Brit hírszerzés: borzasztóan ciki hibát követett el az orosz légvédelem, ez lehet a magyarázat

Portfolio
Ma is közzétette szokásos napi jelentését a brit védelmi minisztérium hírszerzési osztálya. Ezúttal az orosz légvédelem barátitűz-incidenseiről írtak.

A londoni védelmi minisztérium napi ukrajnai háborús jelentésében a következő megállapításokat lehet olvasni:

  • Egy orosz Telegram-csatorna azt jelentette március 28-án, hogy az orosz légvédelem véletlenül lelőtt egy orosz Szu-27-es katonai repülőgépet a Krím térségében. Szevasztopol kormányzója szerint technikai hiba történt.
  • Ukrajna támadást hajtott végre március 24-én Szevasztopol térségében, azóta emelt készültségben van a légvédelem. Meg nem erősített források szerint több, hasonló barátitűz-incidens is történt a térségben, általában akkor történik ez, amikor az ukránok intenzívebben támadják a szektort. A britek szerint technikai hiba helyett valójában emberi mulasztás okozza ezeket, mivel a légvédelmet üzemeltető katonákra komoly nyomás helyezkedik az állandó ukrán támadások miatt. A britek szerint ezért véletlenül előfordult már többször is, hogy az oroszok saját gépeiket lőtték le.
  • London szerint mindez az orosz erők hiányos felkészültségére, rossz helyzetértékelési képességeire és az ukrán támadások másodlagos határaira mutat rá.

Címlapkép forrása: Getty Images

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF