szerző

Aberdeen: jó jel lehet a dupla mélypont

Tajti Imre
2016. február 29. 16:45    
nyomtatás
 
Aberdeen Alapkezelő

"A februári hónap gyakorlatilag a januári megismétlése volt, a részvénypiacok ismét meglátogatták a januári mélypontot. A grafikonokon látható dupla alj ugyanakkor kedvező technikai jelnek vehető az árfolyamok további alakulása szempontjából.

Aberdeen: jó jel lehet a dupla mélypontA véleményünk nem sokat változott a múlt hónap óta. A recessziós félelmek szerintünk jelenleg eltúlzottak. A fejlett országokban a hitelkondíciók romlása a vállalati hitelfelárak emelkedésén keresztül negatívan hat a növekedésre, de a rekord alacsony olaj és nyersanyagárak, az amerikai erős munkaerőpiac segítik a növekedést. A jegybanki doppingot is nagyobb fecskendővel mérik majd, ha szükség lesz rá (sőt, sokszor még akkor is akkor is ha nem). A kínai gazdaság és a fejlődő országok lassulása szintén negatív, ami miatt az eddig viszonylag stabil ázsiai devizák nagyobb nyomás alá kerülhetnek. A nagy kínai összeomlás ugyanakkor nem 2016 nagy befektetési sztorija lesz.

Véleményünk szerint nagy valószínűséggel láttuk az olajpiac alját is. Nem várt tényezők (líbiai többlettermelés, kisebb amerikai termeléscsökkenés vagy alacsony kereslet) ugyan eltéríthetik a piacot rövid távon, de a jelenlegi olajár nem gazdaságos a legtöbb amerikai palaolaj termelőknek és csak idő kérdése, hogy mikor zárják el a finanszírozók a pénzcsapot és kényszerítik ki a kutak gyorsabb leállítását. Rövid távon ugyan az amerikai palaolaj a fő kiegyensúlyozó erő, de az alacsony olajár a hagyományos termelőknél is jelentős beruházási visszavágást eredményezett, ami 2-3 éven belül szintén érzékeltetni fogja a hatását. Emiatt akár egy újabb túllövés is elképzelhető az olajárban 70-80 dollárig 2-3 év múlva, ami ugyanakkor várhatóan nem lenne tartós.

A magyar ingatlanok jelentős felfutáson vannak túl és a kormány lakásvásárlást támogató politikája, a magas reálbér-növekedés, még tovább emelheti a nemzetközi környezetben még mindig olcsónak mondható budapesti ingatlanárakat. A fejlődő piaci kötvények ugyanakkor jelentős esésen vannak túl, így indokolt a jól teljesítő ingatlan eszközosztály súlyának csökkentése a kötvények javára. A kedvezőbb technikai kép miatt a részvénybefektetések arányát is növeljük a pénzpiaci eszközök rovására."

Aberdeen: jó jel lehet a dupla mélypontAz eszközallokáció csupán tájékoztató jellegű.


Portfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások


Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium