Előfizetői tartalom

Concorde: Magyarország első filmfinanszírozási alapja

Portfolio
A Concorde Értékpapír Rt. a mozgóképtörvény és a társasági adótörvény adta lehetőségekre építve létrehozta Magyarország első filmfinanszírozási konstrukcióját, a Concorde Filmfinanszírozási Alapot. A konstrukció a magyar filmgyártást támogató vállalatok számára az adókedvezmény kihasználásának lehetőségét biztosítja, míg a filmkészítőknek nehezen elérhető pénzügyi forrásokhoz kínál hozzáférést. Ezen finanszírozási konstrukció révén 2004 végéig 2.5 milliárd forint összköltségvetésű produkció jut összesen mintegy 500 millió forint értékű támogatáshoz. A jövő évben várhatóan a 2 milliárd forintot is meg fogja haladni a Concorde Filmfinanszírozási Alap által kihelyezett támogatások összege.

A 2004. tavaszán életbe lépett Mozgóképtörvény megteremtette annak a lehetőségét, hogy a hazánkban készülő filmeket finanszírozó vállalatok társasági adókedvezményben részesüljenek. A nagyvállalatok a támogatásként kifizetett összeggel csökkenthetik a társasági adó alapjukat, és levonhatják azt a fizetendő társasági adójukból is. Az adókedvezmény alapját egy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés