23 magyar fejlesztés a világ vezető ingatlankiállításán

Portfolio
Az idén nemcsak a Budapesten zajló projektek, de négy egyetemi város (Debrecen, Miskolc, Pécs és Szeged) is bemutatkozik a Cannes-ban megrendezésre kerülő ingatlanszakmai kiállításon, a MIPIM-en. A 2018. március 13-16. között tartandó eseményen a magyarországi befektetői környezet, a fejlesztési irányok, célok és lehetőségek bemutatására, a főváros beruházásainak és a vidéki városok befektetési környezetének népszerűsítésére szolgáló standot közösen alakította ki Budapest Főváros Önkormányzata, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) és az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK).
A MIPIM a világ egyik legnagyobb ingatlanfejlesztési kiállítása, amelynek keretében több mint 25 éve gyűlnek össze az ingatlanszektor legbefolyásosabb szereplői a cannes-i filmfesztiválnak is helyet adó Palais des Festivals-ban. 100 ország 3100 kiállítója vesz részt a négynapos kiállításon, amelyre 24 200 szakmai látogató várható. Idén több mint 50 város jelenik meg saját standdal, akárcsak tavaly, Budapest idén is bekerült a központi konferenciaprogramba.

Az idei kiállítás magyar vonatkozású újdonsága, hogy a szervezők nemcsak a főváros ingatlanpiacáról beszélnek majd, hanem felhívják a befektetők figyelmét a vidéki városokban rejlő potenciálra is. A termelő beruházások mellett megfigyelhető trend, hogy egyre több vállalat nyit Budapesten kívül szolgáltató- és fejlesztési központokat, amelyhez jó alapot biztosít az infrastruktúrán túl az egyetemekről kikerülő jól képzett munkaerő. A Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA), az EY és az SSC Heroes legfrissebb felmérése alapján a Magyarországon letelepedett szolgáltatóipari vállalatok 80 százaléka tervez bővítést a közeljövőben, és a válaszadók 50 százaléka venne számításba vidéki helyszínt bővüléséhez.

2017-ben közel 1,8 milliárd euró értékben vásároltak ingatlanokat hazai és külföldi ingatlanbefektetők Magyarországon, és ez a volumen idén vélhetően enyhén tovább emelkedik. A kiállításon a hazai fejlesztések közül az alábbi projektek mutatkoznak be:

Advance Tower - Futureal Group


Agora Budapest - HB Reavis


Aréna Business Campus - Atenor


Budapest One - Futureal Group


Corso Irodaház, Pécs - Hipa


Déli Ipari Park, Pécs - Hipa


East Gate Business Park B2s - Wing


EcoDome - Hipa


Etele Plaza - Futureal Group


Forest Offices - Debrecen


Kassák Residence - Wing


Liget Budapest Projekt


Magyar Telekom székháza - Wing


Magyar Zene Háza - Liget Budapest Projekt


Millennium Gardens - TriGranit


Néprajzi Múzeum - Liget Budapest Projekt


OMRRK - Liget Budapest Projekt


Skylight City - Wing


Szervita Square Building - Horizon Development


Tópark 'Be My City' - Hipa


Új Nemzeti Galéria - Liget Budapest Projekt


Váci Greens - Liget Budapest Projekt


Zala Spring Golf Resort - Hipa

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF