Előfizetői tartalom

Szinte történelem: visszalépés ármeghatározás után a kibocsátástól

Portfolio
A DaimlerChrysler profit warningja a nemzetközi tőkepiacokon meglehetősen szokatlan eseményhez is hozzájárult. A társaság kénytelen volt visszalépni az 5 éves globális kötvénykibocsátásától, azt követően, hogy a kötvényértékesítésre az ajánlatok már beérkeztek, s csupán az allokáció és az elszámolás volt hátra. A társaság a legnagyobb, német vállalat által valaha végrehajtott kötvénykibocsátástól minden bizonnyal saját hitelességének megőrzése érdekében lépett vissza.

A Daimler 5 éves kötvénye 1.49%pontos prémiummal került volna kibocsátásra az eredeti tervek szerint. A visszalépést, minden bizonnyal az okozta, hogy a befektetők a profit warning által tartalmazott információk nélkül adták be ajánlataikat a kötvényjegyzésen. A kötvény allokáció végrehajtása esetén a kereskedés minden bizonnyal a befektetők számára azonnali tetemes...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés