10 hónappal kitolták a szegedi lézerközpont megvalósítási határidejét

Portfolio
Miután a minap 2,25 milliárd forinttal megemelték a szegedi lézerközpontra fordítható uniós pályázat keretösszegét, most egy újabb döntéssel a megvalósítási határidőn is lényegesen módosítottak a kiírók.

A napokban írtunk arról, hogy 5,5%-kal 42,25 milliárd forintra emelték az "ELI lézer kutatóközpont megvalósítása (ELI-ALPS) nagyprojekt, 2. fázis" című (GINOP-2.3.6-15 kódszámú) felhívás keretösszegét.

Ezután tegnap a hivatalos pályázati oldalon megjelent egy újabb közlemény, amely szerint két ponton módosult a felhívás:

  • egyrészt a projekt befejezésének 10 hónappal későbbig, „legfeljebb 2022. április 30-ig meg kell történnie”
  • másrészt ezzel párhuzamosan a projekt pénzügyi elszámolása (záró kifizetési igénylés) benyújtásának végső határideje szintén 10 hónappal 2022. július 31-re tolódott.

A szegedi lézerközpont jelentőségéről és a körülötte zajlott tavaszi vitákról bővebben minapi cikkünkben írtunk:

Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF