Amerikai hírszerzés: elsöprő támadás indulhat már ma Izrael ellen, rakéták százait készítették elő

Portfolio
Izrael a legrosszabb forgatókönyvre készül, mivel amerikai tisztviselők szerint Irán néhány órán belül közvetlen támadást indíthat az ország ellen - írta meg a CBS.

A CBS News információi szerint amerikai tisztviselők szerint már pénteken megtörténhet az iráni válaszcsapás, amely több mint száz drónt és számos rakétát foglalhat magában. Ezek az izraeli katonai és kormányzati célpontokat vennék célba, ami jelentős kihívást jelentene Izrael védelmi képességei számára. Bár a tisztviselők nem zárják ki egy ennél kisebb méretű támadás lehetőségét sem, hangsúlyozzák, hogy a megtorlás elkerülhetetlen.

Az amerikai külügyminisztérium figyelmeztette az Izraelben tartózkodó amerikai állampolgárokat, hogy kerüljék a nagyobb városokon kívüli területeket, mivel Vaskupola rakétavédelmi rendszer ezeket a helyeket kevésbé védi.

Benjamin Netanjahu miniszterelnök nyilatkozata szerint Izrael felkészült mind védekezésre, mind támadásra. "Aki árt nekünk, annak mi is ártunk" - mondta Netanjahu egy légibázison tett látogatása során.

Címlapkép: az izraeli Vaskupola légvédelmi rendszer működés közben. A címlapkép illusztráció, forrása: Portfolio/Reuters

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF