Előfizetői tartalom

OTP felminősítés (RSI) - továbbra is 3 ezer Ft felett a célárfolyam

Portfolio
Semleges ajánlását felhalmozásra minősítette az OTP esetében az RSI, mivel a részvények árfolyama 2,600 forint közelébe csökkent, miközben továbbra is fenntartják a 3,025 forintos célárfolyamot. Az RSI véleménye szerint habár a forint újbóli gyengülését nem lehet kizárni, egy esetleges újabb kamatemelés valószínűsége erőteljesen lecsökkent. Önmagában a forintgyengülésnek az OTP fundamentumaira nincs hatása, illetve a lehetséges kedvezőtlen következmények az elmúlt napokban már beárazódtak.

Az RSI szerint a jegybanki kamatemelés hatása igen összetett az OTP-re nézve: a lakáshitelek marzsa a refinanszírozásban lévő támogatás sajátos rendszere miatt (állami támogatás mértéke egy korábbi periódushoz kötött) összességében valószínűleg 0-0.5 százalékponttal csökkenni fog januárig, attól függően, hogy alakulnak a jelzáloglevél hozamai a következő periódusban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés