Mundruczó Kornél: a gazdasági gondolkodást lenézik, miközben az nézőt jelent

Mundruczó Kornél: a gazdasági gondolkodást lenézik, miközben az nézőt jelent

Már meghallgatható a Portfolio Checklist szombati különkiadása, melyben két nemzetközileg jegyzett filmes szakember, Petrányi Viktória producer és Mundruczó Kornél rendező voltak a vendégeink. Ők ketten a tulajdonosai a magyar filmipar kiemelt jelentőségű cégének, a most 20 éves Proton Cinemanak. A cég azon túl, hogy rengeteg hazánkban forgó külföldi produkciót gyárt, saját filmeket is fejleszt, köztük Mundruczó Kornél filmjeit, például a Netflixen debütált Pieces of a Womant vagy Reisz Gábor hamarosan mozikba kerülő Magyarázat mindenre című alkotását. Petrányit és Mundruczót egyebek mellett kérdeztük a hazai filmszektor több aspektusáról, a magyar filmes ökoszisztéma nemzetközi versenyképességéről, Andy Vajna itthoni filmes örökségéről, valamint saját vállalkozásuk fejlesztéséről is.

Többszáz milliárdnyi fejlesztéssel mutatkozik be Magyarország az idei MIPIM-en

Többszáz milliárdnyi fejlesztéssel mutatkozik be Magyarország az idei MIPIM-en

Ipari ingatlanokkal és prémium irodákkal mutatkozik be Magyarország a világ első számú ingatlanszakmai kiállításán, a MIPIM-en, Cannes-ban. A március 14-17. között megrendezett több évtizedes múltú kiállításon a magyarországi fejlesztési irányok, és lehetőségek sikeres bemutatása évről-évre kiemelt fontosságú a működőtőke-beáramlás szempontjából.

Tovább terjeszkedik Európában a Netflix

Párizsban nyitott új irodát a Netflix amerikai televíziós streaming-szolgáltató, amely azt tervezi, hogy több mint húsz francia nyelvű produkciót készít 2020-ban.

Képeken a magyar csúcsprojektek, amik meghódíthatják az egész világot

Budapest és több nagy vidéki város jövőbeni arculatát is meghatározó beruházásokat mutat be a magyar stand a világ legnagyobb ingatlanfejlesztési kiállításán, a MIPIM-en Cannes-ban. A március 12-15. között zajló esemény 30. alkalommal kerül megrendezésre, a résztvevő 100 ország 3100 kiállítója között a magyar standon bemutatott projektek beruházási értéke idén rekord magas, a 4 milliárd eurót is meghaladja. A kiállításon nagy hangsúlyt kap az innováció, a digitális megoldások alkalmazása, a magas hozzáadott értékű termékek, szolgáltatások, a K+F+I arányának növelése.

Újabb különleges épületeket terveznek Budapestre

A március közepe két dolog miatt is fontos számunkra. Egyrészt nemzeti ünnepünk van (és ha szerencsénk akkor hosszú hétvége is), másrészt ilyenkor rendezik meg a világ legnagyobb ingatlanpiaci expóját, kiállítását, összejövetelét a MIPIM-et Cannes-ban. Idén is itt vagyunk a helyszínen, és bemutatjuk a legfontosabb minket érintő történéseket és érdekességeket.

23 magyar fejlesztés a világ vezető ingatlankiállításán

Az idén nemcsak a Budapesten zajló projektek, de négy egyetemi város (Debrecen, Miskolc, Pécs és Szeged) is bemutatkozik a Cannes-ban megrendezésre kerülő ingatlanszakmai kiállításon, a MIPIM-en. A 2018. március 13-16. között tartandó eseményen a magyarországi befektetői környezet, a fejlesztési irányok, célok és lehetőségek bemutatására, a főváros beruházásainak és a vidéki városok befektetési környezetének népszerűsítésére szolgáló standot közösen alakította ki Budapest Főváros Önkormányzata, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) és az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK).

A világ legjobbjai közé választották a Liget Projektet

A négy legjobb nagyprojekt közé került a hazai társadalmat megosztó Városliget fejlesztése a Cannes-ban megrendezendő MIPIM ingatlanszakmai kiállításon és vásáron. A Liget Budapest Projekt a legnagyobb fejlesztéseket bemutató kategória, a Best Futura Mega Project keretein belül került a négy legjobb projekt közé egy japán, egy orosz és egy brazil fejlesztés mellett.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Megérkezett a Fitch ítélete Magyarországról
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.