Önnek nincs realtime adat előfizetése
Előfizetek

Masterplast árfolyam

Ma: | Átlag:
  • Mai forgalom
  • Elmúlt 30 kereskedési nap átlagforgalma
MASTERPLAST ajánlati könyv
Vétel
ajánlat
db
kum
HUF
HUF kum
db
db árf.
3 660 3 080
Eladás
árf. db kum
db
HUF kum
HUF
ajánlat
db
3 090 1 327 2
MASTERPLAST kötéslista
Idő Ár Darab Érték
MASTERPLAST statisztikák, mutatók
Kapitalizáció (millió HUF): 44971.93932
Nyitó ár: 3100
Előző záró ár: 3100
Napi átlagár: 3103.798424
180 napos átlagár: 2102.1652393271
360 napos átlagár: 1934.5313690284
Napi minimum: 3080
Napi maximum: 3120
Éves minimum: 566 2020-04-21
Éves maximum: 3170 2021-04-19
Történelmi minimum: 370 2014-11-21
Történelmi maximum: 3170 2021-04-19
Forgalom (db): 3046
Forgalom: 9454170
Árfolyamváltozás 1 hó: 23.015873015873%
Árfolyamváltozás 3 hó: 279.90196078431%
Árfolyamváltozás 12 hó: 279.90196078431%
Adatlap
Masterplast
Rating
Értékpapír megnevezése MASTERPLAST share
Értékpapír kibocsátója MASTERPLAST Nyilvánosan Mûködõ Részvénytársaság
Részvényfajta Ordinary share
Értékpapír előállítási módja Dematerializált
ISIN HU0000093943
Kijelzés módja (Ticker) MASTERPLAST
Értékpapír névértéke 100 HUF
Bevezetett értékpapír mennyisége (db) 14 601 279
Osztalékjogosultság Full year
Bevezetési nap 2011-11-29
Első Kereskedési Nap 2011-11-29
Tőzsdei kategória Prime
Kereskedés pénzneme HUF
Az adatok forrása: Budapest Stock Exchange
Az adatok jellege: késleltetett.

A szolgáltatást legjobb tudásunk szerint nyújtjuk. A szolgáltatás elérhetőségének részbeni vagy teljes hiányáért, késedelméért, pontatlanságáért illetve egyéb zavaráért a Net Média Zrt. csak akkor felel, hogy ha az kifejezetten és kizárólag neki felróható okból következik be. Egyéb okból bekövetkezett szolgáltatás-zavarért a felelősségét kifejezetten kizárja. Kizárja a Net Média zrt. a felelősségét az információhoz való jogosulatlan hozzáférésből vagy az információval való bármilyen egyéb visszaélésből eredő károkért. Az előbbiekben megjelölt, illetve jogszerűen egyébként ki nem zárható egyéb felelősség kivételével ...

Tovább
Az oldalon a Masterplast árfolyamalakulását lehet nyomon követni.

Hibabejelentő

A megújult adatterminált alaposan teszteltük, de előfordulhatnak hibák. Ha rendellenes működést tapasztalsz, kérjük, jelezd nekünk!
Tovább az űrlapra
PORTFOLIO RATING Az átláthatóbb befektetésekért Bővebben
Videóajánló

Videóajánló

További videók
A legjobb befektetés, de hogyan tudsz választani közülük? - ETF kiválasztás
Indexkövető ETF, okos befektetés
Tőzsdei stratégiaépítés kezdőknek
Kezdő befektető kalauz

Videóajánló

A legjobb befektetés, de hogyan tudsz választani közülük? - ETF kiválasztás
Indexkövető ETF, okos befektetés
Tőzsdei stratégiaépítés kezdőknek
Kezdő befektető kalauz

Masterplast hírek

Itt a magyar tőzsde idei sztárja, üstökösként szárnyalt a részvény

Egészen elképesztő árfolyamemelkedést láthattunk a BUX Indexhez nemrég "csatlakozó" vállalat, a Masterplast részvényénél az elmúlt hónapokban. Persze a rendkívüli teljesítmény nem (csak) a kisbefektetői spekuláció eredménye, számos komoly, a vállalat működését és jövőbeli kilátásait alapvetően meghatározó és befolyásoló esemény is történt a Masterplast háza táján. Írásunkban összefoglaljuk a fontosabb mérföldköveket, amik a sztárpapír titulus felé vezető utat kövezték ki a Masterplast előtt.

Új történelmi csúcsra rántották a magyar tőzsde sztárpapírját

Nagyot emelkedett a mai kereskedésben a Masterplast árfolyama az átlagosnál erősebb forgalom mellett, és történelmi csúcsot döntött a részvény. Friss hír nem érkezett a cégtől, viszont az elmúlt napok ralijával az árfolyam elérte az MKB elemzőjének múlt héten megadott célárát.

Történelmi csúcsra szárnyalt a Masterplast

Nagyot emelkedett a mai kereskedésben a Masterplast árfolyama az átlagosnál erősebb forgalom mellett, és történelmi csúcsot döntött a részvény. Friss hír nem látott napvilágot a céggel kapcsolatban, a jó növekedési kilátásokkal rendelkező vállalatra a napokban érkezett egy elemzői céláremelés.

Közgyűlést tart a Masterplast, itt vannak a főbb napirendi pontok

Április 29-én tartja éves rendes közgyűlését a Masterplast, a Budapesti Értéktőzsde oldalán most közzétették a napirendi pontokat, melyekben a járványhelyzetre való tekintettel a társaság igazgatótanácsa fog dönteni. Emellett közzétették az igazgatótanács javadalmazási nyilatkozatát is.

Újabb többmilliárdos beruházást jelentett be a Masterplast az egészségiparban

Újabb egészségipari beruházást indít a Masterplast, melynek célja az egészségügyi egyéni védőeszközök gyártási kapacitásának megteremtése. A 2021 szeptemberére elkészülő fejlesztés szorosan kapcsolódik a múlt év decemberében indult egészségipari alapanyaggyártás beruházáshoz, amellyel már az egészségipari késztermékek gyártását is megkezdi a társaság. A ma bejelentett beruházás értéke 2,6 milliárd forint és 40 új munkahelyet teremt a Masterplast.

Egy német tűzeset, ami komoly bajt hoz minden felújítóra, építtetőre és az egész hazai építőiparra

A Szuezi-csatorna bedugulása? Tűzeset a BASF vegyi üzemében? Mindkettő, kisebb-nagyobb felfordulást okozhat most a kivitelezők, építtetők, felújítók számára. A keresztbe fordult hajó miatti szállítási problémákat talán könnyebben tudják kezelni a nagyobb raktárkészlettel rendelkező építőipari anyagkereskedők, ráadásul a hajó kiszabadításával mostantól újra rendeződhet a szállítási folyamat. Egy németországi gyárban történt tűzeset hatása viszont elsőre homályosabb lehet, és nem is biztos, hogy akkora jelentőséget tulajdonítanánk neki. Mégis komoly, és elhúzódó anyaghiánnyal kell szembenéznie most a gyártóknak, a kivitelezőknek és végső soron minden felhasználónak, aki éppen homlokzati hőszigetelésre, vakolásra, vagy burkolásra készül.

Az Alteo és a Masterplast is a BUX tagja lesz

A Budapesti Értéktőzsde közleménye alapján március 22-étől a BUX indexkosárba új részvénysorozatként az Alteo és a Masterplast is bekerül. A jelenlegi indextagok közül az ANY Biztonsági Nyomda első ízben nem teljesítette a BUX kritériumait, de részvényei az indexben maradnak. Emellett változik a BUMIX összetétele is.

Energetikai előírások: a Masterplastra nincs hatása az új rendeletnek

A legújabb magyar közlöny egyik rendelete újabb egy évvel kitolta a közel nulla energiaigénnyel kapcsolatos előírások alkalmazásának határidejét. Ez érintheti elméletben a Masterplastot, amelynek szigetelőanyag-üzletága nagyban épít az energetikai szigorításokból adódó keresletre. A cég azonban kérdésünkre válaszolva elmondta, hogy nincs érdemi hatása az üzletmenetre és nem befolyásolja a cég növekedési kilátásait.

Kispapír, nagy erő? Ezekben a hazai részvényekben van potenciál!

Miközben több Nyugat-Európai részvényindex kitört a héten, a Budapesti Értéktőzsdén viszonylag kevés azon részvények száma, amelyik új csúcsra jutott. A blue chip-ek közül is csak egy olyan papír volt, amelyik igazán erősnek mutatkozik a technikai elemzés szemszögéből. A hazai szinten közepes kapitalizációjúnak számító vállalatok közül azonban négy olyan is van, amelyet a járványt övező válság ellenére fundamentális tényezők is hajtanak, és eközben erős momentum is tapasztalható a piacukon.

Tombol a koronavírus harmadik hulláma, mi lesz a magyar tőzsdével?

Az emelkedő kötvényhozamok és az infláció aggasztja március elején a tőzsdei befektetőket, miközben a koronavírus-járvány tovább tombol a világban, az oltások pedig csak lassan haladnak, ami késleltetheti a gazdasági fellendülést. A magyar tőzsde tartja magát, a BUX index már közelíti a járvány előtti szintet és a tavalyi történelmi csúcsot. Rendszeres havi felmérésünkben ismét megkérdeztük a hazai alapkezelőket a magyar tőzsde és a forint kilátásairól, valamint a top pickjeikről.

Ilyet is régen láttunk a magyar tőzsdén - Brutális célár jött a Masterplastra

Részeletes, 25 oldalas elemzést készített a Masterplastról a Kalliwoda Research, amiben a lényeg: első ránézésre értelmezhetetlenül magas, a mostani árfolyam több mint duplájára rúgó célárat határozott meg a német elemzőcég a Masterplastra. A friss, ropogós célár jóval magasabb, mint a cég részvényeit követő másik elemzőcég, az MKB célára.

Továbbra is venni kell a Masterplastot az MKB elemzője szerint

Nem változtatott a Masterplast részvényeire vonatkozó célárán és ajánlásán friss elemzésében az MKB elemzője a vállalat rekordévéről beszámoló gyorsjelentését követően. Továbbra is vételre ajánlja a Masterplast papírjait az MKB, a célár pedig 2628 forint, ami a jelenlegi árfolyamról 16 százalékos felértékelődési potenciált jelent.

Nem áll meg a Masterplast: újabb rekordév jöhet

Rekordévet zárt a Masterplast és felül tudta teljesíteni a korábbi a menedzsment-előrejelzéseket 2020-ban – derült ki a ma reggel közzétett időközi vezetőségi beszámolóból. A koronavírus-járvány hatásai ellenére erős számokat közölt a cég, az alaptevékenységet nem vetette vissza a járvány, a növekedéshez pedig nagyban hozzájárult a tavaly akvirált német gyártócég, amellyel a vállalat belépett az egészségiparba. A negyedik negyedév 30 százalékos bevételnövekedést hozott, az adózott eredmény pedig a két és félszeresére nőtt az egy évvel korábbi szintről. A vezetőség prognózisai szerint idén ismét jelentős növekedés várható mind a bevétel, mind az eredmény szintjén és a profitabilitás is számottevően javulhat.

Mire költenék az otthonfelújítási támogatást a magyar családok?

Az Otthon-felújítási program – 50% önerő megléte esetén – akár 3 millió forint vissza nem térítendő állami támogatás elérését teszi lehetővé és az önerőt akár hitelfelvétellel is ki lehet váltani. A GKI és a Masterplast közös felmérése arra kereste a választ, hogy ez a lehetőség várhatóan milyen konkrét feladatok elvégeztetésére sarkallja a programban részt venni szándékozókat. A megkérdezettek harmada a belső tereket és a fürdőszobát újíttatná fel, bő negyedük a fűtési rendszert korszerűsítetné, illetve nyílászárókat cseréltetne. A családi házban élők számára kiemelten fontos még a tető szigetelése, felújítása.

BÉT: itt vannak 2020 tőzsdei legjei

A Budapesti Értéktőzsde idén is megrendezte a hazai tőkepiac legjobb teljesítményeit díjazó eseményét, az immár több mint két évtizedes múltra visszatekintő BÉT Legek 2020 díjátadó gálát. Az online formátumban zajló díjátadó keretében a BÉT többek között olyan, kiemelt presztízzsel bíró elismeréseket adott át, mint az év legnagyobb forgalmú részvénykereskedő cége, az év legnagyobb forgalmat elért részvénykibocsátója, vagy a befektetői tudatosság terjesztéséért odaítélt díj. A BÉT Legek díjak átadásával a BÉT a hazai tőkepiac további fejlődését kívánja ösztönözni.

Óriási roham jöhet az otthonfelújítási támogatásért

Az idén januárban hatályba lépett otthon-felújítási program sokak érdeklődését kiváltotta: a háztartások 7 százaléka - a teljes magyar lakosságra vetítve 290 ezer család - biztosan szeretne lakásfelújításhoz és korszerűsítéshez kapcsolódó állami támogatást felvenni a következő két évben - derül ki a GKI és a Masterplast közös januári lakáspiaci felméréséből.

Önnek nincs realtime adat előfizetése
Előfizetek

Hibabejelentő

A megújult adatterminált alaposan teszteltük, de előfordulhatnak hibák. Ha rendellenes működést tapasztalsz, kérjük, jelezd nekünk!
Tovább az űrlapra
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR