Önnek nincs realtime adat előfizetése
Előfizetek

Masterplast árfolyam

Ma: | Átlag:
  • Mai forgalom
  • Elmúlt 30 kereskedési nap átlagforgalma
MASTERPLAST ajánlati könyv
Vétel
ajánlat
db
kum
HUF
HUF kum
db
db árf.
Eladás
árf. db kum
db
HUF kum
HUF
ajánlat
db
MASTERPLAST kötéslista
Idő Ár Darab Érték
MASTERPLAST statisztikák, mutatók
Kapitalizáció (millió HUF): 34751.04402
Nyitó ár: 2290
Előző záró ár: 2340
Napi átlagár: 2330.46955
180 napos átlagár: 1792.0349944265
360 napos átlagár: 1681.7060814041
Napi minimum: 2250
Napi maximum: 2380
Éves minimum: 514 2020-03-18
Éves maximum: 2800 2021-01-07
Történelmi minimum: 370 2014-11-21
Történelmi maximum: 2800 2021-01-07
Forgalom (db): 99606
Forgalom: 232128750
Árfolyamváltozás 1 hó: 21.243523316062%
Árfolyamváltozás 3 hó: 186.76470588235%
Árfolyamváltozás 12 hó: 186.76470588235%
Adatlap
Masterplast
Rating
Értékpapír megnevezése MASTERPLAST share
Értékpapír kibocsátója MASTERPLAST Nyilvánosan Mûködõ Részvénytársaság
Részvényfajta Ordinary share
Értékpapír előállítási módja Dematerializált
ISIN HU0000093943
Kijelzés módja (Ticker) MASTERPLAST
Értékpapír névértéke 100 HUF
Bevezetett értékpapír mennyisége (db) 14 601 279
Osztalékjogosultság Full year
Bevezetési nap 2011-11-29
Első Kereskedési Nap 2011-11-29
Tőzsdei kategória Prime
Kereskedés pénzneme HUF
Az adatok forrása: Budapest Stock Exchange
Az adatok jellege: késleltetett.

A szolgáltatást legjobb tudásunk szerint nyújtjuk. A szolgáltatás elérhetőségének részbeni vagy teljes hiányáért, késedelméért, pontatlanságáért illetve egyéb zavaráért a Net Média Zrt. csak akkor felel, hogy ha az kifejezetten és kizárólag neki felróható okból következik be. Egyéb okból bekövetkezett szolgáltatás-zavarért a felelősségét kifejezetten kizárja. Kizárja a Net Média zrt. a felelősségét az információhoz való jogosulatlan hozzáférésből vagy az információval való bármilyen egyéb visszaélésből eredő károkért. Az előbbiekben megjelölt, illetve jogszerűen egyébként ki nem zárható egyéb felelősség kivételével ...

Tovább
Az oldalon a MASTERPLAST árfolyamalakulását lehet nyomon követni.

Hibabejelentő

A megújult adatterminált alaposan teszteltük, de előfordulhatnak hibák. Ha rendellenes működést tapasztalsz, kérjük, jelezd nekünk!
Tovább az űrlapra
PORTFOLIO RATING Az átláthatóbb befektetésekért Bővebben
Videóajánló

Videóajánló

További videók
A legjobb befektetés, de hogyan tudsz választani közülük? - ETF kiválasztás
Indexkövető ETF, okos befektetés
Tőzsdei stratégiaépítés kezdőknek
Kezdő befektető kalauz

Videóajánló

A legjobb befektetés, de hogyan tudsz választani közülük? - ETF kiválasztás
Indexkövető ETF, okos befektetés
Tőzsdei stratégiaépítés kezdőknek
Kezdő befektető kalauz

MASTERPLAST hírek

Alábbhagyott a száguldás a magyar tőzsde tavalyi sztárpapírjánál - Mi történt?

A tavalyi év sztárpapírja volt a magyar tőzsdén a Masterplast. 2021 első napjaiban még történelmi csúcsot döntött az árfolyam, az elmúlt napokban azonban lejjebb került a részvény, annak ellenére, hogy a cég menedzsmentje a héten közzétett friss stratégiájában kifejezetten optimista jövőképet vázolt, dinamikus profitnövekedéssel a következő évekre. Megnéztük, hogy milyen kilátásokkal kecsegtet új stratégia a vállalatnál és hogy áll a részvények árazása jelenleg.

Itt van, hogy mit tervez a következő években a Masterplast

Megtartotta online befektetői konferenciáját a Masterplast, az eseményen az érdeklődők megismerhették a vállalat új stratégiáját, középtávú eredményvárakozásait és osztalékpolitikáját. A vállalat vezetése kifejezetten pozitív iparági környezettel számol mind az építőipari, mind az egészségipari szegmensben, amit a 2020-ban megerősödött pozícióira és új gyártási beruházásaira támaszkodva tervez kiaknázni a magyar gyártó. A közzétett tervek szerint az árbevétel folyamatos növekedést követően 2023-ban átlépheti a 200 millió eurót, ami több mint 25 millió euró EBITDA eredményt és 16 millió euró adózott eredményt hozhat a magyar vállalat számára. Ezzel az adózott nyereség a 2020-as szinthez képest több 2,5 szeresére nőhet.

Igazi hullámvasút a magyar tőzsde - komolyak a kilengések mindkét irányban

Egészen nagy árfolyammozgások jellemzik az elmúlt időszakban a magyar tőzsdét, többnyire emelkedések voltak láthatóak, mint például a Masterplast esetében is, de pénteken arról is megemlékeztünk, hogy kilőtt az Ehep árfolyama, bár ez inkább spekulatív jellegűnek tűnt. Ma ismét folytatódnak a mozgások, de míg az Ehep árfolyama továbbra is emelkedik, addig a Masterplast részvényei jelentősen lefordultak az elmúlt két kereskedési napban.

Újabb nagy bejelentést tett a Masterplast: Európa második legnagyobb üvegszövet gyártója lesz

A múlt év végén közzétett rekordméretű egészségipari beruházás bejelentése után újabb fejlesztést indít a Masterplast. Szabadkán 7,6 millió eurós (~ 2,73 milliárd forint) beruházással erősíti tovább üvegszövet termelését, ami az éves kapacitása alapján Európa második és a világ harmadik legnagyobb üvegszövet gyártójává teszi a magyar vállalatot. A projekt finanszírozása saját forrásokból és egy mintegy 3 millió euró összegű, vissza nem térítendő állami támogatásból valósul meg - derül ki a BÉT-en közzétett közleményből.

Melyik magyar részvényt vegyük idén?

A magyar tőzsde kifejezetten jól teljesített az év utolsó két hónapjában és több mint 30 százalékkal került feljebb, így az évet végül 8,6 százalékos mínuszban zárta a BUX. A magyar blue chipek közül az OTP, a Mol és a Richter árfolyama is masszívan emelkedett, de novemberben a Magyar Telekom is ralizott egyet. Az elemzők optimisták a nagyvállalatok tekintetében, de a felértékelődési potenciált és a technikai képet illetően azért vannak eltérések. Azonban nem csak a blue chipekre érdemes odafigyelni, hiszen egyre több a jó fundamentális sztori a mid-capek között is, mint amilyen az Alteo, az AutoWallis, a Masterplast, a Rába vagy a Waberer's. Megnéztük, hogy mi a sztori, mit gondolnak az elemzők, és azt, hogy mit mutat a technikai kép.

Ezekkel a befektetésekkel kereshettél sokat, vagy bukhattál hatalmasat 2020-ban

Lezárult a sok szempontból kirívó 2020-as év, és bár a járványhelyzet miatti lezárások következtében sokan alig várták, hogy vége legyen már az esztendőnek, azt azért nem lehet elvenni 2020-tól, hogy tőkepiaci szempontból egy kifejezetten izgalmas időszak volt. Január-februárban még vígan dübörgött a világ leghosszabb ideig tartó bikapiaca, majd koronavírus terjedése következtében rekord gyorsan omlottak össze a tőzsdék, amelyet szintén egy rekord gyors felpattanás követett, az év végére pedig már szinte teljesen visszatért az euforikus hangulat, és a tőzsdék ismét napi szinten döntötték az új csúcsokat. Mindennek fényében tehát megnéztük, hogy mely eszközök teljesítettek a legjobban tavaly, és mivel lehetett a legtöbb pénzt keresni, valamint a legnagyobbat bukni.

Tovább tépik a magyar tőzsde sztárpapírját

Jó a hangulat a tőzsdéken 2021 első kereskedési napján, a BUX is jól teljesít, a magyar piacon a Masterplast a nap sztárja, amelynek árfolyama tavaly november közepe óta szédületes emelkedést produkált. Ma újabb közel 5 százalékkal került feljebb a részvény, de a nap folyamán állt már közel 9 százalékos pluszban is.

Széttépik ma a magyar tőzsde sztárpapírjait

Alapvetően jó a hangulat a nemzetközi részvénypiacokon, amivel a magyar tőzsde is menni tud ma, azonban a hazai piacon néhány kispapír jelentősen felülteljesítő a BUX indexhez képest. A felülteljesítés elsősorban egyedi vállalati sztorikkal magyarázható, hiszen az elmúlt időszakban több jelentős bejelentés is érkezett a magyar a cégektől.

Nagy bejelentések jöhetnek a Masterplastnál, kilőtt az árfolyam

Komoly várakozásokkal kezdi a 2021-es évet a Masterplast, a Portfolio-nak adott interjú során Tibor Dávid elmondta, hogy a társaság több vasat is tart a tűzben, amiről a jövő év elején ígér tájékoztatást a cégvezér. Az elnök többek között arról is beszélt, hogy a Masterplast teljes egészségipari jelenléte elérheti az évtized végére az építőipar szintjét, a részvényárfolyam idei szárnyalását kommentálva pedig hozzátette, hogy a jövő év végére a 3000 forintos árfolyam is cél lehet. A Masterplast ma is a magyar tőzsde egyik legjobban teljesítő tagja, jelenleg közel 10 százalékos a plusz.

Több vasat is tart a tűzben a Masterplast, nagy bejelentések jöhetnek az év elején

Az idei, rendkívül sikeres év után nagy lendülettel vág bele a Masterplast a jövő évbe, több vasat is tart a tűzben a társaság, amiről a jövő év elején ígér tájékoztatást Tibor Dávid, a Masterplast elnöke. A cégvezető a Portfolio-nak adott interjúban beszélt arról, hogy a Masterplast teljes egészségipari jelenléte elérheti az évtized végére az építőipar szintjét. A részvényárfolyam idei szárnyalását kommentálva pedig Tibor Dávid hozzátette, hogy a jövő év végére a 3000 forintos árfolyam is cél lehet.

Durván esik a magyar tőzsde is, beszakadt az OTP

Jelentős esésben vannak az európai tőzsdék, köztük a BUX is, az OTP részvényeit csúnyán megütötték, de esésben a Mol és más magyar papírok is. Az új koronavírus törzs felbukkanása Londonban és környékén egy igazi dominóhatást indított el ma az európai piacokon, számos ország azzal reagált a felbukkanó veszélyre, hogy nem enged a területére az Egyesült Királyságból érkező utasszállító repülőgépet. Egyelőre még sok a bizonytalanság, így nagyrészt ezért reagálhattak erősebben a tőzsdék is annak ellenére, hogy a tengerentúlon már megegyeztek egy új pénzügyi csomagban, amit ma el is fogadhatnak már.

Nagy egészségipari bejelentést tett a Masterplast - Szárnyal az árfolyam

Története legnagyobb gyártásfejlesztési beruházását indítja el a Masterplast, amellyel új szintre emeli az egészségipari jelenlétét. A vállalat központi telephelyén 9,46 milliárd forintból létesülő üzem évente 7 ezer tonna, egészségipari védőfelszerelések gyártásához szükséges alapanyagok széles körének előállítására lesz képes - közölte a vállalat a Pénzügyminisztérium bejelentését követően. Az árfolyam szárnyal a bejelentésre ma a budapesti tőzsdén.

Három nagy járványügyi védekezési beruházáshoz ad 9,2 milliárd forintnyi támogatást a kormány

A kormány legfontosabb törekvése a járványügyi védekezés tapasztalatai alapján az, hogy Magyarország ne legyen kiszolgáltatva az egészségipar terén sem, így óvhatjuk meg biztonsággal az emberek egészségét - hangsúlyozta azon a mai eseményen Varga Mihály pénzügyminszter, amelyen aláírta három egészségipari beruházási támogatási szerződés okiratát.

Jöhet az újabb kötvénykibocsátás a Masterplastnál

A Masterplast igazgatótanácsa a közgyűlés jogkörében eljárva döntött ma arról, hogy egy újabb 6 milliárd forintos kötvénykibocsátással részt kíván venni az MNB Növekedési Kötvényprogramjában, valamit felhatalmazást kapott az igazgatótanács tőkeemelésre a következő öt évre.

1999 forintos célár érkezett a Masterplastra

A legutóbbi, múlt hét pénteki záróárhoz képest 35 százalékkal magasabb, 1999 forintos célárral kezdte meg a Masterplast részvényeinek követését a Kalliwoda Research.

Részt vesz az MNB kötvényprogramjában a Masterplast

A Masterplast közgyűlési hatáskörben eljáró Igazgatótanácsa döntött arról, a társaság részt vesz az MNB kötvényprogramjában, és meg is szerezte az ehhez szükséges minősítést – olvasható a társaság közleményében.

Két hét alatt 60 százalékot ment a magyar sztárbefektetés – Van még feljebb?

A magyar tőzsde egyik sztárpapírjai kétségtelenül a Masterplast volt az elmúlt hetekben. A részvények árfolyama több mint 60 százalékot száguldott a cég harmadik negyedéves gyorsjelentésétől a mostani hét elejéig, ami nem véletlen, ugyanis rekorderedményekről számolt be a vállalat. Egy jól sikerült akvizíció és az erős alaptevékenység hajtja a növekedést a Masterplastnál, a koronavírus-válságból eddig jól jött ki a vállalat és további jó hír a befektetőknek, hogy jövőre visszatérhet az osztalékfizetéshez. A menedzsment szerint a jelenleginél jóval magasabb, 2000 forintos részvényárfolyam is indokolt lehet, megnéztük, hogy néz ki a papírok árazása most és a vezetőség által "megcélzott" árfolyammal számolva.

Nem tud közgyűlést tartani a Masterplast

A Masterplast december 11-ére meghirdetett - a részvényesek személyes megjelenésével tartandó -, valamint a december 15-ére meghirdetetett - az elektronikus hírközlő eszköz igénybevételével lebonyolítandó - rendkívüli közgyűlése nem tartható meg – közölte a társaság a BÉT honlapján.

Az MNB figyelmeztetésben részesítette a Masterplastot

Az MNB figyelmeztetésben részesítette a Masterplastot, mivel a vállalat hóvégi jelentését később küldte el a megadott határidőnél, így ezzel megsértette a tőkepiaci törvény (Tpt) rendszeres tájékozatási kötelezettségre vonatkozó szabályait.

Önnek nincs realtime adat előfizetése
Előfizetek

Hibabejelentő

A megújult adatterminált alaposan teszteltük, de előfordulhatnak hibák. Ha rendellenes működést tapasztalsz, kérjük, jelezd nekünk!
Tovább az űrlapra
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR