Eladta velencei luxusszállodáját a válságba került Signa

Portfolio
A válságba került Signa ingatlancsoport osztrák Signa Prime Selection részlege a velencei Grand Canal partján fekvő luxusszállodájának eladásáról döntött. A Hotel Bauert a német Schoeller Group családi vállalkozás vásárolja meg.

A Signa Prime Selection, mely az osztrák Signa birodalom részét képezi és fizetésképtelenséggel küzd, értékesítette a velencei Hotel Bauer luxusszállodát. Az adásvételt a német Schoeller Group családi vállalkozással kötött megállapodás keretében hajtották végre.

A Signa ingatlancsoport, melyet Rene Benko alapított, az európai ingatlanpiaci válság egyik legnagyobb veszteseként került reflektorfénybe. A csoport ellen több milliárd euró értékű követelést nyújtottak be a hitelezők. A csoportot alkotó számos vállalat közül különösen a Signa Prime és a Signa Development egységek fizetésképtelenségét emelték ki.

Portfolio Property X 2024
Május 29-én Balatonfüreden, a Portfolio Property X 2024 konferencián találkozik az ingatlanszakma. Részletekért kattints!

A Signa Prime 2020 óta birtokolja a Bauer hotelt, amely jelenleg felújítás alatt áll. A tervek szerint jövőre, a Rosewood Hotel Group irányítása alatt nyílik meg újra. A szálloda pontos vételára nem került nyilvánosságra.

Forrás: Reuters

Címlapkép forrása: Shutterstock

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF