Előfizetői tartalom

Lemondott az argentín elnök

Portfolio
Ramon Puerta, az argentín szenátus vezetője gyakorolja az argentín elnöki jogokat, míg Fernando de la Rua elnök tényleges utódját meg nem választják. De la Rua tegnap mondott le, miután a sikertelen gazdasági reformcsomag hatására kitört lázadások, fosztogatások kaotikus állapothoz vezettek az országban (eddig 19 ember halt meg az említett okok miatt).

Az új elnök megválasztására várhatóan 48 órán belül sor, a kormányalakításra feltehetően az ellenzéki peronista párt valamelyik vezetőjét kérik fel. Az ő mandátuma normál esetben két évre szól majd, ennyi lett volna még hátra de la Rua hivatali idejéből. Az üzleti folyamatok feltehetően a következő pár napban sem működnek majd, a Moody's elemzője az egyik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés