Előfizetői tartalom

Banki különadó: mégsem a kamatkülönbözet adó lesz a végső megoldás?

Portfolio
A kapkodás, koncepciótlanság, hozzánemértés és az elvek semmibe vételének mintapéldája az, ami a banki/pénzintézeti szektort sújtó, Gyurcsány Ferenc szándéka szerint évi 30 mrd Ft-os extra adó kivetésének módja körüli hercehurcát övezi. A Kormány bankszektort figyelembe nem vevő, az egyeztetéseket elmulasztó kapkodásának legfrissebb eredménye az, hogy - a Magyar Hírlap (MH) mai számának írása szerint - még sincs megegyezés a bankok és a kormány között a "különsarc" módjáról, mivel a hazai pénzintézetek többsége nem hajlandó elfogadni a hatszázalékos kamatkülönbözet-adót.

Most a kisbankoknál és a takarékszövetkezeteknél borult ki a bili.... A takarékszövetkezetek és a kisebb, kevésbé nyereséges bankok hangoskodása nem meglepő: a kamatkülönbözet adó arányaiban őket sújtja jobban a nagy, nyereséges bankoknál. Nyers Rezső, a Magyar Bankszövetség főtitkára a MH-nak azt mondta erről, hogy "a terv mögé a bankok többsége nem sorakozott fel....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés