MASTERPLAST árfolyam

Mentés a kedvencekhez
|
|
| Ma: Átlag:
  • Mai forgalom
  • Elmúlt 30 kereskedési nap átlagforgalma
MASTERPLAST ajánlati könyv
Vétel
ajánlat
db
kum
HUF
HUF kum
db
db árf.
Eladás
árf. db kum
db
HUF kum
HUF
ajánlat
db
MASTERPLAST kötéslista
Idő Ár Darab Érték
MASTERPLAST statisztikák, mutatók
nyitó: 620
előző záró:
napi átlag:
napi min.:
napi max.:
52 heti min.:
52 heti max.:
történelmi min.:
történelmi max.:
záró 52 heti min.:
záró 52 heti max.:
záró történelmi min.:
záró történelmi max.:
Egyhónapos záró árfolyam:
forgalom (db):
forgalom (HUF):
kapitalizáció (HUF):
BÉT teljes kap. (HUF):
változás 1 hó:
változás 3 hó:
változás 12 hó:
volatilitás 1 hó:
volatilitás 3 hó:
volatilitás 12 hó:
Féléves átlag:
Éves átlag:
Negyedéves záró árfolyam:
Előző éves záró árfolyam:
MASTERPLAST adatlap
Teljes név:MASTERPLAST Nyilvánosan Működő Részvénytársaság
Rövid név:MASTERPLAST Nyrt.
Szektor:Építőipar
Elérhetőség:8143 Sárszentmihály, Árpád utca 1/A
Telefonszám:+36-22-801-300
Fax:+36-22-801-382
Web:www.masterplastgroup.com
Befektetői kapcsolattartó:Nádasi Róbert
Befektetői kapcsolattartó mail:nadasirobert@masterplast.hu
Befektetői kapcsolattartó tel:+36-22-801-300
Befektetői kapcsolattartó fax:+36-22-801-382
Könyvvizsgáló:Ernst & Young Kft., könyvvizsgálatért személyében felelős: Bartha Zsuzsanna Éva
Tevékenység:Az 1997-ben alapított Masterplast csoport a közép-európai régió legnagyobb magyar tulajdonú építőanyag-gyártó vállalata. ^~Leányvállalataival 8 közép-kelet-európai országban biztosítja a közvetlen piaci jelenlétet, valamint export partnerei által az európai országok többségében jelen van. Meghatározó pozícióval rendelkezik a homlokzati hőszigetelő, magastető szigetelő és szárazépítészeti rendszerek elemeinek piacán. Termékhátterét a Magyarországon és Szerbiában működő, ISO és TÜV minősítéssel rendelkező gyártóbázisain folytatott termeléssel és stratégiai gyártói együttműködésekkel biztosítja. A Masterplast kiépített vevőközpontú értékesítési rendszerrel, a gyártott és forgalmazott termékek minőségének folyamatos ellenőrzésével, stabil termékellátási háttérrel és rugalmas logisztikai megoldásokkal versenyképes üzleti szolgáltatásokat biztosít partnerei számára. A Masterplast a fenntarthatóság, energiahatékonyság és környezetvédelem szempontjait mind belső folyamataiban, mind pedig termékei gyártásában és fejlesztésében kiemelten fontosnak tartja.^~A Masterplast a partnerek igényein alapuló versenyképes termékeivel és szolgáltatási portfóliójával az európai építőanyag ipar meghatározó szereplőjévé kíván fejlődni.
Részvénytulajdonosok:

Tibor Dávid (31,15%, 4 548 057 részvény)

Ács Balázs (26,55%, 3 877 259 részvény)

OTP Alapkezelő Zrt. (6,37%, 929 944 részvény)

SOH Kft. és LPH Kft. együttesen (5,34%, 779 676 részvény)

Megjegyzés: A közkézhányad meghatározásánál nem vettük figyelembe az olyan tulajdonosokat, akiknek a teljes értékpapír-állomány legalább 5%-a a tulajdonában van, valamint a letétkelezők birtokában lévő értékpapír-állomány azon részét, amelyről a letétkezelő rendelkezésre álló igazolása alapján megállapítható, hogy a teljes értékpapír állomány legalább 5%-át kitevő értékpapír mennyiség van az adott személy tulajdonában. A közkézhányad megjelenítése a kibocsátó által megadott adatokon alapul.

Vállalatvezetés:NÁDASI Róbert (vezérigazgató)
TIBOR Dávid (elnök)
ÁCS Balázs (alelnök)
Részvényfajta:Törzsrészvény
Értékpapír típus:Névre szóló
Értékpapír előállítási módja:Dematerializált
Kereskedés pénzneme:100 HUF
Bevezetett értékpapír mennyisége (db):14 601 279
Tőzsdei kategória:Prémium
Kereskedés pénzneme:HUF
Bevezetési nap:2011-11-29
Első kereskedési nap:2011-11-29
Az oldalon a MASTERPLAST árfolyam alakulását lehet nyomonkövetni
MASTERPLAST hírek

Saját részvényeket vett Masterplast

A Masterplast a Munkavállalói Résztulajdonosi Programjához szükséges részvénymennyiség biztosítása keretében pénteken 2 800 darab részvényt vett tőzsdei forgalomban.

Már biztos: beszáll a Masterplast az egészségiparba

A következő lépéséhez érkezett a Masterplast márciusban bejelentett akvizíciója, a vállalat kötelező érvényű megállapodást írt alá egy német gyár 50 százalékának megvásárlására. Az esemény nem csak azért jelentős a cég életében, mivel története legnagyobb felvásárlása lesz, hanem azért is, mert az egészségiparba is beszáll ezzel a magyar vállalat.

Csökkentette a Masterplast-célárát az MKB

A Masterplast múlt héten tette közzé első negyedéves számait, amit a céget követő MKB keddi elemzésében értékelt. Az MKB 910 forintról 825 forintra csökkentette a Masterplast-részvények 12 havi célárát, az ajánlás továbbra is vétel. Az MKB új célára 38 százalékkal magasabb a Masterplast hétfői záróárával összehasonlítva.

Rekord első negyedév a Masterplastnál, de a koronavírus bizonytalanságot hozott

Története legjobb első negyedévét zárta a Masterplast március végén, a vállalat bevétele és üzemi eredménye is rekordot döntött 2020 első negyedévében. Ebben nagy szerepe volt a márciusban tapasztalt „szigetelőanyag elővásárlási láznak”, aminek köszönhetően bevétel-és eredményszinten is kétszámjegyű növekedést ért el a cég az előző év azonos időszakához képest. A koronavírus miatt márciustól egyre bizonytalanabbá vált a piaci környezet, azonban az iparágra jellemző hosszabb ciklusidők miatt ez a hatás a vállalat eredményeiben még nem jelentkezett. Mindenesetre az osztalékfizetést idén felfüggesztette a társaság a pénzügyi stabilitás megőrzése és a beruházások miatt, a jövő évtől azonban a korábban meghirdetett osztalékelőrejelzéssel terveznek.

Nem fizet osztalékot a Masterplast

A Masterplast közzétette az igazgatótanács közgyűlési hatáskörben meghozott határozatait csütörtökön a Budapesti Értéktőzsde honlapján. Így többek között kiderült, hogy a vállalat a koronavírus-járványra, a várható gazdasági válságra és az Askania Project keretében megvalósuló akvizíció pénzügyi igényeire tekintettel nem fizet osztalékot.

Nem tartja meg közgyűlését a Masterplast

A Masterplast bejelentette, hogy a társaság 2020. április 23-án 11 órára a társaság székhelyére összehívott éves rendes közgyűlés megtartására nem kerül sor. A közgyűlési meghívóban közzétett napirenden szereplő valamennyi kérdésben a kormányrendelet vonatkozó bekezdései értelmében a társaság igazgatótanácsa jogosult illetve köteles dönteni.

Összehívta éves közgyűlését a Masterplast

A Masterplast bejelentette, hogy a társaság 2020. április 23. napjára tervezett éves rendes közgyűlése csak abban az esetben lesz a társaság alapszabályának megfelelően személyes megjelenéssel megtartható, amennyiben a koronavírus járvány miatti tiltó jogszabályi rendelkezések a közgyűlés napján nem lesznek hatályban. A cég igazgatótanácsa arra az esetre, amennyiben a közgyűlés - jogszabályi változás folytán - megtarthatóvá válna, 2020. április 23., 11 órára összehívja a társaság éves rendes közgyűlését.

Olyan német gyárat venne meg a Masterplast, ahol maszkok alapanyagát is gyártják

Történetének legnagyobb akvizícióját jelentette be a Masterplast: előzetes megállapodást kötött egy német cég gyárának megvásárlására. Az építőipari és speciális membránokat gyártó cég gépsora akár egészségügyi membránok gyártására is alkalmas, jelenleg is gyártanak olyan cseppzáró-légáteresztő membránt, ami az egészségügyi maszkok és védőruhák alapanyaga.

MKB: venni kell a Masterplast részvényeit

Erős negyedéves számokat publikált a héten a Masterplast – írja legfrissebb elemzésében a céget követő MKB. Az elemző megerősítette a vételi ajánlását és a korábbi, 910 forintos célárát, ami 33 százalékos felértékelődési potenciált jelent a jelenlegi szintről.

Nagyot ment a Masterplast tavaly: jóval a cél felett az adózott eredmény (2.)

Erős évet zárt a Masterplast, 2019-ben a vállalat hozta a menedzsment által az év elején kitűzött bevétel-és EBITDA-célokat, az adózott eredmény szintjén pedig felül is teljesítette a tervet. A negyedik negyedévben a bevétel egyszámjegyű emelkedése mellett profitszinten kétszámjegyű növekedésről számolt be a cég, ami a profitabilitás javulását jelzi. A vezetőség pozitív építőipari környezettel számol a folyó évre is, ami megalapozhatja a további növekedést – derül ki a cég kedden, piaczárás után közzétett gyorsjelentéséből.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR