Irodák helyett új lakások: így fog kinézni a hegyvidéki épületegyüttes

Portfolio
Összesen három irodaépület elbontásával újítja meg XII. kerületi önkormányzat a Böszörményi út és Beethoven utca környékét. A 20-22. és a 24. szám alatti, valamint a Beethoven utca 7. szám alatti irodaházak helyére olyan vegyes funkciójú, energiatakarékos épületegyüttest terveznek, amelyben lakások, irodák, kereskedelmi egységek egyaránt helyet kapnak. A múlt évben bejelentett projektről már látánytervek is készültek.

Tavaly írtunk róla, hogy vegyes funkciójú épületekkel helyettesítené a Hegyvidéki Önkormányzat három régi irodaépületét. Most Balla Judit, a XII. kerületi Önkormányzat Zöld Bizottságának tagja osztotta meg közösségi oldalán a leendő épületek látványterveit.

Böszörményi út és Beethoven utcai épületek látványterve, forrás: Balla Judit

Az Önkormányzat úgy döntött, saját maga alapít projektcéget és végzi el a teljes ingatlanfejlesztést, a projektcég alapítását a képviselő-testület jóváhagyta.

Balla Judit posztjában úgy fogalmaz, hogy: "A jelenlegi állás szerint az önkormányzat saját beruházásban (a 100%-ban önkormányzati tulajdonú BBSZ Kft. közbeiktatásával) összesen 120 lakás, valamint üzlethelyiségek kialakítását tervezi, 299 férőhelyes mélygarázzsal."

Böszörményi út és Beethoven utcai épületek látványterve, forrás: Balla Judit

További látványtervek: 

Címlapkép: MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF