Előfizetői tartalom

Goldman Sachs: adjuk el a forintot, 260-ig mozdulhat az árfolyam

Portfolio
Gyengülhet a forint a Magyar Nemzeti Bank elkövetkezendő hónapokban várt kamatcsökkentései hatására, miután jegybanki vezetők kifejtették, hogy nem nézik jó szemmel a forint erős sávszél közeli helyzetét az euróval szemben. A bank szerint a befektetőknek érdemes megszabadulniuk forintbefektetéseiktől, mivel a kamatszint - mely az elmúlt időszakban erős szintre tornázta az árfolyamot - csökkenni fog - írta a Goldman Sachs az ügyfeleinek kiadott múlt pétenki jelentésében a Bloomberg beszámolója szerint.

Jens Nordvig, a bank makroközgazdásza szerint a kamatvágások egészen 260-ig gyengíthetik a forintot 2005- első negyedévében az euróval szemben. Mint ismeretes, múlt hét szerdán Járai Zsigmond egy veszprémi konferencián arról beszélt, hogy nem szükséges az inflációs célok teljesítéséhez az intervenciós sáv erős széléhez ilyen erős forint (akkor 243 körül mozgott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés