Előfizetői tartalom

Tudod, mibe raktak hirtelen 18 milliárdot a magyarok?

Portfolio
Több fordulatot is hozott május a befektetési alapok piacán. A múlt hónap nagy vesztesei a kötvényalapok lettek, ahonnan összesen 14,5 milliárd forintot vontak ki a befektetők. Arra, hogy a kötvényeket jobban adják, mint a pénzpiaci alapokat, három éve nem volt példa. Mindeközben a vegyes alapok már jó pár hónapja vezetik a slágerlistát, májusban messze ezek az alapok voltak a legnépszerűbbek a befektetők körében.

Beindult a vagyongyarapodásMájusban is jó hónapot zártak az alapkezelők a befektetési alapok vagyonnövekedését nézve. Az áprilisi 5627 milliárd forintos kezelt vagyon májusban közel 5648 milliárd forintra nőtt, ami havi alapon 0,35%-os bővülést jelent.Magát a növekedést szemben például a februári adatokkal, nem a befektetéseken elért hozam, hanem a nettó értékesítés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés