Itt a javaslat: ekkora osztalékot fizetne a Richter

Portfolio
Április 25-re hirdette meg éves rendes közgyűlését a Richter, amelyhez kapcsolódóan közzétette osztalékjavaslatát is a cég, részvényenként 423 forintot javasol a menedzsment.

2024. április 25-én (csütörtökön) 14:00 órakor tartja éves rendes közgyűlését a Richter, amelynek helyszíne a Budapest Music Center (1093, Budapest, Mátyás u. 8) – derül ki a ma reggel közzétett közgyűlési meghívóból. Határozatképtelenség esetén a megismételt közgyűlésre 15 órakor kerül sor, azonos helyszínen és napirendi pontokkal.

A napirendi pontok között szerepel a 2023-as éves jelentések elfogadása, igazgatósági, felügyelőbizottsági és auditbizottsági tagok választása, valamint döntés az osztalékról és az igazgatóság felhatalmazása saját részvények megszerzésére.

A Richter közzétette az igazgatóság javaslatát a 2023-as év után fizetendő osztalékra, ami az anyavállalat részvényeseire jutó, értékvesztéssel korrigált adózott eredmény 46 százaléka, vagyis részvényenként 423 forint, és a konszolidált adózott eredmény arányában 49,1 százalékos effektív kifizetési arányt jelent. Ez a jelenlegi árfolyammal számolva 4,5 százalékos osztalékhozamot jelent. Tavaly részvényenként 391 forintos osztalékot fizetett a Richter.

A saját részvény visszavásárlási program folytatásáról egyelőre nincs hír, tavaly egy maximálisan 40 milliárd forintos programot hirdetett meg a vállalat egy éves időtávra.

Címlapkép forrása: Getty Images

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF