Előfizetői tartalom

Bántja a Richtert az árfolyam és a különadó, de van kellemes meglepetés is

Az elemzői várakozásokhoz képest felemás eredményekről számolt be a Richter a második negyedévre ma reggel közzétett gyorsjelentésében. A bevétel növekedett, részben a Vraylar indikációjának kiterjesztéséhez kötődő új receptfelírásoknak, részben a stratégiai nőgyógyászati szegmens növekedésének köszönhetően, az adózott eredmény viszont jelentősen esett. Ehhez azonban hozzátartozik, hogy a bázisidőszakot egy egyszeri mérföldkő kifizetés jelentősen megdobta, emellett a pénzügyi soron teljesített sokkal rosszabbul az idei második negyedévben a társaság, mint az előző év azonos időszakában és el kell számolni a gyógyszergyártói különadót is, ami avaly még nem volt.

Vegyes képet mutat a második negyedévről a Richter ma reggel közzétett gyorsjelentése, míg a bevétel és a bruttó fedezet tekintetében a várakozásokat felülmúló számokat közölt a gyógyszergyártó, addig az üzemi eredmény és az adózott eredmény elmaradt az elemzői konszenzustól. A bevétel növekedett az előző év azonos időszakához képest, a bruttó fedezeti szint jelentősen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés