Korrupciós vádba keveredett az ukrán titkosszolgálati vezető, a harcmezőn találta magát

Portfolio
Felfüggesztették az ukrán biztonsági szolgálat, az SZBU kiberbiztonsági részlegének vezetőjét, és a vizsgálat idejére a részleg egy harcoló alakulatához küldték, miután egy oknyomozó portál korrupciós vádakat fogalmazott meg vele szemben – írja az Ukrajinszka Pravda.

Vaszil Maljuk, az SZBU vezetője felfüggesztette Illia Vitiukot, az SZBU kiberbiztonsági osztályának vezetőjét szakmai feladatai ellátása alól, amíg a Slidstvo.info újságírói által nyilvánosságra hozott körülményeket ellenőrzik. (...) jelenleg egy olyan zónában van, ahol harci feladatokat hajtanak végre

– írta az SZBU közleménye.

Az ukrán belső titkosszolgálat kiberbiztonsági osztályának harcoló egysége védelmi feladatokat lát el: az SZBU Alfa különleges csoportjával közösen közvetlenül a harci övezetben foglalkozik az orosz személyzettel és felszereléssel.

A Slidstvo.Info ukrán oknyomozó portál korábban kiderítette, hogy

Vitiuk felesége 20 millió hrivnya értékben vásárolt egy lakást, de a kiberbiztonsági vezető adóbevallásában ezt csak 12,8 millió hrivnya értékűnek tüntette fel.

Szombaton aztán kiderült, hogy az egyik katonai toborzóiroda megpróbált behívólevelet adni a Slidstvo.info egyik az ügyön dolgozó újságírójának.

Címlapkép forrása: Wolfgang Schwan/Anadolu via Getty Images

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF