Előfizetői tartalom

Hetedik napja tart a bessz

Portfolio
Bizonytalanság jellemezte a tegnapi napot az Egyesült Államokban, az irányadó indexek stagnáltak, így ismét nem érkezett egyértelmű iránymutatás a Távol-Kelet piacaira. A domináns japán tőzsdei barométer 15 ponttal szerdai záróértéke felett nyitott, majd a nap folyamán eseménytelen kereskedésnek lehettünk tanúi. Végül a rendkívül szűk, mindössze 70 pontos sávban, pozitív és negatív tartományban egyaránt mozgó Nikkei 225 0.2%-os csökkenéssel 8,709 ponton zárt, míg a tőzsde első szekciójának minden részvényét tartalmazó Topix 0.1%-os gyengülést követően 851 ponton állapodott meg. Mindez azt jelenti, hogy a japán benchmarkok immár hetedik napja leértékelődő trendet mutatnak.

Az erősödő yen nem kedvezett a vezető exportőröknek. A műszaki cikkeket, video- és magnókazettákat egyaránt gyártó TDK 2.7%-kal, az elsődlegesen irodai berendezéseket előállító Canon és az elektronikai óriás Sony 0.6%-kal süllyedt. A piaccal szemben mozogtak a nagy autógyártók, a Honda 1.1, a Toyota 1%-kal gyarapodott. A világ második legnagyobb számítástechnikai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés