Előfizetői tartalom

Piaci reakciók a kamatdöntésre

Portfolio
A kamatdöntést követően erősödni kezdett a forint, a legutóbbi kötések már a 247-es szint közelében történtek. A másodpiaci hozamoknál egyelőre nem rajzolódik ki egyértelmű tendencia. A Monetáris Tanács mai döntése értelmében holnaptól 10.50%-ra mérséklődik a kéthetes irányadó ráta. Az 50 bp-os kamatcsökkentés megfelel a piaci várakozásoknak, a másodpiaci kamatokba egy ilyen mértékű vágás volt beárazva.

eurhufcomp A délelőtt során enyhe erősödés volt megfigyelhető a forintnál, közvetlenül a kamatdöntés bejelentése előtt 247.70-247.90-nél ingadozott a forint/euró, majd az elmúlt percekben erősödni kezdett a hazai fizetőeszköz euróval szembeni árfolyama. A legutóbbi kötések már a 247-247.30-nál járnak. A forint helyzete az intervenciós sávban -12.65-12.70%-ra tehető....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés