Előfizetői tartalom

IFO: itt az ideje az EKB intervenciójának - lehet, hogy már meg is történt?

Portfolio
A müncheni gazdaságkutató intézet délelőtt 10-kor tette közzé a novemberi konjunktúra-indexeit, melyek a vártnál nagyobb csökkenést mutattak az októberi értékekhez képest. Hans-Werner Sinn, az IFO elnöke szerint nincs szükség arra, hogy az Európai Központi Bank (EKB) a gazdasági növekedés serkentése érdekében csökkentse az irányadó rátát (2%), sokkal inkább az euró erősödésének további megakadályozását kellene célul tűznie, és interveniálnia kellene - tudósított az elnök televíziós nyilatkozatairól a Reuters.

Sinn szerint az EKB jelenlegi óvatos kamatpolitikája eddig megfelelő annak ellenére, hogy nehézségeket okoz a gazdasági növekedés terén problémákkal küszködő Németországban, így még nem lenne szükséges egy kamatcsökkentést végre hajtani. Sinn szerint az EKB-nak nem kell követnie egyesült államokbeli társintézményének (FED) példáját, nem kell emelnie a kamatot.A kutatóintézet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés