A Nyomda a nap sztárja a magyar tőzsdén

Portfolio
Miközben az európai tőzsdéken mérsékelten negatív hangulat uralkodik, a magyar piacon kitart az emelkedés a nap felénél, a BUX kis pluszban áll. A blue chipek közül a Richter jár az élen az osztalékjavaslat után, míg a midcapeknél a Nyomda vezeti a sort egy elemzői véleményt követően.

A kereskedési nap felénél a BUX-index 0,4 százalékos pluszban áll. A BUX-index jelenleg az 50 és a 200 napos mozgóátlaga fölött áll, tehát közép- és hosszútávon emelkedő trendről beszélhetünk, azonban a 20 napos mozgóátlaga alá került az index, ami a rövidtávú eső trendre utal.

Alapvetően jó a hangulat a magyar tőzsdén, a blue chipek közül a Richter és a Mol árfolyama emelkedik, miközben csak a Magyar Telekom árfolyama esik.

Jó a hangulat a magyar midcap részvényeknél, az ANY és a BIF vezeti a sort 3,2 illetve 3,1 százalékos emelkedéssel, a lista végén a Duna House áll 1,6 százalékos emelkedéssel.

A Nyomda eddig a legjobban teljesítő részvény ma a magyar tőzsdén.

A legnagyobb forgalom ma az OTP papírjaiban van, eddig 1,25 milliárd forint értékben cseréltek gazdát a vállalat részvényei, de a Top5-ben szerepel még a Richter, a Mol, a Magyar Telekom és az ANY részvénye is.

Címlapkép forrása: BÉT

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF