Előfizetői tartalom

4.7% volt az infláció márciusban

Portfolio
2003. márciusban az egyhavi átlagos áremelkedés 0.9% volt, 2002. márciushoz viszonyítva pedig 4.7%-kal növekedtek az árak - közölte a KSH. Idén az elsõ három hónapban átlagosan 4.6%-kal voltak magasabbak az árak, mint az elõzõ év azonos idõszakában. A februári tényadat lényegében megfelelt a várakozásoknak, azokat kissé meghaladta (4.6%).

1 hónap alatt - 2003. februárhoz viszonyítva - az idényáras élelmiszerek nélkül számítva, az élelmiszerek árai 0.2%-kal mérséklődtek. Az átlagot meghaladó mértékben emelkedett viszont az ára az idényáras élelmiszereknek (5.6%), az iskolai étkezésnek és a munkahelyi étkezésnek. 2003. márciusban a háztartási energia esetében az átlagosnál nagyobb mértékű volt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés