Előfizetői tartalom

Jön a tél - Lesz-e gáz?

A magyar földgázszállító rendszer műszaki színvonalát tekintve a világ élvonalába tartozik, ezt igazolja az idei gázkrízis sikeres kezelése is, mondta el Dr. Zsuga János, az FGSZ Földgázszállító Zrt. vezérigazgatója a Portfolio.hu kérdéseire válaszolva. A hazai rendszerirányító szerepét is betöltő társaság vezetője beszélt a nemrég megvalósult beregdaróci import kapacitásbővítésről, a fővárost körülölelő gázvezeték-gyűrű befejezéséről, valamint a jövőben létrehozni kívánt interkonektorokról is. Dr. Zsuga János szerint egy újabb ukrán-orosz gázválság esetén hasonló események játszódhatnak le Magyarországon, mint idén januárban, azzal a nagy különbséggel, hogy a most épülő stratégiai tároló egy lényegesen magasabb ellátásbiztonsági szintet fog nyújtani hazánknak.

Portfolio: Honnan érkezik gáz jelenleg Magyarországra? A jelenlegi szállítókapacitások mellett adottak a hazai földgáz-kereskedelem versenypiaci feltételei? Zsuga János: Jelenleg két ponton keresztül, Ausztria, illetve Ukrajna felől érkezik gáz Magyarországra, valamint nem szabad megfeledkezni a hazai termelésről sem, ami mintegy napi 8 millió köbmétert képes betáplálni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés