MASTERPLAST árfolyam

Mentés a kedvencekhez
|
|
| Ma: Átlag:
  • Mai forgalom
  • Elmúlt 30 kereskedési nap átlagforgalma
MASTERPLAST ajánlati könyv
Vétel
ajánlat
db
kum
HUF
HUF kum
db
db árf.
Eladás
árf. db kum
db
HUF kum
HUF
ajánlat
db
MASTERPLAST kötéslista
Idő Ár Darab Érték
MASTERPLAST statisztikák, mutatók
nyitó: 604
előző záró:
napi átlag:
napi min.:
napi max.:
52 heti min.:
52 heti max.:
történelmi min.:
történelmi max.:
záró 52 heti min.:
záró 52 heti max.:
záró történelmi min.:
záró történelmi max.:
Egyhónapos záró árfolyam:
forgalom (db):
forgalom (HUF):
kapitalizáció (HUF):
BÉT teljes kap. (HUF):
változás 1 hó:
változás 3 hó:
változás 12 hó:
volatilitás 1 hó:
volatilitás 3 hó:
volatilitás 12 hó:
Féléves átlag:
Éves átlag:
Negyedéves záró árfolyam:
Előző éves záró árfolyam:
MASTERPLAST adatlap
Teljes név:MASTERPLAST Nyilvánosan Működő Részvénytársaság
Rövid név:MASTERPLAST Nyrt.
Szektor:Építőipar
Elérhetőség:8143 Sárszentmihály, Árpád utca 1/A
Telefonszám:+36-22-801-300
Fax:+36-22-801-382
Web:www.masterplastgroup.com
Befektetői kapcsolattartó:Nádasi Róbert
Befektetői kapcsolattartó mail:nadasirobert@masterplast.hu
Befektetői kapcsolattartó tel:+36-22-801-300
Befektetői kapcsolattartó fax:+36-22-801-382
Könyvvizsgáló:Ernst & Young Kft., könyvvizsgálatért személyében felelős: Bartha Zsuzsanna Éva
Tevékenység:Az 1997-ben alapított Masterplast csoport a közép-európai régió legnagyobb magyar tulajdonú építőanyag-gyártó vállalata. ^~Leányvállalataival 8 közép-kelet-európai országban biztosítja a közvetlen piaci jelenlétet, valamint export partnerei által az európai országok többségében jelen van. Meghatározó pozícióval rendelkezik a homlokzati hőszigetelő, magastető szigetelő és szárazépítészeti rendszerek elemeinek piacán. Termékhátterét a Magyarországon és Szerbiában működő, ISO és TÜV minősítéssel rendelkező gyártóbázisain folytatott termeléssel és stratégiai gyártói együttműködésekkel biztosítja. A Masterplast kiépített vevőközpontú értékesítési rendszerrel, a gyártott és forgalmazott termékek minőségének folyamatos ellenőrzésével, stabil termékellátási háttérrel és rugalmas logisztikai megoldásokkal versenyképes üzleti szolgáltatásokat biztosít partnerei számára. A Masterplast a fenntarthatóság, energiahatékonyság és környezetvédelem szempontjait mind belső folyamataiban, mind pedig termékei gyártásában és fejlesztésében kiemelten fontosnak tartja.^~A Masterplast a partnerek igényein alapuló versenyképes termékeivel és szolgáltatási portfóliójával az európai építőanyag ipar meghatározó szereplőjévé kíván fejlődni.
Részvénytulajdonosok:

Tibor Dávid (31,15%, 4 548 057 részvény)

Ács Balázs (26,55%, 3 877 259 részvény)

OTP Alapkezelő Zrt. (6,37%, 929 944 részvény)

SOH Kft. és LPH Kft. együttesen (5,34%, 779 676 részvény)

Megjegyzés: A közkézhányad meghatározásánál nem vettük figyelembe az olyan tulajdonosokat, akiknek a teljes értékpapír-állomány legalább 5%-a a tulajdonában van, valamint a letétkelezők birtokában lévő értékpapír-állomány azon részét, amelyről a letétkezelő rendelkezésre álló igazolása alapján megállapítható, hogy a teljes értékpapír állomány legalább 5%-át kitevő értékpapír mennyiség van az adott személy tulajdonában. A közkézhányad megjelenítése a kibocsátó által megadott adatokon alapul.

Vállalatvezetés:NÁDASI Róbert (vezérigazgató)
TIBOR Dávid (elnök)
ÁCS Balázs (alelnök)
Részvényfajta:Törzsrészvény
Értékpapír típus:Névre szóló
Értékpapír előállítási módja:Dematerializált
Kereskedés pénzneme:100 HUF
Bevezetett értékpapír mennyisége (db):14 601 279
Tőzsdei kategória:Prémium
Kereskedés pénzneme:HUF
Bevezetési nap:2011-11-29
Első kereskedési nap:2011-11-29
Az oldalon a MASTERPLAST árfolyam alakulását lehet nyomonkövetni
MASTERPLAST hírek

Összehívta éves közgyűlését a Masterplast

A Masterplast bejelentette, hogy a társaság 2020. április 23. napjára tervezett éves rendes közgyűlése csak abban az esetben lesz a társaság alapszabályának megfelelően személyes megjelenéssel megtartható, amennyiben a koronavírus járvány miatti tiltó jogszabályi rendelkezések a közgyűlés napján nem lesznek hatályban. A cég igazgatótanácsa arra az esetre, amennyiben a közgyűlés - jogszabályi változás folytán - megtarthatóvá válna, 2020. április 23., 11 órára összehívja a társaság éves rendes közgyűlését.

Olyan német gyárat venne meg a Masterplast, ahol maszkok alapanyagát is gyártják

Történetének legnagyobb akvizícióját jelentette be a Masterplast: előzetes megállapodást kötött egy német cég gyárának megvásárlására. Az építőipari és speciális membránokat gyártó cég gépsora akár egészségügyi membránok gyártására is alkalmas, jelenleg is gyártanak olyan cseppzáró-légáteresztő membránt, ami az egészségügyi maszkok és védőruhák alapanyaga.

MKB: venni kell a Masterplast részvényeit

Erős negyedéves számokat publikált a héten a Masterplast – írja legfrissebb elemzésében a céget követő MKB. Az elemző megerősítette a vételi ajánlását és a korábbi, 910 forintos célárát, ami 33 százalékos felértékelődési potenciált jelent a jelenlegi szintről.

Nagyot ment a Masterplast tavaly: jóval a cél felett az adózott eredmény (2.)

Erős évet zárt a Masterplast, 2019-ben a vállalat hozta a menedzsment által az év elején kitűzött bevétel-és EBITDA-célokat, az adózott eredmény szintjén pedig felül is teljesítette a tervet. A negyedik negyedévben a bevétel egyszámjegyű emelkedése mellett profitszinten kétszámjegyű növekedésről számolt be a cég, ami a profitabilitás javulását jelzi. A vezetőség pozitív építőipari környezettel számol a folyó évre is, ami megalapozhatja a további növekedést – derül ki a cég kedden, piaczárás után közzétett gyorsjelentéséből.

Megcélozza a BUX-indexet a Masterplast

Jelentős árbevétel-és eredménynövekedés mellett zárja az idei évet a Masterplast – mondta el a társaság menedzsmentje a cég mai befektetői tájékoztatóján. A társaság megemelte az idei évre vonatkozó adózott eredmény várakozását a kedvező devizapiaci folyamatok miatt, a következő évekre pedig a profitabilitás további javulásával számol, részben a T-Cell akvizíció, részben pedig a kötvénykibocsátás kedvező hatásainak köszönhetően. A következő 1-2 év célkitűzése, hogy a vállalat bekerüljön a BUX-indexbe.

A Masterplast javára döntött a román bíróság

Törölte a Nagyváradi Fellebviteli Bíróság a Masterplast romániai leányvállalatának ingatlanjaira korábban bejegyzett jelzálogjogot, amit a romániai adóhatóság egy feltételezett adótartozás miatt kezdeményezett.

Még mindig venni kell a Masterplastot az MKB szerint

Nem változtatott a Masterplast részvényeire vonatkozó célárán, sem pedig a papírokra megfogalmazott ajánlásán az MKB Bank elemzője a vállalat negyedéves gyorsjelentésére reagálva. A célár 874 forint, ami 17 százalékkal van a jelenlegi árfolyam felett.

Töretlen a növekedés a Masterplastnál

Kedvező iparági környezetben tevékenykedhetett a Masterplast a harmadik negyedévben. Az építőipar még mindig jól teljesít, bár a cég legnagyobb súlyú piacán, Magyarországon mérsékeltebb volt a növekedés. A cégcsoport kétszámjegyű növekedést könyvelt el mind a bevétel, mind az EBITDA szintjén az egy évvel korábbi szinthez képest, az adózott eredmény pedig 80 százalékkal ugrott meg a pénzügyi eredmény soron elért nyereségnek köszönhetően. Az első kilenc hónapot követően már túllépte az éves eredménycélját a vállalat és az év hátralévő részére is magas árbevétellel és erős gyártási kibocsátással számol a társaság.

A Masterplast is ráhajt az MNB pénzére

A közgyűlés egyhangú szavazatával (0% nem szavazattal, 0%, 0 tartózkodás mellett) jóváhagyta, hogy a Masterplast fejlesztési tervei megvalósítása érdekében tőkepiaci finanszírozási forma alkalmazásával részt vegyen a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Növekedési Kötvényprogramjában (NKP).

Történelmi csúcson a Masterplast

Történelmi csúcsra emelkedett a keddi kereskedésben a Masterplast árfolyama, megnéztük, hogy milyen tényezők állnak a szárnyalás mögött.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR