Előfizetői tartalom

Egy medve papír a bika piacon

Portfolio
Kevés olyan részvényt találni a BÉT-en, amelyik a nagy emelkedésben érintetlen maradt volna. Ezek közé tartozik az econet.hu, amely az elmúlt 3 hónapban mintegy 15%-ot veszített értékéből. A BÉT egyetlen internetes részvénye most újra a spekulánsok figyelmébe kerülhet, miután a mai kereskedési napon 118 m Ft névértékű pakettel, az eddigi közkézhányad mintegy 70%-ával bővült a kínálat a tőzsdén! Adva van egy részvény finoman szólva is gyenge fundamentumokkal (az árbevétel felére rúgó veszteség), sajátos tulajdonosi struktúrával (szavazatelsőbbségi papírokkal kontrolálják a céget) és még mindig extrém magas árazással (a kapitalizáció 450 m Ft, az idei várható árbevétel mintegy kétszerese). Felvásárolni nem lehet a céget, masszív veszteséget termel és most megjelenik az eddigi közkézhányad 70%-ának megfelelő részvény a piacon olyan tulajdonosokkal, akik igazából kényszerbefektetők. Merre indulhat az árfolyam?

Új részvények a piacon. Az econet esetében találkozhattunk már nem hétköznapi helyzetekkel, ilyen volt a részvények aukción történő értékesítése. Akkor 83.5 m Ft névértékű papír került a piacra (igaz limitár nélkül), s a reggeli kereskedésben még 165 Ft-os piaci árfolyam a délutáni aukción 40 Ft-os átlagárra olvadt! Pedig 2002. elején a fundamentumok még sokkal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés