Jelentősen bővül a budapesti közbringarendszer, jönnek a bérelhető e-biciklik

Portfolio
2026-tól megújul a budapesti közbringarendszer, a Bubi: a Bubi 3.0-ban kétszer annyi kerékpár áll majd rendelkezésre, és jönnek az elektromos biciklik is – írja a Telex.

A várható változásokról Karácsony Gergely főpolgármester és Walter Katalin BKK-vezérigazgató beszélt a 208. Bubi-állomás átadóján.

A Bubi jelenlegi szerződése 2025 végén jár le.

2026 elejétől folyamatosan jelennek meg az új biciklik, az év májusára pedig a tervek szerint elérik a 4500 darabot, ami a jelenlegi kerékpárflotta duplája.

Fontos újítás, hogy a Bubi 3.0-ban lesznek e-biciklik, úgynevezett pedelecek, amelyekkel ugyan pedálozni kell, de minimális fizikai aktivitással is lehet hajtani őket. A tervek szerint a flotta 20-25 százaléka lesz elektromos bicikli.

Jóval több Bubi-állomás lesz a tervek szerint, bevonják például a kijelölt rollerparkolókat, a Mobi-pontokat is a rendszerbe. Így több mint 1000 Bubi-állomás jöhet létre.

A Bubi 3.0-val a Hungária körúton túli területeket is le akarják fedni, a cél, hogy minden második budapesti lakóhelyhez elérjen a közbringarendszer.

Címlapkép: MTVA/Bizományosi: Róka László

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF