Rendőrségi intézkedéssel távolíttathatja el a kivitelezőt a munkaterületről a Duna Terasz Grande

Portfolio
Nemrég írtunk arról, hogy a Duna Terasz Grande Kft. lakásainak vásárlói a projekt kapcsán kialakult helyzet megoldása érdekében nyílt levélben Lázár János építési és közlekedési miniszterhez fordultak. Most a Duna Terasz Grande is megszólalt az ügyben és elmondta, hogyan kívánja megoldani a problémát.

A Duna Terasz Grande szerint a korábbi generálkivitelezőjének, a KÉSZ Építő Zrt.-nek a jogellenes viselkedése az akadálya annak, hogy a vevői nem vehették még át lakásaikat. A szerződésszegés miatt elbocsátott KÉSZ Építő Zrt. nem vonult le a Duna Terasz Grande társasházak munkaterületéről és kizárta onnan az építtető Duna Terasz Grande Kft. munkatársait.

A beruházó végrehajtási eljárást indított a KÉSZ Építő Zrt. ellen azért, hogy a birtokhelyzet rendezésével a vevők minél előbb beköltözhessenek az új társasházakba. A Duna Terasz Grande elmondása szerint a végrehajtó arra kötelezte a KÉSZ Építő Zrt.-t, hogy 2024. március 1-ig önként vonuljon le a munkaterületről, aminek két héttel a határidőt követően sem tett eleget. Bízik abban, hogy a végrehajtást foganatosító bíróság soron kívül fog döntést hozni a végrehajtás további módjáról, és

A Duna Terasz Grande Kft. hamarosan rendőrségi intézkedéssel távolíttathatja el a KÉSZ Építő Zrt.-t a munkaterületről.

A Duna Terasz Grande Kft. emellett a hitelfolyósítások korábbi leállítása kapcsán felvette a kapcsolatot az OTP Bankkal, jelenleg a hivatalos állásfoglalásukat várják. Azon vevők esetében, akik már megkapták az utolsó részlet megfizetésének esedékességéről az értesítést, az OTP Bank állásfoglalásának megérkezését követően a Duna Terasz Grande ki fog dolgozni egy jogi megoldást. 

Építőipar 2024
A hazai lakásépítésekkel is kiemelten foglalkozunk a március 21-i Építőipar 2024 konferencián. Részletekért kattints!

Elmondásuk szerint amint a bíróság kikényszeríti, hogy a KÉSZ Építő Zrt. levonuljon a területről, a Duna Terasz Grande Kft. a még hátralévő munkákat új kivitelezőkkel fogja elvégeztetni, akik a területre való bejutás után azonnal munkába állnak majd. Ezek a munkálatok a Duna Terasz Grande Kft. tervei szerint a helyszíni szemlét követő 2 hónapon belül befejeződhetnek. Ezzel párhuzamosan a lakások átadása is megkezdődik.

Korábban kerestük a KÉSZ Építő Zrt-t is a lehetséges megoldások kapcsán. A kivitelező szerint a lakások vevőknek való átadásáért az építtető, vagyis a Duna Terasz Grande Kft. felel, akivel a vevők szerződéses viszonyban állnak, ezért a KÉSZ Építő Zrt.-nek nincs semmilyen ráhatása a társasház megalapításával kapcsolatos intézkedésekre és a tulajdonjog átruházására sem. A KÉSZ Építő Zrt. célja továbbra is a mielőbbi elszámolás és a minden fél számára megnyugtató megállapodás annak érdekében, hogy az elkészült lakópark lakásait az építtető minél előbb átadja a vevőknek. Ehhez arra van szükség, hogy a hatályos jogszabályoknak megfelelően a Duna Terasz Grande Kft. és a KÉSZ Építő Zrt. közötti elszámolás lezáruljon. A KÉSZ szerint azonban a kiemelt időpontig megkereséseikre még nem érkezett konstruktív visszajelzés a Duna Terasz Grande részéről, így a tárgyalásokat továbbra sem tudják megkezdeni.

Címlapkép forrása: KÉSZ Csoport

A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak. Részletes jogi információ

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF