Előfizetői tartalom

Finn-Észt tőzsdefúzió (Euronext a Baltikumban is)

Portfolio
A tavalyi 62%-os részesedés megvásárlása után most hivatalosan is egyesül a helsinki értéktõzsde és a jóval kisebb észt piac - tudósít az MTI. Hírügynökségi források szerint a koncentráció ezzel nem állt le a Baltikumban, mivel a finnek tárgyalnak a lett és a litván értéktõzsde feletti ellenõrzés megszerzésérõl is.

Az egyesülés azt is jelenti, hogy azok a brókerek, akik finn részvényekkel kereskednek, észt papírokkal is megtehetik ugyanezt. A többi kelet-európai értéktõzsdéhez hasonlóan az észt piacra is a gyenge likviditás a jellemzõ, a tavalyi napi átlagforgalma 1 m USD alatt volt, s a teljes forgalom fele egyetlen cégre, a Hansapankra esett. Az alacsony likviditással szemben egyedül...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés