrajna ezt határozottan cáfolta. Az Egyesült Államok, amely korábban figyelmeztetett az iszlámista fegyveresek támadásának lehetőségére (amit egyébként a Kreml is elismer), Moszkva állítását képtelenségnek nevezte.

Címlapkép forrása: Shutterstock

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF